Προς το περιεχόμενο

Οικονομικά και καλά DVD Dual Layer. Ποιά ?

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ Verbatim και τα γράφω με ταχύτητα 8x (την ονομαστική τους) με το (παλιό πλέον, αλλά σκυλί) Pioneer 212. Καμία αποτυχημένη εγγραφή ως τώρα, όλα όσα έγραψα διαβάζονται τέλεια. Όλοι οι έλεγχοι που έχω κάνει για λάθη στα γραμμένα δισκάκια έδωσαν ικανοποιητικότατα αποτελέσματα. Προτείνω ανεπιφύλακτα Verbatim. Δεν είναι (και τόσο) οικονομικά, αλλά είναι άριστα.

Δημοσ.
Χρησιμοποιώ Verbatim και τα γράφω με ταχύτητα 8x (την ονομαστική τους) με το (παλιό πλέον, αλλά σκυλί) Pioneer 212. Καμία αποτυχημένη εγγραφή ως τώρα, όλα όσα έγραψα διαβάζονται τέλεια. Όλοι οι έλεγχοι που έχω κάνει για λάθη στα γραμμένα δισκάκια έδωσαν ικανοποιητικότατα αποτελέσματα. Προτείνω ανεπιφύλακτα Verbatim. Δεν είναι (και τόσο) οικονομικά, αλλά είναι άριστα.

Με ποιο προγραμμα κανεις ελεγχο αποδοσεων?

Το αμαζον τα χει φθηνα (7.92 λιρ + μτφ), αλλα οταν προσπαθησα να παραγγειλω, δεν εστελνε ρε γμτ.

Δημοσ.
μακρυα απο Maxell

Είναι σχετικό, Τα maxell για μένα είναι κορυφή και πολύ χαμηλές τιμές για αυτά υπάρχουν εδώ

http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=66_67_70&products_id=482

έχω κάψει πάνω από 150 χωρίς το παραμικρό....

Θα λεγα μακριά από Mirror...γενικά στα δισκάκια δεν χάλασε ο κόσμος να ναι και λίγο πιο ακριβά αρκεί να είναι καλά.

Τα windows 7 που έβαλαν αυτη τη δυνατότητα να μετατρεπεις το dvd σε flashaki είναι κορυφη....

Δημοσ.

Έχω λίγο πάνω από 100 ταινίες HD οι περισσότερες των οποίων είναι σε 720p και όλες εκτός από μία (που μπορεί να γραφτεί σε single layer DVD) είναι πάνω από τα 4,3GB που έχει το απλό DVD και θέλω να τις κάνω backup (για το φόβο των Ιουδαίων...).

Άρα πάμε αναγκαστικά σε dual layer και με βάση τα παραπάνω θα χρειαστώ 100 (τουλάχιστον) dual DVD άρα 10 10άδες πχ των Maxel μας κάνουν 90,4 ευρώ.

Σημείωση : Παραβλέπω το γεγονός οτι πολλές από τις ταινίες μου (πολύ πάνω από τις μισές) ξεπερνάνε το όριο των 8,5GB άρα δεν θα μπορώ να τις κάνω backup.

Και τώρα η απορεία μου :

Πριν ένα μήνα αγόρασα τον 2ο Samsung Spinpoint F3 1TB στην "εξοργιστική "τιμή των 65,8 ευρώ!

Έχω ΟΛΕΣ τις HD ταινίες μου και έχει ακόμα ελεύθερο χώρο 80GB (καμιά 20αριά ταινίες ακόμα τις παίρνει).

Είναι μακράν από τους ταχύτερους σκληρούς που μπορεί να βρεί κάποιος στην αγορά.

Για να γράψω πχ 100 dual layer θα μου πάρει 15-20 λεπτά Χ 100 = 1.500-2.000 λεπτά (25-33ώρες) αν όλα πάνε καλά και δεν καταστρέψω ούτε ένα δισκάκι.

Θα γεμίσω μια τσάντα των 100 θέσεων που θα μου ποιάνει περισσότερο χώρο στη δισκοθήκη μου απότι ένας HDD 3,5''.

Τα δισκάκια θα μου στοιχίσουν 24,6 ευρώ περισσότερο από τον σκληρό...

Να συνεχίσω; .......:P

Δημοσ.

Να μη συνεχίσεις γιατί σωστά είναι αυτά που γράφεις, όντως η αποθήκευση σε σκληρούς δίσκους είναι πολύ πιο συμφέρουσα απ' όλες σχεδόν τις πλευρές σε σχέση με τους οπτικούς δίσκους, αλλά... άλλο είναι το θέμα εδώ.

Δημοσ.
... άλλο είναι το θέμα εδώ.

Νόμιζα οτι το θέμα είναι η οικονομία εκτός εαν άλλο βλέπω εγώ στον τίτλο του θέματος και άλλο εσείς...:P

Αν λέγατε για μονής στρώσης DVD το καταλαβαίνω.Μια 100άδα έχει κάπου 20 ευρώ και παρασυμφέρει να κρατήσεις τα backup σου εκεί.

Δεν βλέπω όμως το λόγο ,σήμερα πλέον, να πάει κάποιος να σκάσει σχεδόν 1 ευρώ για ένα dual DVD...

Δεν θα έπρεπε να τα προτιμάει ο κόσμος για πάρα πολλους λόγους (πολλους τους ανέφερα στο προηγούμενο post).Και απότι ξέρω δεν έχουν και καλές πωλήσεις και εαν συνεχίσουν την ίδια τιμολογιακή τακτική οι εταιρίες τα βλέπω να αποσύρονται από την αγορά ή τουλάχιστον να γίνουν δυσεύρετα.

Και την ίδια δυστυχώς τακτική ακολουθούν και τα εγγράψιμα BluRay που για μένα ΑΥΤΑ θα έπρεπε να έχουν κοντά στο 1 ευρώ και όχι τα dual...

Δημοσ.

Το θέμα είναι οικονομικά και καλά δισκάκια dvd διπλής στρώσης, όχι σύγκριση με σκληρούς δίσκους. Γι' αυτό και η παρατήρησή μου. Ας μην το συνεχίσουμε όμως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...