fsbmaniac Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Ρε παιδια τι γινεται ...πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο ... Ενω το lap κλειδωνει στα 54 Mbit ...η μεταφορα αρχειων ειναι της ταξης οτυ 1-1.2Μbyte .sec ... Εχουμε και λεμε ... Router Tp-link TD-W8960N σε bg wifi mode .. το ρουτερ βρισκεται ενα οροφο κατω .... και πιανω 2 γραμουλες και ενιωτε 1 ... το λιγοτερο που συνδεομαι ειναι 36Mbit .... το ροουτερ ειναι συνδεδεμενο με καλωδιο σε pc το pc τρεχει seven και το λαπτοπ vista Μηπως ειναι εικονικο αυτο το 48-54 που βλεπω ? Περιμενα να εχω τουλ ενα 3Mbyte/se c στο file sharing ....
firewalker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Όταν έχεις ασθενές σήμα τότε αυξάνονται τα λάθη στην μετάδοση. Οπότε πολλά πακέτα εκπέμπονται περισσότερες φορές. Επίσης όσο ποιο πολλοί clients πέφτουν πάνω σε ένα ασύρματο δίκτυο θα μειώνεται η ταχύτητα που μεταφέρεις. Τα 54 Mbps δεν λένε και τόσα πολλά. Μπορεί για παράδειγμα να είναι η ταχύτητα που κλείδωσε το δίκτυο αρχικά. Ή ότι είναι δίκτυο με μέγιστη ικανότητα 54 Mbps.
vdanasto Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Κι εμένα το ίδιο. Το router είναι στο ίδιο δωμάτιο με το PC. Με ασύρματη σύνδεση έχω μέγιστη ταχύτητα στο κατέβασμα 1.2MB/sec, ενώ με LAN σύνδεση φτάνω τα 1.8MB/sec. Έχει να κάνει μάλλον με τις παρεμβολές απο γειτονικά router κλπ.
takos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Και έμενα ταβανειαζει στα 1,6 mbyte/sec Thomson 585 v7 δίχως να έχω άλλων και να μοιράζομαι το Internet ασύρματα μόνο ενσύρματα το desktop με lan 100mbit. Mε το ιδιο setup και ασυρματο router 300mbit LinkSys 160N εχω 2MByte/Sec στη μεταφορά αρχείων, μόλις βάζω το lan 100mbit και στον δεύτερο υπολογιστή πιάνει 12ΜΒyte/sec.
el02154 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 παιδιά κάνετε ένα λάθος: καταρχήν τα 48-54 Mbit είναι το λεγόμενο βρώμικο Throughput μαζί με τις κεφαλίδες των διάφορων πρωτοκόλλων. Η πραγματική ταχύτητα που βιώνει ο χρήστης στην καλύτερη περίπτωση (54) είναι περίπου στα 22-25 Mbit στην περίπτωση του TCP και λιγο παραπάνω όταν έχουμε UDP.Έτσι αν μερικοί όπως ο fsbmaniac βλέπουν 1.2 MByte είναι απολύτως λογικό γιατί αν κάνεις το πολλαπλασιασμό με 8 ώστε να πάρεις την ταχύτητα σε Mbps είναι περίπου 10 Mbps που για μία γραμμούλα σήμα είναι αναμενόμενο.
takistmr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Επίσης, εαν ο γείτονας έχει και αυτός wifi που εκπέμπει στο ίδιο κανάλι με τον δικό σας router τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Με ένα σκανάρισμα με το αντίστοιχο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ποιο κανάλει είναι λιγότερο φορτισμάνο και να ρυθμίσετε το wifi σας να εκπέμπει σε αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.