Προς το περιεχόμενο

etherneeeet που είσαι???

haris_216

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σε όλους

αρχικά να ζητήσω συγνώμη αν είμαι σε λάθος φορουμ. μου φάνηκε όμως, από αυτά που διάβασα, ότι εδώ πρέπει να πω τον "πόνο" μου.

έχω ένα παλιό pc p4 3,2 με mob msi 848neop με onboard lan και dsl σύνδεση από την on. αρχικά χρησιμοποιούσα το modem με σύνδεση usb. τα πάντα ήταν οκ μέχρι που άρχισα να "κατεβάζω" σωρηδόν. τότε (bitcomet) ενώ πετύχαινε μεγάλη ταχύτητα για 10-15' μετά μηδενιζόταν η σύνδεση. δηλαδή ενώ τα λαμπάκια δείχναν οκ (online, adsl, κλπ) δεν μπορούσα να συνδεθώ. σα να μην υπήρχε σύνδεση. αργότερα σύνδεσα το μοντεμ με τον υπολογιστή μέσω ethernet και όλα καλά. για πολλούς μήνες. μέχρι την περασμένη βδομάδα. ξαφνικά no ethernet. δοκίμασα τα πάντα (τουλάχιστον αυτά που μπορούσα να σκεφτώ). στο bios το lan είναι enable. το καλώδιο το έχω αλλάξει. το led πάνω στον υπολογιστή ανάβει. το αντίστοιχο πάνω στο μόντεμ επίσης. αλλά πέραν αυτού τίποτα. κι έτσι ξαναγύρισα στην usb εκδοχή με όλα τα προβλήματα που προανέφερα. να μην ξεχάσω να πω ότι όταν σταματάει η σύνδεση (στην usb εκδοχή) αρκεί ένα restart του υπολογιστή για να επανέλθει.

έχει κανείς καμία ιδέα για κάποιο από τα προβλήματα? ακόμα και το ένα να λυθεί είμαι οκ

σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για την υπομονή σας να διαβάσετε όλο αυτό το κατεβατό

Δημοσ.
ξαφνικά no ethernet. δοκίμασα τα πάντα (τουλάχιστον αυτά που μπορούσα να σκεφτώ). στο bios το lan είναι enable. το καλώδιο το έχω αλλάξει. το led πάνω στον υπολογιστή ανάβει. το αντίστοιχο πάνω στο μόντεμ επίσης. αλλά πέραν αυτού τίποτα.

Αυτοί οι έλεγχοι που αναφέρεις είναι ο,τι μπορείς να κάνεις δι' επισκοπήσεως μόνο. Τί άλλες δοκιμές έκανες, αν έκανες; Π.χ. έλεγχο των παραμέτρων TCP/IP της κάρτας/chip δικτύου; Ping τον router; Κάτι άλλο... ;

Δημοσ.
Αυτοί οι έλεγχοι που αναφέρεις είναι ο,τι μπορείς να κάνεις δι' επισκοπήσεως μόνο. Τί άλλες δοκιμές έκανες, αν έκανες; Π.χ. έλεγχο των παραμέτρων TCP/IP της κάρτας/chip δικτύου; Ping τον router; Κάτι άλλο... ;

όχι δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά. για να είμαι ειλικρινής ε'ιμαι λίγο άσχετος σε αυτό το επίπεδο

---------- Προσθήκη στις 11:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:31 ----------

Δεν κάνεις και ένα σκανάρισμα για ιούς και malware μιας και όπως λες κατέβαζες σωρηδόν?

αυτό έχει γίνει. είναι μέσα στις συνήθεις διαδικασίες μου. το αξιοπεριέργο όταν χρησιμοποιώ τη usb σύνδεση είναι ότι πάλι λειτουργεί κανονικά για λίγη ώρα σε μεγάλη ταχύτητα και μετά......τίποτα

Δημοσ.
όχι δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά. για να είμαι ειλικρινής ε'ιμαι λίγο άσχετος σε αυτό το επίπεδο

ΟΚ, γι' αυτό είναι το φόρουμ εξάλλου. Θα σε καθοδηγήσουμε για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε κάπου.

Αρχικά, επέστρεψε στη σύνδεση του router μέσω Ethernet. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξεις τα παρακάτω:

1. Στις ρυθμίσεις TCP/IP της κάρτας δικτύου του PC σου θα πρέπει να έχεις ορίσει να παίρνει αυτόματα διεύθυνση IP και DNS

post-4351-129063075671_thumb.png post-4351-129063075685_thumb.png post-4351-129063075688_thumb.png

2. Μετά, ελέγχεις (στο 1ο screenshot, κλικ στο κουμπί Details) αν έχει αποδοθεί σωστά διεύθυνση IP. Π.χ.:

post-4351-12906307569_thumb.png

Εκεί τί έχεις εσύ, αντίστοιχα;

Απάντησε σε αυτά και βλέπουμε στην πορεία.

Δημοσ.
ΟΚ, γι' αυτό είναι το φόρουμ εξάλλου. Θα σε καθοδηγήσουμε για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε κάπου.

Αρχικά, επέστρεψε στη σύνδεση του router μέσω Ethernet. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξεις τα παρακάτω:

1. Στις ρυθμίσεις TCP/IP της κάρτας δικτύου του PC σου θα πρέπει να έχεις ορίσει να παίρνει αυτόματα διεύθυνση IP και DNS

[ATTACH]28301[/ATTACH] [ATTACH]28302[/ATTACH] [ATTACH]28303[/ATTACH]

2. Μετά, ελέγχεις (στο 1ο screenshot, κλικ στο κουμπί Details) αν έχει αποδοθεί σωστά διεύθυνση IP. Π.χ.:

[ATTACH]28304[/ATTACH]

Εκεί τί έχεις εσύ, αντίστοιχα;

Απάντησε σε αυτά και βλέπουμε στην πορεία.

κατ' αρχήν να ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια που προσπαθείτε να μου δώσετε. ειδικά τον φίλο parsifal για την πολύ ευγενική (και με κατανόηση) καθοδήγησή του

προσπάθησα να δω αυτά που μου είπες αλλά δεν βλέπω πουθενά την κάρτα δικτύου. έχω ένα screen shot του "network connections". όταν κάνω απεγκετσάσταση του "usb remote device" τότε σβήνουν τα πάντα. δεν έχει τίποτα αυτό το παράθυρο. αν το εγκαταστήσω πάλι από το cd της on τότε ξαναβγαίνουν αυτά που βλέπεις και τώρα. πουθενά η κάρτα του onboard δικτύου. της οποίας το led-άκι ανάβει .

καμιά ιδέα

Δημοσ.

Στο screenshot σου δεν φαίνεται να υπάρχει Ethernet adapter συσκευή εγκατεστημένη.

Αν πας στον Device Manager των Windows (Start > Run... > devmgmt.msc) μήπως υπάρχει εκεί η συσκευή με κίτρινο θαυμαστικό; Αν ναι, τότε δεν έχει περαστεί ο σχετικός driver σωστά ώστε να αναγνωριστεί ο Ethernet adapter από το σύστημα. Αν εμφανίζεται μεν χωρίς κίτρινο θαυμαστικό αλλά με ένα κυκλικό εικονιδιάκι από πάνω, τότε υπάρχει εγκατεστημένος driver αλλά η συσκευή είτε για κάποιον λόγο όπως π.χ. hardware conflict δυσλειτουργεί (κάνεις διπλό κλικ επάνω της και βλέπεις τί γράφει στο νέο παράθυρο) είτε έχει απενεργοποιηθεί, οπότε πρέπει να κάνεις επάνω της δεξί κλικ και Enable.

Δημοσ.
Στο screenshot σου δεν φαίνεται να υπάρχει Ethernet adapter συσκευή εγκατεστημένη.

Αν πας στον Device Manager των Windows (Start > Run... > devmgmt.msc) μήπως υπάρχει εκεί η συσκευή με κίτρινο θαυμαστικό; Αν ναι, τότε δεν έχει περαστεί ο σχετικός driver σωστά ώστε να αναγνωριστεί ο Ethernet adapter από το σύστημα. Αν εμφανίζεται μεν χωρίς κίτρινο θαυμαστικό αλλά με ένα κυκλικό εικονιδιάκι από πάνω, τότε υπάρχει εγκατεστημένος driver αλλά η συσκευή είτε για κάποιον λόγο όπως π.χ. hardware conflict δυσλειτουργεί (κάνεις διπλό κλικ επάνω της και βλέπεις τί γράφει στο νέο παράθυρο) είτε έχει απενεργοποιηθεί, οπότε πρέπει να κάνεις επάνω της δεξί κλικ και Enable.

πριν καναδυό μέρες όντως εμφανιζόταν όπως το περγράφεις. με το θαυμαστικό. δεν κατάφερα να κάνω τίποτα όσο κι αν προσπάθησα να εγκαταστήσω driver. τώρα έχει εξαφανιστεί τελειώς και δεν εμφανίζεται ούτε με θαυμαστικό

εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτό το θέμα παρουσιάστκε ξαφνικά.και ενώ προχθές έκανα format και επανεγκατάσταση windows και όλων των άλλων τζέρτζελων, στην εγκατάσταση των windows, ενώ συνήθως κατά την διαδιακασία ζητούσε να αποφασίσω αν θα βάλω εγώ τις παραμέτρους του network ή να βάλει τις default και το άφηνα να βάλει αυτό, προχθές δεν μου το ζήτησε καθόλου. δηλαδή κατά την εγκατάσταση δεν ανέφερε καθόλου "network", "lan", etc

τι να έχει γιατρέ μου? υπάρχει περίπτωση να "τιναξε τα πέταλα"? το πράσινο led στο jack μας λέει κάτι για τον αντάπτορα? ή να τα παρατήσω όλα και να πάω για κανένα pci card?

για το άλλο σκέλος του προβλήματος, αυτό το "μπούκωμα" του usb network device, υπάρχει καμιά ιδέα?

Δημοσ.
υπάρχει περίπτωση να "τιναξε τα πέταλα"? το πράσινο led στο jack μας λέει κάτι για τον αντάπτορα?

Ναι, υπάρχει περίπτωση να έχει βλάβη. Το LED της υποδοχής Ethernet κανονικά θα πρέπει να ανάψει όταν συνδεθεί μη τυφλό από το άλλο άκρο καλώδιο δικτύου. Και να αναβοσβήνει καθώς περνάνε από τον adapter (προς τα μέσα ή προς τα έξω) Ethernet frames. Εσένα σου έχει μείνει το LED κολλημένο να ανάβει, ακόμη κι αν δεν έχεις καλώδιο δικτύου επάνω; Αν ναι, δεν ακούγεται και πολύ σωστό κάτι τέτοιο, ούτε και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. :fear: Δοκίμασε τα εξής: Κάνε shutdown το σύστημα. Κλείσε και το διακόπτη του τροφοδοτικού (αν δεν έχει, τράβα το καλώδιο). Αφαίρεσε όλες τις συσκευές USB που δεν είναι απολύτως απαραίτητες για τον χειρισμό του PC (π.χ. άσε επάνω μόνο τυχόν USB ποντίκι και πληκτρολόγιο). Αφαίρεσε και τυχόν καλώδια ήχου που πάνε σε ηχεία κλπ. Άνοιξε το τροφοδοτικό και πάτα το power button να εκκινήσει το PC. Δες πάλι στα Windows αν υπάρχει η συσκευή Ethernet στον Device Manager ή όχι.

Πέραν των παραπάνω, δεν ξέρω τί άλλο μπορείς να ελέγξεις. Στο BIOS όπως είπες δεν έχει απενεργοποιηθεί το LAN. Έχεις κάνει πρόσφατο format και φρέσκια εγκατάσταση Windows, αλλά Ethernet γιοκ. Στη θέση σου θα έκανα κι έναν επιπλέον έλεγχο για να αποκλείσω την περίπτωση να είναι software setup πρόβλημα, εκκινώντας με ένα δισκάκι LiveCD Linux, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον έχεις εξοικείωση με κάτι τέτοιο για να το επιχειρήσεις (ή θα χάσεις τον χρόνο σου).

ή να τα παρατήσω όλα και να πάω για κανένα pci card?

Να το έχεις κι αυτό στα υπ' όψιν. Πάντα ενδείκνυται η χρήση ADSL router μέσω Ethernet αντί USB, όταν είναι δυνατόν. Είναι απλά πιο αξιόπιστος τρόπος σύνδεσης. Αν υποτεθεί ότι έχασες τη δυνατότητα για Ethernet λόγω βλάβης, δεν είναι τίποτα να πάρεις μία καρτούλα των λίγων €. Δεν είναι υπερβολή, ξεκινάνε από μονοψήφιο αριθμό € οι τιμές τους.

για το άλλο σκέλος του προβλήματος, αυτό το "μπούκωμα" του usb network device, υπάρχει καμιά ιδέα?

Κατά πρώτον, δοκίμασε να περάσεις τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες εκδόσεις οδηγών για το chipset της μητρικής σου. Κατά δεύτερον, το αυτό και για τον USB driver του router σου.

Δημοσ.
Ναι, υπάρχει περίπτωση να έχει βλάβη. Το LED της υποδοχής Ethernet κανονικά θα πρέπει να ανάψει όταν συνδεθεί μη τυφλό από το άλλο άκρο καλώδιο δικτύου. Και να αναβοσβήνει καθώς περνάνε από τον adapter (προς τα μέσα ή προς τα έξω) Ethernet frames. Εσένα σου έχει μείνει το LED κολλημένο να ανάβει, ακόμη κι αν δεν έχεις καλώδιο δικτύου επάνω; Αν ναι, δεν ακούγεται και πολύ σωστό κάτι τέτοιο, ούτε και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. :fear: Δοκίμασε τα εξής: Κάνε shutdown το σύστημα. Κλείσε και το διακόπτη του τροφοδοτικού (αν δεν έχει, τράβα το καλώδιο). Αφαίρεσε όλες τις συσκευές USB που δεν είναι απολύτως απαραίτητες για τον χειρισμό του PC (π.χ. άσε επάνω μόνο τυχόν USB ποντίκι και πληκτρολόγιο). Αφαίρεσε και τυχόν καλώδια ήχου που πάνε σε ηχεία κλπ. Άνοιξε το τροφοδοτικό και πάτα το power button να εκκινήσει το PC. Δες πάλι στα Windows αν υπάρχει η συσκευή Ethernet στον Device Manager ή όχι.

Πέραν των παραπάνω, δεν ξέρω τί άλλο μπορείς να ελέγξεις. Στο BIOS όπως είπες δεν έχει απενεργοποιηθεί το LAN. Έχεις κάνει πρόσφατο format και φρέσκια εγκατάσταση Windows, αλλά Ethernet γιοκ. Στη θέση σου θα έκανα κι έναν επιπλέον έλεγχο για να αποκλείσω την περίπτωση να είναι software setup πρόβλημα, εκκινώντας με ένα δισκάκι LiveCD Linux, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον έχεις εξοικείωση με κάτι τέτοιο για να το επιχειρήσεις (ή θα χάσεις τον χρόνο σου).

Να το έχεις κι αυτό στα υπ' όψιν. Πάντα ενδείκνυται η χρήση ADSL router μέσω Ethernet αντί USB, όταν είναι δυνατόν. Είναι απλά πιο αξιόπιστος τρόπος σύνδεσης. Αν υποτεθεί ότι έχασες τη δυνατότητα για Ethernet λόγω βλάβης, δεν είναι τίποτα να πάρεις μία καρτούλα των λίγων €. Δεν είναι υπερβολή, ξεκινάνε από μονοψήφιο αριθμό € οι τιμές τους.

Κατά πρώτον, δοκίμασε να περάσεις τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες εκδόσεις οδηγών για το chipset της μητρικής σου. Κατά δεύτερον, το αυτό και για τον USB driver του router σου.

έκανα shutdown, έκλεισα τον διακόπτη του τροφοδοτικού, έβγαλα και το καλώδιο. μετά το ξανασύνδεσα και εμφανίοστηκε!!! ο ethernet adapter. αλλά με το θαυμαστικό. προσπάθησα να εγκαταστήσω drivers με ψάξιμο από ιντερνετ αλλά δεν βρίσκει κάτι

το led ήταν και παραμένει μόνιμα αναμένο όσο έχω συνδεδεμένο το καλώδιο και στα δύο άκρα.

για την linux πρότασή σου μάλλον είμαι αρκετά άσχετος για να το κάνω. θα ξαναδώ το θέμα των drivers. όπως και να έχει, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια και την αμεσότητα

Δημοσ.

Driver θα βρεις με 2 τρόπους: Είτε από τις σελίδες υποστήριξης του κατασκευαστή της μητρικής σου, στα downloads για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις. Είτε αφού δεις στις ίδιες σελίδες με τα αναλυτικά specifications του μοντέλου σου πιο τσιπάκι χρησιμοποιεί για LAN (π.χ. Realtek 8139C), πηγαίνοντας στο site του κατασκευαστή του chip (π.χ. Realtek) και κατεβάζοντας απευθείας από εκεί τον driver.

Δημοσ.
Driver θα βρεις με 2 τρόπους: Είτε από τις σελίδες υποστήριξης του κατασκευαστή της μητρικής σου, στα downloads για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις. Είτε αφού δεις στις ίδιες σελίδες με τα αναλυτικά specifications του μοντέλου σου πιο τσιπάκι χρησιμοποιεί για LAN (π.χ. Realtek 8139C), πηγαίνοντας στο site του κατασκευαστή του chip (π.χ. Realtek) και κατεβάζοντας απευθείας από εκεί τον driver.

θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την βοηθεια και υπομονή σας και ιδιαίτερα τον φίλο parsifal για την αμεσότητα και τις κατυεθύνσεις που μου έδωσε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...