sigma32 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα την βοήθεια σας και πάλι. Θέλω να κλειδώνω το usb flash και όταν το μεταφέρω σε άλλο pc να ανοίγει με κωδικό. Υπάρχει λογισμικό το οποίο να εγκαθίστατε μέσα στο usb και να το κλειδώνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
pp6210 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Γεια σου φίλε, πιστεύω οτι για να κάνεις lock το usb drive σου θα μπορούσες να το κάνεις με το truecrypt, το οποίο είναι δωρεάν. Αυτό σου φτιάχνει ενα container το οποίο είναι κρυπτογραφημένο και πρέπει να το κάνεις mount για να δεις τα περιεχόμενα (φυσικά με password protection). Εγώ έχω φτιάξει containers και στο λαπτοπ και στο 50% του μεγάλου usb που έχω και δουλεύει απροβλημάτιστα - φαντάζομαι θα μπορούσες να φτιάξεις ένα container όσο το 99% του USB σου ή ίσως να έχει και λύση για ολόκληρο usb drive, τσέκαρέ το... Και όπως πάντα, έχε υπόψιν πως οτιδήποτε βάλεις εκεί μέσα, δεν το ξαναβρίσκεις αν χάσεις το κλειδί...
sigma32 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Καλημέρα και χρόνια πολλά. Το truecrypt μπαίνει σε ένα pc. Εγώ θέλω να μετακινώ το usb σε όποιο pc θέλω, το κάνει;
pp6210 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 ναι το κανει, αρκεί να έχεις εγκαταστήσει και το πρόγραμμα σε κάθε pc που θες να ανοίξεις το volume. Πρακτικά αν έχεις και το πρόγραμμα στο usb (έξω από το encrypted volume) θα μπορείς να το εγκαταστήσεις σε οποιοδήποτε pc (ωομίζω μπορείς και να το τρέξεις από το ίδιο το usb, για την περίπτωση που δεν έχεις admin rights για εγκατάσταση, δες στο site για λεπτομέρειες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.