sentoner Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Γεια σας,αντιμετοπιζω το εξης προβλημα: Πριν λιγες μερες και εντελως ξαφνικα το pc δεν bootaρε,το ανοιγα και κολουσε στην πρωτη οθονη που γραφει το μοντελο τις μητρικης,ενω καποιες φορες εμπαινε στο bios και μετα απο λιγο κολλαγε τελειως.Μετα απο bios reset και αρκετες προσπαθειες ανοιξε το pc και δεν ειχα προβλημα μεχρι τωρα. Σημερα ξαναεγινε ακριβως το ιδιο,μονο που δεν μπορω να το ανοιξω εδω και αρκετη ωρα παρολο που κανω ο,τι εκανα την πρωτη φορα.Παρατηρησα πως στιγμιαια μια φορα μου εβγαλε μηνυμα "main hard disk error" και μετα εκλεισε. Ειναι οντως αυτο το προβλημα;Πως μπορω να τον ελεγξω;Τι αλλο μπορει να ειναι;Το pc ειναι το πρωτο της υπογραφης μου.Θελω να λυσω το προβλημα γρηγορα γιατι εχω μεσα εργασιες για τη σχολη,αν ειναι σκληρος παω να τον αντικαταστησω αμεσα
TheELF Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Και σε εμένα συμβαίνει αυτό αρκετές φορές,σε μένα φταίει το τροφοδοτικό που είναι αρχαίο και δεν κουμπώνουν σωστά τα βύσματα,(από τα πολλά βάλε βγάλε)αν τα πατήσω λήγω δουλεύουν άλλα σωστά. Μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και με το καλώδιο IDE/SATA.
sentoner Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ναι αλλα τα ελεγξα αυτα,δεν νομιζω να ναι κατι τετοιο.Υπαρχει περιπτωση να ναι ο σκληρος;Αυτο με ενδιαφερει κυριως
LouCi4er Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ναι αλλα τα ελεγξα αυτα,δεν νομιζω να ναι κατι τετοιο.Υπαρχει περιπτωση να ναι ο σκληρος;Αυτο με ενδιαφερει κυριως Θα το μαθεις μονο αν εχεις αλλο σκληρο να δοκιμασεις.Υπαρχουν και καποια προγραμματα που στρεσαρουν τον σκληρο.Θα το κοιταξω και θα σου πω.
TheELF Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Όλη η κατασκευαστές δίσκων προσφέρουν και προγράμματα ελέγχου,για να σιγουρευτείς. Αφού δεν μπορεί να μπει στα windows αναγκαστικά θα πρέπει να κατεβάσεις την dos έκδοση και να βρεις τρόπω να το τρέξεις απο δισκέτα( ) η USB. Αν θες ψάξε και για το Hirens.BootCD που περιέχει αυτά τα προγράμματα ελέγχου για σχεδόν όλους τους κατασκευαστές,και πάρα πολλά άλλα προγράμματα ελέγχου,για κάθε δουλειά.
telcomfreak Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 αποσυνδεσε τον σκληρο να δεις αν ανοιγει κανονικα ή κολαει παλι . Αν ανοιγει κανονικα και δεν κολαει ακομα και αν το αφησεις λιγη ωρα τοτε εχεις δυο πιθανοτητες .Η δισκο ή τροφοδοτικο . Εχω δει δισκο να μην δουλευει σωστα και η αιτια ηταν το τροφοδοτικο . Για να το τσεκαρεις βαλες τον δισκο σε αλλο pc και παρε ενα backup γιατι απο το πολι ανοιξε κλεισε βλεπω να τον χαλας τον δισκο .
sentoner Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Εκανα bios reset,το αφησα εκτος ρευματος για αρκετη ωρα και τωρα δουλευει.Ποιο ειναι το καλυτερο προγραμμα για να τσεκαρω τους δισκους; ---------- Προσθήκη στις 01:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:40 ---------- Λοιπον κατεβασα το προγραμμα της wd(wd500akks οι δισκοι) και οταν παταω να γινει το τεστ βγαζει μηνυμα "Cable Test:Write sector error" και δεν μπορω να τρεξω το test.Τι φταει;
sotos81 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Εμενα παντως μου μυριζει τροφοδοτικο η δουλεια.Για να μας λες οτι το αφησες μερικες ωρες εκτος ρευματος και τωρα δουλευει αρα σημαινει οτι υπερθερμαινετε το τροφοδοτικο και σβηνει το μηχανημα.Αν ηταν δισκος πιστευω οτι δεν θα ειχε σημασια που το αφησες εκτος ρευματος για ωρα.Αυτα κατα την ταπεινη μου αποψη!
Nik.K Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Αν εφταιγε ο σκληρος το συστημα απλα δεν θα εμπαινε στα Windows , δεν υπαρχει πιθανοτητα να κολουσε στο BIOS η στην αρχικη οθονη. Αν κανεις Overclock βγαλτο, αν οχι δες μηπως μπορεις να δοκιμασεις ενα αλλο τροφοδοτικο και τελος τσεκαρε μηπως η καρτα γραφικων σου δεν κουμπωνει καλα η καποιο απο τα καλωδια ρευματος επισης.
klimis13 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Αν ο υπολογιστής κολλάει πριν μπει στο λειτουργικο τοτε δεν φταιει ο δισκος. Μπορει να ειναι το τροφοδοτικο ή η ραμ. Δοκιμασε τροφοδοτικο βεβαια πρωτα μιας και υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι αυτο
washcloud Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Τα πιο πιθανά που παίζουν sentoner, μετά απ' όσα έγραψες sentoner, είναι α) το καλώδιο "σήματος" (άλλαξέ το, μπορεί καν να μη φαίνεται αλλά να έχει τσακίσει κάποια χαλκοδιαδρομή) β) η τροφοδοσία Το δε ιδανικό θα ήταν να δοκιμάσεις και τον δίσκο σε άλλο pc για να δεις την εκεί συμπεριφορά. Γενικά trial-error φάση : αλλάζεις καλωδιοταινία (δεν είναι ακριβές άλλωστε-γύρω στο Ευρώ). Συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα; Δοκιμάζεις άλλο βύσμα τροφοδοτικού (αν έχεις κάποιο optical drive ή άλλο δίσκο επάνω, σύνδεσε το δικό του). Ακόμα το πρόβλημα; Βρες ένα δανεικό τροφοδοτικό να το δοκιμάσεις για μια μέρα με συνεχείς εκκινήσεις. (...σε πολύ τραβηγμένες περιπτώσεις, μπορεί πχ να έχει ξεκολλήσει κάποιο "ποδαράκι" που είναι η συνέχεια των pins του κονέκτορα και ακουμπάει στην πλακέτα του σκληρού -και να μη φαίνεται κι εύκολα, οπότε χρειάζεται να τα ελέγξεις "διακριτικά" όλα με πχ ένα κατσαβίδ- ή ακόμα και κάποιο pin του κονέκτορά του να έχει "βυθιστεί" και να μη γίνεται καλή επαφή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, και μιλάω εμπειρικά, μπορεί όντως να κολλήσει το BIOS P.O.S.T. , εξ' αιτίας του σκληρού. Και όχι μόνο σε αυτές. Γενικά ένας προβληματικός σκληρός, μια χαρά μπορεί να κολλήσει τη διαδικασία boot-up του μηχανήματος, απλά δεν είναι και πολύ συχνό. Όχι όμως "αν φταίει ο σκληρός, απλά δεν θα μπαίνει στα Windows". Όλα τα παραπάνω βέβαια, αν σε άλλο pc σου βγάλει ΚΑΙ εκεί πρόβλημα ο σκληρός, σε ό,τι θέση κι αν τον έχεις συνδέσει)
sentoner Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Λοιπον,το προβλημα ξαναεμφανιστηκε και επειδη δεν εχω χρονο να το ψαξω μονος μου αυτες τις μερες θα το παω για service στο πλαισιο.Επειδη λογικα θα χρειαστει να αλλαξω το τροφοδοτικο,ποιο μου προτεινετε να παρω,ωστε να ειναι αρκετο για το πρωτο pc της υπογραφης μου,αλλα να μπορω να κανω και καποια αναβαθμιση στο μελλον; Overkill καρτα γραφικων δεν προκειται να παρω ποτε,οποτε δεν νομιζω να χρειαζεται κατι σε πολλα watt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.