Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση μαθηματικης φυσεως

lemon25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...λοιπον εχω ενα προβληματακι...εχω μια μπομπινα βιντεο..Θελω να υπολογισω το μηκος της χωρις να την ξετυλιξω.Υπαρχει μαθηματικος τυπος? τα υπολοιπα δεδομενα ειναι γνωστα...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δηλ πες σε 2 δευτερολεπτα ξετυλιχτικαν 10 εκατοστα....και ?την ταχυτητα πως θα τη μετρησω ρε μαν?

Δημοσ.
δηλ πες σε 2 δευτερολεπτα ξετυλιχτικαν 10 εκατοστα....και ?την ταχυτητα πως θα τη μετρησω ρε μαν?

0,1m/2s=0.05m/s

οχι και μαν ελεος:P δεν ειμαι η ευα με προσοντα:P

Δημοσ.
0,1m/2s=0.05m/s

οχι και μαν ελεος:P δεν ειμαι η ευα με προσοντα:P

σορυ ευα...ωραια βρηκες την ταχυτητα...και? εστω οτι διατηρω την ταχυτητα σταθερη...ποτε θα ξερω που θα σταματησει....λαθος..

Δημοσ.

εστω οτι ειναι τυλιγμενη εντελως οκ; κανεις ενα μικρο πειραμα να βρεις την ταχυτητα, την ξαναμαζευεις και την αφηνεις να ξετυλιχτει παλι ολη μετρωντας τον χρονο

Δημοσ.
δες τον πίνακα στο τέλος

για να βρείς αυτό που ζητάς πρέπει να ξέρεις και το πάχος της ταινίας και πόσες σπείρες είναι

καλό κουράγιο

.

Ρε παιδια...αν ηξερα ποσες σπειρες ειναι θα το ειχα βρει...εγω θελω να υπολογισω το μηκος ολων το σπειρων...υπαρχει τυπος με παραγωγο η ολοκληρωση? εχω σκεφτει να βρω τον οκγο του κυλιδρου των σπειρων αλλα μετα ειναι καψιμεικια η λυση,,,,κατι αλλο?

---------- Προσθήκη στις 22:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:38 ----------

εστω οτι ειναι τυλιγμενη εντελως οκ; κανεις ενα μικρο πειραμα να βρεις την ταχυτητα, την ξαναμαζευεις και την αφηνεις να ξετυλιχτει παλι ολη μετρωντας τον χρονο

ε το θεμα ειναι να μην την ξετυλυξω ευα!!!!

Δημοσ.

δεν ειπα να τις βγαλεις τα ματια, να την τρεξεις στο βιντεο ενοω

---------- Προσθήκη στις 22:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:40 ----------

κατα τ αλλα αμα ξερεις παχος και πλατος μετρωντας τον ογκο κανεις δουλεια αλλα δεν νομιζω οτι μπορεις να μετρησεις το παχος

Δημοσ.
Ρε παιδια...αν ηξερα ποσες σπειρες ειναι θα το ειχα βρει...εγω θελω να υπολογισω το μηκος ολων το σπειρων...υπαρχει τυπος με παραγωγο η ολοκληρωση? εχω σκεφτει να βρω τον οκγο του κυλιδρου των σπειρων αλλα μετα ειναι καψιμεικια η λυση,,,,κατι αλλο?

---------- Προσθήκη στις 22:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:38 ----------

ε το θεμα ειναι να μην την ξετυλυξω ευα!!!!

Πως θα το έβρισκες ξέροντας τον αριθμό των σπειρών? Υποθέτω πως ο τύπος που θες και δεν βρίσκω θα έχει ως input πάχος ταινίας και αριθμό σπειρών. Εκτός αν έχει διάμετρο.

Δημοσ.
δεν ειπα να τις βγαλεις τα ματια, να την τρεξεις στο βιντεο ενοω

αα σορυ....λοιπον...ειναι μπομπινα της εποχης του 77...το κοστος για να την ψηφιοποιησω ειναι 7 ευρω το λεπτο...το θεμα ειναι οτι δε ξερω πως να μετρησω ολη τη μπομπινα χωρις να την ξετυλιξω....γιατι δε παιζει σε βιντεο...μετεπειτα σε αυτο που ειπες θα πρεπει να την γυρισω με την ιδια ταχυτητα που γυρναει το βιντεο...που σιγα μην την ξερω,,,αν επαιζε σε βιντεο

---------- Προσθήκη στις 22:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:43 ----------

Πως θα το έβρισκες ξέροντας τον αριθμό των σπειρών? Υποθέτω πως ο τύπος που θες και δεν βρίσκω θα έχει ως input πάχος ταινίας και αριθμό σπειρών. Εκτός αν έχει διάμετρο.

λαθος μου...για τις σπειρες...γιατι εβλεπα τυπους για ευρεση σπειρων σε πηνια αλλα ολοι ειναι για πηνια οπου οι σπειρες τοποθετουνται η μια διπλα στην αλλη

εδω αλλαζει η ακτινα της σπειρας γιατι η καθε μια πεφτει πανω στην αλλη...

Δημοσ.

ο όγκος τί σχέση έχει με το μήκος ;

μετράς εσωτερική διάμετρο >d

μετρας εξωτερική διαμετρο >D

p=πάχος ταινίας

αριθμός σπειρών > n=(D-d)/p*2

κάθε σπείρα έχει "μήκος" = 2πρ

καλό κουράγιο

.

---------- Προσθήκη στις 22:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:47 ----------

κάθε επόμενη σπείρα έχει διάμετρο την προηγούμενη + 2 πάχη ταινίας

.

---------- Προσθήκη στις 22:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:48 ----------

καλό κουράγιο

.

Δημοσ.
ο όγκος τί σχέση έχει με το μήκος ;

μετράς εσωτερική διάμετρο >d

μετρας εξωτερική διαμετρο >D

p=πάχος ταινίας

αριθμός σπειρών > n=(D-d)/p

κάθε σπείρα έχει "μήκος" = 2πρ

καλό κουράγιο

.

---------- Προσθήκη στις 22:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:47 ----------

κάθε επόμενη σπείρα έχει διάμετρο την προηγούμενη + 2 πάχη ταινίας

.

---------- Προσθήκη στις 22:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:48 ----------

καλό κουράγιο

.

ωραιος μαν...παρενθεση ο ογκος εχει σχεση με το μηκος γιατι ειναι απο τριπλη ολοκληρωση του ογκου φτανω στο μηκος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...