Προς το περιεχόμενο

Εντοπισμός ενοχλητικού με απόρρητο νούμερο

Giristroula10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το δικο μου παντως δεν το βρισκει οπως δεν το βρισκει στο Whitepages.

Δε βρήκαμε τίποτα :(

Μήπως το ******** είναι κρυφό, κινητό ή απλά δε χρησιμοποιείται;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γιατι μια ζωη σαν ελληνες μπλεκουμε τα μπουτι μας? Αλλο ρωταει ο ανθρωπος αλλο απανταμε και μετα κυκλοφορει και στους αλλους και γινεται ενα μπαχαλο.

Ενα νουμερο που δεν εχει αποκρυψη και δεν εμφανιζεται στους τηλεφωνικους καταλογους σημαινει οτι ο κατοχος του δεν θελει καποιοςνα τον βρει μεσω του καταλογου. Το νουμερο αυτο δεν ειναι απορητο.Μια ερωτηση στον ΟΤΕ θα σου πει ποιανου ειναι.

Απορρητο ειναι οταν δεν εμφανιζεται πουθενα και οταν θα ζητησεις να στο δωσουν θα σου πουνε απορρητο κτλ. Τοτε χρειαζεται εισαγγελες, και εκτος απο αυτο κανεις κατευθειαν ενα τηλεφωνο στον ΟΤΕ και ρωτας γιατι στο φορουμ θα ακουσεις διαφορες ιστοριες αντι να ρωτησεις κατευθειαν την πηγη.

Δημοσ.
Γιατι μια ζωη σαν ελληνες μπλεκουμε τα μπουτι μας? Αλλο ρωταει ο ανθρωπος αλλο απανταμε και μετα κυκλοφορει και στους αλλους και γινεται ενα μπαχαλο.

Ενα νουμερο που δεν εχει αποκρυψη και δεν εμφανιζεται στους τηλεφωνικους καταλογους σημαινει οτι ο κατοχος του δεν θελει καποιοςνα τον βρει μεσω του καταλογου. Το νουμερο αυτο δεν ειναι απορητο.Μια ερωτηση στον ΟΤΕ θα σου πει ποιανου ειναι.

Απορρητο ειναι οταν δεν εμφανιζεται πουθενα και οταν θα ζητησεις να στο δωσουν θα σου πουνε απορρητο κτλ. Τοτε χρειαζεται εισαγγελες, και εκτος απο αυτο κανεις κατευθειαν ενα τηλεφωνο στον ΟΤΕ και ρωτας γιατι στο φορουμ θα ακουσεις διαφορες ιστοριες αντι να ρωτησεις κατευθειαν την πηγη.

Καλα αν το βλεπεις ετσι χαιρομαι.

Δοκιμασε το και οταν σου πει ο ΟΤΕ πως ειναι Απορρητο αλλα εχει ζητησει ο χρηστης να φαινεται ο αριθμος του σε αναγνωριση τοτε να ερθεις και να μας το πεις :)

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρίσει λίγο το πράγμα, ο Nik.K έχει δίκιο.

Όταν λέμε απόρρητο, εννοούμε την υπηρεσία του ΟΤΕ που προσφέρεται με την ονομασία ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΟ. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει τον αποκλεισμό του αριθμού από οποιοδήποτε είδος τηλεφωνικού καταλόγου, έντυπου ή μη (εκτός από περιπτώσεις που το νούμερο υπήρχε σε έντυπο κατάλογο ΠΡΙΝ ενεργοποιηθεί η υπηρεσία).

Στο "ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΟ" περιλαμβάνεται και η απόκρυψη καλούντος CLIR, αλλά εδώ ο συνδρομητής έχει επιλογή να μη την ενεργοποιήσει αν θέλει να φαίνεται το νούμερό όταν καλεί (συχνό φαινόμενο μιας και πολλοί χρήστες της υπηρεσίας αναγνώρισης καλούντος CLIP δεν απαντούν όταν βλέπουν κρυφό αριθμό), παρόλα αυτά σε τηλεφωνικό κατάλογο δε πρόκειται να τον βρείτε και ούτε θα σας τον δώσει ο ΟΤΕ αν ρωτήσετε σε κατάστημα.

Για να πάρετε στοιχεία του χρήστη μη ανακοινώσιμου τηλεφώνου χρειάζεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πράγμα δύσκολο αν δεν υπάρχει σοβαρότατος λόγος. Πριν μερικά χρόνια ήταν πιο εύκολο μέσω μιας υπηρεσίας του ΟΤΕ με μυστήριο όνομα το οποίο μου διαφεύγει, πλέον είναι σχεδόν άχρηστη μετά από κάποιες προσαρμογές που έγιναν στον τρόπο λειτουργίας της σε συνεννόηση με την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ένα μικρό trivia στο όλο θέμα, μερικά υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΟΤΕ (π.χ. κάποια καρτοτηλέφωνα, όχι όλα) τα οποία επίσης δεν υπάρχουν δε καταλόγους, βγάζουν αριθμό στην αναγνώριση κλήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ακόμη και να βρούμε σε ποιόν ανήκει ο αριθμός κάναμε μια τρύπα στο νερό.

Δημοσ.

Υπηρεσία αναγνώρισης κακόβουλης κλήσης (M.C.I.-Malicious Call Identification).

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από όλους τους παροχούς (OTE, vodafone, κτλ).

Για την χρέωση και τις περεταίρω διαδικασίες ρώτησε την εταιρεία τηλεφωνίας σου.

Μοναδική περίπτωση να μην τον βρεις είναι αν έχει αδήλωτο καρτοκινητό, αλλά και αυτό μέχρι τον Ιούλιο που πρέπει να δηλωθούν όλα τα καρτοκινητά.

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι το θεμα ''εισαγγελεα'' και της αντιστοιχης εντολης δεν ειναι απλο να γινει. αν δεν σε εξιβρησε η απειλησε μεσω του αριθμου αυτου δε νομιζω να εχει δικαιωμα να κανει αρση απορρητου κτλ ετσι ωστε εσυ να μαθεις τον αριθμο και σε ποιον ανηκει...κανω το συνηγορο του διαβολου τωρα αλλα νομιζω ετσι εχουν τα πραγματα.

Δημοσ.

Ωραίος ο StavrosD. Υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων κλήσεων λοιπόν. Διαβάστε τις λεπτομέρειες λειτουργίας της υπηρεσίας, πλέον ο "ενοχλητικός" ακούει μήνυμα ότι τα στοιχεία της κλήσης θα καταγραφούν, οπότε αυτό και μόνο μπορεί να τον κάνει να σταματήσει. Δώστε βάση όμως στη διατύπωση, τα στοιχεία της κλήσης, δηλαδή ημερομηνία, ώρα, άντε και τηλεφωνικός αριθμός. Τα στοιχεία του καλούντος παραμένουν απόρρητα και πάλι πρέπει να έχουμε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να τα μάθουμε. Τρέχα γύρευε.

Ο spirtouliss έχει δίκιο η άρση δε γίνεται εύκολα, γι αυτό έγραψα παραπάνω ότι πρέπει να συντρέχει σοβαρότατος λόγος.

Μαζί με το αδήλωτο καρτοκινητό, βάλτε και όλα τα "δημόσια" τηλέφωνα (καρτοτηλέφωνα κλπ) στη λίστα με τις αναζητήσεις που δε θα καταλήξουν πουθενά.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποια παρόμοια υπηρεσία και από άλλες εταιρίες ή το παρέχει μόνο ο ΟΤΕ;

Δημοσ.

Μαζί με το αδήλωτο καρτοκινητό, βάλτε και όλα τα "δημόσια" τηλέφωνα (καρτοτηλέφωνα κλπ) στη λίστα με τις αναζητήσεις που δε θα καταλήξουν πουθενά.

Από τον ΟΤΕ της περιοχής μου, μου είχαν <<αποκαλύψει>> πολλά καρτοτηλέφωνα από όπου δεχόμουν κλήσεις.Με λίγο ζόρι βέβαια, αλλά γινόταν.

Επίσης, όταν είχα κάνει αίτηση για Εντοπισμό Κακόβουλων Κλήσεων Από Γνωστή Μου Μπάζολα :lol: που είχε κάνει απόκρυψη, ο αριθμός φαινόταν στο χαρτί που μου ήρθε.

Δημοσ.

Κάποια στιγμή πριν μήνες που είχα ρωτήσει στον ΟΤΕ,μου είχαν πει πως στοιχίζει γύρω στα 20 ευρώ για τρείς μέρες "παρακολούθησης",αν πάρει σε αυτό το διάστημα έχει καλώς,σου λένε τον αριθμό και ας έχει απόκρυψη,αλλιώς τζάμπα το εικοσάρικο...

Δημοσ.
Μα φυσικά, όλοι έχουμε ένα γνωστό μας στον <<Προμηθέα>>...

Έλεος.

Ο "προμηθέας" είναι ένα -ας πούμε- πρόγραμμα στο οποίο έχουν πρόσβαση αρκετά άτομα στον ΟΤΕ (σε κάθε τεχνικό και εμπορικό τμήμα)

Για την ακρίβεια, στο εμπορικό τμήμα έχουν πρόσβαση όλοι (εκτός από τους ταμείες ίσως)

Στο τεχνικό έχουν πρόσβαση όλοι εκτός από αυτούς που δουλεύουν σε εξωτερικό συνεργείο

Αν έχεις έναν γνωστό που δουλεύει στον ΟΤΕ, ακόμα και να μην το χειρίζεται ο ίδιος, μπορεί να ζητήσει από έναν συνάδελφό του να ελέγξει το νούμερο

Δεν είναι δα και κάτι εξειδικευμένο

Και νομίζω πως η ειρωνία ήταν περιττή

Δημοσ.

Έτσι όπως το είπες, φάνηκε πως είναι classified τμήμα ή πρόγραμμα ή ότι άλλο.

Εφόσον το νούμερο δεν φαίνεται στην αναγνώριση, πως θα ελέγξει ο γνωστός ποιανού είναι;

Εκτός αν μπορεί να δει όλα τα εισερχόμενα με ακριβή ώρα και μέρα ώστε αν το έχουμε σημειωμένη την ώρα της όχλησης, να δούμε το νούμερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...