boom123 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Παρακαλώ τα σχόλια σας. Είναι το 1ο μου δίκτυο που σχεδιάζω και κάπως έτσι το φαντάζομαι τι λέτε?
parsifal Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 ΟΚ, για στάνταρ τοπολογία αστέρα φαίνεται, εκτός από την περίπτωση του laptop που απ' ό,τι κατάλαβα θα εξυπηρετείται από το WiFi του ADSL router. Δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα. Το Layer 3 switch, με link aggregation κιόλας, τί το χρειάζεσαι; Ένα απλό 8πορτο Gigabit switch δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες του δικτύου σου... ;
_Anonymous_ Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Μια χαρα φαντασια εχεις φιλε και ακολουθα τη συμβουλη του παρσιφαλ για το switch
poscaman Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 το σχεδιάγραμμα πως το έκανες;;υπάρχει κάποιο έτοιμο πρόγραμμα, ή με το χέρι; Ευχαριστώ
boom123 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 το σχεδιάγραμμα πως το έκανες;;υπάρχει κάποιο έτοιμο πρόγραμμα, ή με το χέρι; Ευχαριστώ Με το Microsoft visio φιλε μου.
boom123 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 @parsifal,@_Anonymous_ Ναι το link aggregation είναι υπερβολή το γνωρίζω απλά μου αρέσει σαν ιδέα και μπορώ να βρώ ένα τέτοιο switch. Κάποια άλλη ιδέα για ένα optimized δίκτυο? jumbo frames?
_Anonymous_ Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 jumpo frames εννοειτε(το μεγαλυτερο νουμερο). Ολα τα offload στη καρτα σου ΟΝ. Μη χρησιμοποιεις auto negotiation, αλλα το μεγιστο του δικτυου σου 1000/full. transmit & receive buffers στο τερμα. αυτο ειναι το general optimize, δλδ εξαντλω τη καρτα μου. τωρα σε registry υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις. Κανε αυτα πρωτα και οτι αλλο ξαναπερνα. Και αφου ειμαστε στα γενικα να ξερεις οτι θες πολυ μνημη για να κανεις network optimization
weathor Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Εμενα παλι μου φενεται λιγο χαζο. Με τοσους ΗΥ τι το θες το nas- συνδεεις τους σκληρους στα pc και τους κανεις δικτυακους.. και εφοσον εχεις να συνδεσεις μονο 4 συσκευες τι το θες το switch αφου σιγουρα και το μοντεμ θαχει 4 θυρες ελευθερες????? Παντως αν ταχεις αγορασμενα οκ πρεπει ν α λαβεις υποψιν και το πως θα ειναι οι χωροι που θα βρισκονται οι συσκευες
boom123 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Εμενα παλι μου φενεται λιγο χαζο. Με τοσους ΗΥ τι το θες το nas- συνδεεις τους σκληρους στα PC και τους κανεις δικτυακους.. και εφοσον εχεις να συνδεσεις μονο 4 συσκευες τι το θες το switch αφου σιγουρα και το μοντεμ θαχει 4 θυρες ελευθερες????? Παντως αν ταχεις αγορασμενα οκ πρεπει ν α λαβεις υποψιν και το πως θα ειναι οι χωροι που θα βρισκονται οι συσκευες ΤΟ ΝΑS θα χρησιμοποιείται ώς ένας κοινός τόπος αναφοράς δεδομένων από τα PC χωρίς προφανώς να πρέπει να είναι όλα ανοικτά. Επιπλέον, θα έχει και δυνατότητα redundancy (zfs raid-z ), κατι σαν το raid-5.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 και εφοσον εχεις να συνδεσεις μονο 4 συσκευες τι το θες το switch αφου σιγουρα και το μοντεμ θαχει 4 θυρες ελευθερες????? για gbit lan ίσως?
_Anonymous_ Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 ακριβώς Αυτη ειναι η προφανης απαντηση, αλλα λυνετε και με gigarouter, αλλα και εδω προφανες ειναι, οτι ηδη τα εχεις, ετσι?
boom123 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Αυτη ειναι η προφανης απαντηση, αλλα λυνετε και με gigarouter, αλλα και εδω προφανες ειναι, οτι ηδη τα εχεις, ετσι? παιδια έχετε χάσει το νοήμα του θέματος.
the_eye Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Θα σου πρότεινα να μην βάλεις nas, αλλά κάποιο atom pc. Θα έχεις περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.