Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.bringthemback.org/

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία, εγώ το είδα προχτές απ' το ράδιο αρβύλα.:o

Ας βοηθήσουμε όλοι στο να επιστραφούν τα γλυπτά πίσω. Τόσο καιρό δεν μας τα έδιναν με την πρόφαση ότι δεν είχαμε σωστές εγκαταστάσεις να τα στεγάσουμε. Τώρα που φτιάξαμε αυτό το εκπληκτικό μουσείο, καιρός είναι αυτά τα γλυπτά να επιστραφούν εκεί που ανήκουν. Τέλος το video στην αρχή της σελίδας είναι αρκετά έξυπνο και εύστοχο. :-)

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα, Άμα αποφασίσουν να επιστρέψουν τα γλυπτά μας, τότε θα βγουν και άλλες χώρες να ζητήσουν τα δικά τους. Το Βρετανικό Μουσείο μόνο Βρετανικά εκθέματα δεν έχει...

Δημοσ.

αν τα νοικιάσουμε (ή τα δανειστούμε, όπως έχουν προτείνει) στην ουσία θα έχουμε δεχτεί ότι είναι δικά τους.

Δημοσ.
γιατι δεν τα νοικιαζουμε?

(Σκέψεις: Να τα νοικιάσουμε..... να δώσουμε λεφτά...... αλλά αν βγάζουμε περισσότερα από το μουσείο...... αξίζει...... θα έχουμε κέρδος).

Γιατί δεν παραδεχόμαστε ότι είναι απλά υλικά για κέρδος και τα βαφτίζουμε εθνική κληρονομιά;

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα έχετε την εντύπωση οτι υπάρχει πιθανότητα να μας επιστρέψουν τα γλυπτά? Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να το πιστεύει αυτό.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πολιτικά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας.

Όλες αυτές οι ενέργειες που γίνονται κατά καιρούς είναι για την κατανάλωση.Και απότι βλέπω τσιμπάνε πολλοί.

Ωραία θα ήταν να λυνόντουσαν όλα τα προβλήματα με μια ψηφοφορία στο νετ.

Ωραία θα ήταν με τους πολιτικούς λόγους μιας Μελίνας να ερχόντουσαν τα γλυπτά εκεί που ανήκουν.

Ωραία θα ήταν να μην μας έκαναν οι Τούρκοι κουμάντο στο Αιγαίο μας.

Ωραία θα ήταν να μπορούσαμε να κάνουμε εξόρυξη πετρελαίου χωρίς τον φόβο των Τούρκων.

Ωραία θα ήταν να μας επέστρεφαν οι Γερμανοί τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν.

Όλα ωραία.

Και τώρα ΞΥΠΝΗΣΤΕ και βγάλτε και την τσίμπλα από τα μάτια σας...

Δημοσ.
Σκεφτείτε λίγο το "νοικιάσουμε", έχω την εντύπωση πως ο Τούφας προτείνει να τους τα νοικιάσουμε.

Διότι πάντα κάτι κρύβεται πίσω από τα λόγια του Τουφ.

Πάντως, όντας γενικά ουδέτερη στο ζήτημα, όταν επισκέφτηκα το Βρετανικό Μουσείο και διάβασα τις πλακέτες που έχουν στον χώρο υποδοχής, πριν την αίθουσα με τα Ελγίνεια, μια αηδία την ένιωσα.. Νόμιζα ότι τις είχα τραβήξει φωτογραφία, αλλά τελικά μάλλον είχα σοκαριστεί τόσο πολύ που δεν τις τράβηξα. Έγραφε λίγο πολύ ότι αυτά είχαν περιέλθει με συνοπτικές αλλά καθ' όλα νόμιμες διαδικασίες στα χέρια τους και ότι τους ανήκουν δικαιωματικά. Ότι οι έλληνες θα τα κατέστρεφαν -όπως κατέστρεψαν και τον υπόλοιπο αρχαίο πολιτισμό τους και άλλα τέτοια. Δεν έχουν άδικο, αλλά ήταν αρκετές πλακέτες, και ο συναισθηματισμός και η ευαισθησία (του συγγραφέα των πλακετών) για τα Ελγίνεια ήταν τόσο έντονα, που κατέληγε γελοίο.

Μια άθλια διατήρηση της κόντρας -με λίγα λόγια. Ή αλλιώς "δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα τους τα νοικιάζαμε".

Δημοσ.

αυτοί τα έχουν και τα κατέχουν, και τα θεωρούν δικά τους. Και μάλιστα, αν όχι νόμιμα, νομότυπα είναι δικά τους. Εμείς τι να κάνουμε, να τους ζητήσουμε ενοίκιο; Δεν είναι μαλάκες οι άθρωπες, αν τα ενοικιάσουν από μας, θα είναι σαν να δέχονται ότι είναι δικά μας, και ότι θα πρέπει να μας τα επιστρέψουν όταν σταματήσουμε να τους να νοικιάζουμε. Αντίστοιχα, αν τα νοικιάσουμε εμείς από αυτούς, θα ισχύουν τα αντίθετα. Οπότε προφανώς τα μάρμαρα θα μείνουν εκεί που είναι, εις τον αιώνα των αιώνων, αμήν.

Δημοσ.

Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Πλας ότι εκεί που είναι έχουν τη δυνατότητα να τα δουν περισσότεροι άνθρωποι που όντως ενδιαφέρονται κλπ κλπ.

Απλώς μου είχε φανεί ελαφρώς αντιαισθητικό όλο αυτό το ξεκατίνιασμα στο χώρο του μουσείου.

Δημοσ.
αυτοί τα έχουν και τα κατέχουν, και τα θεωρούν δικά τους. Και μάλιστα, αν όχι νόμιμα, νομότυπα είναι δικά τους. Εμείς τι να κάνουμε, να τους ζητήσουμε ενοίκιο; Δεν είναι μαλάκες οι άθρωπες, αν τα ενοικιάσουν από μας, θα είναι σαν να δέχονται ότι είναι δικά μας, και ότι θα πρέπει να μας τα επιστρέψουν όταν σταματήσουμε να τους να νοικιάζουμε. Αντίστοιχα, αν τα νοικιάσουμε εμείς από αυτούς, θα ισχύουν τα αντίθετα. Οπότε προφανώς τα μάρμαρα θα μείνουν εκεί που είναι, εις τον αιώνα των αιώνων, αμήν.

Εγώ πάντως εαν ήμουν Υπουργός πολιτισμού θα έφτοιαχνα μια τεράστια προθήκη στο νέο Μουσείο της Αθήνας που θα ήταν κενή και θα έγραφα με τεράστια γράμματα την επιγραφή : Stolen from Elgin.

Θα έδινα εντολή σε ΟΛΑ τα Μουσεία της Ελληνικής επικράτειας να μπαίνουν ελεύθερα όλοι οι Έλληνες με απλή επίδειξη της ταυτότητάς τους.Για όλους του υπόλοιπους θα είχε το εισητήριο όπως είναι σήμερα και ειδικά για τους Άγγλους "φίλους" μας διπλάσια τιμή εισιτηρίου.Μάλιστα στο κουπόνι του εισητηρίου θα έγραφα : Για όλους τους Βρετανούς διπλάσια τιμή μέχρι να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Αλλά θέλει να έχεις "μπαλάκια" για να το κάνεις αυτό.Και αυτοί που είναι μέσα στη βουλή μόνο τέτοια δεν έχουν....

Δημοσ.
Σοβαρά τώρα έχετε την εντύπωση οτι υπάρχει πιθανότητα να μας επιστρέψουν τα γλυπτά? Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να το πιστεύει αυτό.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πολιτικά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας.

Όλες αυτές οι ενέργειες που γίνονται κατά καιρούς είναι για την κατανάλωση.Και απότι βλέπω τσιμπάνε πολλοί.

Ωραία θα ήταν να λυνόντουσαν όλα τα προβλήματα με μια ψηφοφορία στο νετ.

Ωραία θα ήταν με τους πολιτικούς λόγους μιας Μελίνας να ερχόντουσαν τα γλυπτά εκεί που ανήκουν.

Ωραία θα ήταν να μην μας έκαναν οι Τούρκοι κουμάντο στο Αιγαίο μας.

Ωραία θα ήταν να μπορούσαμε να κάνουμε εξόρυξη πετρελαίου χωρίς τον φόβο των Τούρκων.

Ωραία θα ήταν να μας επέστρεφαν οι Γερμανοί τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν.

Όλα ωραία.

Και τώρα ΞΥΠΝΗΣΤΕ και βγάλτε και την τσίμπλα από τα μάτια σας...

Δεν είπε κανένας πως αν μαζευτούν οι ψήφοι θα μας τα επιστρέψουν, αλλά ότι θα μπορεί να τεθεί σαν ζήτημα στο ευρωπαικό κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα είναι μία αρχή, αν φερθούμε έξυπνα, μπορεί στο μέλλον να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι.

Δημοσ.
Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Πλας ότι εκεί που είναι έχουν τη δυνατότητα να τα δουν περισσότεροι άνθρωποι που όντως ενδιαφέρονται κλπ κλπ.

Απλώς μου είχε φανεί ελαφρώς αντιαισθητικό όλο αυτό το ξεκατίνιασμα στο χώρο του μουσείου.

Μαθήματα σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού εις την αγγλικήν, ονομάζεται αυτό :ρ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...