N1ghtW0lf Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Καλησπερα...εχω σπασει το κεφαλι μου το τελευταιο διαστημα... Φτιαχνω ενα site με Dreamweaver...στο οποιο εχω... 2 frames, topFrame κ mainFrame Αυτο που θελω ειναι το εξης... Θελω το background-image που εχω βαλει με CSS στο mainFrame κομματι του site <style type="text/css"> <!-- body { background-image: url(images/templateGB.jpg); background-repeat: no-repeat; } --> </style></head> να μενει σταθερο αριστερα και δεξια απο τα 1024px centered που ειναι το περιεχομενο του mainFrame. Αυτο που εκανα ηταν να κοψω/ραψω/φτιαξω την εικονα μου στο Photoshop ώστε να έχει δεξια και αριστερα την εικονα και στη μεση λευκο που θελω. Το πρόβλημα μου ειναι το εξης...ενω στο preview με την αναλυση μου 1600χ1050 στο firefox βγαινει κομπλε...εαν κανω zoom in/out πατωντας Control + (+) ή (-) αλλαζει και το μεγεθος της εικονας και εισέρχεται μεσα στο λευκο πλαισιο που ηθελα... Ευχομαι να εγινα κατανοητος και να μπορεσει καποιος να βοηθησει γιατι εχει σπασει το κεφαλι μου... Πώς μπορω να κρατήσω την εικόνα σταθερη και να αλλαζει διαστασεις μαζί με ολα τα υπόλοιπα χωρίς το ενα να ενοχλει το αλλο... Παραδειγμα (δεν κανω διαφημιση...αυτο το site μου ηρθε ως παραδειγμα... http://www.betcosmos.com ) Εαν κανετε ζουμ η background εικονα μενει σταθερα πισω απο το κομματι το κεντρικο της σελιδας και δεν μπενει πχ μεσα σε αυτο όπως συμβαινει σε μενα... ΥΓ. Δεν "παιζω" και πολυ με CSS γιατι δεν εχω και ιδιαιτερη γνωση, το μοναδικο τμημα ηταν αυτο που εγραψα
krakkhed Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αντί να κάνεις λευκό το background εκεί που θα εμφανίζεται το πλαίσιο, βάλε λευκό background στο πλαίσιο.. αν πχ. το πλαίσιο σου έχει κάποιο id δλδ. ><div id="main_content"></div> φτιάξε ένα css rule που θα λέει >#main_content{ background-color:#fff; } .. ελπίζω να κατάλαβα τι προσπαθείς να κάνεις και να μη σου έγραψα κάτι άκυρο
dewn735 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αντί να κάνεις λευκό το background εκεί που θα εμφανίζεται το πλαίσιο, βάλε λευκό background στο πλαίσιο.. αν πχ. το πλαίσιο σου έχει κάποιο id δλδ. ><div id="main_content"></div> φτιάξε ένα css rule που θα λέει >#main_content{ background-color:#fff; } .. ελπίζω να κατάλαβα τι προσπαθείς να κάνεις και να μη σου έγραψα κάτι άκυρο Κι εγώ αυτό κατάλαβα... Και για να κάνουμε τη σούμα: > <html><head> <style type="text/css"> body { background-image: url(images/templateGB.jpg); background-repeat: no-repeat; } #maincontainer{ width: 1024px; /*Width of main container*/ margin: 0 auto; /*Center container on page*/ color: #FFF; } </style></head> <body> <div id="maincontainer"> Όλο το κείμενο εδώ... </div> </body> </html>
N1ghtW0lf Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 καλησπερα φιλε dewn735, το δοκιμασα αυτο που προτεινεις, το προβλημα μου παραμενει το ιδιο... για να το θεσω παραδειγματικα...ανεβασα μια σελιδα στην εξης διευθυνση... http://users.forthnet.gr/ath/akalokairinos/G.B/partners.html Το προβλημα μου ειναι το εξης... Οταν ο χρηστης κανει ζουμ πατωντας (Control +) ή (Control -) η πλαινη background image εισερχεται πανω απο το λευκο κεντρικο εσωτερικο...ή παει κατα διαολου... Πχ...αν πας εδω στο σπορτ24 http://www.sport24.gr/html/ent/723/ent.356723.asp και κατεβεις λιγακι ωστε να βλεπεις το γκρι δεξι φοντο και την αριστερη μπλε εικονα και πατησεις ζουμ θα παρατηρησεις οτι ΟΛΑ μεγαλωνουν ταυτοχρονα και οχι το ενα πανω απο το αλλο...πχ το γκρι φοντο δεν μπενει μεσα στο εσωτερικο λευκο... Ευχομαι τωρα να καταλαβατε τι εννοω...
VitamineQ Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 αν βάλεις στο style του body το background-position: canter; πιστεύω θα είσαι ok edit: center οχι canter
N1ghtW0lf Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 αν βάλεις στο style του body το background-position: canter; πιστεύω θα είσαι ok edit: center οχι canter Το εχω δοκιμασει ηδη...και ομως οχι... ιδου και ο κωδικας μου μεχρι στιγμης... <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> body { background-image: url(images/templateGB.jpg); background-repeat: no-repeat; } #maincontainer{ width: 1024px; /*Width of main container*/ background-position: center; margin: 0 auto; /*Center container on page*/ color: #000000; } .style1 { color: #000000; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; } </style></head> <body> <div class="style1" id="maincontainer"> <p>Οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 19' με τον Πέδρο, αλλά η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αντέδρασε άριστα, ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με τον Σνάιντερ και έκανε την μεγάλη ανατροπή με τέρματα των Μάικον και Ντιέγκο Μιλίτο στο δεύτερο μέρος. <br /> <br /> Η τακτική της Ίντερ ήταν εξαιρετική, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να "κλειδώνει" τον Μέσι χωρίς να βάλει κάποιον συγκεκριμένο παίκτη να τον μαρκάρει, ενώ σε καμία περίπτωση η ιταλική ομάδα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για "κατενάτσιο". <br /> <br /> <strong>Ίντερ - Μπαρτσελόνα 3-1<br /> </strong><br /> Σκόρερς: 30' Σνάιντερ, 48' Μάικον, 61' Ντιέγκο Μιλίτο / 19' Πέδρο<br /> Γήπεδο: "Τζουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο<br /> Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία) <br /> <br /> To πρώτο σουτ του αγώνα πραγματοποίησε ο Σεϊντού Κεϊτά στο 7' αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 10' ο Ντιέγκο Μιλίτο βγήκε μόνος του από εξαιρετική πάσα του Ετο'ο, όμως ο βοηθός διαιτητή έδωσε λανθασμένα οφ-σάιντ. <br /> <br /> Την πρώτη πραγματική ευκαιρία στο ματς δημιούργησε ο Σαμουέλ Ετο'ο για την Ίντερ στο 17'. Ο Καμερουνέζος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Βίκτορ Βαλντές απέκρουσε δύσκολα και στην επαναφορά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ο Ντιέγκο Μιλίτο, αλλά έκανε κακό πλασέ και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την τελική γραμμή. <br /> <br /> Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα όμως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Πέδρο. Ο Μάξουελ, ο οποίος άφησε το καλοκαίρι την Ίντερ για την "Μπάρτσα", ήταν ο δημιουργός. <br /> <br /> Ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έκανε τον γύρισμα. Η μπάλα πέρασε από τον Ιμπραΐμοβιτς και έφτασε στον Πέδρο, ο οποίος έκανε το σουτ λίγο πιο πίσω από το πέναλτι και έκανε το 0-1. <br /> <br /> Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ντιέγκο Μιλίτο στο 27', όταν από αριστερά στην περιοχή τον τροφοδότησε ο Πάντεβ, αλλά ο Αργεντινός που βγήγε τετ-α-τετ με τον Βαλντές έκανε και πάλι κακό πλασέ και μπάλα πέρασε άουτ. <br /> <br /> Η ισοφάριση για τους "νερατζούρι" ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να είναι ο σκόρερ. Ο Μάικον τροφοδότησε τον Ετο'ο από δεξιά, αυτός έκανε την σέντρα και βρήκε τον Μιλίτο στην περιοχή, με τον τελευταίο να γυρίζει ψύχραιμα το σώμα και να δίνει στον Σνάιντερ αριστερά του και ο Ολλανδός με πλασέ νίκησε τον Βαλντές και ισοφάρισε σε 1-1.<br /> </p> </div> </body> </html> ---------- Post added at 03:26 ---------- Previous post was at 01:22 ---------- Λοιπον...καταλαβα πανω κατω τι παιζει...πρεπει να παιξω με stylesheets και CSS... Καταφερα να φτιαξω το κεντρικο ετσι οπως ακριβως το θελω...με ενα stylesheet με id #container. Τωρα το μονο που μου μενει και ειναι το ερωτημα μου...πως μπορω να βαλω δυο διαφορετικες εικονες δεξια και αριστερα του #container? Φτιαχνω παλι δυο αλλα stylesheets με id #left κ #right και στο καθενα βαζω background-image ???
dewn735 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Πολύ σωστός... Κοίτα και αυτό: http://limpid.nl/lab/css/fixed/left-sidebar-and-right-sidebar, νομίζω είναι αυτό που θες
N1ghtW0lf Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 θεοος....at last...το καταφερα!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ ΠΑΑΡΑΑΑ ΠΟΛΥΥΥΥ !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.