xtrmsnpr Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Μην κοιτας του χρονισμους στις κάρτες δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως μετρο σύγκρισης μεταξυ καρτών με διαφορετικό gpu.Τα enermax και τα corsair ειναι καλύτερα απο τα collermaster και thermaltech. δεσ εδώ ενα συγκριτικο για τις καρτες!!! http://www.tomshardware.co.uk/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/compare,2132.html?prod%5B4023%5D=on&prod%5B4004%5D=on Τσου..δεν με χαλάει.Απλά ρωτάω για να ξέρω μωρέ.Μάλιστα για να το λέτε.. Οπότε θα δω Τώρα για το κούμπωμα που είναι pcie 2.0 και η mobo μου 1.0; Παίζει;
cortaN@ Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Κατεβαίνουμε πολύ,ουσιαστικά μηδαμινή αναβάθμιση.Το είχα σκεφτεί να το κάνω και έτσι,αλλά..Αυτή είναι σαν να λέμε της της σειράς 9000(9600-9800 δλδ; ) της nvidia; Στ έγραψα σα λύση για να δώσεις λιγότερα λεφτά, με τη λογική πως έτσι γλυτώνεις και λεφτά για νέο τροφοδοτικό. Σα καρτούλα δεν είναι άσχημη, ειδικά αν θες να παίξεις σε HD ready αναλύσεις και για μέτριο gaming, κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Είναι λίγο πιο κάτω από μια 9800GT και σχεδόν ίσες επιδόσεις με μία GT240. Αλλιώς, επόμενη κάρτα με τα λιγότερα watt, είναι η 5670 της ATi πάλι. Αλλά εκεί το παίζεις για το αν θα χρειαστείς ή όχι καινούριο τροφοδοτικό. Πρέπει να το checkareis. Αν θέλεις ολική αναβάθμιση, ακολούθησε τις συμβουλές των παιδιών για 5770 + νέο τροφοδοτικό. Αυτή τη στιγμή, η nVidia δεν έχει ανταγωνιστικά προιόντα σε χαμηλές κάρτες γραφικών + πως οι ATi υποστηρίζουν dx11 σε αντίθεση με τις nvidia που υποστηρίζουν μέχρι 10. Επίσης δες αν η μητρική σου έχει 2 θύρες pci-e 16χ, μήπως σε παίρνει (αν και χλωμό το κόβω στην περίπτωση που δεν αλλάξεις τροφοδοτικό) να χρησιμοποιήσεις την 8500GT ως 2η κάρτα μόνο για physics. edit: Πολύ καλή περίπτωση κάρτας αν τλκ αλλάξεις psu είναι και η 4850 της connect3d στα 75 ευρώ από πλαίσιο.
xtrmsnpr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Η ram αγοράστηκε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554796 ..Τελικά θα μείνω στα 4gb συνολικά,ώστε να βάλω και τα win7 64bit πάνω.Στο μέλλον βλέπουμε,αν και με την ram θα δίνα παραπάνω φτερά στον υπολογιστή. cortaN@ κατάλαβα .Απλά παίζει,βρήκα κάποιες μεταχειρισμένες,αλλά μέχρι να πάρω την απόφαση να τις πάρω έφυγαν..Η μητρική έχει μόνο μια θύρα για την vga.. Τώρα όμως μάλλον τα υπόλοιπα δύο μέρη που έμειναν,(γιατί λύση να αποφύγω το τροφοδοτικό δεν βλέπω) μάλλον θα γίνουν προς το τέλος του καλοκαιριού,γιατί σε 20 μέρες γυρίζω Μυτιλήνη,οπότε το pc θα κάθεται.Οπότε τζάμπα να δώσω λεφτά για τις μέρες αυτές .Έτσι θα χουν πέσει (ελπίζω δλδ,και μην τιναχτούμε με το νεο φπα) οι τιμές στις vga που κοιτάμε τώρα.Εαν βρω μεταχειρισμένη vga 5770 θα την πάρω σίγουρα. Για ότι νέο θα επανέλθω. Για τροφοδοτικό να δω μέχρι 650W ; Coolermaster και thermaltek 500ρια που έχω και είναι αθόρυβα,στα δυο pc της μυτιλήνης και έχουν βγει σκυλιά,και δεν κάνουν νερά. Να μείνω εκεί ή να δω tagan και corsair ; Στην σχολή που και εκεί τους έχω πρίξει μου είπε ένα παιδί για τα Chieftec. Το ξέρω σας πρίζω απλά θέλω να το κάνω σωστά.Μιας και δεν θα είναι η τέλεια αναβάθμιση τουλάχιστον να μαι οκ,έστω για βασικά μετά από καιρό.Γιατί θύμα να μπλέξω και να δώσω χρήματα πολλά πάλι δεν παίζει..Και κάθε τόσο που τα κοιτάω έχω ερωτήσεις..
stm00192 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Ξεχνα τα coolermaster.. chieftec... tagan ... thermafake!!! Καλουτσικα τροφοδοτικά αλλά πολύ πίσω από τα Corsair ή Enermax που θα πρότεινα εγώ να κινηθείς!!
cortaN@ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Η ram αγοράστηκε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554796 ..Τελικά θα μείνω στα 4gb συνολικά,ώστε να βάλω και τα win7 64bit πάνω.Στο μέλλον βλέπουμε,αν και με την ram θα δίνα παραπάνω φτερά στον υπολογιστή. cortaN@ κατάλαβα .Απλά παίζει,βρήκα κάποιες μεταχειρισμένες,αλλά μέχρι να πάρω την απόφαση να τις πάρω έφυγαν..Η μητρική έχει μόνο μια θύρα για την vga.. Τώρα όμως μάλλον τα υπόλοιπα δύο μέρη που έμειναν,(γιατί λύση να αποφύγω το τροφοδοτικό δεν βλέπω) μάλλον θα γίνουν προς το τέλος του καλοκαιριού,γιατί σε 20 μέρες γυρίζω Μυτιλήνη,οπότε το pc θα κάθεται.Οπότε τζάμπα να δώσω λεφτά για τις μέρες αυτές .Έτσι θα χουν πέσει (ελπίζω δλδ,και μην τιναχτούμε με το νεο φπα) οι τιμές στις vga που κοιτάμε τώρα.Εαν βρω μεταχειρισμένη vga 5770 θα την πάρω σίγουρα. Για ότι νέο θα επανέλθω. Για τροφοδοτικό να δω μέχρι 650W ; Coolermaster και thermaltek 500ρια που έχω και είναι αθόρυβα,στα δυο pc της μυτιλήνης και έχουν βγει σκυλιά,και δεν κάνουν νερά. Να μείνω εκεί ή να δω tagan και corsair ; Στην σχολή που και εκεί τους έχω πρίξει μου είπε ένα παιδί για τα Chieftec. Το ξέρω σας πρίζω απλά θέλω να το κάνω σωστά.Μιας και δεν θα είναι η τέλεια αναβάθμιση τουλάχιστον να μαι οκ,έστω για βασικά μετά από καιρό.Γιατί θύμα να μπλέξω και να δώσω χρήματα πολλά πάλι δεν παίζει..Και κάθε τόσο που τα κοιτάω έχω ερωτήσεις.. Λοιπον, για τροφοδοτικό κάτι παραπάνω από 550W είναι overkill για μένα και πεταμένα λεφτά. Μόνο για bragging rights και μόνο στην περίπτωση που χτίζεις καινούριο η/υ με sli/crossfire configuration και θέλεις να κάνεις οverclocking κτλ...Στην περίπτωσή σου, που αναβαθμίζεις το PSU, ώστε να δέχεται καινούρια κάρτα γραφικών και μόνο αυτό, και μάλιστα αφού δεν παίζει να χρησιμοποιήσεις 2 vga, τότε μέχρι 550W...Σκέψου πως τώρα, αν έφτιαχνες καινούριο σύστημα, π.χ. έναν i5, ddr3 και μία 5850 την έβγαζες μια χαρά με τροφοδοτικό 450 Watt. Για τα τροφοδοτικά που ανέφερες τώρα. Thermaltake ΟΧΙ με τίποτα...Τα tagan είναι πολύ καλή περίπτωση, πολύ καλά τροφοδοτικά, πολύ αξιόπιστα, ειδικά η σειρά SuperRock της Tagan είναι κορυφαία τροφοδοτικά και σε πολύ καλή τιμή. Π.χ. ένα Tagan SuperRock 550W. Επίσης είναι απ' τα πιο αθόρυβα, αν όχι το πιο αθόρυβο τροφοδοτικό στην κατηγορία του...με βλέπεις τόσο σίγουρο, γιατί πρόσφατα έφτιαξα ένα build για ένα φίλο μου και του έβαλα το συγκεκριμένο Tagan και ήταν πραγματικά αθόρυβο...καλά για build quality δεν το συζητάω, κορυφή. Φυσικά και τα Corsair/Enermax είναι κορυφαία, αλλά τα πληρώνεις παραπάνω και για μένα είναι πεταμένα λεφτά στην περίπτωσή σου. Δες και ένα συγκριτικό review 12 τροφοδοτικών του Anandtech, όπου τα 2 Tagan SuperRock πραγματικά ξεχωρίζουν: http://www.anandtech.com/show/2724/22 Τώρα, για τη vga. Μεταχειρισμένη vga 5770 δύσκολα θα βρεις, όπως επίσης στο τέλος του καλοκαιριού μάλλον θα σε πιάσουν οι πρώτες φθηνοπωρινές τιμές και ο νέος φπα. Για μένα, καλύτερα να κάνεις την αγορά στα μέσα Ιουλίου, όπου παραδοσιακά ρίχνουν τις τιμές στις κάρτες γραφικών, π.χ. το Πλαίσιο. Ελπίζω να σε βοήθησα.
xtrmsnpr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μάλιστα.Ίσως γίνει και έτσι..Μέσα στο καλοκαίρι,και Μυτιλήνη έχουμε 15% φπα,και τα φέρνω εδώ τον οκτώβριο...αλλά θα είναι δέλεαρ να τα έχω σπίτι και να μην τα χρησιμοποιώ . Και όμως προχτές είχε το e-shop . Μάλιστα,θα δω και θα πράξω με τα τροφοδοτικά.Οπότε μένουμε τα 550 το πολύ 600 αν δεν βρω.Αλλά γιατί έτσι με τα chieftec... tagan ... thermafake ;
cortaN@ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μάλιστα.Ίσως γίνει και έτσι..Μέσα στο καλοκαίρι,και Μυτιλήνη έχουμε 15% φπα,και τα φέρνω εδώ τον οκτώβριο...αλλά θα είναι δέλεαρ να τα έχω σπίτι και να μην τα χρησιμοποιώ . Και όμως προχτές είχε το e-shop .Μάλιστα,θα δω και θα πράξω με τα τροφοδοτικά.Οπότε μένουμε τα 550 το πολύ 600 αν δεν βρω.Αλλά γιατί έτσι με τα chieftec... tagan ... thermafake ; Τα Tagan είπαμε είναι πολύ καλά, πολύ καλής ποιότητας και οικονομικά επίσης. Τέλος, η σειρά SuperRock τυγχάνει να έιναι και από τα πιο αθόρυβα.. Τα chieftec επίσης είναι καλά τροφοδοτικά, τίμια, σε καλή τιμή, απλά δεν είναι αυτό που λέμε αθόρυβο τροφοδοτικό. Αν δεν σε απασχολεί αυτό, θα μπορούσες να πας σε ένα chieftec 450Watt, μια χαρά θα την έκανε τη δουλειά του. Τα Thermaltake δεν είναι καλά, ειδικά η φθηνή σειρά της thermaltake έχουν αστάθεια και μεταπτώσεις ρεύματος. Τώρα τελευταία έχει βγάλει κάποια πιο ακριβά για τα οποία δε μπορώ να εκφέρω γνώμη, μπορεί να είναι καλά, αλλά γενικά δεν έχουν καλή φήμη τα τροφοδοτικά της εν λόγω εταιρείας. Επίσης και αυτά κάνουν θόρυβο. Τέλος, τα enermax και corsair, ειδικά τα 82 plus και πάνω είναι κορυφαία τροφοδοτικά, τα οποία όμως είναι overkill σ' ένα σύστημα σα το δικό σου που θέλεις να κάνεις αναβάθμιση και να φορέσεις νέο τροφοδοτικό για να βάλεις νέα κάρτα γραφικών. Γι' αυτό με βλέπεις και σου λέω πως ο.τιδήποτε πάνω απο 550W είναι πεταμένα λεφτά. Αν δε βρεις 550W, πάρε 500W. Και πάλι μια χαρά θα είσαι
pano Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Κορυφαίο τροφοδοτικό σε πολύ καλή τιμή http://www.eu-shop.gr/index.php?s=2&c=0&p=19474
phanispal Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Η σειρά Toughpower της Tt πάντως, δεν κατασκευάζεται απ' την ίδια, αλλά από την CWT.
pano Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Έλα όμως που και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700415 είναι της cwt http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/thermaltake-psu-roundup_23.html#sect0.Eν κατακλείδι οι μόνες μάρκες που έχουν και είχαν στο ενεργητικό τους μόνο καλά τροφοδοτικά είναι η seasonic, η corsair και αν και δεν είμαι 100% σίγουρος η antec.
phanispal Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Το συγκεκριμένο πάντως αν και το έχω σ' ένα σύστημα, είναι κατώτερο άλλων στα ίδια και λιγότερα ίσως χρήματα. Και δεν το λες αθόρυβο.
pano Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Το συγκεκριμένο πάντως αν και το έχω σ' ένα σύστημα, είναι κατώτερο άλλων στα ίδια και λιγότερα ίσως χρήματα.Και δεν το λες αθόρυβο. Δεν με κατάλαβες για την cwt μιλούσα,όσο για αυτά που λές για το συγκεκριμένο τροφοδοτικό, ως και εγώ ατυχής κάτοχος, συμφωνώ και επαυξάνω.
xtrmsnpr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Σήμερα έβαλα την ram,πήγα στα4gb..η βαθμολογία και καλά από τα 5.2 στα 5.1,αλλά ότι να ναι..Αλλά λόγο μάλλον των ταχυτήτων των καρτών θα ναι,,γιατί απο κει υστερεί . Αλλά το τροφοδοτικό που φοράω είναι 300W ..wtf;; Είναι της lieaton.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.