Προς το περιεχόμενο

Αγορά πυροσβεστήρα για το σπίτι.

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπήκα σε αυτό το site: http://www.fire-expert.gr/index.php?act=viewCat&catId=3 και μου έβγαλε τους ανωτέρω τύπους πυροσβεστήρων (CO2,Σκόνης,Αφρού AFFF, ξηρής σκόνης,Υψηλής κατασβεστικής ικανότητας). Εγώ θέλω ένα για το σπίτι. Ποιό από τα παραπάνω σωστό να πάρω;

Δημοσ.
Μπήκα σε αυτό το site: http://www.fire-expert.gr/index.php?act=viewCat&catId=3 και μου έβγαλε τους ανωτέρω τύπους πυροσβεστήρων (CO2,Σκόνης,Αφρού AFFF, ξηρής σκόνης,Υψηλής κατασβεστικής ικανότητας). Εγώ θέλω ένα για το σπίτι. Ποιό από τα παραπάνω σωστό να πάρω;

Απο τα λιγα που θυμαμαι:

Οι πυροσβεστηρες με CO2 δεν ειναι καταλληλοι για κατασβεση κοινων τυπων φωτιας, πχ κουρτινες, χαρτι, ξυλο κλπ, αλλά ειναι καταλληλοι για σβησιμο πυρκαγιας απο ηλεκτρισμο πχ σε ηλεκτρικα καλωδια, καθως και ειναι καταλληλοι για σβησιμο ευφλεκτων υλικων(υγραεριο, οινοπνευμα, βενζινη κλπ) και κυριως ευφλεκτων υγρων.

Οι πυροσβεστηρες ξηρης σκονης ειναι καταλληλοι για κατασβεση και κοινων πυρκαγιων αν και δεν ειναι τοσο αποτελεσματικοι σε τετοιες περιπτωσεις, αλλα καλυπτουν και περιπτωσεις με ηλεκτρισμο και με ευφλεκτα υλικα και νομιζω για περιπτωσεις με εφυλεκτα υλικα οπου το ευφλεκτο υλικο ειναι υγρο ειναι οι πλεον καταλληλοτεροι.

Οι πυροσβεστηρες με αφρο ειναι καταλληλοι για κατασβεση κοινων τυπων πυρκαγιας καθως και για περιπτωσεις με εφυλεκτα υλικα οπου το ευφλεκτο υλικο ειναι υγρο. Σε καμια περιπτωση παντως δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται για περιπτωσεις πυρκαγιων με ηλεκτρισμο, πχ για σβησιμο πυρκαγιας πανω σε ηλεκτρικα καλωδια.

Οι πυροσβεστηρες νερου ειναι καταλληλοι για κατασβεση κοινων τυπων πυρκαγιας και μονο και επισης σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται για περιπτωσεις πυρκαγιων με ηλεκτρισμο αλλά ουτε και για πυρκαγιες απο ευφλεκτα υλικα και κυριως υγρα ευφλεκτα υλικα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Όποιον τύπο και αν πάρεις (μιας και κανένας δεν κάνει για όλα) φρόντισε να πάρεις και κάποιον μικρό, π.χ. στα 2 κιλά. Δεν θέλεις να μάθεις πως είναι να προσπαθείς να τρέξεις με τον 6άρη ανάμεσα από δωμάτια, καρέκλες, εμπόδια και οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί σε ένα σπίτι μέσα στον πανικό της φωτιάς.

Δημοσ.

Όποιον τύπο και αν πάρεις (μιας και κανένας δεν κάνει για όλα) φρόντισε να πάρεις και κάποιον μικρό, π.χ. στα 2 κιλά. Δεν θέλεις να μάθεις πως είναι να προσπαθείς να τρέξεις με τον 6άρη ανάμεσα από δωμάτια, καρέκλες, εμπόδια και οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί σε ένα σπίτι μέσα στον πανικό της φωτιάς.

6 κιλά πάντως δεν είναι σημαντικό βάρος , θα μπορούσε να τον κρατάει και στο ένα χέρι και να τρέχει, εκτος αν εννοείς από θέμα όγκου.

Δημοσ.

Κυρίως για τον όγκο λέω, ένας μικρός είναι πολύ πιο ευέλικτος. ;)

Όχι ότι το βάρος είναι ασήμαντο, τον πυροσβεστήρα θα πρέπει να μπορούν να τον χειριστούν όλοι. Δε νομίζω η γιαγιά του σπιτιού να μπορέσει να τον κουμαντάρει.

Δημοσ.

Ο δίκιλος φτάνει μονο για να σβήσεις το τασάκι αμα αρπαξει το τσιγάρο. Για σοβαρή φωτια 6κιλος και δεν φτάνει. Καλό βεβαια είναι να εχεις και μικρό και μεγαλο.

Δημοσ.

Κυρίως για τον όγκο λέω, ένας μικρός είναι πολύ πιο ευέλικτος. ;)

Όχι ότι το βάρος είναι ασήμαντο, τον πυροσβεστήρα θα πρέπει να μπορούν να τον χειριστούν όλοι. Δε νομίζω η γιαγιά του σπιτιού να μπορέσει να τον κουμαντάρει.

Σωστά αυτά που λες όμως δεν θα κάνει δουλειά με τον 2κιλο :mellow:

Δημοσ.

νομιζω τα κιλα αναφερονται στο ωφελιμο "φορτιο" που εχει μεσα,και οχι στο συνολικο του βαρος

Δημοσ.

Ξέρεις πόσο έχει μια ασφάλιση πυρός; Και έχει και άλλες παροχές πέρα από φωτιά..

Δημοσ.

+ οτι ο πυροσβεστηρας πρεπει να ειναι σε μερος εμφανες ωστε ολοι στο σπιτι να θυμουνται που βρισκεται (εστω και αν το κοκκινακι ειναι ολιγον αντιαισθητικο). Στην θεια μου καηκε ολη η κουζινα τους (προσπαθησαν να την σβησουν με κουβα νερο) και μετα θυμηθηκαν οτι στην αποθηκη εκτος σπιτιου ειχαν εναν πυροσβεστηρα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...