harry_fyt Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Εδω και λιγο καιρο φιλος μου, μου ειπε οτι ελαβε διαφημιστικο μνμ απο το μειλ μου σto yahoo που φυσικα δεν εστειλα ποτε εγω ο ιδιος! Διαπιστωσα δε οτι το ιδιο μνμ ειχε αποσταλει σε ολες τις επαφές μου! :mad: Τι μπορω να κανω παιδιά?
guido Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Προφανώς και να αλλάξεις password στο mail (και secret question φυσικά , καθώς και να δεις αν έχει προστεθεί secondary mail και αν ναι να το αφαιρέσεις ) Το πιθανότερο είναι να την πάτησες από κανα λινκ που μπήκες , ισως από msn , που σε οδήγησε σε σελίδα να κάνεις Login . (σε αυτη την περίπτωση άλλαξε και το windows live passport (πως το λένε ) password. ) Αλλά πριν κάνεις όσα σου ανέφερα πρέπει να σιγουρευτείς οτι το pc σου είναι clean . Κατεβάζεις αν δεν έχεις κάνενα AV , ενα free antivirus ( avira , avast ) , κάνεις Update και full scan. Clean οτι βρει Κατεβάζεις Spybot S&D . Κάνεις Update ,κάνεις Immunize (βασικό) , και μετά scan . Fix οτι βρει Κατεβάζεις και κανα Malwarebytes αν δεν έχεις βαρεθεί ήδη. Update & Scan . Clean οτι βρει Kαι τέλος προσέχεις next time σε τι λινκ κλικάρεις ή αν τα κλικάρεις δεν γράφεις πουθενα το username και password σου για να κάνεις Login . Login στο Mail μας κτλ κάνουμε μόνο όταν έχουμε μπει μόνοι μας και όχι οταν μας έχει οδηγησει κάποιος σύνδεσμος σε σελίδα που ζητάει login , και ας μοιάζει ίδια με του Msn ή του yahoo
harry_fyt Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Eυχαριστω για τον χρονο σου φιλε. Μου κανει εντυπωση πως θα μπορουσε να το προκαλεσει αυτο καποιο τρογιαν απο την στιγμη που το mail δεν το εχω στο πισι μου αλλα ειναι στο yahoo.
guido Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 μα το πιο πιθανόν είναι να μην ειναι ιος όπως σου είπα. 1) χάνει κάποιος τον κωδικό του κάπως .Ιος , keylogger ή phishing site , δεν έχει σημασία πως 2) στέλνονται αυτόματα links από το account του (άφού έχουν το pass του) σε όλες τις επαφές του μέσω Msn κυρίως 3) μπαίνεις εσύ στα links αυτά και σου ζητάει να κάνεις Login με το Msn h' yahoo password σου 4) το κάνεις νομίζοντας πως ειναι legit και έχουν και τον δικο σου κωδικό τωρα 5) στέλνεται αυτόματα από το account σου (και όχι το PC σου) παρόμοιο link σε όλες τις επαφές σου 6) κτλ κτλ και σε λιγη ώρα έχουν κλαπεί 1000δες Passwords και αρχίζει και το spam μέσω mail κ.α
trustfm Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Το from field δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτό του αποστολέα. Για να είσαι σίγουρος ότι ο αποστολέας είναι αυτός που γράφει το from field πρέπει το email να είναι signed. Δες περισσότερα εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/E-mail_authentication και εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_signature Μια δωρεάν λύση γι αυτό είναι η χρήση του enigmail http://enigmail.mozdev.org/home/index.php
guido Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 σωστό και αυτο , αλλά αφού ανέφερε πως πήγε το spam mail σε όλες τις επαφές του , αυτό σημαίνει πως για να έχουν πρόσβαση σε αυτές έχουν πρόσβαση και στο account του , ανεξάρτητα αν τα spam στέλνονται από αλλού .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.