Dosas Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 εγώ λέω να υιοθετήσεις από αυτά τα μικράκια που πετυχαίνεις στους δρόμους εγκαταλειμένα γιατί η μαμά τους εξαφανίστηκε (την πάτησε κανένα αυτοκίνητο ή w/e). Εγώ μάζεψα 2 τέτοια μικράκια τις προάλλες. Θα σου έδινα εγώ γιατί οι θηλυκές μου γεννοβολάνε αυτή τη περίοδο, αλλά τα πήραν κάτι φίλοι στο κτήμα τους γιατί οι γάτες κρατούν τους αρουραίους μακριά.
ksaplostra Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 εντωμεταξύ σε site σχετικό, δυο προσπάθειες για υιοθεσία τινάχτηκαν στον αέρα (on the air) Η μια ήθελε να δώσει "τρια γατια μαζί γιατί είναι αδερφάκια και κρίμα" και η άλλη μόνο που δε μου ζήτησε αφμ και μου είπε θα έρθει και για επισκέψεις στο σπίτι. Νόμιζα οτι τα βαμπιρια δε μπαίνουν σπίτι αν δε τα καλέσεις :/ Φιlε θα σου ελεγα να απευθυνθείς σε καμια φιλοζωική αλλα τα ατομα σε αυτες τις οργανωσεις,εχουν σιγουρο πολυ μεγαλο προβλημα....Ηθελα κι εγω αυτες τις μερες να παρω μια ρωσικη μπλε αλλα δε μου τη διναν γιατι δεν εμενα αθηνα οπου θα μπορούσαν να έρχονται να την ελέγχουν,οταν τους είπα οτι στο σπίτι μου μπαίνει οποιος εγω θελω και η γατα δεν ειναι τέκνο διαζευγμένης οικογένειας,να πηγαινει ποτε εδω ποτε εκει,στράβωσαν...Πήγαινε σε κανα κτηνίατρο και θα την κανεις τη δουλεια σου,οι φιλοζωικές υπάρχουν ακριβώς γιαυτο το λογο...Να προστατεύονται τα ζωα που μετέχουν σ'αυτες. garnelle,αν ο γάτος ηταν στειρωμένος θα ησουν μια χαρα,γενικότερα οι γάτες οταν ενηλικιώνονται κανουν οτι να'ναι,οπου να'ναι και γιαυτο πρεπει να στειρώνονται,ειχα μια σιαμ για 5 χρονια.
Freakster Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δεν το καταλαβαίνω .. Έστω ότι ζω σε μια καλύβα και δίνω το μισο του μισθού μου για να έχω το γατί βασιλιά. Και έστω ότι ζω στην εκάλη και στη πρώτη λουι βιτον που μου γρατζουνάει το γατί, το κάνω χαλί στη πόρτα και γράφω welcome. Τι επισκέψεις και ξε επισκέψεις.
ksaplostra Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δεν το καταλαβαίνω .. Έστω ότι ζω σε μια καλύβα και δίνω το μισο του μισθού μου για να έχω το γατί βασιλιά. Και έστω ότι ζω στην εκάλη και στη πρώτη λουι βιτον που μου γρατζουνάει το γατί, το κάνω χαλί στη πόρτα και γράφω welcome. Τι επισκέψεις και ξε επισκέψεις. Έχουν πρόβλημα λεμε τα άτομα,αυτο που εχουν χάσει,ψαχνουν να το βρουν στα ζωάκια(μην τους το πεις ομως γιατι θα εισαι φασίστας κλπ χαριτωμένα-καθυστερημενα που λενε)...Το ποσο μεγαλο ειναι το πρόβλημα τους,το βλεπει κανεις απο τα ονόματα που δινουν στα ερμα τα ζωντανά και τον τροπο που μιλανε.An μπεις sto hatebook,ουκ ολιγες οργανωσεις εχουν σελιδα εκει,οπου και θα ξερασεις ομως με αυτα που θα δεις. Δε μαζεύεις ενα γατακι απο το δρομο και να πεις σε κάποια απο αυτές οτι δεν εχεις τα χρήματα να το εμβολιάσεις και να το στειρώσεις;
Lucifer Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ναι, αλλά σκέψου τι βολικά που γίνονται μετά με μια ταρίχευση. Έτσι, έπαιρνα ακόμη κι εγώ γάτα!Σοβαρά, μην πάρεις γατάκι. Θα μεγαλώσει και θα γίνει γάτα και αντιπαθητικό. Πες ένα νούμερο από το 3 ως το άπειρο.
Dosas Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Κοίταξε τα εμβόλια 2-3 που είναι τα βασικά, και κάτι αλοιφές για τα παράσιτα, και καμμιά αμπούλα το 2μηνο για ψύλλους, δεν κοστίζουν πάρα πολλά, περίπου 50-60 ευρώ σύνολο, δεν είναι και τζάμπα βέβαια, είναι κάποιο κόστος. Καλύτερα να σώσεις κανένα έρμο εγκαταλλειμένο και να αναλάβεις εσύ το κόστος, και θα δείς το γατάκι θα δεθεί με τη μία μαζί σου όταν είναι τόσο μικρά. Τώρα για στείρωση αυτό σίγουρα κοστίζει αρκετά περισσότερο γιατί μιλάμε για εγχείρηση, στους αρσενικούς τους σταματάει να 'ψεκάζουν' για οριοθετήσουν τη περιοχή τους και να γυρνοβολάνε για θηλυκές. Οι θηλυκές είναι σαφώς πιο καθαρές αλλά αν δεν στειρωθούν ετοιμάσου για γατάκια. Αν τις έχεις μέσα στο σπίτι και διατηρείς υποτυπώδεις αρχές υγιεινής για το ζώο, θα δείς ότι θα εξαφανιστούν κατσαρίδες και λοιπά έντομα από το σπίτι και θα είσαι στα πιο καθαρά. Εγώ που έχω αρκετές στον κήπο μου να ζούν, τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί τελείως οι αρουραίοι, προς μεγάλη ευχαρίστηση όλης της γειτονιάς που τις προσέχει και τις ταϊζει γιατί τα ποντίκια είχαν στη κυριολεξία στήσει αποικία στην περιοχή. Αυτά ΥΓ. Επίσης είναι αρκετά βολικά ζώα και καθόλου αντιπαθητικά, εξαρτάται και πώς θα τα μάθεις, γιατί η συμπεριφορά του κατοικιδίου διαμορφώνεται και σε μεγάλο βαθμό από τον ιδιοκτήτη τους. Τα δικά μου, αν και άτακτα, έχουν καλό χαρακτήρα και είναι πολύ φιλικά, στην παρακάτω φώτο αράζουν μαζί με το σκύλο μου
dim_math Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Κοιτα και σε καμια αγγελια απο εφημεριδες...εκει χαριζονται πολλα ζωακια και λογικα δεν θα σε πρηξουν περαιτερω..
haris_216 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Που μπορώ να πάω να υιοθετήσω ένα γατάκι, που να έχει περάσει και κάποιο κτηνιατρικό έλεγχο ή και στείρωση/αποπαρασίτωση; Για αθήνα αυτό. με δεδομένο ότι η στείρωση δεν γίνεται πριν από τους 6-7 μήνες τότε μάλλον ψάχνεις για γατάκι που είναι πια...γάτα. δεν θα διαφωνήσω με όσα ειπώθηκαν σχετικά με περιέργες κυρίες/καταστάσεις που υπάρχουν στο χώρο. από την άλλη πλευρά όμως αν θες να δώσεις ένα ζώο το οποίο το έχεις σπίτι σου (μιλάω για ιδιώτες και όχι για τους συλλόγους) κάποιους μήνες + τότε σίγουρα ανησυχείς. βρήκαμε 4 γατάκια στα σκουπίδια, τώρα πια έχουν μεγαλώσει, σίγουρα δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε όλα (υπάρχει και σκύλος) αλλά μέχρι τώρα έχουμε δώσει μόνο το 1. σίγουρα δεν με ενδιαφέρει το Ε9 σου αλλά μόνο να αντιμετωπίζεις το θέμα με υπευθυνότητα (να έχεις πχ ήδη σκεφτεί ότι έρχεται και καλοκαίρι, διακοπές, κλπ). προσωπικά πάντως σε αυτό που είχα δώσει σε μια οικογένεια δεν τους μπαστακώθηκα στο σπίτι (δεν ξέρω καν που μένουν) αλλα τους είχα πει ότι σε περίπτωση που δεν είναι η κατάσταση όπως την φαντάζπνται τουλάχιστον να με πάρουν τηλ. για να το πάρω πίσω. όχι να καταλήξει στο δρόμο. ειδικά αφού έχουν μεγαλώσει σε σπίτι και στο δρόμο δεν θα έβγαζαν το μισάωρο
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Πολύ καλά έκανε και ήθελε να δει το σπίτι. Οι γάτες δεν είναι μεταχειρισμένες τηλεοράσεις, να τις βάλεις σε ένα κουτί και να τις στείλεις χάρισμα σε όποιον θέλει. Πριν δώσεις ένα ζώο για υιοθεσία (αν είσαι υπεύθυνο άτομο) θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι πάει σε σωστό άνθρωπο που θα του προσφέρει όσα χρειάζεται. Και μιας και δε ξέρεις τον άλλο αν κάνεις τη «δουλειά» από το internet το να δεις το χώρο του είναι από τα δεδομένα πράγματα. Και το χώρο σου θα πρέπει να δει λοιπόν, και πιθανώς αδιάκριτες ερωτήσεις θα πρέπει να σου κάνει, και υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να σε βάλει να συντάξεις για την υιοθεσία. Αν δεν είσαι έτοιμος να δεχτείς τα παραπάνω μάλλον δεν είσαι έτοιμος γενικότερα για να δεθείς με κάποιο ζώο. Και καλύτερα να μη το πάρεις. Χα, να και ένα πληκτρολόγιο λογικής. Freakster, σίγουρα θα συναντήσεις και περίεργους. Πού είναι όμως το περίεργο, όταν (και αν) ο άλλος δεν έχει στα χέρια του ένα ζωντανό που θέλει απλά να ξεφορτωθεί; Αν νοιάζεται να το δώσει σε σωστά χέρια, που θα συνεχίζουν να το φροντίζουν όπως θα έκανε ο ίδιος σε περίπτωση που τελικά δεν βρίσκει κάποιον να το αναλάβει, λογικό είναι να θέτει όρους πριν το δώσει. Και στον χώρο σου δεν θα έρθει για να βγάλει συμπέρασμα απ' τα λουιβιτόνια ή τα FCE στον τοίχο. Θα έρθει για να δει σε τί περιβάλλον θα ζει το ζωντανό. Αν είσαι πχ στον 6ο όροφο πολυκατοικίας κι έχεις μπαλκονόπορτες ανοιχτές όλη την ώρα, λογικό θα ήταν να μη στο δώσει, αν πρόκειται για γατί. Γενικά το πώς θα μιλήσεις και θα φερθείς στον χώρο σου, του φτάνει του άλλου για να βγάλει συμπέρασμα αν σε βασίζεται να στο δώσει. Δικαίωμά σου να μην το βλέπεις το ίδιο με το να υιοθετήσεις ένα χομοσαπιεντάκι, και υποχρέωση του αλλουνού να τσεκάρει ό,τι νομίζει απαραίτητο πριν στο εμπιστευτεί. Δε μπορεί να σιγουρέψει ότι πχ μια μέρα δε θα freakάρεις από κληρονομική ασθένεια και θα το κάνεις χαλάκι, αλλά τουλάχιστον κάποια άλλα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει. Πχ το γεγονός ότι σχολιάζεις αρνητικά την απαίτηση της άλλης, αντί να πεις "εγώ δεν θέλω ένα γατί μαζί με όλη του την οικογένεια από πίσω, δίποδη και τετράποδη - μπράβο τους όμως που το βλέπουν τόσο υπεύθυνα", δικαιώνει την τελευταία κουβέντα του αποπάνω quote. Όσον αφορά αυτό που ζήτησες αρχικά, πας απλά σ' έναν κτηνίατρο της περιοχής, και είτε έχει ήδη κατάλογο με "προσφορές", είτε σου προτείνει συλλόγους, που επίσης έχουν τους δικούς τους καταλόγους. Διαδικασία πιο άμεση από το να ψαχτείς ιντερνετικά, νομίζω.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Πάντως και με το σκύλο μια χαρά τα πάνε, ειδικά αν μεγαλώσουν μαζί! Βέβαια πάντα η γάτα είναι απρόβλεπτη και δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για το πως θα αντιδράσει στα "άγαρμπα" παιχνίδια του σκύλου. Εγώ όταν λείπω τα έχω σε ξεχωριστά δωμάτια και είναι μαζί μόνο όταν είμαι και εγώ.
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ...κάτω από πολλές προϋποθέσεις billdanos, και όχι απλά "μια χαρά τα πάνε"...
haris_216 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ...κάτω από πολλές προϋποθέσεις billdanos, και όχι απλά "μια χαρά τα πάνε"... εμείς πάντως είχαμε ένα σκύλο 9 ετών που ζούσε όλα τα χρόνια μαζί μας. το σπίτι μας=το βασίλειό του. όταν ήρθαν τα 4 γατάκια (μικρά, τυφλά, κλπ) στην αρχή απλά τα απέφευγε. μετά όμως όχι μόνο τα συνήθισε αλλά κάνουν κάτι χαρές και τριψίματα μεταξύ τους που δινουν στο "σαν το σκύλο με τη γάτα" τελείως άλλη ερμηνεία.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ...κάτω από πολλές προϋποθέσεις billdanos, και όχι απλά "μια χαρά τα πάνε"... Η μοναδική προϋπόθεση είναι να καταλάβεις το χαρακτήρα της γάτας. Απολύτως τίποτα άλλο! Αν πάρεις ένα ζώο και απλά το "πετάξεις" μέσα στο σπίτι και το μόνο που θα κάνεις είναι να τους πετάς ένα πιατο φαγητό, είναι λογικό να γκρινιάζεις μετά ότι σου δημιουργεί προβλήματα... Μαζί κοιμούνται, μαζί τρώνε, μαζί παίζουν χωρίς πρόβλημα εδώ και 1.5 χρόνο. Η γάτα όμως παραμένει γάτα!
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ...haris_216 κι εμείς είχαμε σκύλο που ενώ μεγάλωνε μαζί τους, δυστυχώς καταλαβαίνετε τί έκανε σε κάτι γατάκια (2 περιστατικά με διαφορά χρόνων μάλιστα), και γενικώς είχε και "προτιμήσεις" (άλλα αργότερα τον άφηναν αδιάφορο, άλλα τα εχθρεύονταν κτλ). Γι' αυτό είπα εξαρτάται. Δεν είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιώσουν. Εξαρτάται όμως από πολλά, όπως το αν ο σκύλος δεν είναι κανένα κανισάκι, από τον χαρακτήρα του, και γενικά αν του τη δώσει κι ανοιγοκλείσει τα σαγόνια, και της στιγμής να είναι (όπως όταν αρπάζονται στιγμιαία δυο σκυλιά), η ζημιά είναι δυσανάλογη. Από την άλλη, είχαμε ΚΑΙ σκύλο που ενώ με άλλα σκυλιά ήταν τσαούσης, με τις γάτες μόνο γραββάτα δε φορούσε. ---------- Προσθήκη στις 13:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:27 ---------- billdanos, σα να μην καταλαβαινόμαστε..... Τεσπα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.