Προς το περιεχόμενο

Δασκαλοι + οικονομικη κριση

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουω καθε τρεις και λιγο ρε παιδια οτι εμεις οι δασκαλοι ειμαστε βολεμενοι..

Απο την μια εχουμε την "σιγουρια" του δημοσιου και καθομαστε Χριστουγεννα-Πασχα+2 μηνες το καλοκαιρι..

αλλα ειλικρινα με το χερι στην καρδια..

Αν σας στελναν στην ψαρη Φοραδα

google earth it

για 1050€ πιστευεται οτι θα αξιζε τον κοπο;

Και μην μου πειτε οτι δουλευουμε 6 ωρες το πρωι και καθομαστε γιατι θα σας πω οτι για να ετοιμαστουν αυτες οι 6 ωρες θελει τουλαχιστον αλλες 3 στο σπιτι..

Επισης εννοειτε οτι στα χωρια που σε στελνουν δε μπορεις να μεινεις γιατι μετα απο 2 βδομαδες θα εισαι με ψυχοφαρμακα..

Οποτε μενεις σε διπλανο κατοικισιμο χωριο και πας με το αμαξι που αγορασες για να πηγαινοερχεσαι και γιατι εχες φθασει 26 χρονων γαιδαρος και δεν εχεις ουτε skateboard..

Οποτε

200€ δοση αυτοκινητου

150€ βενζινες

400€ νοικο+εξοδα σπιτιου

300€ για φαγητο+ΟΤΙ αλλα εξοδα μπορει να προκυψουν..

Να κοπουν απο αυτους που ξυνονται σε ενα γραφειο και πατανε μια σφραγιδα καθε μιση ωρα!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φίλε μου, πράγματι δεν ειναι καθόλου εύκολη η δουλειά σου!

Βεβαια, δεν υπάρχει καμία δουλειά στον κόσμο, που να δίνει 3 μήνες άδεια.

Γιατί κάνοντας επιμερισμό του μισθού σου για αυτούς τους 3 μήνες "δώρο", βλέπεις ότι ο μισθός σου είναι 1350 ευρώ καθαρά, και με 3μηνη αδεια μάλιστα!

Επίσης, φαντάζομαι ότι δε θα είσαι μόνιμος στην πινέζα του χάρτη, αλλά πηγες εκεί για τα πρώτα 1-2 χρόνια και μετα θα πας κοντά στον τόπο διαμονής σου.

Από την άλλη, κάνοντας την επιλογή να γίνεις δάσκαλος, ήξερες, ότι δε θα πλουτίσεις ποτέ από αυτό το επαγγελμα!

Ολα αυτα, δε σημαίνουν ότι δεν εχεις δικιο να γκρινιάζεις, που ενω εχεις την τύχη για την εκπαιδευση των παιδιών μας στα χέρια σου, εσύ φυτοζωείς και σκεφτεσαι πως θα τη βγαλεις!

Ομως, υπάρχουν και αλλα δεδομένα, που δε μπορείς να τα αψηφήσεις...

Δημοσ.

Χα.....

Ναι φίλε μου,

χτες απέλυσαν τον διπλανό μου μετά απο 6 χρόνια στην εταιρεία.

χωρίς λόγο, για περιστολή δαπανών, και φέραν ενα διευθυντή στη θέση του.

Εσύ λοιπόν αγκομαχάς με 25 ωρες τη βδομάδα κι εγώ με 40, εσύ με 1050 καθαρά και το παληκάρι με τα @@ του και ταμείο ανεργίας.

Άσε που σε 3-4-5 χρόνια θα είσαι σπίτι σου

(Βέβαια θα είσαι σπίτι σου και απο τον Ιούνιο)

Ειλικρινά, αν δε σου αρέσει ανταλλάζουμε?

Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες.

Να κοπουν απο αυτους που ξυνονται σε ενα γραφειο και πατανε μια σφραγιδα καθε μιση ωρα!

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα που έλεγε και ο Χουντόδουλος.

Δημοσ.

pantelwolf

δε φτιαω εγω που αποληθηκε ο φιλος διπλανος σου..

και κανε τις πραξεις να δεις ποσες ειναι οι ωρες εργασιας την βδομαδα..

και αν υπολογισεις οτι ειναι 1350€ τον μηνα τοτε οι 3 αυτοι μηνες ειναι ανευ αποδοχων!Σαν εποχιακος ενα πραμα!!

Συμφωνα με τα νεα μετρα της Διαμαντοπουλου ολοι εμεις οι καινουργοι παντα θα ειμαστε στην πινεζα του χαρτη..

Δε πιστευα οτι θα πλουτισω αλλα υπολογιζα περισσοτερο στα δωρα και στα επιδοματα..

Απλα οταν κανεις μια τετοια δουλεια δεν πρεπει να εχεις βιοποροστικα προβληματα- προβληματα επιβιωσης..

Δεν εισαι το ιδιο με τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους!

οσο για το iphone 9€ το πηρα απο τη vodafone και πληρωνω παγιο 28€..

το 3G παντα!

κα τα παραπονα στην vodafone

Δημοσ.

φίλε μου, όλοι οι κανονικοί υπάλληλοι, οι νορμάλ, εχουν 20 μερες αδεια, όχι over 3 μήνες!!!

Επίσης, αν πραγματικά πιστεύεις, ότι θα αφήσουν δάσκαλο στην πινέζα, 4ever, τότε, προφανέστατα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τη συζητηση!απλά μια ερώτηση: Πόσες πινέζες έχει αυτή η χώρα, που κάθε χρόνο, Χ αριθμός δασκάλων θα πηγαίνει εκεί για μια ζωή? δε μου βγαίνει μαθηματικά, με τίποτα!!!

Και ποιος σου είπε ότι δεν εισαι το ιδιο με τους υπόλοιπους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ? (όχι δημοσιους, γενικά)!

Βγήκαν οι πιλότοι, και ζητούν να μην καταργηθεί η αυτοτελής φορολογηση! Πολύ σημαντικό επαγγελμα επισης, για την ασφαλεια των πολιτών, σωστα? So, πρέπει να έχουν και αυτοί ειδική μεταχείρηση?

Βγήκαν οι εφοριακοί, και ζητούν το ίδιο!Πολύ σημαντικό επαγγελμα επισης, για την εισπραξη και τον ελεγχο των οικονομικών, σωστα? So, πρέπει να έχουν και αυτοί ειδική μεταχείρηση?

Οι υπαλληλοι της βουλής, εμμένουν να εχουν 16 μισθούς!

Ολοι όσοι θεωρείτε ότι ασκείτε ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και οχι επαγγελμα, πρέπει να μάθετε ότι το λειτούργημα σημαίνει και αλλα πράγματα , και ότι δεν συνεπαγεται υψηλές αποδοχές ! Αλλιώς, να γίνετε παπάδες, που συνδυαζουν και τα 2!

Και στο κάτω κάτω, αν πιστεύεις οτι πράγματι δεν αξίζει ο κόπος, είσαι μικρός, εισαι μορφωμένος, και αναγνωρίζεις ότι με ενα σωστό μεταπτυχιακό και την μόρφωσή σου, μπορείς εύκολα να αλλαξεις τομέα.

Πρώτο μισθό, πάνω από χίλια καθαρά, δεν είναι τόσο εύκολο να έχεις, και μάλιστα (επιμένω) να ξέρεις ότι είσια μόνιμος, με 3 μήνες ΑΔΕΙΑ, και σε 2 χρόνια, δίπλα στο σπίτι σου. Ούτε φυσικά θα συνεχίσεις να δουλεύεις τόσες ώρες σπίτι, αφού θα τυποποιήσεις το μάθημά σου σε 2-3 χρόνια, οπότε, οι ωρες δουλειάς, μειώνονται δραματικά...

Και εσύ σαν δάσκαλος, θα έπρεπε να "παιδεύεις" τα παιδιά μας με αρχές ισότητας. Να μάθουν το δίκαιο, να μάθουν να επιλέγουν, να κρίνουν...

Δημοσ.

Μετα τα οσα παραπονα, δεν ειδα βεβαια κανενα να πει "οχι ρε φιλε, δεν αντεχω αλλο, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ".

Οπως ειπε και φιλος πιο πανω, ανταλλασω την εργασια σας με τη δικη μου. Η τωρινη (γιατι δυστυχως εχω αλλαξει αρκετες), μου δινει ΠΑΛΙ 700 το μηνα, και με κραταει σε εγρηγορση απο τις 8 το πρωι ως τις 2 και απο τις 6-7 μεχρι τις 10 το βραδυ. Αυτα τα περι προετοιμασιας, ειναι κατι παραπανω απο αστεια. Θα προετοιμαστεις μια φορα, θα προετοιμαστεις δυο, δεν γινεται να προετοιμαζεσαι καθε φορα για την ιδια υλη, για τα ιδια πραγματα, τα ξερεις πλεον απ' εξω.

Και εν' τελει (μιας και εχω την αδερφη μου σε αυτο το επαγγελμα, και τα βλεπω με τα ματια μου), η ελαχιστη πλεον προετοιμασια (γιατι κι εκει της εγινε συνηθεια), ειναι στα απογευματινα ιδιαιτερα της.

Δημοσ.

Απο την μια εχουμε την "σιγουρια" του δημοσιου και καθομαστε Χριστουγεννα-Πασχα+2 μηνες το καλοκαιρι..

google earth it

Και μην μου πειτε οτι δουλευουμε 6 ωρες το πρωι και καθομαστε γιατι θα σας πω οτι για να ετοιμαστουν αυτες οι 6 ωρες θελει τουλαχιστον αλλες 3 στο σπιτι..

Επισης εννοειτε οτι στα χωρια που σε στελνουν δε μπορεις να μεινεις γιατι μετα απο 2 βδομαδες θα εισαι με ψυχοφαρμακα..

Οποτε μενεις σε διπλανο κατοικισιμο χωριο και πας με το αμαξι που αγορασες για να πηγαινοερχεσαι και γιατι εχες φθασει 26 χρονων γαιδαρος και δεν εχεις ουτε skateboard..

Οποτε

200€ δοση αυτοκινητου

150€ βενζινες

400€ νοικο+εξοδα σπιτιου

Σε λάθος μέρος και λάθος εποχή άνοιξες αυτό το θέμα οι γνώμες πολλών εδώ μέσα σχετικά με τους ΔΥ δεν είναι και οι καλλίτερες και θα το δεις στην πορεία. :-)

Δημοσ.
Σε λάθος μέρος και λάθος εποχή άνοιξες αυτό το θέμα οι γνώμες πολλών εδώ μέσα σχετικά με τους ΔΥ δεν είναι και οι καλλίτερες και θα το δεις στην πορεία. :-)

Δεν είναι θέμα εποχής, είναι θέμα κοινής λογικής από πάντα. Αν τα βάλει ο koulouri κάτω και τα δει σε σχέση με όλα αυτά που ειπώθηκαν μέχρι τώρα θα δει ότι όντως είναι βολεμένος και μάλιστα για τα καλά (για τα ελληνικά δεδομένα έτσι? Μην βάλουμε στο παιχνίδι δάσκαλους από τη Γερμανία).

Δημοσ.

οι ΔΥ δε φταίνε για την κατάντια των οικονομικών της χώρας. Φταίνε, γιατι προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ρουσφέτι τους, ψηφίζουν εδώ και 30 χρόνια, καθε λογής λαμογιο να μας κυβερνήσει, χωρίς να ενδιαφέρονται για αυτόν τον ρημάδι τον τόπο.

Ε λοιπόν, ήρθε ο καιρός, να λουστούν ότι προκάλεσαν τόσα χρόνια σε αυτόν τον τόπο, απλά δυστυχώς, το λουζόμαστε και εμείς μαζί τους.

Και αυτό δεν πιάνει φυσικά όλους τους ΔΥ,καθώς υπάρχουν και γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές, που ειναι πραγματικά φωτισμένοι ανθρωποι...

Δημοσ.

google earth it

Οποτε

200€ δοση αυτοκινητου

150€ βενζινες

400€ νοικο+εξοδα σπιτιου

Αν δεν αξιζει μπορει να παραιτηθει και να αναζητησει μια καλυτερη τυχη στον ιδιωτικο τομεα..

Σε περιοχη της επιλογης του κιολας....

Δημοσ.
Δεν είναι θέμα εποχής, είναι θέμα κοινής λογικής από πάντα. Αν τα βάλει ο koulouri κάτω και τα δει σε σχέση με όλα αυτά που ειπώθηκαν μέχρι τώρα θα δει ότι όντως είναι βολεμένος και μάλιστα για τα καλά (για τα ελληνικά δεδομένα έτσι? Μην βάλουμε στο παιχνίδι δάσκαλους από τη Γερμανία).

Διαίρει και βασίλευε εκεί καταντήσαμε να προσπαθούν οι εργαζόμενοι να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για το ποιος είναι πιο βολεμένος. θέλω να καταλήξω σε αυτό που έγραψε ο antreaslam δηλαδή να κοιτάξουμε μπροστά ότι έγινε έγινε με τα ρουσφέτια και τις μ@@@ες από δω και πέρα οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι αλλιώς οι πάνω θα συνεχίσουν να μας πίνουν το αίμα και να πατούν όλες τις κατακτήσεις.

Δημοσ.
Διαίρει και βασίλευε εκεί καταντήσαμε να προσπαθούν οι εργαζόμενοι να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για το ποιος είναι πιο βολεμένος. θέλω να καταλήξω σε αυτό που έγραψε ο antreaslam δηλαδή να κοιτάξουμε μπροστά ότι έγινε έγινε με τα ρουσφέτια και τις μ@@@ες από δω και πέρα οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι αλλιώς οι πάνω θα συνεχίσουν να μας πίνουν το αίμα και να πατούν όλες τις κατακτήσεις.

δυστυχώς, αυτό δε θα γίνει!

Πολύ όμορφα, τεχνηέντως, απο διαφορα μεσα μαζίκής εξαπατησης, όλος ο κόσμος εχει στραφεί εναντίον των ΔΥ, γιατι κατανοούμε πια όλοι, ότι η μισθοδοσία και η ρουσφετολογία τοσων χρόνων, μας εχουν φτασει στην σημερινή παρακμή...

Από την αλλη, εχεις ΔΥ, που καλώς ή κακώς, εχουν συγκεκριμένα προνόμια, και θέσεις, να σου λένε, ότι θέλουν απλά να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, τη "συμφωνία" που εκαναν με τον εργδότη τους οταν τους προσέλαβε! Και οτι εχουν στηρίξει μια ολόκληρη ζωή πάνω στα οικ.δεδομένα αυτής της συμφωνίας!

Ετσι, και οι 2 πλευρές τραβάνε το σχοινί, χωρίζονται, αλληλοκατηγορούνται, και τα μετρα περνάνε πολύ πιο εύκολα!

Και ξέρεις ποιο ειναι το χειρότερο ? με πανω απο 1,2εκατ ΔΥ, ακόμα και αυτοί που μέσα τους γνωρίζουν ότι δε θα έπρεπε να είναι σε αυτή τη θέση που βρίσκονται τωρα, όταν θα έρθει η στιγμή της επιβίωσης, της επερχομενης ανεργίας, και πάλι θα στραφούν στα πολιτικά τους βύσματα για τη διατήρηση της θέσης τους! και δυστυχώς, τους δικαιώνω, γιατί καταλαβαίνω ποσο βαρυ είναι το ενδεχόμενο της ανεργίας...

Φαύλος κύκλος, από τον οποίο, για να βγεις, χρειαζεσαι ανάπτυξη ως χώρα, και αλλαγη νοοτροπίας...

Ξενες εννοιες για τους ελλη.πολιτκούς και πολίτες...

Δημοσ.

Από την αλλη, εχεις ΔΥ, που καλώς ή κακώς, εχουν συγκεκριμένα προνόμια, και θέσεις, να σου λένε, ότι θέλουν απλά να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, τη "συμφωνία" που εκαναν με τον εργδότη τους οταν τους προσέλαβε! Και οτι εχουν στηρίξει μια ολόκληρη ζωή πάνω στα οικ.δεδομένα αυτής της συμφωνίας!

Ετσι, και οι 2 πλευρές τραβάνε το σχοινί, χωρίζονται, αλληλοκατηγορούνται, και τα μετρα περνάνε πολύ πιο εύκολα!

Αυτοί γιαουρτοθήκανε πριν κανένα μήνα στο σύνταγμα οι εργαζόμενοι ξυπνάνε πιστεύω πως πολλά θα αλλάξουν.

Δημοσ.

Αν με quotαρες σε κάποιο άλλο post μου πιθανώς να ήσουν εύστοχος, στο συγκεκριμένο όμως δεν κατηγόρησα κανένα. Είπα απλά ότι δεν θεωρώ τόσο hardcore να παίρνει κάποιος 1050€ με 4 ώρες εργασία και 3μηνες-4μηνες διακοπές ξέροντας ότι έχει εξασφαλίσει για πάντα την θέση του και ότι δεν τον κουνάει κανείς.

Δεν τον κατηγόρησα, καλά κάνει εφόσον διάλεξε αυτό το επάγγελμα. Όμως αντίστοιχα στα 40 μου ας πούμε θα είναι κάπως να λέω "ρε γμτ κι αυτοί οι γιατροί, 50€ μου πήρε ο άλλος για 5 λεπτά επίσκεψη". Είτε γιατρός ήθελα να γίνω, είτε δάσκαλος οι πόρτες ήταν ανοιχτές, είναι περίεργο να γκρινιάζω για προσωπικές μου επιλογές.

Για να μην το ξεφτιλίσω (αν και δεν θα έχω άδικο) και πω όποιου δεν του αρέσει δηλώνει παραίτηση και ρίχνεται στην ελεύθερη αγορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...