sozz Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 θα ηθελα να μου πειτε 2-3 πραγματακια 1οταν ενα τροφοδοτικο εχει πολλες 12αρες V πως βρισκουμε το συνολο τον Α που δινει? 2ποιο ειναι ποιο καλο να εχει πολλες η μια 12αρα ενα τροφοδοτικο 3το efficiency τι ακριβως κανει?ειναι τα ποσα watt μπορει να δωσει το τροφοδοτικο πχ τα 81% ειναι τα ποσα μπορει να δωσει το τροφοδοτικο μου απο τα 620? 4 το modular της σειρας coolermaster τι +-εχει αυτα
Luciddream Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 θα ηθελα να μου πειτε 2-3 πραγματακια1οταν ενα τροφοδοτικο εχει πολλες 12αρες V πως βρισκουμε το συνολο τον Α που δινει? 2ποιο ειναι ποιο καλο να εχει πολλες η μια 12αρα ενα τροφοδοτικο 3το efficiency τι ακριβως κανει?ειναι τα ποσα watt μπορει να δωσει το τροφοδοτικο πχ τα 81% ειναι τα ποσα μπορει να δωσει το τροφοδοτικο μου απο τα 620? 4 το modular της σειρας coolermaster τι +-εχει αυτα αν και σίγουρα δεν είμαι ειδικός για να απαντήσω θα σ πώ ότι ξέρω.. το σύνολο των ampere θα το γράφει στο site της εταιρίας και στο manual του τροφοδοτικού.. στο αν είναι πιο καλό να έχει πολλές η μία οι απόψεις είναι αρκετές αλλα τελευταία τα καλά τροφοδοτικά βγαίνουν single rail.. εγώ π.χ αναγκάστικα να πάρω καινούριο τροφοδοτικό γιατι το παλίο δεν τράβαγε πάνω απο 16 ampere στο κάθε rail και στο crossfire ψόφαγε το efficiency είναι σαν να λέμε σε ένα αυτοκίνητο το πόσο "καίει" .. όσο πιο καλό efficiency, τόσο λιγότερη ενέργεια χάνεται σαν θερμότητα όταν λειτουργεί.. θα πάρεις ένα τροφοδοτικό με καλό efficiency, πάνω απο 85% .. το efficiency όμως, μετριέται σε συγκεκριμένα watt .. δηλαδή όταν ο άλλος σου λέει οτι έχω 90% efficiency μπορεί να τα έχει όταν το τροφοδοτικό είναι σε full χρήση.. η σε idle. παίζει ρόλο και αυτό. δές εδώ: http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx
phanispal Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 1. Ψάχνεις για το combined power output. Οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους το αναφέρουν. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος με τον οποίο μπορείς να υπολογίσεις πόσα Α "χάνονται" όταν συνδυάζονται. 2. Οι απόψεις διίστανται, άλλοι υποστηρίζουν τα μονά rails, άλλοι τα πολλά. Περισσότερα για πολλαπλά rails, εδώ. 3. Για το efficiency θα σε παραπέμψω σε προηγούμενο post μου. 4. Τα modular έχουν τα γνωστά μειονεκτήματα απωλειών (όχι σημαντικά), έχουν αναφερθεί στο παρελθόν απ' τον caution και από άλλους.
sozz Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 μια ματια στο google βρηκα αυτο ειναι αξειοπιστο? http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763 ---------- Προσθήκη στις 14:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:25 ---------- 1. Ψάχνεις για το combined power output. Οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους το αναφέρουν.Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος με τον οποίο μπορείς να υπολογίσεις πόσα Α "χάνονται" όταν συνδυάζονται. 2. Οι απόψεις διίστανται, άλλοι υποστηρίζουν τα μονά rails, άλλοι τα πολλά. Περισσότερα για πολλαπλά rails, εδώ. 3. Για το efficiency θα σε παραπέμψω σε προηγούμενο post μου. 4. Τα modular έχουν τα γνωστά μειονεκτήματα απωλειών (όχι σημαντικά), έχουν αναφερθεί στο παρελθόν απ' τον caution και από άλλους. οκ ευχαριστω καταλαβα τι κανει το καθε ενα
phanispal Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Αυτό παρέθεσα κι εγώ μόλις, δεν είχα δει ότι το postαρες κι εσύ. Είναι σε μεγάλο βαθμό, αν κι έχω πετύχει μερικές ανακρίβειες.
sozz Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 στο αν είναι πιο καλό να έχει πολλές η μία οι απόψεις είναι αρκετές αλλα τελευταία τα καλά τροφοδοτικά βγαίνουν single rail.. εγώ π.χ αναγκάστικα να πάρω καινούριο τροφοδοτικό γιατι το παλίο δεν τράβαγε πάνω απο 16 ampere στο κάθε rail και στο crossfire ψόφαγε ) αφου για να παρεις ολα τα Α δεν ενωνονται οι 12αρες? δηλαδει ενα τετοιο θα ειχες προβλημα που εχει πολλα αλλα λιγα Α http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-M1000-Real-Power-Modular-RSA00-EMBAD1-EU.htm δεν νομιζω να εφταιγε αυτο μηπως δεν ηταν πολλα τα watt που ειχε?
sozz Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Όχι, δε θα είχε κανένα πρόβλημα με ~80Α combined. οποτε δεν παιζει σημασια ποσες βγαζει αφου στο τελος ενωνονται ε?
Luciddream Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 δεν νομιζω να εφταιγε αυτο μηπως δεν ηταν πολλα τα watt που ειχε? όχι δεν νομίζω, 600w είναι αρκετά .. οι κάρτες που έχω έχουν μία είσοδο για τροφοδοσία, και το τροφοδοτικό ήταν και περίπου 3 χρόνων.. εκεί κατέληξα, στο οτι φταίει ο τρόπος που διαχειρίζεται τα amps.. οτι τα έδινε με το ζόρι.. ! μπορεί να κάνω και λάθος, αν ναι διορθώστε με
phanispal Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δε ενώνονται ακριβώς, (φαντάζομαι πως) είναι περισσότερο περίπλοκο.
sozz Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 όχι δεν νομίζω, 600w είναι αρκετά .. οι κάρτες που έχω έχουν μία είσοδο για τροφοδοσία, και το τροφοδοτικό ήταν και περίπου 3 χρόνων.. εκεί κατέληξα, στο οτι φταίει ο τρόπος που διαχειρίζεται τα amps.. οτι τα έδινε με το ζόρι.. ! μπορεί να κάνω και λάθος, αν ναι διορθώστε με τωρα ειδα την υπογραφη σου η 4890 θελει 2 6πινα για τροφοδοσια οποτε δεν νομιζω να αντεχε το τροφοδοτικο τις 2 καρτες εκτως και αν λες για αλλες
Luciddream Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 είναι η rev.2 θέλουν μία μόνο η κάθε κάρτα.. αλλα και πάλι, ΔΕΝ κάτι μου λέει οτι θέλαν παραπάνω απο 16 amps και έπαιρνε μπρός το over-current protection... edit: αυτό εδώ είχα http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=196 και τώρα έχω αυτό στην υπογραφή μου και όλα οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.