Προς το περιεχόμενο

Επαναφορά αρχειων σκληρου στιν αρχική κατάσταση

JohnRock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ήθελα να κάνω διαμόρφωση σε μια κάρτα 16GB CompactFlash σε iMac και από βιασύνη επιλέγω εναν εξωτερικο 500Gb:shock: (το έκανα στο iMac του αδερφού μου:mad: που το είχε ανοιχτό για να μην ανοιξω το pc μου). Σε περίπου 2 δευτερόλεπτα χαθηκαν τα πάντα (είμαι λίγο άσχετος από αυτά). Έχω βρει προγράμματα που μπορώ να ανακτήσω τα αρχεία άλλα θα ήθελα να βρω αν γίνεται έναν τρόπο ώστε τα αρχεία να διατηρήσουν την ονομασία τους και αν γίνεται τους φακέλους στους οποίους βρίσκονται.Είναι που ο αδερφός μου είναι φωτογράφος και εκεί είχε αρκετές δουλείες. Θα ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα αρχεία να ταξινομηθούν ξανά σωστά.

Αν και με παραξένεψε η ταχύτητα της διαμόρφωσης ο σκληρός είναι άδειος.:confused:

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Δημοσ.

H διαμόρφωση που λες, "δεν πιάνει και σβύνει ένα-ένα τα αρχεία". Αυτό που γίνεται ξαναγράφονται καινούριες πληροφορίες για το σύστημα αρχείων. Σα να πηγάινεις έξω από διαμέρισμα που έχει αλλάξει πόρτα και λες "μα πότε πρόλαβαν και φτιάξαν νέο σπίτι αυτοί;".

Αυτό που σε συμβουλεύω να χρησιμοποιήσεις είναι το Active File Recovery (έχε στον νου σου πως το πρόγραμμα έχει δύο δυνατότητες -για την ακρίβεια είναι δύο διαφορετικά προγράμματα, που μοιάζουν και στην εμφάνιση, στην ίδια σουίτα- την ανάκτηση αρχείων, και την ανάκτηση partition. Απ' τη μια θα μπορούσες να δοκιμάσεις την ανάκτηση patrition, και να μη χρειαστεί να ανακτήσεις τα αρχεία (αν πχ δεν έχεις πρόχειρα 16 GB για να δεχτούν τα ανεκτημένα), απ' την άλλη ίσως το ιδανικό -αλλά και το μόνο ίσως- που μπορεί να γίνει, είναι να δοκιμάσεις κατευθείαν την ανάκτηση αρχείων. Τα τονίζω απλά για έχεις κατά νου τί κάνει το κάθε "υποπρόγραμμα" της Active Recovery.

Kαλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν τελειώσει το (φουλ) σκανάρισμα της κάρτας, θα βλέπεις μέσω του προγράμματος, τα αρχεία όπως ακριβώς φαινόντουσαν μέσω του λειτουργικού (όλους τους φακέλους που υπήρχαν, με τα περιεχόμενά τους κτλ). Ρίξε όμως και μια ματιά στον φάκελο "Lost And Found!" που θα βγάλει, μπας και υπάρχουν και εκεί αρχεία, με την κανονική τους ονομασία - σε φακέλους μετονομασμένους όμως.

Δημοσ.

φιλε εαν δν εγραψες τιποτα πανω στο σκληρο..εισαι τυχερος..το RECOVERY MY FILES σου επαναφερει τα αρχεια οπωσ ηταν..

την εχω παθει και εγω και τα επανεφερα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...