gregmits Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Πριν καμιά βδομάδα, άνοιξα το κουτί για να περάσω δύο dimmάκια RAM. Αφού τα έβαλα, πήγα ν' ανάψω το PC αλλά ενώ τα λαμπάκια άναβαν, τα ανεμιστήρια γυρνούσαν κλπ, η οθόνη δεν έπαιρνε σήμα και το BIOS δεν χτυπούσε ένα beep επιβεβαίωσης. Έβγαλα τα dimmάκια, ξαναπροσπάθησα και ξανά τα ίδια. Επειδή δεν είχα άλλα parts για να κάνω δοκιμές, έβγαλα τα πάντα απ' το κουτί και τα πήγα σ' έναν τεχνικό (το κουτί είναι βαρύ και δεν έχω αυτοκίνητο). Δέκα λεπτά αφού τα άφησα, με παίρνει ο τεχνικός τηλέφωνο και πάω εκεί. Μου έκανε λέει hard clear cmos (κάτι που είχα κάνει κι εγώ) και μετά άνοιγε. Μάλιστα τον άνοιξε μπροστά μου 5-6 φορές. Το παίρνω σπίτι το ξαναβάζω στο κουτί και @@. Λέω "μην είναι κανα βραχυκύκλωμα μες το κουτί". Ξαναβγάζω τα πάντα (εκτός απ' το τροφοδοτικό), τ' ακουμπάω πάνω σ' ένα χαρτόκουτο, βραχυκυκλώνω τα power pins και πάλι τα ίδια. Κάτι που έχω παρατηρήσει είναι οτι τα ανεμηστήρια σα να τραβάν ρεύμα νωρίς και για λίγο. Επίσης να πω οτι έχω ups, αλλά δοκίμασα και απ' ευθείας απ' την πρίζα. Τροφοδοτικό Tagan 580, μητρική ASUS P5W dh deluxe, CPU C2D E6600, 2gb ram, GPU ATI X1950XTX.
phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Είπες ότι πήγες να περάσεις 2 dimms μνήμης. Εννοείς να προσθέσεις ή δεν είχες καθόλου πριν; Αυτό που θέλω να πω (και να μάθω), είναι με πόσα dimms και ποια συγκεκριμένα προσπαθείς να κάνεις boot. Επίσης αυτό που λες σχετικά με τα ανεμιστήρια: ξεκινούν και σταματάνε; Τι εννοείς με το "τραβάνε";
nickelodeon Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 ο τεχνικός που πήγες τα κομμάτια του υπολογιστή σου τα δοκίμασε με δικό του τροφοδοτικό?
gregmits Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Είχα δύο και πήγα να βάλω άλλα δύο. Μετά μόνο με τα δύο πρώτα, μετά μόνο με ένα, μετά με κανένα (μπας κι ακούσω κανα beep, @@). Ο τεχνικός bootαρε με τα δύο πρώτα. Ε μόλις πατήσω το power, αρχίζουν κατευθείαν σε full ταχύτητα και μετά πέφτουν κατακόρυφα. Μετά από κανα δίλεπτο μάλιστα το CPU fan σταματάει εντελώς. Στην αρχή με δικό του τροφοδοτικό 2-3 φορές και μετά με το δικό μου άλλες τόσες.
phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μπορεί να αποτελούν ένδειξη ελλιπούς τροφοδοσίας τα παραπάνω, αλλά δεν είναι και σίγουρο. Τ' ότι σταματάει το ανεμιστήρι της ψύκτρας του επεξεργαστή δε λέει τίποτα πάντως, είναι κάτι που συμβαίνει. Clear CMOS δοκίμασες μόνος σου;
washcloud Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Στην αρχή με δικό του τροφοδοτικό 2-3 φορές και μετά με το δικό μου άλλες τόσες. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=KMwNDUxGpQc[/ame]
phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Το από πάνω είναι μια προσπάθεια του αξιότιμου κυρίου washcloud να με ειρωνευτεί; :Ρ
gregmits Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_platinum_dual_channel ClearCMOS δοκίμασα πριν το πάω στον τεχνικό.
washcloud Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Το από πάνω είναι μια προσπάθεια του αξιότιμου κυρίου washcloud να με ειρωνευτεί; :Ρ όχι ρε κολλημένε (μπαααααα) Μέχρι να το (κατεβάσω/εντιτάρω/ανεβάσωωωω/) ποστάρω, χωθήκατε άλλοι δυο... Αλλά μετά έβαλα και quotation (για να φαίνεται πού πάει...) γκρεγκμιτς, άσχετα που ( απρόσμενα...; ) δούλεψε το PSU σου στον τεχνικό, εγώ συνεχίζω να το θεωρώ ως το πιο ύποπτο (μετά σειρά έχει μάλλον η μητρική - αν ήταν θέμα θερμοκρασίας -κάπου να μην κάνει καλή επαφή η ψύκτρα ξερωγω- δε νομίζω να δούλευε ΟΥΤΕ στου τεχνικού). Κα'να δανεικό δεν παίζει για μια μέρα πολλών δοκιμών;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.