tarxinio Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 ρε γαμωτο, ενας παλι γνωστος μου εφυγε πριν 1 χρονο για αμερικη, χωρις υπηκοοτητα κτλ. τι να πω και τωρα μενει μονιμα εκει βρηκε και πανεπηστημιο.. θα τον ρωτησω να μου πει. παντως θα παει αυριο ενας φιλος μου στο προξενειο στον ΚΑΝΑΔΑ να ρωτησει ακριβως τι παιζει.
UpToDate_ Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Σε λίγο 3 κ' ο κούκος θα'μαστε στην Ελλαδίτσα μας Μακάρι να ξέρα κινέζικα και να έφευγα εκεί κάτω,μακράν η καλύτερη λύση από το "αμερικάνικο όνειρο" ..
tarxinio Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 τι να πω δεν ξερω! παντως ετσι που μου τα ειπατε, και δεν εχω και λογο να μην σας πιστεψω,(απωθαρήνθηκα ) και με βλέπω στην ελλάδα τελικά! αφου χωρις συγγενεις κτλ κτλ δεν θα μπορεσω να μεινω μονιμα!
insomniaK Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 [...](απωθαρήνθηκα ) [...] Οφ τοπικ! Θεϊκή ορθογραφία.
dreamercon Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Μην ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι - ο νόμος είναι ο ίδιος για όλους και δεν ξέρεις τι δυσκολίες είχε ο άλλος να αντιμετωπίσει. Όσο για το φίλο σου, φαίνεται ότι απλά αναφέρεσαι σε ένα άτομο το οποίο σπουδάζει στις ΗΠΑ με προσωρινή φοιτητική βίζα. Τα προξενεία δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν νομικές πληροφορίες και συχνά λένε ανακρίβειες - για νομικές ερωτήσεις καλό είναι να συμβουλεύεσαι δικηγόρο του κλάδου. Αλλά οι ερωτήσεις που έχεις είναι απλές και μάλλον προφανείς. Ο Καναδάς με το point system πάντως είναι μια από τις χώρες με την χαλαρότερη μεταναστευτική νομοθεσία - αλλά και πάλι θα χρειαστεί να έχεις αρκετά points. Όσο για το αν οι πολίτες ΕΕ έχουν το δικαίωμα διαμονής σε όλη την ευρωπαική ένωση που ανέφερα προηγουμένως, πράγματι στην πραγματικότητα το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο και οι πολίτες Ε.Ε. έχουν δικαίωμα διαμονής σε άλλες χώρες τις Ε.Ε. υπο προυποθέσεις και με πλήρη δικαιώματα μετά από πέντε χρόνια διαμονής - στην πράξη όμως, με λίγες εξαιρέσεις, οι προυποθέσεις αυτές είναι τεχνικές και όχι ουσιαστικές. Ακόμα και αυτός που έχει πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ/Καναδά, έχει δικαίωμα διαμονής υπο προυποθέσεις και μπορεί να απελαθεί αν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα. ρε γαμωτο, ενας παλι γνωστος μου εφυγε πριν 1 χρονο για αμερικη, χωρις υπηκοοτητα κτλ. τι να πω και τωρα μενει μονιμα εκει βρηκε και πανεπηστημιο.. θα τον ρωτησω να μου πει. παντως θα παει αυριο ενας φιλος μου στο προξενειο στον ΚΑΝΑΔΑ να ρωτησει ακριβως τι παιζει.
giopoul Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Γειά σας παιδιά! Είμαι νέο μέλος αν και έχω διαβάσει ουκ ολίγα posts μέχρι τώρα.. Σκέφτομαι και εγώ το ενδεχόμενο του Καναδά, συγκεκριμένα του Βανκούβερ μιας και υπάρχουν οικογενειακοί φίλοι εκεί.. Δεν είμαι ιδιαίτερα ζεστός μέχρι τώρα, απλά θα ήθελα τις γνώμες σας.. Ειδικά όσων έχουν κάποια εμπειρία απο Καναδά! Είμαι 25 ετών,φωτογράφος και σκέφτομαι το ενδεχόμενο να συνεχίσω τις σπουδές μου εκεί..
nickarmy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 το βανκουβερ έχει τις καλύτερες θερμοκρασίες(πρέπει να αντέχεις το κρύο το πλην 9 είναι συνηθισμένο-πολύ έφυγαν λόγο αυτού ) α πόλο το Καναδά τώρα για επάγγελμα του φωτογράφου δεν ξέρω , σε κάποιες περιοχές μιλάνε αρκετά γαλλικά αλλα αν πάς στο βανκουβερ δεν θα έχεις πρόβλημα. το βοιωτικό επίπεδο είναι πολύ καλύτερο και καλύτερα άνεργος εκεί παρά εδώ ... αν υπάρχει πανεπιστήμιο γιαυτό που σπουδάζεις εκεί (στο βανκουβερ δηλαδή) δεν ξέρω μπορείς εύκολα να ρωτήσεις και τουε συγγενής .(ίσως χρειαστείς να δώσεις και κάποια διπλώματα για να μπεις στο πανεπιστήμιο θα σε γελάσω...) γιατί δεν περιμένεις να τελειώσεις εδώ και μετά να πάς ?
giopoul Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Έχω τελειώσει τις σπουδές μου εδώ.. Αν αποφασίσω να πάω εκεί, θα προχωρήσω τις σπουδές μου (έχει σχετικές ειδικότητες εκεί) εκτός αν έχω απο την αρχή κάποια καλή επαγγελματική πρόταση.. Αυτό που ψάχνω είναι κατα πόσο αξίζει μια τέτοια κίνηση..
polaki Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 τι να πω δεν ξερω! παντως ετσι που μου τα ειπατε, και δεν εχω και λογο να μην σας πιστεψω,(απωθαρήνθηκα ) και με βλέπω στην ελλάδα τελικά! αφου χωρις συγγενεις κτλ κτλ δεν θα μπορεσω να μεινω μονιμα! Ασε το αμερικάνικο όνειρο και κοίτα προς ευρώπη μεριά αν τόσο πολυ θελεις να φύγεις απο Ελλάδα!
savvas722 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Γειά σας! Λέγομαι Σάββας .Θα παρακαλούσα πολύ εάν γνωρίζατε να μου απαντούσατε σε κάποιες ερωτήσεις που έχω.Ημουν παλιότερα στο Τορόντο πριν από 5 χρόνια περίπου.Επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη θα ήθελα να παω πάλι στον Καναδά να εργαστώ,αλλά έχω κάποιο πρόβλημα.Οταν είχα παει στις 25/2 /2003 στο Τορόντο πηγα με ελληνικό διαβατήριο και έφυγα στις 8/4/2005 ,αλλά μπορούσα να μείνω 6 μήνες αλλά εγώ έμεινα 2 χρόνια χωρίς να ανανεώσω την παραμονή μου.Εφυγα από τον Καναδά με δική μου θέληση στις 8/4/2005 όπως προανέφερα και δεν απελάθηκα.Οταν επέστρεφα από τον Καναδά στην Ελλάδα ,δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο ούτε με ρώτησαν τίποτα.Θα ήθελα να μάθω τα ακόλουθα. Εάν μπορω να ξαναπάω στον Καναδά νόμιμα,εάν μπορώ να αποκτήσω εκει άδεια εργασίας και να εργαστώ νόμιμα ως έλληνας πολίτης και αν ναι για πόσο καιρό? Ευχαριστω.
savvas722 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Ερωτηση -------------------------------------------------------------------------------- Γειά σας! Λέγομαι Σάββας .Θα παρακαλούσα πολύ εάν γνωρίζατε να μου απαντούσατε σε κάποιες ερωτήσεις που έχω.Ημουν παλιότερα στο Τορόντο πριν από 5 χρόνια περίπου.Επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη θα ήθελα να παω πάλι στον Καναδά να εργαστώ,αλλά έχω κάποιο πρόβλημα.Οταν είχα παει στις 25/2 /2003 στο Τορόντο πηγα με ελληνικό διαβατήριο και έφυγα στις 8/4/2005 ,αλλά μπορούσα να μείνω 6 μήνες αλλά εγώ έμεινα 2 χρόνια χωρίς να ανανεώσω την παραμονή μου.Εφυγα από τον Καναδά με δική μου θέληση στις 8/4/2005 όπως προανέφερα και δεν απελάθηκα.Οταν επέστρεφα από τον Καναδά στην Ελλάδα ,δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο ούτε με ρώτησαν τίποτα.Θα ήθελα να μάθω τα ακόλουθα. Εάν μπορω να ξαναπάω στον Καναδά νόμιμα,εάν μπορώ να αποκτήσω εκει άδεια εργασίας και να εργαστώ νόμιμα ως έλληνας πολίτης και αν ναι για πόσο καιρό? Ευχαριστω.
_hopelesscase_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Ερωτηση -------------------------------------------------------------------------------- Γειά σας! Λέγομαι Σάββας .Θα παρακαλούσα πολύ εάν γνωρίζατε να μου απαντούσατε σε κάποιες ερωτήσεις που έχω.Ημουν παλιότερα στο Τορόντο πριν από 5 χρόνια περίπου.Επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη θα ήθελα να παω πάλι στον Καναδά να εργαστώ,αλλά έχω κάποιο πρόβλημα.Οταν είχα παει στις 25/2 /2003 στο Τορόντο πηγα με ελληνικό διαβατήριο και έφυγα στις 8/4/2005 ,αλλά μπορούσα να μείνω 6 μήνες αλλά εγώ έμεινα 2 χρόνια χωρίς να ανανεώσω την παραμονή μου.Εφυγα από τον Καναδά με δική μου θέληση στις 8/4/2005 όπως προανέφερα και δεν απελάθηκα.Οταν επέστρεφα από τον Καναδά στην Ελλάδα ,δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο ούτε με ρώτησαν τίποτα.Θα ήθελα να μάθω τα ακόλουθα. Εάν μπορω να ξαναπάω στον Καναδά νόμιμα,εάν μπορώ να αποκτήσω εκει άδεια εργασίας και να εργαστώ νόμιμα ως έλληνας πολίτης και αν ναι για πόσο καιρό? Ευχαριστω. Για το αν μπορείς να επιστρέψεις εκεί, από τη στιγμή που δεν διασταυρώθηκε πουθενά ότι έμεινες παραπάνω απ' όσο επιτρεποταν, φαντάζομαι πως ναι. Το ίδιο ξέρω πως συνέβαινε με άπειρους ανατολικοευρωπαίους μετανάστες στην Ε.Ε. παλιότερα, πριν μπουν οι χώρες τους στην ένωση.
dreamercon Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Οι πιθανότητες να σε αφήσουν να ξαναμπεις στον Καναδά σαν τουρίστας είναι πολύ μικρές, αφού καθώς φαίνεται κάθε άλλο παρά τουρίστας είσαι. Όσο για την μετανάστευση στον Καναδά, εάν δεν έχεις προσφορά εργασίας, θα πρέπει να κοιτάξεις αν συγκεντρώνεις αρκετά points που εξαρτάται από τις σπουδές σου, τις γνώσεις ξένων γλωσσών και άλλα στοιχεία. Η διαδικασία της μετανάστευσης χωρίς προσφορά εργασίας διαρκεί πολλά χρόνια βέβαια. Γειά σας! Λέγομαι Σάββας .Θα παρακαλούσα πολύ εάν γνωρίζατε να μου απαντούσατε σε κάποιες ερωτήσεις που έχω.Ημουν παλιότερα στο Τορόντο πριν από 5 χρόνια περίπου.Επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη θα ήθελα να παω πάλι στον Καναδά να εργαστώ,αλλά έχω κάποιο πρόβλημα.Οταν είχα παει στις 25/2 /2003 στο Τορόντο πηγα με ελληνικό διαβατήριο και έφυγα στις 8/4/2005 ,αλλά μπορούσα να μείνω 6 μήνες αλλά εγώ έμεινα 2 χρόνια χωρίς να ανανεώσω την παραμονή μου.Εφυγα από τον Καναδά με δική μου θέληση στις 8/4/2005 όπως προανέφερα και δεν απελάθηκα.Οταν επέστρεφα από τον Καναδά στην Ελλάδα ,δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο ούτε με ρώτησαν τίποτα.Θα ήθελα να μάθω τα ακόλουθα.Εάν μπορω να ξαναπάω στον Καναδά νόμιμα,εάν μπορώ να αποκτήσω εκει άδεια εργασίας και να εργαστώ νόμιμα ως έλληνας πολίτης και αν ναι για πόσο καιρό? Ευχαριστω.
kcharito Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Γειά σας παιδιά...είμαι ο Κωνσταντίνος! Είμαι νέο μέλος κι εγώ και έπεσα στο thread αυτό, ψάχνοντας πληροφορίες για μετανάστευση στον Καναδά και κυρίως για κόστη μεταφοράς αυτοκινήτου εκεί. Θα σας πώ κι εγώ τη μικρή μου ιστορία (σα ψυχοθεραπεία ακούγεται αυτό χοχο)... Πρίν απο 2 χρόνια επισκέφτηκα τον Καναδά (Τορόντο), μια χώρα που πάντα "'εβλεπα" σα πιθανό προορισμό ζωής. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα, βλεποντας τις διαφορές που έχουν οι χώρες, αλλά και όμορφα μέρη (και το Μοντρεαλ ειναι παρα πολυ ομορφο και "ευρωπαικο) Δεν περιμενα την κρίση να έρθει για να πω ότι θέλω να δοκιμάσω την τύχη μου εκεί. Ας όψεται η σχέση μου που...τότε δεν ηθελε ουτε να ακούσει για Καναδά. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, και η σχέση μου που γίνεται γυναίκα μου το σκέφτεται σοβαρα.... Μη μακρυγορώ, με δέχτηκαν σε ένα κολλέγιο για ενα μεταπτυχιακό (Project Management), τον Γενάρη. Οι πιθανότητες να πάω ειναι πολλές, αλλά και οι δυσκολίες επίσης. Πρώτα από όλα είναι οικονομικές οι δυσκολίες. Δέυτερο πρέπει να βρεί δουλειά και η γυναίκα. Ομως, επειδή δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. ψάχνομαι. Το θέμα είναι όμως οτι πρίν από ένα χρόνο αγόρασα ένα αυτοκίνητο (το οποίο ήταν ονειρο να το παρω και τελικά το πήρα), μια Alfa Romeo GT. Τώρα απο τη μια λέω να το πουλήσω, από την άλλη λέω να το πάρω μαζί μου αν με το καλό πάω στο Τορόντο. Ξέρει κανένας φίλος αν μπορώ να το κάνω αυτό, και πόσο κοστίζει μια μεταφορά τέτόια? Θα ήθελα να προσθέσω στη φίλη που σκέφτεται να φύγει, ότι όλα στη ζωή είναι μια απόφαση. Αν το θέλεις πολύ, θα τα καταφέρεις. Ούτε ο καιρός ούτε τίποτα δε θα σε "κολωσει". Ναι ο καιρός δεν έχει να κάνει καμια σχέση με την Ελλάδα, ιδίως το χειμώνα γιατί το καλοκαίρι λόγω υγρασίας ειναι κάπως δύσκολο κάποιες μέρες. Αλλά κι εγώ αν πάω, θα έχω να το αντιμετωπίσω αυτό, αλλά πιστεύω οτι θα το υπερνικήσω. Γιατί κατα τα άλλα, δεν είναι κάτι που με κρατάει εδώ...Εντάξει οι φίλοι, αλλά κι εδω που ειμαστε ποσο τους βλεπουμε ολους? Εζησα και στην Αγγλία πρίν 10 χρόνια, για σπουδές. Κι εκεί ο καιρός ήταν δυσκολος για τα δεδομενα της Ελλάδας. Και ήμουν 19 το 1997 όταν έφυγα...και τα κατάφερα. Αρα θα τα καταφέρείς κι εσυ. Αρκεί να το θέλεις πολύ
dreamercon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Τα αυτοκίνητα σε ΗΠΑ/Καναδά είναι παρα πολύ φθηνά και είναι εντελώς ασύμφορο να φέρεις αυτοκίνητο από την Ελλάδα εδώ. Το κόστος μεταφοράς είναι γύρω στα $1000, αλλά αν πουλήσεις το αυτοκίνητο στην ελλάδα θα πάρεις πολύ καλύτερο εδώ - χώρια που στον Καναδά θα πρέπει να πάρεις τοπικές πινακίδες (και να πληρώσεις δασμούς) αν έρχεσαι εδώ μόνιμα. Γειά σας παιδιά...είμαι ο Κωνσταντίνος!Είμαι νέο μέλος κι εγώ και έπεσα στο thread αυτό, ψάχνοντας πληροφορίες για μετανάστευση στον Καναδά και κυρίως για κόστη μεταφοράς αυτοκινήτου εκεί. Θα σας πώ κι εγώ τη μικρή μου ιστορία (σα ψυχοθεραπεία ακούγεται αυτό χοχο)... Πρίν απο 2 χρόνια επισκέφτηκα τον Καναδά (Τορόντο), μια χώρα που πάντα "'εβλεπα" σα πιθανό προορισμό ζωής. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα, βλεποντας τις διαφορές που έχουν οι χώρες, αλλά και όμορφα μέρη (και το Μοντρεαλ ειναι παρα πολυ ομορφο και "ευρωπαικο) Δεν περιμενα την κρίση να έρθει για να πω ότι θέλω να δοκιμάσω την τύχη μου εκεί. Ας όψεται η σχέση μου που...τότε δεν ηθελε ουτε να ακούσει για Καναδά. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, και η σχέση μου που γίνεται γυναίκα μου το σκέφτεται σοβαρα.... Μη μακρυγορώ, με δέχτηκαν σε ένα κολλέγιο για ενα μεταπτυχιακό (Project Management), τον Γενάρη. Οι πιθανότητες να πάω ειναι πολλές, αλλά και οι δυσκολίες επίσης. Πρώτα από όλα είναι οικονομικές οι δυσκολίες. Δέυτερο πρέπει να βρεί δουλειά και η γυναίκα. Ομως, επειδή δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. ψάχνομαι. Το θέμα είναι όμως οτι πρίν από ένα χρόνο αγόρασα ένα αυτοκίνητο (το οποίο ήταν ονειρο να το παρω και τελικά το πήρα), μια Alfa Romeo GT. Τώρα απο τη μια λέω να το πουλήσω, από την άλλη λέω να το πάρω μαζί μου αν με το καλό πάω στο Τορόντο. Ξέρει κανένας φίλος αν μπορώ να το κάνω αυτό, και πόσο κοστίζει μια μεταφορά τέτόια? Θα ήθελα να προσθέσω στη φίλη που σκέφτεται να φύγει, ότι όλα στη ζωή είναι μια απόφαση. Αν το θέλεις πολύ, θα τα καταφέρεις. Ούτε ο καιρός ούτε τίποτα δε θα σε "κολωσει". Ναι ο καιρός δεν έχει να κάνει καμια σχέση με την Ελλάδα, ιδίως το χειμώνα γιατί το καλοκαίρι λόγω υγρασίας ειναι κάπως δύσκολο κάποιες μέρες. Αλλά κι εγώ αν πάω, θα έχω να το αντιμετωπίσω αυτό, αλλά πιστεύω οτι θα το υπερνικήσω. Γιατί κατα τα άλλα, δεν είναι κάτι που με κρατάει εδώ...Εντάξει οι φίλοι, αλλά κι εδω που ειμαστε ποσο τους βλεπουμε ολους? Εζησα και στην Αγγλία πρίν 10 χρόνια, για σπουδές. Κι εκεί ο καιρός ήταν δυσκολος για τα δεδομενα της Ελλάδας. Και ήμουν 19 το 1997 όταν έφυγα...και τα κατάφερα. Αρα θα τα καταφέρείς κι εσυ. Αρκεί να το θέλεις πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα