Προς το περιεχόμενο

κλήση της php

jim_pas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!!θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα με html και php...html ξέρω καλά αλλα με την php δεν έχω ξαναασχοληθεί...κατέβασα το wamp(που περιέχει php,mysql,apache) και έχω φτιάξει μια σελίδα σε html που περιέχει ένα κουμπί και θέλω μόλις πατάω το κουμπί να καλεί την php και να κάνει ότι έχω ορίσει....τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής:

Α)το php αρχείο θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στον φάκελο www του wamp??

B)Τι χρειάζεται να κάνω για να καλέσω μέσα στην html(εκεί που έχω το κουμπι)την Php(τι πρέπει να γράψω δλδ)???Που θα δω το αποτέλεσμα όταν το τρέξω???

Οπώς καταλαβαίνετε έχω κολλήσει σε αυτά τα διαδικαστικά και χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σας..

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

---------- Προσθήκη στις 15:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:52 ----------

μετά απο ψάξιμο είδα ότι όταν γράφω έναν κώδικα στο αρχείο Php και μετά μπαίνω στο C:/localhost/arxeio.php μου εκτελεί τον κώδικα που έγραψα,αλλα δεν θέλω να πηγαίνω εκεί για να τον βλέπω αλλα να με πετάει κατευθείαν όταν πατάω το κουμπί..ξέρετε πως γίνετε??ευχαριστω

Δημοσ.

><input type="button" value="send evaluation" onClick="window.location.href='http://localhost/kapoio_dir/[b]file_arxeio_sou.php[/b]'"  style="background-color:lightcyan;width:110;height:45;">

είμαι αρχάριος

για να μήν πώ άσχετος :mrgreen:

ΔΝΤ

.

Δημοσ.

Θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θέλεις να κάνεις μήπως το παίρνεις απο λάθος προσέγγιση και δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε;

Απευθείας εκτέλεση δεν γίνετια γιατί το onclick είναι Javscript (client side) Και η php είναι server side.. οπότε ή θα κάνεις κάποιον handler με ajax (για να μην τον βλεπει ο χρήστης) ή χωρίς...

αλλά επειδή ακούγονται πολύπλοκα, γίνει πιο συγκεκριμένος ;)

Δημοσ.
Α)το php αρχείο θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στον φάκελο www του wamp??

Λογικά ναι, εκτός κι αν έχεις ορίσει από μόνος σου άλλο φάκελο

B)Τι χρειάζεται να κάνω για να καλέσω μέσα στην html(εκεί που έχω το κουμπι)την Php(τι πρέπει να γράψω δλδ)???Που θα δω το αποτέλεσμα όταν το τρέξω???

><form method="POST" action="check.php">
Όνομα: <input type="text" name="d" />
<input type="submit" />
</form>

Φτιάχνεις και μία σελίδα με όνομα check.php και σε αυτή γράφεις:

><?php
$name=$_POST['d'];
echo "Ονομάζεσαι ".$name;
?>

Μόλις πατήσεις το submit στη φόρμα σου, θα στείλει όλα τα δεδομένα της φόρμας σου με χρήση POST στη σελίδα που έχεις ορίσει στο action. Αυτή ανοίγει, τραβάει από τη προηγούμενη φόρμα τη μεταβλητή με όνομα "d" και την τυπώνει.

Για μελέτη: http://www.w3schools.com/php/php_forms.asp

Δημοσ.
Θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θέλεις να κάνεις μήπως το παίρνεις απο λάθος προσέγγιση και δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε;

Απευθείας εκτέλεση δεν γίνετια γιατί το onclick είναι Javscript (client side) Και η php είναι server side.. οπότε ή θα κάνεις κάποιον handler με ajax (για να μην τον βλεπει ο χρήστης) ή χωρίς...

αλλά επειδή ακούγονται πολύπλοκα, γίνει πιο συγκεκριμένος ;)

βασικά ακόμα πειραματίζομαι για να μαθω κ να ξεκινησω την πτυχιακή μου...αυτο που πρέπει να κάνω για αρχή είναι να φτιαξω μια φόρμα με ενα textfield κ ενα button το οποίο έχω κάνει...κ τώρα θέλω να φτιάξω ενα script σε php που να δίνω μια τυχαια ip και να αλλάζει την ip που έχω αυτή την στιγμή...δουλεύω σε Linux debian κ για να αλλάξω την ip χρησιμοποιώ την εντολή ifconfig_eth0 (κ εδω την IP)...θέλω με λίγα λόγια μόλις πατάω το submit να τρέχει το script και να πέρνει την ip που έχω δώσει εγώ μέσα στο textfield...οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη...ευχαριστω πολύ...

Δημοσ.

μια απορια στο debian οταν στην αρχη του install πατας web εγκαταστα το lamp ή διαφορετικο

και τα αρχεια που τα βρισκω ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...