neXTgen Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 γεια σας . μετακομίζω σε δικό μου εις ολίγο διάστημα. κοντά σε θάλασσα (καλοκαίρι έχει κόσμο, χειμώνα πάλι όχι). μονοκατοικία με κήπο και σκέφτομαι για καλή παρέα και σίγουρο φύλακα να αγοράσω έναν γερμανικό ποιμενικό (είχα στο παρελθόν ένα κόκερ κι έχω στην αδερφή μου ένα κανίς). από όσα ξέρω (λίγα ή πολλά) είναι ισορροπημένο σκυλί χωρίς ζήλιες κλπ και αξιόπιστος φύλακας. σκέφτομαι να αγοράσω αρσενικό, θα ήθελα τις προτάσεις σας (ή και τις διαφωνίες σας στα μέχρι τώρα λεχθέντα μου) σχετικά με το τι να προσέξω και βέβαια συγκεκριμένα pet-shops της αθήνας (μένω στην πάτρα) απ' όπου έχετε αγοράσει και είστε ευχαριστημένοι..
linkin Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Καλησπερα φιλε μου,ειχα μεχρι προσφατα μια κουκλα,γερμανικο ποιημενικο ηποια πεθανε πριν λιγους μηνες και τα εχω ζησει αυτα τα σκυλια.Αν θες το σκυλι να ειναι περισσοτερο ''σκυλι'' θα παρεις αρσενικο,αν θες σκυλι περισσοτερο για παρεα θα παρεις θυλυκο.Ειναι πιο κοινωνικα και γουσταρουν περισσοτερο τον κοσμο.Βεβαια εξαρταται και το πως θα το εκπαιδευσεις το κουταβι. Ακομα,να ξερεις πως ο γερμανικος ποιημενικος δεν κανει τιποτα τελεια,αλλα τα κανει ολα παρα πολυ καλα.Καλος φιλακας,καλο βοηθος,καλος με τα παιδια κλπ κλπ.Επισης να ξερεις πως ειναι προειδοποιητικο σκυλι δλδ πρωτα θα γαβγισει και αμα δεν μπορει να το αποφυγει θα ορμιξει. Οτιδηποτε θελησεις,μην διστασεις να στειλεις ενα πμ καθοτι ειμαι απο Πατρα.
kage Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 δεν παιρνεις σκυλο απο pet shop... δεν παιρνεις σκυλο χωρις να ξερεις ιστορικο του+γνησιο pedigree... αν θες φυλακα κτλ κτλ.θα πρεπει να το πας εκπαιδευση
neXTgen Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 δεν παιρνεις σκυλο απο pet shop...δεν παιρνεις σκυλο χωρις να ξερεις ιστορικο του+γνησιο pedigree... αν θες φυλακα κτλ κτλ.θα πρεπει να το πας εκπαιδευση οκ για ιστορικό/chip βιβλιαριο απο ουγγαρία ή όπου κλπ. ερώτηση τι είναι το pedigree που το διαβάζω συχνά-πυκνά? οκ για εκπαίδευση αλλά : "δεν παιρνεις σκυλο απο pet shop" ? για λύσε μου το γρίφο... παραγγελνω από εκτροφείο? ή τι εννοείς? ---------- Προσθήκη στις 09:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:57 ---------- Καλησπερα φιλε μου,ειχα μεχρι προσφατα μια κουκλα,γερμανικο ποιημενικο ηποια πεθανε πριν λιγους μηνες και τα εχω ζησει αυτα τα σκυλια. Οτιδηποτε θελησεις,μην διστασεις να στειλεις ενα πμ καθοτι ειμαι απο Πατρα. είναι επιρρεπή παραπάνω από άλλες ράτσες σε καρκίνο και γενικά αρρώστειες? ή είναι τόσο ερωτεύσιμα για τα αφεντικά τους που γίνονται θέμα και ακούω συχνά για αρρώστια και θανάτους σε γερμανικούς ποιμενικούς.. επίσης τα δύο άλλα σκυλάκια που σας είπα έχουν φτάσει σε ηλικία μαθουσάλα (φτου φτου) τα gsd μετά τα 13 πόσο τέλος πάντων συνήθως με καλή ζωή φτάνουν?
Chris_85 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 γεια σας . μετακομίζω σε δικό μου εις ολίγο διάστημα. κοντά σε θάλασσα (καλοκαίρι έχει κόσμο, χειμώνα πάλι όχι). μονοκατοικία με κήπο και σκέφτομαι για καλή παρέα και σίγουρο φύλακα να αγοράσω έναν γερμανικό ποιμενικό (είχα στο παρελθόν ένα κόκερ κι έχω στην αδερφή μου ένα κανίς). από όσα ξέρω (λίγα ή πολλά) είναι ισορροπημένο σκυλί χωρίς ζήλιες κλπ και αξιόπιστος φύλακας. σκέφτομαι να αγοράσω αρσενικό, θα ήθελα τις προτάσεις σας (ή και τις διαφωνίες σας στα μέχρι τώρα λεχθέντα μου) σχετικά με το τι να προσέξω και βέβαια συγκεκριμένα pet-shops της αθήνας (μένω στην πάτρα) απ' όπου έχετε αγοράσει και είστε ευχαριστημένοι.. http://www.koe.gr/ εδω θα βρεις εκτροφεις. Μακρια απο πετ σοπς, θα 1000μετανιωσεις αν αγορασεις απο εκει σκυλο. Στο οποιο κοστος αγορας+κτηνιατρων συνυπολογισε οπωσδηποτε το κοστος εκπαιδευσης.
neXTgen Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 οκ. απλά επειδή αρκετοί ήδη θα έχετε εμπειρία προσωπική ένα p.m. θα με υποχρέωνε (με στοιχεία συγκεκριμένων εκτροφέων που προτείνετε)
platongr Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Τα Γερμανικά ποιμενικά έχουν πρόβλημα δυσπλασίας ισχίου. Αυτό που θα πάρεις πρέπει να είναι απαλλαγμένο, και μόνο ο εκτροφέας μπορεί να στο εγγυηθεί. Δες εδώ γιατί όχι petshop : http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=638 και εδώ : http://www.pets.gr/forum/forumdisplay.php?f=64
Chris_85 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 οκ. απλά επειδή αρκετοί ήδη θα έχετε εμπειρία προσωπική ένα p.m. θα με υποχρέωνε (με στοιχεία συγκεκριμένων εκτροφέων που προτείνετε) Ψαξε σε πιο εκειδικευμενα φορουμς σιγουρα θα βρεις πολλα αξιοπιστα ατομα να σου προτεινουν εκτροφεα (ο οποιος απαραιτητα να ειναι απαραιτητα μελος του Κυνολογικου ομιλου). Πριν αγορασεις κουταβι παντως, πρεπει οπωσδηποτε να επισκεφτεις τον εκτροφεα, να μιλησετε κτλ.. ΝΑ δεις τις εγκαταστασεις, το κουταβι.. Υπολογιζε γυρω στα 1000-1500 ευρω μινιμουμ. και φυσικα.. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠΣ
kage Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 ερώτηση τι είναι το pedigree που το διαβάζω συχνά-πυκνά? http://en.wikipedia.org/wiki/Pedigree_chart επισημο εγγραφο(αν δεν ειναι πλαστο) που αποδεικνυει γνησιοτητα και γενεολογικο δεντρο του σκυλου +η εταιρια με φαγητα,αξεσουαρ κτλ για ζωα
margaritagr Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 μακρια απο πετ σοπ οι Γ.Π ειναι καταπληκτικα σκυλια, απο τους πιο ολοκληρωμενους χαρακτηρες αλλα αυτο δεν ερχεται μονο του. Θελει το σωστο χειρισμο απο μερους σου. Επισης εχε υπ οψη σου οτι ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα, οποτε αν σκοπευεις να το χεις μονιμα εκτος σπιτιου, ξεχασε το.Αλλωστε φυλακας σε κηπο-αυλη=ευκολα νεκρος/αχρηστος φυλακας. Εχουν πολλη ενεργεια οποτε θελει οπωσδηποτε καθημερινη εκτονωση για να μη διαλυσει τα παντα, να το ξερεις. Οσο για το απο που να το αγορασεις...απευθυνσου σ εναν καλο εκτροφεα κι ετσι θα εχεις τα θεμελια για εναν σωστο συντροφο.Δες αυτη τη σελιδα εχιε καποιους http://www.dbg.gr/breed.php?id=%C3 επειδη υπαρχουν αρκετοι στην ελλαδα, θελει προσοχη. Οι γονεις να εχουν οπωσδηποτε συμμετοχη(και διακρισεις) σε εκθεσεις μορφολογιας, να δεις πιστοποιητικα για εξετασεις υγειας(ακτινογραφιες δυσπλασιας), και φυσικα pedigree ΥΓ.πριν το αγορασεις μπες εδω και γραψε μας το εκτροφειο στο οποιο κατεληξες γιατι οι απατεωνες ειναι πολλοι
neXTgen Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 ο οποίος δίνεται ηλεκτρονικά μέσω του chip , βιβλιαρίου ή είναι κάτι το έξτρα (που φαντάζομαι το πληρώνεις και έξτρα) ? κι αν είναι το τελευταίο τι ακριβώς προσέχουμε σε αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.