koala56 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα οποίο δέχεται μια πρόταση από τον χρήστη, την απλοποιεί και την ξαναεμφανίζει. Πιο συγκεκριμένα, η απλοποίηση θα γίνεται σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο απλοποιούνται τα φωνήεντα. Στο δεύτερο στάδιο το πρόγραμμα θα αφαιρεί τις διπλές εμφανίσεις του ίδιου χαρακτήρα. ΘΕΜΑ 2ο 1. Να γίνει συνάρτηση με όνομα simplifyChar η οποία θα δέχεται έναν χαρακτήρα C και θα επιστρέφει: • το χαρακτήρα ‘i’ αν ο C είναι ένας από τους ‘i’, ‘e’, ‘y’. • το χαρακτήρα ‘a’ αν ο C είναι ‘a’ ή ‘u’ και • το χαρακτήρα C σε κάθε άλλη περίπτωση. 2. Να γίνει συνάρτηση με όνομα deleteDuplicate η οποία θα δέχεται μια συμβολοσειρά και θα απαλείφει τις διπλές εμφανίσεις χαρακτήρων. Πιο συγκεκριμένα αν συναντήσει δυο συνεχόμενες εμφανίσεις του ίδιου χαρακτήρα θα διαγράφει τον έναν από τους δύο. 3. Να γίνει πρόγραμμα το οποίο θα διαβάζει μια συμβολοσειρά από το χρήστη και: • θα εκτελεί τη συνάρτηση simplifyChar για κάθε ένα από τους χαρακτήρες της συμβολοσειράς, τροποποιώντας ανάλογα τη συμβολοσειρά, • στη συμβολοσειρά που θα προκύψει θα εφαρμόζει τη συνάρτηση deleteDublicate και • θα εμφανίζει στην οθόνη τη νέα συμβολοσειρά. Σημείωση: Θεωρείστε ότι ο μέγιστος αριθμός χαρακτήρων που μπορεί να περιέχει η πρόταση είναι 250. και: Το σύστημα κρατήσεων μιας αεροπορικής εταιρείας δεν επιτρέπει την καταχώριση του ίδιου ονοματεπωνύμου δυο φορές. Να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα το οποίο θα διαβάζει τα ονοματεπώνυμα των επιβατών ενός αεροσκάφους 100 θέσεων και θα τα καταχωρεί σε κατάλληλο πίνακα. Η καταχώριση θα σταματά όταν πληκτρολογηθεί “.-”. Σε περίπτωση που δοθεί ονοματεπώνυμο που προϋπάρχει, το πρόγραμμα θα ειδοποιεί με κατάλληλο μήνυμα το χρήστη και θα τον προτρέπει να εισάγει νέο ονοματεπώνυμο. Μετά το τέλος της καταχώρισης το πρόγραμμα θα πρέπει να εμφανίζει τα ονόματα όλων των επιβατών της πτήσης.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Με 50€ στο έχω έτοιμο σε 3 ώρες από τώρα. Ρίχνεις τις τιμές και χαλάς την πιάτσα!
Evgenios1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Γεια σας! Θελω 5χιλιαρικα να παω διακοπες στην ibiza.
Directx Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 [..]2. Να γίνει συνάρτηση με όνομα deleteDuplicate η οποία θα δέχεται μια συμβολοσειρά και θα απαλείφει τις διπλές εμφανίσεις χαρακτήρων. Πιο συγκεκριμένα αν συναντήσει δυο συνεχόμενες εμφανίσεις του ίδιου χαρακτήρα θα διαγράφει τον έναν από τους δύο[..] Θα μπορούσε να γίνει έτσι: > /* _DeleteDublicate. */ #include <stdio.h> #include <string.h> char *_DeleteDublicate(char*); int main(void) { char *ptrTest = "I remember how the old man leered and tittered, and made a curious sign with his hand when I bore it away. He had refused to take pay for it, and only long afterwards did I guess why. As I hurried home through those narrow, winding, mist-cloaked waterfront streets I had a frightful impression of being stealthily followed by softly padding feet."; printf("%s\n\nPress Enter to exit..", _DeleteDublicate(ptrTest)); getchar(); return 0; } char *_DeleteDublicate(char *ptrBuffer) { int Len; for(Len = 0; Len < strlen(ptrBuffer); Len++) if(Len + 1 < strlen(ptrBuffer) && ptrBuffer[Len + 1] == ptrBuffer[Len]) memmove(&ptrBuffer[Len], &ptrBuffer[Len + 1], strlen(ptrBuffer) - Len); return ptrBuffer; } ΕΙΣΟΔΟΣ > I remember how the old man leered and tittered, and made a curious sign with his hand when I bore it away. He had refused to take pay for it, and only long afterwards did I guess why. As I hurried home through those narrow, winding, mist-cloaked waterfront streets I had a frightful impression of being stealthily followed by softly padding feet. ΕΞΟΔΟΣ > I remember how the old man [color="Red"]lered[/color] and [color="#ff0000"]titered[/color], and made a curious sign with his hand when I bore it away. He had refused to take pay for it, and only long afterwards did I [color="#ff0000"]gues[/color] why. As I [color="#ff0000"]huried[/color] home through those [color="#ff0000"]narow[/color], winding, mist-cloaked waterfront [color="#ff0000"]strets[/color] I had a frightful [color="#ff0000"]impresion[/color] of being stealthily [color="#ff0000"]folowed[/color] by softly [color="#ff0000"]pading[/color] [color="#ff0000"]fet[/color]. Press Enter to exit.. Τα υπόλοιπα θέματα είναι αρκετά απλά οπότε νομίζω ότι οφείλεις να τα λύσεις αφ’ εαυτού. Καλή συνέχεια!
koala56 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 σε ευχαριστώ πάρα πολύ θa ξανά προσπαθήσω και τα άλλα, έχω δυσκολίες!και για τους άλλους που θέλουν λεφτά και εσάς σάς ευχαριστώ άλλα δεν έχω ;(
bxenos Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 σε ευχαριστώ πάρα πολύ θa ξανά προσπαθήσω και τα άλλα, έχω δυσκολίες!και για τους άλλους που θέλουν λεφτά και εσάς σάς ευχαριστώ άλλα δεν έχω;( καλά σε λίγο κανένας δεν θα έχει λεφτά ... μην αγχώνεσαι... Δεν θέλει κανένας λεφτά από τις ασκήσεις αυτές, απλά είναι σωστό να προσπαθήσεις (και να το δείξεις ότι προσπάθησες) μόνος σου, πριν ζητήσεις την λύση άσκησης παραθέτοντας ξερά την εκφώνηση της.
koala56 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 έχεις απόλυτο δίκιο αλλά έχω κουράστη ποια και προσπαθώ και δεν υπάρχει αποτέλεσμά δεν είναι οτι δεν έχω προσπαθήσει αλλά ειναι γέλιο να γράψω τι έχω κάνει και θέλω οτι διόρθωσής αφού αυτα που εχω κάνει δεν τρέχουν καν δεν ζητώ ολόκληρα προγράμματά άλλα μικρή βοήθεια............ ελπίζω να καταλαβαίνεισ ...............
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 έχεις απόλυτο δίκιο αλλά έχω κουράστη ποια και προσπαθώ και δεν υπάρχει αποτέλεσμά δεν είναι οτι δεν έχω προσπαθήσει αλλά ειναι γέλιο να γράψω τι έχω κάνει και θέλω οτι διόρθωσής αφού αυτα που εχω κάνει δεν τρέχουν καν δεν ζητώ ολόκληρα προγράμματά άλλα μικρή βοήθεια............ ελπίζω να καταλαβαίνεισ ............... Συγνώμη που θα φανώ κακκεντρεχής και είρων αλλά θέλεις να τ' ακούσεις. Η παραπάνω πρόταση (ο θεός να την κάνει τέτοια) σχεδόν δεν διαβάζεται. Άσε τον προγραμματισμό και πιάσε καλύτερα την γραμματική της έκτης δημοτικού. To να μην ξέρεις στοιχειώδη ορθογραφία και συντακτικό είναι κακό κι' όχι C++. Φαντάζομαι τι τρικυμία έχεις στο μυαλό σου για να γράφεις έτσι...
thanos713 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Συγνώμη που θα φανώ κακκεντρεχής και είρων αλλά θέλεις να τ' ακούσεις.Η παραπάνω πρόταση (ο θεός να την κάνει τέτοια) σχεδόν δεν διαβάζεται. Άσε τον προγραμματισμό και πιάσε καλύτερα την γραμματική της έκτης δημοτικού. To να μην ξέρεις στοιχειώδη ορθογραφία και συντακτικό είναι κακό κι' όχι C++. Φαντάζομαι τι τρικυμία έχεις στο μυαλό σου για να γράφεις έτσι... Πες τα! Την πρόταση την διάβασα 100 φορές για να την καταλάβω... Αλλά να μην ξεχνάμε, είμαστε σε φόρουμ προγραμματισμού, δεν χρειάζονται ορθογραφίες και σαχλαμάρες..... Θα συνεννοούμαστε σε C++...
thanos713 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Συγνώμη που θα φανώ κακκεντρεχής και είρων αλλά θέλεις να τ' ακούσεις.Η παραπάνω πρόταση (ο θεός να την κάνει τέτοια) σχεδόν δεν διαβάζεται. Άσε τον προγραμματισμό και πιάσε καλύτερα την γραμματική της έκτης δημοτικού. To να μην ξέρεις στοιχειώδη ορθογραφία και συντακτικό είναι κακό κι' όχι C++. Φαντάζομαι τι τρικυμία έχεις στο μυαλό σου για να γράφεις έτσι... Πες τα! Την πρόταση την διάβασα 100 φορές για να την καταλάβω... Αλλά να μην ξεχνάμε, είμαστε σε φόρουμ προγραμματισμού, δεν χρειάζονται ορθογραφίες και σαχλαμάρες..... Θα συνεννοούμαστε σε C++...
jtsc21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Πες τα! Την πρόταση την διάβασα 100 φορές για να την καταλάβω... Αλλά να μην ξεχνάμε, είμαστε σε φόρουμ προγραμματισμού, δεν χρειάζονται ορθογραφίες και σαχλαμάρες..... Θα συνεννοούμαστε σε C++... cout << "έχεις απόλυτο δίκιο αλλά έχω κουράστη ποια και προσπαθώ και δεν υπάρχει αποτέλεσμά δεν είναι οτι δεν έχω προσπαθήσει αλλά ειναι γέλιο να γράψω τι έχω κάνει και θέλω οτι διόρθωσής αφού αυτα που εχω κάνει δεν τρέχουν καν δεν ζητώ ολόκληρα προγράμματά άλλα μικρή βοήθεια............ ελπίζω να καταλαβαίνεισ ..............." << endl; τωρα πιστευω εγινε πιο κατανοητο :p:p
jtsc21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Πες τα! Την πρόταση την διάβασα 100 φορές για να την καταλάβω... Αλλά να μην ξεχνάμε, είμαστε σε φόρουμ προγραμματισμού, δεν χρειάζονται ορθογραφίες και σαχλαμάρες..... Θα συνεννοούμαστε σε C++... cout << "έχεις απόλυτο δίκιο αλλά έχω κουράστη ποια και προσπαθώ και δεν υπάρχει αποτέλεσμά δεν είναι οτι δεν έχω προσπαθήσει αλλά ειναι γέλιο να γράψω τι έχω κάνει και θέλω οτι διόρθωσής αφού αυτα που εχω κάνει δεν τρέχουν καν δεν ζητώ ολόκληρα προγράμματά άλλα μικρή βοήθεια............ ελπίζω να καταλαβαίνεισ ..............." << endl; τωρα πιστευω εγινε πιο κατανοητο :p:p
thanos713 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 >#include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "έχεις απόλυτο δίκιο αλλά έχω κουράστη ποια και προσπαθώ και δεν υπάρχει αποτέλεσμά δεν είναι οτι δεν έχω προσπαθήσει αλλά ειναι γέλιο να γράψω τι έχω κάνει και θέλω οτι διόρθωσής αφού αυτα που εχω κάνει δεν τρέχουν καν δεν ζητώ ολόκληρα προγράμματά άλλα μικρή βοήθεια............ ελπίζω να καταλαβαίνεισ ..............." << endl; return 0; } Έτσι καλύτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.