Προς το περιεχόμενο

Αυξήθηκε η πειρατεία λογισμικού


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήθελα να ήξερα αν κανένας έχει υπολογίσει πόσο θα χάσουν οι εταιρίες αν ξαφνικά καταργηθεί η πειρατεία? Γιατί αν δεν μπορώ να βάλω windows, office,photoshop κλπ και βάζω τα αντίστοιχα freeware, open source, σε πέντε χρόνια κανένας δεν θα αγοράζει κανένα πρόγραμμα αφού τα δωρεάν θα έχουν γίνει στάνταρ στην Ελλάδα. Και μην νομίζεται ότι δεν το ξέρουν. Το ξέρουν και πολυ καλά μάλιστα. Πως νομίζεται έγιναν αυτοκρατορίες η Microsoft και οι άλλες εταιρίες? Επειδή κλειδώνανε τα προγράμματα τους? Απλά δεν θέλουν να ξεφύγει το πράγμα από κάποια όρια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Επιπλέον ευρήματα της μελέτης:

* Η πειρατεία προγραμμάτων Η/Υ μειώθηκε σε 54 από τις 111 χώρες που μελετήθηκαν, ωστόσο ο παγκόσμιος δείκτης πειρατείας αυξήθηκε από 41% το 2008 στο 43% το 2009, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση πωλήσεων Η/Υ στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

* Η εμπορική αξία του πειρατικού λογισμικού το 2009 ανήλθε στα €35.8 δισ ($51.4 δισ).

* Η.Π.Α., Ιαπωνία και Λουξεμβούργο εξακολουθούν να έχουν το χαμηλότερο δείκτη πειρατείας με ποσοστά 20%, 21% και 21% αντίστοιχα.

* Στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πειρατείας περιλαμβάνονται η Γεωργία, η Ζιμπάμπουε και η Μολδαβία που διατηρούν το δείκτη πάνω από 90%.

* Στους παράγοντες που συνέβαλαν στη μείωση της πειρατείας περιλαμβάνονται προγράμματα νομιμοποίησης από προμηθευτές, ενημερωτικές καμπάνιες από κυβερνήσεις και ιδιωτικούς φορείς, ενέργειες επιβολής του νόμου και αλλαγές στην τεχνολογία όπως η ανάπτυξη της Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ψηφιακού Περιεχομένου και η μεγαλύτερη χρήση διαδικασιών Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού.

* Στους παράγοντες που οδηγούν στην άνοδο της πειρατείας περιλαμβάνονται η απότομη αύξηση της αγοράς Η/Υ από τους καταναλωτές, η διευρυμένη χρήση της ήδη εγκατεστημένης βάσης παλαιότερων Η/Υ που λειτουργούν με παράνομο λογισμικό καθώς και η αύξηση των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο και των πειρατών λογισμικού.

 

Οι πηγές του έντυπου τύπου συνήθως περιοριζόντουσαν σε μία γενική και αόριστη αναφορά, στον ηλεκτρονικό όμως τύπο αυτό δεν επιτρέπεται ή μάλλον επιβάλλεται το αντίθετο, ώστε ο αναγνώστης με ένα κλικ να μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση αλλά και να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

 

Η παραπάνω παράθεση είναι από την ίδια μελέτη και λίγο πολύ εξηγεί κάποια παράδοξα.

 

Πριν μερικές ημέρες έθεσα ένα ερώτημα που απευθυνόταν πρωταρχικά στους χρήστες και μετέπειτα στους διαχειριστές:

 

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3335632&postcount=285

 

Ίσως ήρθε ο καιρός να τους δώσουμε την δική μας απάντηση όσο και αν δεν θέλουν να την ακούσουν, αφού οι μελέτες των ειδικών είναι κατά παραγγελία και σε μεγάλο βαθμό μαγειρεμένες ώστε να δώσουν τα αποτελέσματα που θέλουν και που για να είναι καλυμμένοι εξηγούν τα όποια παράδοξα προκύπτουν από την μελέτη τους αλλά στα ψιλά γράμματα που δεν πρόκειται να αναμεταδώσουν τα ΜΜΕ, που θα μείνουν στις κεντρικές γραμμές που έχουν χαράξει για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

 

Hal, δεν ξέρω κατά πόσο παρακολουθείς το forum, οπότε αν κάποιος mod διαβάσει αυτό το ποστ και δει το παραπάνω link ας του μεταβιβάσει την πρόταση. :-)

 

Πηγή της παραπάνω παράθεσης: http://portal.bsa.org/globalpiracy2009/pr/pr_greece.pdf

από: http://portal.bsa.org/globalpiracy2009/index.html

Επεξ/σία από digekas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω για σένα αλλά εγω συνεχίζω να έχω ηθικές απόψεις πάνω από το μέσο όρο. Έχω δυο μηχανάκια. Το ένα έχει αυθεντικά windows, αυθεντικό antivirus και openoffice. To άλλο έχει Linux, οπότε κατάλαβες. Δεν με ενδιαφέρει να βρω σπασμένα τα win7 64 ultimate ή το office 2010 enterpr γιατί απλά δεν τα χρειάζομαι.

 

Όσον αφορά το ηθικό στο θέμα βενζίνης. Άμα βρω ένα αφύλακτο ανοιχτό δοχείο που έχει βενζίνη, δε θα του χαρίσω, αλλά δεν θα σπάσω καπάκι ντεπόζιτου βενζίνης για να κλέψω. Πίστεψε με ξέρω να φυλαχτώ και θα το κάνω (να σπάσω καπάκι και να ρουφήξω 10 λίτρα) σε λιγότερη ώρα από το να κατεβάσω την Χ πειρατική έκδοση των windows. Πάμε στην περίπτωση της τράπεζας; Άμα βρω ένα 20ευρω στο δρόμο, απλά θα το βάλω στην τσέπη μου. Έχω βρει αρκετές φορές πορτοφόλι και το παρέδωσα στις αρχές ή στον ιδιοκτήτη (αν είχε στοιχεία). Τράπεζα δε θα έκλεβα για τον ίδιο λόγο που δε έσπαζα καπάκι ντεπόζιτου, αν και πάλι πιστεύω ότι είναι εύκολο.

 

Οι ηθικοί φραγμοί απέχουν πολύ από τους νομικούς φραγμούς και όταν έχεις αρκετούς από τους πρώτους, δύσκολα φτάνεις στους δεύτερους. Ο φόβος είναι πολύ κοντά στους νομικούς φραγμούς. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν θέλω να φοβάμαι μη με πιάσουν για κάτι που δεν χρειάζομαι ή έχω εναλλακτικές δωρεάν χρήσεις (μιλάω για το λογισμικό). Αν ζούσα σε περιβάλλον ανέχειας, τότε τίθεται θέμα επιβίωσης και όλες οι προηγούμενες κουβέντες πάνε περίπατο και δεν ισχύουν. Αντίθετα ζούμε κάπου στη μέση (ανέχεια και πολυτέλεια) οπότε δεν δικαιολογείται η ισοπέδωση των πάντων.

Είναι προφανές ότι οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά είναι αδιανόητο να ακούγεται κλάψα για τους μισθούς και την ίδια στιγμή να παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις hardware. Έχεις πειρατικό λογισμικό; Πρόβλημα σου, αλλά μην μου κλαίγεσαι (γενικά μιλάω έτσι; ) ότι τα win είναι ακριβά και την άλλη μέρα αγοράζεις pc των 1000 ευρώ!

 

Να το κλείσω από την πλευρά μου το θέμα.

-Δεν έχω λεφτα, δεν αγοράζω ή ψάχνω άλλες λύσεις

-Δεν έχω λεφτά αλλά το έχω ανάγκη, ίσως να το βρω πειρατικό

-Εχω λεφτά, ε όχι δεν θα το παίξω ψευδόμαγκας και κλαψιάρης

 

 

Μια μικρη ενσταση.Η αντιγραφη ΔΕΝ ειναι το ιδιο με την κλοπη.Και σχετικα με το παραδειγμα της βενζινης,αν αγορασω βενζινη μπορω να την χρησιμοποιησω σε οποιο μηχανημα θελω ή σε οσα μηχανηματα θελω.Αλλα ΔΕΝ ισχυει το ιδιο με τα windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πως μπορεί να γίνει είναι και αυτό ανοικτό προς συζήτηση. Η γνώμη μου είναι ότι το insomnia είναι ένα μεγάλο και σοβαρό site στο οποίο θα μπορούσε να γίνει μία τέτοια έρευνα χωρίς να χαρακτηριστεί ως γιάφκα πειρατών της οποίας τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να είναι χαλκευμένα.

 

Εξάλλου στο χέρι μας είναι να διαδώσουμε την είδηση της διενέργειας αυτής της έρευνας οπότε και όποιος θέλει να πάρει μέρος σε αυτή και δεν είναι μέλος του insomnia, γράφεται και ψηφίζει.

 

Φυσικά θα είχε ενδιαφέρον να υπάρξουν και σε άλλα site αντίστοιχες έρευνες και να δούμε αν υπάρχουν διαφορές και να αναζητήσουμε τις αιτίες, αλλά ας κάνουμε την πρώτη και βλέπουμε στην συνέχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αισθανομαι οτι μερικοι νομιζετε οτι οι εταιριες ειναι χαζες... Αν οντως υπηρχε τοσο τερραστιο προβλημα να ειστε σιγουροι οτι θα "μαγειρευαν" ενα νομικο πλαισιο και δεν θα ειχε κανενας ουτε τα @@ να κατεβασει και να αντιμετωπισει τις συνεπειες...

 

Εδω και χρονια εχουμε την χρυση τομη που μας εχουν ορισει αυτες και κατεβαινει ενα ποσοστο και ενα αλλο αγοραζεται...

 

Δηλαδη το οτι καποιος εχει ενα torrent και ενα tracker υπαρχει επειδη εκεινοι το εχουν αποφασισει να εχουμε αυτη την "εξουσια"..

 

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

 

Το παιζεται ολοι νομιμοι αλλα δεν βλεπω ποτε (καρασπανια) να πουλιουνται αδειες λογισμικων και λειτουργικων στις αγγελιες μας..

Επεξ/σία από iced
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε μείνει πίσω στις εξελίξεις:

 

Το υπουργείο (συμπληρώστε αυτό της αρεσκείας σας) ανακοίνωσε την τακτοποίηση του παράνομου λογισμικού κάθε χρήστη με ένα λογικό τέλος διατήρησης που θα υπολογίζεται βάσει της συνολικής χωρητικότητας των σκληρών που διαθέτει. Παράλληλα, κάθε νέος σκληρός που θα αγοράζεται στο εξής, θα δηλώνεται στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο hardiskολόγιο (sic) που θα διευκολύνει την επικοινωνία του χρήστη με την BSA η οποία θα κληρώνει κάθε μήνα πλούσια δώρα (μπρελόκ, αναπτήρες) για να υποστηρίξει την ενέργεια.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας. Εκ του ΔΝΤ (Δηλώσεις Νέων Τεχνολογιών)

 

 

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

iced αυτό που υποστηρίζεις και που λίγο παραπάνω και ο sir, αλλά και άλλοι χρήστες υποστηρίζουμε είναι λίγο πολύ αυτονόητο. Υπάρχει μία αναλογία ανάμεσα στα νόμιμα/πειρατικά ανάλογα με την οικονομική δύναμη του μέσου χρήστη κάθε χώρας.

 

Αν δεις στην σελίδα 10 της μελέτης http://portal.bsa.org/globalpiracy2009/studies/globalpiracystudy2009.pdf οι πρώτες χώρες σε ζημιά από την πειρατεία είναι είτε χώρες με υψηλά εισοδήματα είτε φτωχές χώρες με πάρα πολύ πληθυσμό.

 

Παραδόξως αν και εκεί είναι τα περισσότερα χρήματα, δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι μεν ούτε οι δε, αφού στις αναπτυγμένες χώρες το ποσοστό της "πειρατείας" είναι μικρό, ενώ στις αναπτυσσόμενες (sic) έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοραστεί νόμιμα αυτό το υλικό, οπότε προκειμένου να στραφούν σε open source (που αξίζει να διαβάσετε τί αντιμετώπιση έχει στην μελέτη) είναι προτιμότερο να μάθουν κάτι έστω και πειρατικά ώστε αν στο μέλλον αλλάξει η οικονομική τους κατάσταση να έχουν σίγουρους τους πελάτες. Κλασσικό παράδειγμα η M$ με το olpc!!!

 

Πρέπει λοιπόν εμείς να τους δείξουμε ότι οι τιμές είναι αυτές που στρέφουν τον κόσμο στην πειρατεία και που αν πάρουμε το ωραιότατο παράδειγμα του windshear στο #3, αν και εδώ οι τιμές των προϊόντων ήταν το 1/10 (εδώ του περίσσευαν του φίλου μας 200 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό 2000) το ποσοστό της "πειρατείας" δεν θα ήταν 60% αλλά μονοψήφιο!!!

 

Αλλά έτσι παίζεται το παιχνίδι της οικονομίας, κάποιοι πρέπει να πουλάνε ακριβά τα προϊόντα τους ώστε οι υπάλληλοί τους να αμείβονται καλά εις βάρος αυτών που μοχθούν σε τρίτες χώρες δυσανάλογα για να τα αποκτήσουν και το κακό με εμάς εδώ στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση. Αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα ακριβότερα από αυτά που εξάγουμε σε χώρες που τα ημερομίσθια είναι διπλάσια (πχ Γερμανία) και άνθρωπος δεν μιλάει για αισχροκέρδεια. Μεσάζοντες παίρνουν τα αγροτικά προϊόντα και τους βάζουν καπέλο 5χ όταν τα πουλάνε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Την ιστορία την ξέρουμε και δεν αξίζει να λέμε συνέχεια τα ίδια, το θέμα είναι τί κάνουμε.

 

Ας γίνει λοιπόν μία έρευνα από εμάς τους ίδιους ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν κομμένη και ραμμένη εξαρχής στις προσταγές/επιθυμίες των εταιριών και ας την έχουν να την βλέπουν κάθε φορά που χαρακτηρίζουν τους μέσους Έλληνες των 700 ευρώ με το πραγματικό "καλάθι της νοικοκυράς" και όχι το μαγειρεμένο (γιατί εκεί και αν έχει πέσει μαγείρεμα τα τελευταία 20 χρόνια!!!) των 600+ ευρώ, "πειρατές", γιατί οι πραγματικοί πειρατές είναι αυτοί και όχι εμείς και ο χαρακτηρισμός "πειρατής" παραείναι ήπιος για το σινάφι τους που με την πολιτική τους και τα παιχνίδια τους καταδυναστεύουν χώρες ολόκληρες.

 

Μία έρευνα λοιπόν που να είναι δυο μούντζες ορθάνοιχτες να τις βλέπουν και να τις χαίρονται!!!

 

Συγνώμη για την έκταση και την ένταση αλλά μας κλέψανε, μας ρημάξανε και θα πληρώσουμε τη νύφη από πάνω!!!

 

Υ.Γ. Litost, στους δίσκους/κάρτες μνήμης/dvd+-r(w)/φωτοτυπικό χαρτί κλπ έχει ήδη μπει ένα 6% το οποίο πηγαίνει στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων με το σκεπτικό ότι αυτά τα μέσα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αντιγραφή copyrighted έργων!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δείτε και κάποιες άλλες ειδήσεις που δείχνουν ότι εμείς οι πολλοί είμαστε που έχουμε την δύναμη και που αν το αντιληφθούμε μπορούμε να αλλάξουμε δραματικά την κατάσταση.

 

http://torrentfreak.com/piracy-when-even-a-penny-is-too-much-100510/ σε ότι αφορά παιχνίδια αλλά αναφέρονται και παλαιότερες αντίστοιχες κινήσεις από συγκροτήματα όπως οι Nine Inch Nails και οι Radiohead αλλά και μία σειρά που περιμένουμε τώρα κοντά να δούμε τον πιλότο της

 

Πρέπει εμείς οι χρήστες να πάρουμε πρωτοβουλίες και να δείξουμε στους καλλιτέχνες/δημιουργούς ότι δεν χρειάζονται πια μεσάζοντες που θα προωθήσουν την δουλειά τους και που θα πάρουν την μερίδα του λέοντος, αλλά μπορούν να πληρωθούν δίκαια και αξιοπρεπώς χωρίς να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης ούτε εκείνοι αλλά ούτε και εμείς.

 

Πρέπει να σταματήσουμε να δεχόμαστε τις καταστάσεις ως έχουν και να αρχίσουμε να προτείνουμε λύσεις που θα είναι για το καλό του συνόλου μας. Αν δουν τις προθέσεις μας όλο και περισσότεροι δημιουργοί και καλλιτέχνες θα κάνουν τα πρώτα δειλά βήματά τους και πιστέψτε με το παν είναι να γίνει η αρχή, μετά τα πράγματα θα πάρουν από μόνα τους την φυσική πορεία τους. :-)

 

Μέσω δωρεάς μάζεψαν ούτε λίγο ούτε πολύ... $1,169,282 με τους χρήστες linux να πληρώνουν κατά μέσο όρο το μεγαλύτερο ποσό $14.54, έπειτα ακολουθούν οι χρήστες mac με $10.23 και τελευταίοι οι χρήστες windows με $8.06

 

http://www.wolfire.com/humble

 

Επεξ/σία από digekas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Heatspreader

 

Δεν είναι όλα τα πράγματα το ίδιο. Υπάρχει μία ιεραρχία στα πάντα γύρω μας. Από αξίες, από θέσης εργασίας, από συναισθήματα, από πράξεις, από όλα!

 

Δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τα πάντα.

Το ότι κάποιος προμηθεύεται, πειρατικό υλικό, δεν σημαίνει ότι προάγει το νόμο της ζούγκλας.

 

Αυτό που είπε ο windshear το οποίο το βλέπουμε και παρακάτω, διαψεύστηκε από πολλούς και τέλος πάντων φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι ότι ο λόγος που όλοι κατεβάζουν πειρατικά είναι επειδή μπορούν και όχι θέμα χρημάτων. Αν δεν σου αρέσει η αλήθεια και προτιμάς να εθελοτυφλείς, είναι δικό σου θέμα.

Από ότι καταλαβαίνω εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι βρήκατε την δικαιολογία του windshear όμορφη, εύκολη, εύπεπτη και πιασάρικη.

 

Ποιος είναι αυτός που το κάνει αυτό? Αυτός που κατεβάζει τα Windows?

Σοβαρά μιλάς?

Πάει το έκλεισες το θέμα και έβγαλες καρκινώματα τις κοινωνίας κάποιους (δηλαδή όλους - όλοι έχουν) που έχουν παράνομο υλικό στη κατοχή τους?

 

Έχεις οργή μέσα σου και δεν ξέρεις τι σου φταίει νομίζω.

Δεν έχει σχέση ξαναλέω το ότι κάποιος κατεβάζει πειρατικό υλικό επειδή γουστάρει να στο πω έτσι, για το πως έφτασε έτσι η χώρα.

Είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι το συγκεκριμένο και χαμηλά σε ιεραρχία.

Μακάρι να κατέβασαν όλοι πειρατικό υλικό και να είχαν άλλες αξίες....

 

Και τέλος μία ερώτηση προς εσένα.

Όλα αυτά τα λες βάζοντας τον εαυτό σου να προβληματιστεί και ρωτώντας εμάς, αλλά και τον εαυτό σου σαν τρίτο?

Με λίγα λόγια κατεβάζεις και εσύ πειρατικό υλικό και θέλεις να μαζέψεις γνώμες γι' αυτό που κάνεις προκαλώντας τις αντιδράσεις των "πειρατών"?

 

Δεν έχεις πειρατικό υλικό?

 

 

Εγώ έκανα επαγωγή και υπερβολή και εσύ επιμένεις στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Ότι κάνει και λέει ο καθένας είναι ενδεικτικό για τη νοοτροπία του.

Εγώ αυτό καταδικάζω και όχι την κάθε μια συγκεκριμένη μικρή (για την περίπτωση μας) πράξη.

Αν θεωρείς λάθος την επαγωγή που κάνω ή όπως λες εσύ αν δεν είναι στην ίδια ιεραρχία, να το συζητήσουμε. Ανέφερα πάντως το σκεπτικό μου. Η κάθε μικρή πράξη δείχνει τη νοοτροπία.

 

Πάντως σε ένα πράγμα είσαι πολύ σωστός. Έχω οργή μέσα μου άφθονη. Και ξέρω τι μου φταίει και το αναθεματίζω με την κάθε μικρή ευκαιρία.

 

Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ναι, έχω πειρατικό υλικό. Αλλά το "ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" ένας είχε δικαίωμα να το πει.

Το πειρατικό υλικό που έχω είναι με μέτρο, αν θέλεις να το συνεχίσω. Πχ, έχω 6 δίσκους των Kamelot, αλλά έχω αγοράσει τους 4 από αυτούς.

Το dragon age δεν το αγόρασα, αλλά έχω αγοράσει baldurs gate, neverwinter nights, mass effect και έδωσα και εγώ σε αυτό που παρέθεσε ο digekas (indie bundle). Όπως έδωσα και για το Braid.

Έδωσα όταν είχα, για αυτά που νομίζω ότι άξιζαν και για αυτά που έχουν, κατά τη κρίση μου, δίκαια κοστολόγηση.

 

Όπως και να έχει πάντως, δεν θεωρώ τον εαυτό μου μάγκα επειδή είχα τόσα χρόνια τσάμπα γουιντοους και δεν βγαίνω να διαλαλήσω ότι τα είχα τσάμπα γιατί μπορώ. Αυτό με ενόχλησε εμένα (επαγωγικά, όπως είπα και πιο πάνω) και αυτό σχολίασα.

 

offtopic:

Τι ήταν το προηγούμενο Avatar σου;

 

 

@digekas, ωραία ιδέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αισθανομαι οτι μερικοι νομιζετε οτι οι εταιριες ειναι χαζες... Αν οντως υπηρχε τοσο τερραστιο προβλημα να ειστε σιγουροι οτι θα "μαγειρευαν" ενα νομικο πλαισιο και δεν θα ειχε κανενας ουτε τα @@ να κατεβασει και να αντιμετωπισει τις συνεπειες...

 

Εδω και χρονια εχουμε την χρυση τομη που μας εχουν ορισει αυτες και κατεβαινει ενα ποσοστο και ενα αλλο αγοραζεται...

 

Δηλαδη το οτι καποιος εχει ενα torrent και ενα tracker υπαρχει επειδη εκεινοι το εχουν αποφασισει να εχουμε αυτη την "εξουσια"..

 

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

 

Το παιζεται ολοι νομιμοι αλλα δεν βλεπω ποτε (καρασπανια) να πουλιουνται αδειες λογισμικων και λειτουργικων στις αγγελιες μας..

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω...

Τις παντοδύναμες πολυεθνικές των λογισμικών για την ελευθερία που μας έχουν δώσει,απλά και μόνο για να υπάρχουμε γιατί εάν ήθελαν θα μας είχαν όλους στα κάτεργα να τυπώνουμε dvdια.

Την μαμά Αμερική που μας ανέχεται και δεν μας καθαρίζει όλους.

Τους μπάτσους στον δρόμο που δεν μας γράφουν γιατι αν θέλουν όλο και κάποια παράβαση θα βρούν αν θέλουν.

Τέλος τους τούρκους, που μας άφησαν να απελευθερωθούμε απο την 'διοίκησή' τους ...

-Έλεος πια με τον ραγιαδισμό μερικών...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω τι λενε οι στατιστικες αλλα στα 1000 pc επιδιορθωσα ετος 2009 τα μισα ετρεχαν προεγκατεστημενο λειτουργικο...εξου νομιμα...αλλα ολα τα αλλα προγραμματα μαυρα...και ελαχιστα freeware

και μετα τα νεα μετρα τις κυβερνησης ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ για απαντα σπασμενα!!!

Μας αναγκασαν να εχουμε υπολογιστες..να εχουμε προγραμματα.. οπως μπορει κανεις επιβιωνει με το μισθο του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι κάτι παρόμοιο με το «εγκληματικότητα υπάρχει όπου υπάρχει φτώχεια». Αφού δεν υπάρχουν λεφτά εδώ πώς θα αγοράζεις αυθεντικό SW; Αντε μια φορά το μήνα δλδ ανα πέντε προγράμματα που κατεβαζεις…

 

 

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...