Luxx Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Το λαπτοπ μου εχει χαλασει και σκεφτομαι αυτη τη φορα να αγορασω desktop. Αλλα φοβαμαι μηπως πεφτει το ρευμα αν εχω και αλλη συσκευη ανοικτη την ιδια ωρα. Ποσο περιπου μπορει να καιει ενα μεσαιο desktop σε φουλ χρηση, μαζι με εξωτερικο σκληρο, ηχεια και καμερα; Πανω απο 500watt; Και ποσο καιει ενα λαπτοπ με την αντιστοιχη χρηση.
phanispal Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Είχες προβλήματα με τον πίνακα στο παρελθόν και φοβάσαι μην πέφτει το ρεύμα; Πάνω από 250-300W δύσκολα, εξαρτάται βέβαια και για τι σύστημα μιλάμε.
LouCi4er Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 εξαρτάται βέβαια και για τι σύστημα μιλάμε. Αυτο ακριβως.Εξαρταται απο τι αποτελειτε το συστημα.
Luxx Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Παντα πεφτει το ρευμα οταν εχω πλυντηριο μαζι με φουρνο. Οποτε φοβαμαι μηπως πεφτει αν εχω ανοικτο τον υπολογιστη και βαλω πλυντηριο ή φουρνο. Συστημα μετριο, μεχρι 1500 ευρω.
chill Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Και γιατί δεν βάζεις μεγαλύτερες ασφάλειες στον πίνακα (ή όπως λέγονται anyway) Είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα πριν χρόνια, έφερα ηλεκτρολόγο, problem solved.
phanispal Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Όντως, τσέκαρε τις ασφάλειες. Είναι κλασικό πρόβλημα σε παλιά (και όχι μόνο) σπίτια.
Luxx Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Νοικιαζω σε αυτο το σπιτι και σε κανενα 3μηνο θα αλλαξω σπιτι.
LouCi4er Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Να μην βαλεις μεγαλυτερες ασφαλειες γιατι θα καουν τα καλωδια μετα.Οι ασφαλειες ειναι για να προστατευουν τα καλωδια,οχι το πλυντηριο,την κουζινα κτλ.Ηλεκτρολογος speaking.
Radiatedsoul Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Παντα πεφτει το ρευμα οταν εχω πλυντηριο μαζι με φουρνο Δε θα ανοιγεις μαζι πλυντηριο και φουρνο. Αυτα ειναι μεγαλες καταναλωσεις, και μαλλον στα εχουν βαλει στην ιδια ασφαλεια. Αγορασε οτι υπολογιστη θελεις δε θα πεφτει το ρευμα αν τον ανοιγεις μονο του μαζι με το πλυντηριο ή την κουζινα.
SV1EOD Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 O LouCi4er τα είπε πολύ σωστά για τις ασφάλειες. Παίζει βέβαια να είναι ελλατωματικές αυτές που έχεις. Ότι και να είναι όμως φώναξε ηλεκτρολόγο εκτός αν σκαμπάζεις ΚΑΛΑ ο ίδιος. Και εγώ πιστεύω όπως ο Radiatedsoul ότι δεν θα πέφτουν αν ανάβει ο υπολογιστής μαζί με φούρνο ή πλυντήριο εκτός αν φτιάξεις κανένα θηρίο(και πάλι δεν αλλά λέμε). Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις κανένα φθηνό ή μεταχειρισμένο UPS που θα σε προστατέψει και από άλλα φαινόμενα(το κονδύλι που έχεις προυπολογίσει φθάνει και για αυτό το έξοδο) και άσε τις ασφάλειες να πέφτουν όποτε θέλουνε. Οι τρεις μήνες κουτσά-στραβά θα περάσουνε.
cosmos000 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Pc και ένα από φούρνο ή πλυντήριο.Ποτέ όλα μαζί!Είχα το ίδιο πρόβλημα σε παλιό μου σπίτι και το είχα στο μυαλό μου πάντα για να μην ξεχαστώ.Να χεις στο νου σου όμως κ το σίδερο σαν bonus game κ μ αυτό πέφτει!!!Κ το πιστολάκι για τα μαλλιά αν είναι ισχυρό σε watt στη ρίχνει...Με λίγα λόγια...Θα ανοίγεις φούρνο να μαγειρέψεις......μετά θα βάζεις πλυντήριο ..θα κάνεις ένα ντουζάκι κ στεγνώνεις μετά τα μαλλιά σου...ρίχνεις ένα σιδέρωμα στα του πλυντηριου...κ ΑΝ έχεις το κουράγιο μετά απ όλα αυτά άνοιξε και το pc !!! :D
maevios Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα PSU Wattage Calculator για να δεις πόσο θα καίει περίπου το PC που θες να στήσεις. Ένα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι αυτό: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp . Τσέκαρε πόσα Ampere είναι η ασφάλεια που σηκώνει το φορτίο σου και πολλαπλασίασε το με το 220 (π.χ. αν είναι 10Α τοτε σηκωνει 220V*10Α=2200 Watt) Οπότε σύμφωνα με το πόσο καίει ο φούρνος σου η το πλυντήριο σου μπορείς να δεις αν η ασφάλεια θα σηκώνει και τον Υπολογιστή σου. Και οπωσδήποτε όπως σου προτείνει ο SV1EOD να πάρεις και ένα UPS. Me 1500 Ευρώ που διαθέτεις παίρνεις ένα πολύ καλό μηχάνημα, 24’’ Οθόνη και ένα 800αρι UPS.
Roger Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Να μην βαλεις μεγαλυτερες ασφαλειες γιατι θα καουν τα καλωδια μετα.Οι ασφαλειες ειναι για να προστατευουν τα καλωδια,οχι το πλυντηριο,την κουζινα κτλ.Ηλεκτρολογος speaking. Ηλεκτρολογος speaking και μαλιστα τα λεει και πολυ σωστα ο ηλεκτρολογος.Βγαλε και καμμια σανιδα και μαλωσε λιγο,γιατι μιλαμε για πολυ επικινδυνα πραγματα.Αλλαγη μεγαλυτερων ασφαλειων με τα ιδια υπαρχοντα καλωδια ισον ΦΩΤΙΑ. Ο καλος ο ηλεκτρολογος τα εχει πεταξει ολα στις ιδιες ασφαλειες με αποτελεσμα εσυ να πρεπει να τα κανεις ολα με την σειρα.Πρωτα θα μαγειρευεις ,μετα θα κανεις μπανακι,μετα θα στεγνωνεις τα μαλλια σου και το βραδυ αφου θα χαλαρωσεις ανοιγεις και το pc σου.Η καντα αναποδα.
hsavva Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 το desktop θα καίει περίπου 300-350W, ενώ το λαπτοπ από 65W μέχρι τα 90W
tolis_01 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Πλυντήριο και φούρνος είναι οι "δεινόσαυροι" των συσκευών, μαζί με τον θερμοσίφωνα. Το pc δεν θα κάει τόσο. Σκέψου και τι χρήση θα κάνεις. Αν δεν παίζεις πχ απαιτητικά παιχνίδια δεν έχει νόημα να πάρεις κάρτα γραφικών τέρας μόνο και μόνο επειδή είναι πιο ακριβή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.