ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Ο υπολογιστής ειναι παλαίος και θα γίνει αγορά νέου. Το πρόβλημα ειναι το εξής.. Ο υπολογιστής ανάβει κανονικά και μετά απο κάποια δευτερόλεπτα σβήνει! Προλαβαίνω να μπω στο Bios και να μεινω εκει για 2-3 δευτερόλεπτα το πολύ και μετά τέλος.... Εβγαλα τα πάντα και δοκίμασα και νομίζω πως για αυτο θα φταίει ισως το ανεμιστήρι του cpu.. Μαλλον intel p4 3ghz. Δυστυχώς επειδη δεν ειναι δικος μου δεν τον εχω εδω αυτη τη στιγμή αλλιως θα δοκιμαζα ενα αλλο ανεμιστήρι που ε΄χω. Χωρίς ανεμιστήρα βλέπω οτι σβήνει αμέσως το pc! 1 sec το πολύ... Ομως γυρνάει κανονικά... Αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι οτι ειχαν παει τον υπολογιστή πιο παλαια για επισκευη και κάτι τους είχε πει οτι ο ανεμιστήρας είχε προβλημα νομίζω στο περιπου(δεν ηταν και πολυ σχετικός ο κάτοχος) ... Ομως απο οτι ειδα δεν αλλαχτηκε ο ανεμιστήρας.. Και αναρωτιέμαι τι μπορεί να φταίει! Αν ειναι ο ανεμιστήρας μπορει να βρεθει τωρα τέτοιος; Παντως ουτε μπιπ ουτε τιποτα δεν ακούγετε.. Απλά σβήνει
Martini Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 αυτο που λες ειναι υπερθερμανση μαλλον... Αν ειχε προβλημα ο ανεμιστηρας και δε τους τον αλλαξε θελει μια μουτζα κανονικα Aνεμιστηρα ή ψυχτρα θα βρεις σιγουρα... και εχει και φτηνα κιολας. Αν θες να δοκιμασεις κατι πρεπει να το καθαρισεις τελεια μηπως απλα εχει μπουκωσει απ τις σκονες. Και μη το ανοιγοκλεινεις ολη την ωρα αν δεν εχει ανεμιστηρα γιατι θα το καψεις στο τελος.. ελπιζω να μη καηκε..
phanispal Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Η ψύκτρα του είναι έτσι: ή έτσι; Θερμοαγώγιμη υπάρχει μεταξύ της βάσης της ψύκτρας και του heatspreader;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Η πάνω είναι . Ετσι μοίαζει.. Ειναι δυνατόν να υπερθερμαίνεται σε 3 δευτερόλεπτα; Γυρίζει κανονικά παίδες όμως...
phanispal Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δεν απάντησες σχετικά με την ύπαρξη θερμοαγώγιμης..
notorious20 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 τον ανεμιστηρα απλα τον κουμπώνεις πανω χωρις πάστα? αν δεν υπάρχει πάστα αυτο ειναι το προβλημα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Υπήρχε πάστα γιατι είχε κολλήσει ... Και οταν πήγα να βγάλω τη ψυκτρα το cpu βγήκε μαζί με την ψύκτρα.. Αλλα τα ίδια προβλήματα είχε... Πάντως παίδες ειναι δυνατόν σε 2-3 δευτερολεπτα όταν εχει μεινει μερες κλειστός να σβήνει απο υπερθέρμανση; Ποτε προλαβαίνει να ζεσταθεί; Το θεωρώ ακραίο να ζεσταίνεται σε 2-3 δευτερα... ακομα και χωρις πάστα..
phanispal Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Είναι δυνατόν, ειδικά αν μιλάμε για κανέναν Prescott.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δηλαδή τι προτείνεις να κάνω; Να αγοράσω πάστα;
phanispal Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Και αυτό να μην είναι, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Τόσα χρόνια θα 'χει ξεραθεί.
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 ...αν εφαρμόζει καλά η ψύκτρα*, όντως λίγο χλωμό με τη μία ν' ανεβάζει τόση θερμοκρασία, έστω χωρίς πάστα. Όχι ότι η πάστα είναι κακή πρόταση. Όσο για τον ανεμιστήρα, βάλε αγγελία αν θες να τον αλλάξεις - πάντως μπορείς για λόγους δοκιμών να στριμώξεις έναν οποιονδήποτε να φυσάει την ψύκτρα. *...επειδή δεν αποκλείεται κάποιο "ποδαράκι" των πλαστικών που συγκρατούν/κουμπώνουν την ψύκτρα πάνω στη cpu (πολύ μανούρα το συγκεκριμένο σύστημα) μπορεί να μην έχει μπει καλά (παρ' ολο που ο σχετικός μοχλός είναι κάτω), πιάσε και "κούνα την" (διακριτικά, ε). Αν τη νιώθεις "τσιμεντωμένη", οκ. Αν κάτι δεν είναι κουμπωμένο καλά, θα το καταλάβεις.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Την εχω βγάλει και την εχω ξαναβάλει... Θα δοκιμάσω και με δικό μου ανεμιστήρι που εχω και θα δείξει... Δηλαδη κουμπώνει καλά απο οτι βλέπω αλλά οντως μανούρα
notorious20 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805833 η κατι παρομοιο και 90% καθάρισες.. Και αν δεν ειναι αυτο όλο και καπου αλλου θα χρειαστει
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 ...με 4-5 Ε μπορεί πάντως να πάρει από κατάστημα ηλεκτρονικού εξοπλισμού, "απλή" κεραμεική πάστα σε σωληνάριο των 20 ολόκληρων γραμμαρίων πάντως (θα μείνει και για τα εγγόνια του). Συνεχίζω δε να πιστεύω ότι χλωμό να είναι αυτό το θέμα του.
The_Judas Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Για αρχή δοκίμασε: Καθαρισμό από σκόνη... αλλαγή πάστας και επανατοποθέτηση της ψύκτρας. Αν το ανεμιστήρι δεν δουλεύει ή υπολειτουργεί εννοείται πως το αλλάζεις και αυτό (ή όλη την ψύκτρα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.