Προς το περιεχόμενο

Δεν σβήνουν οι ανεμιστήρες

LeoNaXe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

όχι xp έχω, εδώ και 5 ώρες ασχολουμε μπας και βρω καμιά άκρη ΑΛΛΑ τπτ.

κάνω ρεσετ το bios μέσω του motherboard και στην πρώτη φόρτωση σβήνουν όλα κανονικά αλλά μετά όταν τον ξανά ανοίγω πάλη τα ίδια μου κάνει όταν το ζβίνω, λέτε να κάνω update τα bios?

---------- Προσθήκη στις 21:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:56 ----------

Μάγκες μετά από 6 ώρες προσπάθειας όπου έκανα τα πάντα για να δω ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα (και όταν σας λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα) φανταστείτε σε 6 ώρες συνεχόμενα τι μπορείτε να κάνετε.

και μετά είπα να κοιτάξω για bios της μητρικής με λίγες ελπίδες στο μπας και γίνει και πετυχαίνω ένα forum σχετικά με το ίδιο πρόβλημα που είχε ένας με το ίδιο μοντέλο και βλέπω ότι το πρόβλημα του ήταν στο PS/2 σύνδεση.

έχει βάλει ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι όπως εγώ και δεν του έσβηνε. είπα να το δοκιμάσω και ο υπολογιστής δουλεύει και σβήνει κανονικότατα.

τώρα το μόνο πρόβλημα είναι στο πως θα μπορέσω να το κάνω να σβήνει και με το ασύρματο πληκτρολόγιο

Δημοσ.

Όπως σου είπαν οι πιθανότητες γέρνουν στο τροφοδοτικό.

Αλλα bios update έπρεπε να είχες κάνει. Δεν χάνεις τίποτα.

Εδιτ: Bios update έκανες στις 6 αυτές ώρες; Αν έκανες τότε μιλάμε για προβληματικό μοντέλο μητρικής.

Δημοσ.

Μάγκες μετά από 6 ώρες προσπάθειας όπου έκανα τα πάντα για να δω ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα (και όταν σας λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα) φανταστείτε σε 6 ώρες συνεχόμενα τι μπορείτε να κάνετε.

και μετά είπα να κοιτάξω για bios της μητρικής με λίγες ελπίδες στο μπας και γίνει και πετυχαίνω ένα forum σχετικά με το ίδιο πρόβλημα που είχε ένας με το ίδιο μοντέλο και βλέπω ότι το πρόβλημα του ήταν στο PS/2 σύνδεση.

έχει βάλει ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι όπως εγώ και δεν του έσβηνε. είπα να το δοκιμάσω και ο υπολογιστής δουλεύει και σβήνει κανονικότατα.

τώρα το μόνο πρόβλημα είναι στο πως θα μπορέσω να το κάνω να σβήνει και με το ασύρματο πληκτρολόγιο

διαβάστε αυτό μάγκες

Δημοσ.

1) ξέχασες να προσθέσεις το link

2) δεν χρειάζεται να κάνεις το “1)” γιατί πλέον από την περιγραφή σου είναι ξεκάθαρο πως είναι θέμα μητρικής κρεμάσει μόλις ελέγχει το PS2 port κατά την διάρκεια του shutdown.

Κάνε update στο Bios, αν έχεις το πιο ενημερωμένο απλά ξαναφλασαρισε γιατί κάτι δεν πήγε καλά. Αν έχεις Beta γύρνα σε stable.

Δημοσ.

δεν ξέρω πια μητρική έχω γιατί σαν την δικιά μου υπάρχουν σε διάφορα version και δεν ξέρω ποια έχω.

υπάρχει κάποια ρύθμιση που να είναι οκ και χωρίς το PS2?

Δημοσ.

Στο post message το λέει, sProb1.jpg

Γιαυτο σε ρώτησα πριν αν είχες Vista να δοκιμάζαμε τι γίνεται και με τις καταστάσεις S3/s4 (όταν είναι σε μερική ή ολική αδράνεια) τώρα δεν χρειάζεται όμως.

________

Δοκίμασε πρώτα να απενεργοποιήσεις το ACPI

Δημοσ.

ι δικιά μου μητρική έχει s1/s3, τα έχω δοκιμάσει όλα.

άμα κάνω update το bios θα γίνετε και χωρίς το PS2?

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις γενικά το ACPI. Αν το έκανες και δεν λύθηκε το πρόβλημα ή αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις μέσα από το power management του bios σου τότε ενημέρωσε το Bios αν θέλεις μου λες το μοντέλο να ψάξω για εσένα το κατάλληλο bios (αν και πιστεύω το τελευταίο διαθέσιμο από την MSI στην σελίδα της θα είναι οκ.. μερικές φορές δεν ισχύει αυτό όμως.. ας ελπίσουμε ότι δεν είσαι τόσο άτυχος)

Και ναι αν σταματήσει το ACPI ή αν το ACPI λειτουργεί σωστά (με το κατάλληλο bios) τότε το πρόβλημα με το ασύρματο πληκτρολόγιο θα λυθεί.

Δημοσ.

όταν απενεργοποιώ το ACPI δεν ανοίγει καν το BIOS.

το μοντέλο της μητρικής είναι MSI P6NGM αλλά το θέμα είναι ότι έχει και άλλα δίπλα όταν πάω να κατεβάσω BIOS και δεν ξέρω ποιο ακριβός είναι

Δημοσ.

thanks φίλε μου πολύ χρήσιμο το πρόγραμμα. κάτι παρομοίου με το aida αλλά καλύτερο.

είναι το μοντέλο MSI P6NGM-FD (MS-7366), άμα μπορείτε να μου πείτε κανένα λίνκ απο τα πιο καινούρια BIOS και κανένα τοπικ για το πως θα το κάνω θα ήμουν εβγνόμον γιατί από BIOS δεν είμαι και τόσο γνωστής στο πως ανανεώνονται

Δημοσ.

φίλε μου με έσωσες, όλα λειτουργούν κανονικά τώρα ακόμα και χωρίς το PS2 σβήνουν όλα. έκανα το update από το link που έστειλες είχα 2.00 και το έκανε 2.40.

ευχαριστώ πάντως, το πρόβλημα λύθηκε

Δημοσ.
ρε φίλε δεν είμαι και χθεσινός (media markt).

τα έχω δοκιμάσει αυτά αλά..... κούκος αηδόνι

θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι εκει τα ματωνετε, αρα καθε αλλο αυτο δεν σε κανει γκουρου..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...