Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα "καθυστέρησης"

sarantatessera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω... Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει 2GB μνήμη (1+1) και 120 GB σκληρό.

EDIT:

lenovo R61i είναι το μοντέλο του φορητού

---------- Προσθήκη 26-05-2010 στις 01:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 25-05-2010 στις 18:51 ----------

Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής:

Έχω το φορητό πάνω από τέσσερις ώρες ανοιχτό (μετά από ένα restart που έκανα γιατί δεν πήγαινε άλλο) και δουλεύω συνολικά πάνω από δύο ώρες με αυτό. Παραδόξως, δεν έχει κολλήσει καθόλου, αλλά αυτό που κάνει είναι να επανεκκινεί τον internet explorer κάποιες φορές που μπαίνω σε διάφορα sites. Δεν έχω παρατηρήσει πόσος χρόνος περνάει για να το κάνει αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι ενοχλητικό και σπαστικό. Κλείνει τα sites πού έχω ανοίξει και επανεκκινεί τον internet explorer (αφού έχει γράψει: internet explorer has stopped working) στην αρχική του κενή σελίδα.

Κάτι άλλο που έχω ξεχάσει να πω -αν και δεν ξέρω αν έχει να κάνει- είναι ότι εδώ και πολύ καιρό ακούγεται το ανεμιστηράκι (μάλλον) πολύ έντονα. Το φορητό τον έχω ακουμπισμένο σε ξύλινο γραφείο. Όλον αυτόν τον καιρό που ακούγεται πάντως, δεν μου είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ένα φορμάτ θα έλυνε το πρόβλημα μου αλλά δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω... Αν γνώριζα, θα το έκανα και τώρα.

Δημοσ.

Τα temps, το πώς (και γιατί να) κάνω εγκατάσταση των windows 7 που λέει στην πρώτη διεύθυνση που γράφεις. Οι άλλες δεν νομίζω να με ενδιαφέρουν γιατί έχω windows vista.

Δημοσ.

Τις θερμοκρασίες μπορείς να τις δεις τρέχοντας ένα από τα παρακάτω:

-Everest

-ΗWMonitor

Βάλε και τα (s)vista που έχεις ξανά, δεν είναι (τόσο) εκεί το θέμα. Αν και με τα 7 θα rollαρε κάπως καλύτερα το σύστημα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πώς να τα βάλω. Και το χειρότερο: όσο κι αν το έχω ψάξει -και έχω βρει αρκετά πράγματα-, δεν καταλαβαίνω πώς να το κάνω.

Δημοσ.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ένα φορμάτ θα έλυνε το πρόβλημα μου αλλά δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω... Αν γνώριζα, θα το έκανα και τώρα.

Ευκολάκι

(αν δεν υπάρχουν ρυθμίσεις των Windows που θα χαθούν που σε νοιάζουν - όπως και πιθανό πλήθος προγραμμάτων που είτε άντε να τα ξαναεγκαταστήσεις ή και να τα βρεις ακόμα.

Μια εγκατάσταση λειτουργικού απ' την άλλη, δεν είναι προορισμένη για να κρατήσει αιώνια) :

Φροντίζεις αν υπάρχουν αρχεία που θέλεις να σώσεις (έγγραφα, βίντεο, μουζικές κτλ) να τα αντιγράψεις σε κάποιον εξωτερικό σκληρό ή έστω ΚΑΠΟΙΑ από αυτά σε DVD-άκια (...μην πεις "δεν έχω ούτε εξωτερικό σκληρό, ούτε DVD-RW, διότι ΟΥΤΕ ο σκληρός του λαπτοπ είναι προορισμένος να ζήσει αιώνια, οπότε αν είχες αρχεία που δε θες να χάσεις, θα έπρεπε ΗΔΗ να έχεις τρόπο να κάνεις αντίγραφα σε άλλο μέσο...), και μετά χρειάζεσαι απλά ένα δισκάκι εγκατάστασης Windows.

Στη συνέχεια απλά μπαίνεις στο BIOS (άρχισα τα Κινέζικα μήπως....; ) πατώντας με το που ανοίξει το μηχάνημα είτε Del, είτε F2, είτε F10 -ανάλογα πως είναι ρυθμισμένο το laptop σου- στο πληκτρολόγιο, απ' όπου και ορίζεις ως πρώτο στη σειρά εκκίνησης συσκευών το DVD (και όχι ας πούμε τον σκληρό δίσκο).

...Ίσως μάλιστα, να είναι ήδη έτσι ορισμένο, οπότε απλά δοκίμασε με το να βάλεις το δισκάκι των Windows μέσα και να ξεκινήσεις ξεκινήσεις το εργαλείο. Αν όντως στη σειρά εκκίνησης είναι ήδη πρώτο το DVD, με το που θ' αναγνωριστεί το δισκάκι, θα σε βγάλει στο περιβάλλον εγκατάστασης, κι από κει και πέρα απλά ακολουθείς οδηγίες........

Δημοσ.

Το σκέφτηκα κι εγώ το θέμα με τα (πιθανά 2) partition, αλλά λίγο ενστικτωδώς να πάει, θα την κάνει την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Λοιπόν, θα κοιτάξω να το επιχειρήσω αύριο (γιατί νύσταξα τώρα). Εξωτερικό έχω και είναι ήδη εκεί αποθηκευμένα τα περισσότερα από αυτά που με ενδιαφέρουν. Θα κοιτάξω να αποθηκεύσω και ό,τι άλλο μου έχει ξεφύγει και θα αρχίσω. Αν και το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να βρω το δισκάκι εγκατάστασης των vista (είναι ένα που σου δίνουν μαζί με το φορητό αν δεν κάνω λάθος; )

Τέλος πάντων, όπως και να 'χει αν κολλήσω, θα σας ρωτήσω. Ευτυχώς έχω και ένα σταθερό pc απ' όπου μπορώ να παίρνω τα φώτα σας.

Αν εννοείται partition του σκληρού δίσκου, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν είναι έτσι. Δεν είναι ρυθμισμένο να τον διαβάζει ως δύο μέρη (αν κατάλαβα αυτό που λέτε δηλαδή).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...