phanispal Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Κάνε την καλή και κράτα διπλό back up. Οι εξωτερικοί δίσκοι δεν είναι και τέρατα αξιοπιστίας.
sarantatessera Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Ναι, τα σημαντικότερα τα έχω αποθηκεύσει σε 2 διαφορετικά σημεία. Τώρα αυτό που διάβασα σε άλλο θεματάκι και με απασχολεί: αν κάνω το φορμάτ (αλήθεια πώς ακριβώς αρχίζω τη διαδικασία για το φορμάτ; ), θα χρειαστώ drivers για κάρτα γραφικών και τα υπόλοιπα;
tsakonas Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Αν βάλεις τα windows 7 λογικά δε θα χρειαστείς drivers,θα τους βρει μονο του. όσο για το format, είναι πανεύκολο. http://www.techtalkz.com/windows-7/514412-windows-7-installation-guide-tutorial.html drivers http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/homeLenovo.do
sarantatessera Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Θα βάλω τελικά τα xp 64bit. Αυτό που με αγχώνει περισσότερο δεν είναι ότι θα κάνω φορμάτ για πρώτη φορά (δεν το έχω ξανακάνει μόνος μου), κάπως θα βρω την άκρη, το θέμα είναι πώς θα βρω τους drivers (για κάρτα γραφικών και για που αλλού χρειάζεται; ). Το μοντέλο του φορητού είναι Lenovo R61i, μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
tsakonas Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 1. Link σου έδωσα για drivers.. 2.ΧΡ 64 πως σου έκατσε ? χάχα νομίζω είναι τζάμπα χάσιμο χρόνου
sarantatessera Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Γιατί όχι παιδιά; Είναι ελλατωματικά; Με τα xp32 που έχω στον άλλο υπολογιστή είμαι ευχαριστημένος, ενώ με τα vista είχα αρκετά προβληματάκια. EDIT: Και λέω να βάλω τα 64, γιατί απ' ό,τι ξέρω τα 32 δεν υποστηρίζουν παραπάνω από 2GB μνήμη, ενώ εγώ έχω 3.
washcloud Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Στα 4 υπάρχει θέμα, όχι στα 2, άρα με τα 3 σου όλα οκ (για να σου λένε τα παιδιά, κάτι μάλλον θα ξέρουν για τα 64άρια) Τί εννοείς "πώς αρχίζω"; Στα έγραψα χθες. (και το πιο πιθανό είναι να μη χρειαστείς κανέναν driver, εκτός απ' αυτούς που θα περάσουν τα windows)
phanispal Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Όντως, με τα 3GB δε θα έχεις πρόβλημα με τα 32bitα. Το θέμα με τα 64bitα είναι η ελλιπέστατη υποστήριξή τους απ' τη μικρομαλακή.
sarantatessera Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Ευκολάκι (αν δεν υπάρχουν ρυθμίσεις των Windows που θα χαθούν που σε νοιάζουν - όπως και πιθανό πλήθος προγραμμάτων που είτε άντε να τα ξαναεγκαταστήσεις ή και να τα βρεις ακόμα. Μια εγκατάσταση λειτουργικού απ' την άλλη, δεν είναι προορισμένη για να κρατήσει αιώνια) : Φροντίζεις αν υπάρχουν αρχεία που θέλεις να σώσεις (έγγραφα, βίντεο, μουζικές κτλ) να τα αντιγράψεις σε κάποιον εξωτερικό σκληρό ή έστω ΚΑΠΟΙΑ από αυτά σε DVD-άκια (...μην πεις "δεν έχω ούτε εξωτερικό σκληρό, ούτε DVD-RW, διότι ΟΥΤΕ ο σκληρός του λαπτοπ είναι προορισμένος να ζήσει αιώνια, οπότε αν είχες αρχεία που δε θες να χάσεις, θα έπρεπε ΗΔΗ να έχεις τρόπο να κάνεις αντίγραφα σε άλλο μέσο...), και μετά χρειάζεσαι απλά ένα δισκάκι εγκατάστασης Windows. Στη συνέχεια απλά μπαίνεις στο BIOS (άρχισα τα Κινέζικα μήπως....; ) πατώντας με το που ανοίξει το μηχάνημα είτε Del, είτε F2, είτε F10 -ανάλογα πως είναι ρυθμισμένο το laptop σου- στο πληκτρολόγιο, απ' όπου και ορίζεις ως πρώτο στη σειρά εκκίνησης συσκευών το DVD (και όχι ας πούμε τον σκληρό δίσκο). ...Ίσως μάλιστα, να είναι ήδη έτσι ορισμένο, οπότε απλά δοκίμασε με το να βάλεις το δισκάκι των Windows μέσα και να ξεκινήσεις ξεκινήσεις το εργαλείο. Αν όντως στη σειρά εκκίνησης είναι ήδη πρώτο το DVD, με το που θ' αναγνωριστεί το δισκάκι, θα σε βγάλει στο περιβάλλον εγκατάστασης, κι από κει και πέρα απλά ακολουθείς οδηγίες........ Έχω μπει στο BIOS Setup Utility αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα ορίσω ως πρώτο στη σειρά εκκίνσης το DVD. Έχει μια λίστα στο μενου StartUp-Boot, της οποίας τα 3 πρώτα είναι τα εξής: 1. USB FDD: 2. ATAPI CD0: MATSHITADVD-RAM UJ-860- (PM) 3. USB CD: Έχει καμία σχέση όλο αυτό ή είμαι σε λάθος μενου;
phanispal Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Λογικά το δεύτερο είναι το drive σου και πρέπει να τεθεί πρώτο.
thanos713 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μερικές μητρικές παίρνουν απευθείας το CD άμα είναι bootable. Επίσης δοκίμασε να μπεις μόνο στο Boot Menu για να μην μπλέξεις με Bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.