Προς το περιεχόμενο

προβλημα με νεο pc. BSOD

cv19985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα πριν 2 βδομαδες αγορασε ενας φιλος ενα pc κ εκτοτε....τρεχω!

Δεν εχει κ πολλες γνωσεις γυρω απο ΗΥ κ γι αυτο ασχολουμαι εγω που κατι σκαμπαζω...

Αγορασαμε τα κομματια χωριστα, το εφτιαξα μονος εκανα εγκατασταση των WIN7 x64 κ τσουπ... μπλε οθονη...

1,2,3+++ μπλε οθονες μετα το σεταρισμα του pc (καθε φορα ανεφεραν διαφορετικο προβλημα,σπανια το ιδιο) κ εψαξα να βρω τι τρεχει....

(να τονισω πως μπλε οθονες τις πεταγε κυριως! οταν ανοιγε το pc κ ηταν πολλες ωρες κλειστος!!!! σπανια οταν λειτουργουσε!)

εκανα bootable memtest(ετρεξε ~2 ωρες) κ δεν βρηκε προβλημα στις μνημες(?)...

ετρεξα κατι διαγνωστηκα για την μητρικη...ολα βγηκαν οκ

για cpu...ολα οκ

Το πηγα πλαισιο(οπου μεχρι στιγμης μου εχουν συμπεριφερθει αψογα στο service!) ετρεξαν το μεμτεστ κ τους βρηκε errors(!) οποτε κ τις αλλαξανε.

Το παραλαμβανω το βαζω να τρεξει κ ...τσουπ, παλι μπλε οθονη. Κατ ευθειαν πισω...

Το κρατανε μια μερα βρισκουν προβλημα στην καρτα γραφικων την αλλαζουν με την

TwinTech GTS 250 Green Ed SVGA (PCI-Express, 1GB)

*Κατα την διαρκεια των διαγνωστικων εβαλα 2 διαφορειτκες εκδοσεις των WIN7 x64 (η μια πειραγμενη) για να δω αν εφταιγε το software. Τωρα το pc εχει δοκιμαστικη εκδοση των WIN7 x64 ultimate απο πλαισιο για να δουμε καμια βδομαδα πως δουλευει οκ*

Το παραλαμβανω κ το δινω στον φιλο μου.

Τρεχει 3 μερες αψογα το pc κ ενω ειναι στο assassin creed2 σημερα κ παιζει ξαφνικα τον πεταει απ το παιχνιδι, πεταει μπλε οθονη κανει restart μονο του ο ΗΥ κ ολα οκ παλι.

Λετε να ετυχε η μπλε οθονη ή θα τρεχω πλαισιο παλι? Εμπλεξα ξανα?

Τι αλλο μπορει να φταει κ πως θα το τσεκαρω?

Η συνθεση του ΗΥ ειναι η εξης:

cpu: Intel i3 530

mb: gigabyte p55A-ud3

mem: geil 2*2GB DDR3 1033

trofodotiko: Chiftec 550W

hd: WD 500GB sata2

dvdrw sony

καρτα γραφικων στην αρχη gigabyte n250 1 GB SVGA πλεον εχει αντικατασταθει με την twintech που ανεφερα παραπανω

Δημοσ.

Δεν τυχαίνει η μπλε οθόνη, πετυχαίνει. :/

Ξεκίνα ξανά memtest bootable (άστο μπόλικα loops), linpack για cpu, furmark για gpu και κάποιο διαγνωστικό της wd για τον σκληρό.

• Moderators
Δημοσ.

Και οταν τελειωσεις με ολα οσα προτεινει ο liopyr και βγουν ολα ok,ανεβασε τα minidumps και το kernel dump καπου.Αν και νομιζω πως η πιθανοτητα να μην φταιει καποιο hardware part ή τασεις,ειναι μικρη.

• Moderators
Δημοσ.
Ξερετε απο που μπορω να κατεβασω καποιο διαγνωστικο για WD?

Απο το site της western digital.

Δημοσ.
Απο το site της western digital.

Εχεις δικιο, απλα μπερδευομουν με τα πολλα διαφορετικα μοντελα για τα οποια ειχε λογισμικο... Εβγαλα ακρη.οκ

Αυριο συνεχιζω τα υπολοιπα διαγνωστικα....

ΜΝΗΜΕΣ: οκ ~10 ωρες memtest κ ολα καλα

Δημοσ.

Λογικα ειμαι οκ και απο σκληρο.

Ετρεξα το διαγνωστικο της WD για τον σκληρο κ ολα ΟΚ. Σε quick & extended mode (~1h 20m).

Συνεχιζω με το occt για την cpu (occ&linpack) κ μετα για gpu & psu

***!!!!**** Αφου τρεχω το τεστ CPU:OCCT μετα απο περιπου 5-8 λεπτα σταματαει κ σταγραφηματα που φτιαχνει μου γραφει πως υπαρχει error και σε core1 και σε core2. Λεω θα τρεξω και το CPU: LINPACK μεσα απο το OCCT κ αυτο το ιδιο μετα απο 7-8 λεπτα. (error κ σε core1 κ σε core2)

Τα παραπανω τα ετρεξα απο δυο φορες. Κ τις τεσσερις συνολο εβγαζε error μετα απο τα λεπτα που αναφερω παραπανω.

Αρα εχει προβλημα η cpu ή τρεχω καποιο αλλο προγραμμα για να το επιβεβαιωσω????

Υπαρχει καποιο αλλο bootable διαγνωστικο για τον επεξεργαστη i3-530 ????

Δημοσ.

Αφου ξαναετρεξα κ τριτη φορα το CPU LINPACK μεσω του OCCT (αφου ειχα πρωτα κανει ενα restart το PC) περασε η cpu το τεστ μιας ωρας χωρις errors(?).

Tωρα ξανατρεχω κ το CPU OCCT.....

*Ολα τα εχω εργοστασιακα, δεν εχω πειραξει τιποτα!!!!*

Τασεις οπως αναφερονται στο προγραμμα(τωρα που τρεχει το CPU:OCCT test)

Vcore -> 1.07

3.3V -> 3.39

5V -> 5.00

12V -> αλλαζει συνεχως, με τιμες απο ~6,9 έως ~7,8

i3-530 -> @ 2931.3

---------- Προσθήκη στις 20:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:55 ----------

UPDATE!

Τελειωσε και το CPU: OCCT test χωρις ERRORS!!!!!

Ετρεξα και το GPU: memtest για 10 loops χωρις errors

Ξανατρεχω το LINPACK για την CPU και θα βαλω να κρατησει 3ωρες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...