Προς το περιεχόμενο

προβλημα με νεο pc. BSOD

cv19985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δώσε λίγο vcore αν έχεις αστάθειες, ~ 1.20v.

για την ωρα ξανατρεχω το linpack.....

Μετα θα δοκιμασω 1,20....

Ποιες θα ειναι οι πιθανες επιπτωσεις????

Δημοσ.
Δε θα το 'λεγα..

OK τοτε. Περιμενω τ αποτελεσματα του linpack κ αν ειναι κομπλε προχωραω σε τεστ για psu και gpu occt. Θα σας ξαναζαλισω :rolleyes: οταν θα εχω ολα τα τεστ. THX για την βοηθεια μεχρι στιγμης!

---------- Προσθήκη 27-05-2010 στις 02:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 26-05-2010 στις 20:54 ----------

UPDATED

Συνοπτικα:

memtest86+ bootable: ~10h ..... ok

wd diagnostic : quick&extended ...... ok

occt tests - CPU OCCT: 1h ......ok

- CPU LINPACK: 4h ......ok

-GPU OCCT: 1h....... ok

-GPU memtest: 10 loops ...........ok

-POWER SUPPLY: .........ok

****!!!!**** Στα πρωτα τεστ που ετρεξα ,το CPU:OCCT μετα απο περιπου 5-8 λεπτα σταματουσε κ στα γραφηματα που φτιαχνει μου εγραφε πως υπαρχει error και σε core1 και σε core2. Το ιδιο και στο CPU: LINPACK μεσα απο το OCCT κ αυτο το ιδιο μετα απο 7-8 λεπτα. (error κ σε core1 κ σε core2)

Μετα εκανα restart και ξαναετρεξα τα παραπανω διαγνωστικα και ολα οκ! Δεν μου βγηκαν errors πουθενα.*******

α)Τελικα τι μπορει να φταει στο pc κ να βγαζει,αν και σπανια πλεον, μπλε οθονη????? (οπως εχω αναφερει στην αρχη του θεματος...)

β)Υπαρχει καποιο διαγνωστικο για την μητρικη????? (λογικα το μονο υλικο που εμεινε κ μπορει να εχει προβλημα, εκτος και αν δεν ηταν τυχαια τα πρωτα erros του επεξεργαστη.......(?) )

γ)Σχετικα με την ασταθεια....να ανεβασω το vcore ~1,20V ή να βαλω το vdroop σε low??? (αν υπαρχουν οι επιλογες στο bios... δεν ειχα ωρα να το ψαξω....) Θα υπαρχει μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας????

δ) τιποτε αλλο να προτεινετε???

Δημοσ.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω για τις τυχαίες αστάθειες είναι να έχει απότομα droop η μητρική σε οριακά σημεία και να επηρεάζεται η σταθερότητα του επεξεργαστή.

Θα σου πρότεινα να το αφήσεις ως έχει προς το παρόν, και αν τυχόν αντιμετωπίσεις ξανά πρόβλημα να τσιμπήσεις λίγο το vcore.

• Moderators
Δημοσ.

α)Τελικα τι μπορει να φταει στο pc κ να βγαζει,αν και σπανια πλεον, μπλε οθονη????? (οπως εχω αναφερει στην αρχη του θεματος...)

Παμε σε software καταστασεις.Εκτος ειναι αυτο που λεει ο liopyr ή εχεις πεσει σε προβληματικη motherboard ή σκεφτει καποιος κατι αλλο.Ανεβασε το vcore σε 1.20,δεν θα δεις φοβερες διαφορες στην θερμοκρασια και αξιζει τον κοπο αν ειναι να εξαληψει το προβλημα τελειως.Οπως και να χει,με την επομενη bsod μαζεψε minidumps+kernel dump και ανεβασε τα καπου για να τα δω.

Ενα μπραβο παντως για τις ξεκαθαρες απαντησεις σου και για τον τροπο που ακολουθησες τις οδηγιες ολων

Δημοσ.

Αν πάντως πρόκειται όντως για τέτοιο vdroop κατά το οποίο δεν είναι σε θέση να παίζει το σύστημα σε stock ρολόγια, ίσως θα 'πρεπε να μιλούσαμε για RMA.

Άσχετα αν λύνεται εύκολα.

Δημοσ.
Παμε σε software καταστασεις.Εκτος ειναι αυτο που λεει ο liopyr ή εχεις πεσει σε προβληματικη motherboard ή σκεφτει καποιος κατι αλλο.Ανεβασε το vcore σε 1.20,δεν θα δεις φοβερες διαφορες στην θερμοκρασια και αξιζει τον κοπο αν ειναι να εξαληψει το προβλημα τελειως.Οπως και να χει,με την επομενη bsod μαζεψε minidumps+kernel dump και ανεβασε τα καπου για να τα δω.

Θα ανεβασω το vcore και θα περιμενω ...αναφορα απο τον φιλο μου. Δυστυχως δεν εχω τον χρονο να το "τρεξω" για δοκιμη το μηχανημα κατι που θα κανει εκεινος με το σερφαρισμα κ τα παιχνιδια που παιζει....

Προχωρησα σε φορματ(αν κ δυσκολο εως αδυνατο να ειναι θεμα software καθως εχω σεταρει αλλα δυο pc ακριβως ιδια και δεν παρουσιαζουν κανενα προβλημα. Το μονο που αλλαζουν ειναι οι drivers)

οποτε δεν εχω πλεον τα minidump κτλ διαθεσιμα....

Ελπιζω παντως να μην χρειαστει να τα ανεβασω. Δηλαδη να μην του βγαλει BSOD!!! :cry:

Αν του παρουσιασει ασταθεια γενικα, πιστευω πως θα προχωρησω σε αλλαγη της μητρικης....

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε @liopyr, @GiO, @phanispal

• Moderators
Δημοσ.

Το μονο που αλλαζουν ειναι οι drivers)

Μαντεψε ποσα και τι προβληματα μπορει να δημιουργησει ενας κακογραμμενος driver,ακομα και αν ειναι WQHL.

Ευχομαι να μην μας χρειαστεις αλλο;)

Δημοσ.

Ουφ.... τελικα παλι προβλημα.... εδω κ δυο βδομαδες ενω ειχε βγαλει μονο μια μπλε οθονη,σημερα του εβγαλε αφου τον ανοιξε μπλε οθονη. Το ιδιο εγινε κ μετα απο 4 συνεχομενα ρεσταρτ. Μετα το τεταρτο μπηκε οκ στα windows.... (να αναφερω πως δεν εχει εγκαταστησει τιποτα μεσα σ αυτες τις 2 βδομαδες εκτος απ τα βασικα στο σεταρισμα του ΗΥ την 3-4 ημερα). Αυριο στελνω το φιλαρακι με τον επεξεργαστη κ την μητρικη στο χερι...πλαισιο. Αυτα τα 2 εμειναν να αλλαχθουν....

Να παιζει κατι αλλο?

Δημοσ.

ναι αφου ανεβασα vcore....

minidumps αν βγαλει ο φιλος ακρη θα τ ανεβασω...

πριν επιστρεψει μητρικη να επαναφερω το vcore????

Δημοσ.

Ναι, κάνε ένα "load optimized defaults", αν και δε νομίζω να το παρατηρήσει κανείς.

Πάντως το πρόβλημα μυρίζει software πλέον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...