sozz Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 εγω αυτο που ειδα ειναι οτι δεν τα παει τοσο χαλια ο 920 για τα λεφτα του ας βαζανε μια 5970 και εναν 920 vs 440 στις μεγαλες αναλυσεις που τρωει bottle η 5850
moldovan20 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Όπως και να το κάνουμε η πλειοψηφία εδώ πέρα επιδιώκει το καλύτερο vfm και σε αυτό τον τομέα οι amd είναι σκάλες πιο πάνω .Είναι και περίοδος δύσκολη οπότε ?
nem52 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Πριν ενα μηνα πηρα εναν Athlon x3 με 70ευρω. Για πες μου για ποιο λογο να επερνα intel? To cpu που πηρα ειναι για x86 ins. Τι παραπανω μπορει να κανει ενας Intel απο εναν AMD αν τους δωσεις το ιδιο asm ? Και τελος, αυτο το παραπανω που μπορει(?) να κανει ο intel, αξιζει τα 200ευρω παραπανω? ΥΓ Ειναι η δευτερη αναβαθμιση που κανω, η πρωτη ηταν intel celeron 700MHz-> amd septron 2GHz. Εμενα παντως αυτη η φιλοσοφια δεν μου αρεσει... Φυσικα και υπαρχει το value for money... Δεν διαφωνω καθολου.. Φυσικα και εχω σκεφτει να παρω AMD λογω της σχεσης τιμης αποδοσης, αλλα το να λεμε τι παραπανω μπορει να κανει εναν INTEL απο εναν AMD ε ενταξει παει πολυ μακρια. Μην με παρεξηγησετε δεν ειναι INTEL freak καθως πιστευω ειλικρινα οτι η ATI (της AMD) ειναι καινοτομος στον τομεα των GPU αλλα τωρα η INTEL στα cpu ειναι κατι αλλο.. ειναι τεχνολογια ... Eιναι καινοτομια... Ειναι επιστημη! Ειναι κατι σαν να συγκρινουμε την WD mε αλλες εταιριες (εξαιρετικα προσωπικη γνωμη LOL. πλακιτσα ) Δηλαδη το να πετυχεις αυτο το 12-25% παραπανω σε αποδοση που κανει η INTEL ειναι πολυ δυσκολο.. να φτιαξουν κατι μετριο ολοι μπορουν.. να φτιαξεις ομως το top of the line λιγοι και κατα την γνωμη μου μονο η intel.. Σορρυ που σας ζαλισα αλλα εχω βαρεθει την καραμελα του τυπου:"Γιατι να δωσω 200 ευρω παραπανω και να μην παρω ενα φθηνο AMD.." Εμμμμμ.. για καποιο λογο ειναι φθηνος ο AMD... και δεν νομιζω επειδη σεβεται τους καταναλωτες της... (Αν και πρεπει να παραδεχτω οτι τους σεβεται λιιιιιιιγοοοοο περισσοτερο απο την INTEL:-) ) ---------- Προσθήκη στις 16:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:52 ---------- Ο ορος μεσος gamer οντως στα Ελληνικα μπορει να προκαλεσει συγχυση,τον εχω παρει απο ξενα τεχνολογικα αρθρα που εχουν τον ορο average gamer εννοωντας αγοραστικα τον καταναλωτη που θα δωσει πχ. μεχρι 150 euro μαχιμουμ για vga ,αλλα τοσα για cpu κτ.λ. Δηλαδη ο ορος σημαινει τον καταναλωτη που δεν θα ξοδεψει υπερογκα ποσα για πανακριβες καρτες γραφικων των 300 ευρω,η πανακριβους επεξεργαστες.Καποιον που δεν την βρισκει μετρωντας ενα ενα τα fps ,λεω εγω πιο λαικα και ωμα,και ενδιαφερεται για πιο σημαντικες και δημιουργικες συνισταμενες ενος game. Επλιζω να εξηγησα την απορια σου. Ενταξει ετσι οπως το εξηγεις το χωνεψα καλυτερα
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Κύριοι, φτάνουν τα offtopic και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Τα offtopic μηνύματα έγιναν split όλα σε άλλο thread. Εδώ να συνεχίσουμε μόνο ontopic παρακαλώ!
Red_Phantom Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Η κυρια θεση ειναι πως ο i7 ειναι μακραν ο καλυτερος All-Around επεξεργαστης αυτη την στιγμη κατι που ακομα και σε αυτα τα τεστ φαινεται. Σαν κάτοχος του i7 860 απλά κάθε φορά που ανοίγω το pc καταλαβαίνω πόσο κακή επιλογή έκανα. Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει.
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Και τι έγινε που είναι ακριβός; Έχουμε πάψει να εξετάζουμε αυτόν τον παράγοντα εδώ στην πλούσια χώρα στην οποία διαμένουμε. Ασχολούμαστε με τις ωμές επιδόσεις. Εκεί όπου οι επεξεργαστές της Intel είναι μπροστά.
nikos21aek Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Πολύ καλός επεξεργαστής είναι αν τον χρειάζεσαι.Απλά θα μπορούσες με έναν φθηνότερο επεξεργαστή + έναν ssd να έχεις πραγματική ταχύτητά στο pc σου και να απολάμβανες περισσότερο τα χρήματά σου.
sozz Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Σαν κάτοχος του i7 860 απλά κάθε φορά που ανοίγω το pc καταλαβαίνω πόσο κακή επιλογή έκανα. Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει. οποτε εσυ ψαχνεις για κατι καλυτερο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Cpu-Core-I7-980X-1366-3-33Ghz-12Mb-BX80613I7980X.htm αλλα θα χρειαστεις και mobo
Nikosgiann Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Πολύ καλός επεξεργαστής είναι αν τον χρειάζεσαι.Απλά θα μπορούσες με έναν φθηνότερο επεξεργαστή + έναν ssd να έχεις πραγματική ταχύτητά στο pc σου και να απολάμβανες περισσότερο τα χρήματά σου. Ακριβως....αυτος ο ssd κανει μεγαλη διαφορα...να ταν βεβαια και λιγο πιο φθηνοι καλα θα τανε..
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Σαν κάτοχος του i7 860 απλά κάθε φορά που ανοίγω το pc καταλαβαίνω πόσο κακή επιλογή έκανα. Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει. Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει ή πολλά τα χρήματα για την χρήση που το θέλεις ; Γιατί ο 860 για κάποιον που ασχολείται με 3d rendering ή video encoding είναι η καλύτερη επιλογή.
Red_Phantom Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Βασικά τον αγόρασα σαν future proof , για games κυρίως και office use. Kαι σαν future proof είναι πάλι fail επιλογή (σιγά σιγά καταλαβαίνω ότι πέταξα 150-200Ε χωρίς λόγο(έπερνα και SSD... ) γιατί σε κάτι demos του opencl η 5850 είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο γρήγορη. soz--> Καλά αυτές οι τιμές για τον Intel Core i7 980X είναι ... Intel Core i7 980X = 5 * AMD PHENOM II X6 1055T ==> 6 cores vs 30 cores... Τεσπα ontopic ωραίο το άρθρο σχετικά με τον AthlonX3 αλλά ίσως υπάρχει πρόβλημα με DX11 engines και το optimization για 4cores.
FaRMaKhs Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Καλη CPU ειναι ο 860 απλα ειναι υπερτιμημενος οπως ολα τα προιοντα της εταιριας μη λεμε και οτι ναναι...Το αν αξιζει τα παραπανω χρηματα ας μην το ξανασυζηταμε εξαρτατε παντα τη δουλεια που θες να κανεις
p_under Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 soz--> Καλά αυτές οι τιμές για τον Intel Core i7 980X είναι ... Intel Core i7 980X = 5 * AMD PHENOM II X6 1055T ==> 6 cores vs 30 cores... . ξερω πως ειμαι οφτοπικ συγνωμη αλλα μην συγκρινουμε οτι να ναι . κ που ειναι οι 30cores κ εγω δεν του βλεπω ? αλλο ο extreme cpu της ιντελ κ αλλο ενας 965 με 2 ακομα πυρηνες της amd που αν δεν εισαι επαγγεματιας δεν σου χρειαζεται . κ ναι δεν ειμαι fan boy αντιθετως υποστηριζω την amd για του 955-965 αλλα δεν μπορουν να συγκριθουν με τους i7 σε ορισμενες εφαρμογες . στα παιχνιδια ειναι αλλου παπα ευαγγελιο . φιλικα Πανος . μην το περνεις σαν προσωπικη επιθεση αλλα σαν αφορμη του ποστ σου εθεσα την γνωμη μου για ολο το τοπικ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.