Προς το περιεχόμενο

SATA2 ή SATA3;

giorgis1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδιά!

Όπως ίσως έχετε δει σε άλλα πόστ μου άλλαξα το σύστημά μου σε amd pheno 2 x4 955 και gigabyte GA-790FXTA-UD5 μαζί με 4GB ραμ.

Η νέα μου μητρική λοιπόν έχει sata 3, με συμφέρει να αντικαταστήσω το σκληρό μου 1T 64cache 7200 με ίδιο αλλά sata3,θα δω διαφορά? και πόση/ που?

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Hardware Γενικά. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.
Kαλησπέρα παιδιά!

Όπως ίσως έχετε δει σε άλλα πόστ μου άλλαξα το σύστημά μου σε amd pheno 2 x4 955 και gigabyte GA-790FXTA-UD5 μαζί με 4GB ραμ.

Η νέα μου μητρική λοιπόν έχει sata 3, με συμφέρει να αντικαταστήσω το σκληρό μου 1T 64cache 7200 με ίδιο αλλά sata3,θα δω διαφορά? και πόση/ που?

Δεν νομίζω. Διαφορές που δεν τις αντιλαμβάνεσαι. Όταν πάρεις νέο δίσκο, τότε πάρε SATAIII

• Super Moderators
Δημοσ.
Διαφορές που δεν τις αντιλαμβάνεσαι.

μάλλον δεν υπάρχουν καν...

Δημοσ.

Όχι, τίποτα απολύτως.

Το SATA2 προσφέρει μεταφορά δεδομένων μέχρι 300 MB/s. Οι πιο πολλοί σκληροί «δινουν» κάτω από 100 MB/s. Δεν έχει νόημα εν ολίγοις, καμία διαφορά.

Δημοσ.

( πάντως αν κάποιος διαθέτει sata3 μηχανικό - και αντίστοιχη μητρική - ας μας δώσει κανένα bench, έτσι για την ιστορία σε sata2 + sata3 - παίζει να υπάρχουν κάτι αμελητέες διαφορές σε burst )

Δημοσ.

το διαβασα,διάβασα κ τις πηγές που έχει το κομμάτι που παρέθεσες,αλλά η απορία μου παραμένει...τα υπάρχοντα καλώδια θα περιορίζουν τις ταχύτητες μεταφοράς σημαντικά?βασικά με παραξενεύει η τιμή τους που είναι χ10!

Δημοσ.

ενδεχομένως να υπήρχε περιορισμός, αν το data transfer rate του δίσκου, πλησίαζε έστω και λίγο το data transfer rate του Sata3 controller. Οπότε (φαντάζομαι και γω) τα καλώδια αυτά δεν θα σου προσφέρουν κάτι.

Ειδικά για τους δίσκους με κινούμενα μέρη, πιστεύω οτι και με σπάγκο μια χαρά θα περνούσαν τα δεδομένα :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...