Προς το περιεχόμενο

Abit NF7-S i EPOX 8RDA+ ?


paravatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έλα βρε παραπονιάρη, λίγο αργίσαμε και γκρινιάζεις <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Λοιπόν εγώ όπως καταλαβαίνεις δεν ξέρω να σου πολλά για το Abit, αλλά το Epox το χω σκίσει. Λοιπόν είμαι πολύ ευχαριστημένος και είναι σίγουρα πιο σταθερό απο το gigabyte 7vrxp. Απο oc τώρα, έχει δυνατότητα να φτάσει μέχρι και 250 MHz, έναν περίδρομο απο dividers και multis για τη μνήμη και απο voltage το vcore φτάνει στο 2,2 to vdimm στο 2,9 και το vagp μέχρι το 1,8. Το μόνο αρνητικό του είναι το γεγονός οτι δεν υποστηρίζει vdd μέσα απο το bios αλλά χρειάζεται ένα μικρούλι mod, το οποίο και ακυρώνει φυσικά την εγγύηση. Μερικά άλλα boards λένε οτι μπορούν και το αυξάνουν απο 1,58(default). Υπήρχε και ένα modded bios για asus αλλά όπως αποδείχτηκε απο μέτρηση με πολύμετρο, όσο και να το πείραζες απο το bios, το πραγματικό voltage δεν άλλαζε!

Αν τελικά το πάρεις να προσέξεις μερικά πράγματα:

Επειδή τα dimm slots είναι πάρα πολύ κοντά στο agp (υπαίτιος είναι η ύπαρξη 6 pci), αφενός μεν πρώτα να βάλεις τη μνήμη σου, αφετέρου δε αν έχεις κάρτα γραφικών πλήρους μήκους και κυρίως GF με pcb 4600-4400(ακόμα δηλαδή και μερικές Albatros 4200 με pcb απο 4600-4400), να προσέξεις γιατί το αυτάκι απο το, κοντινότερο στο cpu, dimm μπορεί να σου ξεκολλήσει ένα capasitor απο την κάρτα και άρα να την γ@μήσεις.

Η μητρική αυτή αν και φτιάχτηκε με γνώμονα τις ανάγκες των ocers έχει μερικές ατέλιες με κυριότερη το passive cooling του nb. Οπότε πρέπει είτε να κολλήσεις κανα ανεμιστήρα πάνω του, είτε να κάνεις ότι έκανα και γω.

Πέρνεις ένα chipset cooler(ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ Crystal Orb δεν ταιριάζει, προτίνω το Titan(αυτό πήρα αλλά ακόμα δεν έχω βρει χρόνο να το βάλω) και το Vantec(το οποιο έρχεται μαζί με ramshinks)) το βάζεις στο nb και το passive cooler της μαμάς του το βάζεις στο sb(έχει ήδη τρύπες για να το φορέσεις πάνω εκεί).

Το καλό είναι οτι απο οτι λένε αν κάνεις αυτό που περιέγραψα και βάλεις και ramshinks πάνω στα mosphets όχι μόνο η σταθερότητα θα αυξηθεί, αλλά θα μπορείς ΚΑΙ να overclockareis περισσότερο ΚΑΙ να διατηρηθείς σε υψηλά επίπεδα με πολύ λιγότερα voltage (o daniel του aoa μιλάει για 0,5Vcore λιγότερο για δεδομένες ταχύτητες)

Ότι άλλο θέλεις είτε ρώτα το εδώ είτε βρες με στο messenger.

 

 

A ξέχασα! Αν τυχόν πάρεις το Abit, απο ότι ξέρω όπου να ναι θα βγει η rev. 2.0 η οποια και θα παρέχει και τρύπες γύρω απο το cpu socket για τις ψύχτρες που χρειάζονται κάτι τέτοιο πχ alpha και swiftech, όπως και η καινούργια SLK-900(Στραααατό!). Δεν ξέρω τι άλλες διαφορές μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των δυο εκδόσεων αλλά σε συμβουλεύω αν πας για κει να περιμένεις λίγο.

 

Pieros με τι multi είσαι τώρα και τι voltage; 203x10 here @1,85Vcore

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην ανοίγω νέο topic, τί έγινε τελικά με την Informatics? Έφερε Epox 8RDA+ ή ακόμα? Αν θυμάμαι καλά κάποιος από εδώ μέσα τους είχε ρωτήσει πριν από καμιά βδομάδα και δεν είχαν. Ασχολήθηκε κανείς με το θέμα από τότε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thumbs up gia to abit. apisteyth sta8erothta kai 3fasiko voltage regulator. Exeis mexri 1.85v sto bios, effectively 1.81v alla ena aplo volt mod me 3 resistors sou dinei oso 8es. Rock stable gia mena me full aggressive memory timings sta 204. Paei mexri 217 aneta alla meta 8eloun xalarwma ta settings(eprepe na parw to 3500XMS). To megalo + twn Abit einai to service pou einai to kalutero apo olous tous kataskeuastes.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

KWSN-Men

said:

Μπορείς να προσπαθήσεις στην Rubicom αλλά λίγο χλωμό το βλέπω...

 

έως κατακίτρινο, έως κινέζικο. Τι αλήθεια προσφέρει το service της Abit?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α και απο ότι διάβασα σε πάρα πολλά reviews αυτό το "τριφασικό" δεν είναι κατ' ανάγκη και καλύτερο, χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό board.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...