Ather Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Συγγνώμη αλλά που τα έχετε δει αυτά που λέτε; Παίρνετε καμία απόδειξη από amazon που να γράφει επάνω ΑΦΜ; Επίσης για τις αποδείξεις συμφέρει να μαζεύει κανείς όσες περισσότερες μπορεί εκτός αν έχει χαμηλό εισόδημα <= 12000 ανά έτος. Ο λόγος είναι ότι όταν ξεπεραστεί το όριο του αφορολόγητου παίρνει πίσω επιστροφή φόρου 10%. Το υπουργείο οικονομικών αναφέρει ρητά ότι δεν ισχύουν αποδείξεις από άλλες χώρες, για το λόγο αυτό δεν έθεσαν συγκέντρωση για αφορολόγητο όσοι υπηρετούν στο εξωτερικό αλλά πληρώνονται από Ελλάδα (πχ διπλωματικό σώμα)
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.... Όταν αγοράζεις ένα προϊόν από αγγλικό κατάστημα σαν ιδιώτης, θα χρεωθείς το ΦΠΑ της Αγγλίας. Αν όμως το κατάστημα αυτό έχει φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα, τότε θα σου χρεώσει το ελληνικό ΦΠΑ. Το ότι πληρώνεις το ελληνικό ΦΠΑ απ ότι φαίνεται δε λέει τίποτα στο κράτος μας, το οποίο μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίζει αυτές τις δαπάνες στη δήλωση. sorry για την παραπληροφόρηση.
nurse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Τώρα έχω μπροστά μου μια απόδειξη από τη διεθνή σελίδα της Swarovski. Έχει επάνω της ΑΦΜ από την Ελληνική αντιπροσωπεία. Η αποστολή όμως έγινε από το εξωτερικό. Από κάτι play.com κλπ δεν βλέπω κάτι σε AFM.
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Είπαμε ότι από τη στιγμή που χρεώνει ελληνικό ΦΠΑ, έχει φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα με ελληνικό ΑΦΜ. ΠΟΛ.1010/23.01.2003 Ο υποκείμενος στο φόρο, ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε άλλο κράτος μέλος έχει ειδικότερα και τις εξής υποχρεώσεις: • Τηρεί βιβλία, Β ή Γ κατηγορίας κατ επιλογή του και ανεξάρτητα της νομικής μορφής του. • Εκδίδει, υποβάλλει και διαφυλάσσει τα στοιχεία που ορίζονται από τις διατάξεις του Κ Β Σ. Οι ανωτέρω υποχρεώσεις εκπληρώνονται από τον ορισμένο στην Ελλάδα φορολογικό εκπρόσωπο. Ο κοινοτικός υπόχρεος, για τις πραγματοποιούμενες πράξεις στη χώρα μας, μπορεί να εκδίδει ο ίδιος τιμολόγια από τη χώρα εγκατάστασής του προς τους πελάτες του, αναγράφοντας τον Α.Φ.Μ. τον οποίο έχει λάβει στη χώρα μας, τα στοιχεία της επιχείρησής του και τον Α.Φ.Μ. που του έχει χορηγηθεί στην κοινοτική χώρα εγκατάστασής του καθώς και το ποσό του ΦΠΑ που αναλογεί στα αγαθά ή τις υπηρεσίες που παρέχει με τον συντελεστή που ισχύει στην Ελλάδα. Αντίγραφα των τιμολογίων αυτών αποστέλλονται, στον οριζόμενο στη χώρα μας, φορολογικό εκπρόσωπο για ενημέρωση των τηρούμενων βιβλίων. Εξυπακούεται ότι ο φόρος αυτός εκπίπτει από τον λήπτη του εν λόγω στοιχείου, όταν βέβαια το δικαίωμα αυτό απορρέει από τις διατάξεις του ΚΩΔΙΚΑ Φ.Π.Α. (άρθρο 30 ν. 2859/ 2000). Σε περίπτωση αλλαγής φορολογικού εκπροσώπου τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία παραδίδονται στον νέο φορολογικό εκπρόσωπο. Τα φορολογικά αυτά στοιχεία συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται αφού αναγραφούν σ αυτά (εντύπως ή με σφραγίδα) τα πλήρη στοιχεία του νέου φορολογικού εκπροσώπου μέχρι εξάντλησής τους. Γενικά, ο κοινοτικός υπόχρεος ο οποίος είναι υποκείμενος στο φόρο έχει όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εγκατεστημένων στο εσωτερικό της χώρας υποκειμένων στο φόρο, που απορρέουν από τις διατάξεις περί Φ.Π.Α. και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Σχετικά με τη δικαιούμενη αμοιβή, ο φορολογικός εκπρόσωπος εκδίδει προς τον εντολέα τιμολόγιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ., το οποίο και καταχωρεί στα τηρούμενα βιβλία της επιχείρησής του. Ένα άλλο θέμα είναι ότι τα έξοδα αυτά εγγράφονται κανονικά στα βιβλία των Ελλήνων επιτηδευματιών. Στα φυσικά πρόσωπα όμως το κράτος αρνείται να αναγνωρίσει τις δαπάνες Ελλάδα τι να πεις... ίσως σε 20 χρόνια να το καταλάβουν και να το διορθώσουν... πληρώνουμε γαμησιάτικο ελληνικό ΦΠΑ, αλλά κατά τα άλλα τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου.
Ather Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.... Όταν αγοράζεις ένα προϊόν από αγγλικό κατάστημα σαν ιδιώτης, θα χρεωθείς το ΦΠΑ της Αγγλίας. Αν όμως το κατάστημα αυτό έχει φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα, τότε θα σου χρεώσει το ελληνικό ΦΠΑ. Το ότι πληρώνεις το ελληνικό ΦΠΑ απ ότι φαίνεται δε λέει τίποτα στο κράτος μας, το οποίο μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίζει αυτές τις δαπάνες στη δήλωση. sorry για την παραπληροφόρηση. Μόλις έλεγξα απόδειξη από το αγγλίκό amazon και έχεις απόλυτο δίκιο, αισθάνομαι μεγάλος Μ**** επειδή τον τελευταίο καιρό έκανα αρκετές αγορές και δεν κρατούσα τις αποδείξεις (το γράφει με κάτι ψιλά γράμματα κάτω κάτω (ΕΛΕΟΡ) και έχει ΑΦΜ 998770297) συνεπώς εκπίπτει από την εφορία, αφού είναι απόδειξη που "κόβεται" στην Ελλάδα. Επίσης έτσι εξηγείται και η μικρή διαφορά που έβλεπα στα προϊόντα και δεν είχα δώσει σημασία. edit: Ποιος αρνείται; Έχεις ψάξει το θέμα η στο είπε κάποιος υπάλληλος;
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δεν έχω επίσημη απάντηση, αλλά υπάλληλος μου είπε ότι δεν εκπίπτουν. Πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα θα το διευκρινίσουν και ελπίζω να εκπίπτουν αλλιώς θα πρόκειται για άλλο ένα ελληνικό παράδοξο. Κρατάτε τις αποδείξεις καλού κακού... ούτως ή άλλως είναι και τεκμήριο για την εγγύηση
kage Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 (το γράφει με κάτι ψιλά γράμματα κάτω κάτω (ΕΛΕΟΡ) αυτο το ελεορ 1η φορα το συναντησα -------------------- ασχετο με το θεμα αλλα τι κερδιζουν με το να πωλουν με gr αφμ?ποσο μαλλον αν βγαινει και ακριβοτερο με το αγγλικο φπα... ειναι για προιοντα αμαζον ή και μεσαζοντες φτανει να γινει παραγγελεια μεσω co.uk?
Ather Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 @kage ΕΛΕΟΡ από το έλεος, το λέω για δώσω τόνο!!! @Physics_Rulez Η απόδειξη κόβεται επί της ουσίας στην Ελλάδα. Ο υπάλληλος θα άκουσε amazon και δε θα μπήκε καν στον κόπο να διερευνήσει. Εγώ θα της δηλώσω κανονικά πάντως.
PETROS13 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 το κράτος απλά θέλει για τις συναλλαγές που κάνουμε στην Ελλάδα και πολλοί δεν κόβουν αποδείξεις, όχι για το εξωτερικό. και δυστυχώς δεν μπορούμε να τις βάλουμε..Μακάρι να αλλάξει αλλά χχλωμό το βλέπω.
paris.gr Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Επαναφερω το θέμα ειδικά για Amazon.UK που χρεώνει ελληνικό ΦΠΑ. Μπορώ να βάλω τις αποδείξεις στη δήλωση μου;
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Ναι, εφόσον έχουν ελληνικό ΑΦΜ και χρεώνουν ελληνικό ΦΠΑ, μπορείς.
paris.gr Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Αυτό είναι διασταυρωμενο; Αποδίδει δηλαδή το Amazon.UK στο ελληνικό κράτος το ΦΠΑ;
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Το παραστατικό που έχεις έχει ελληνικό ΑΦΜ και περιλαμβάνει ελληνικό ΦΠΑ. Άρα μπορείς.
manosnik Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Ξεθάβω λίγο το παρόν θέμα για να ρωτήσω, τι ισχύεί φέτος με τις αποδείξεις εξωτερικού. Έχω αρκετές απο amazon.co.uk και hardwareversand.de. Ξέρει κανείς αν υπολογίζονται κανονικα ή όχι. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2013 από manosnik
mentoras99 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Νομιζω οτι απο φετος, για πρωτη φορα, αναγνωριζονται και αποδειξεις απο εξωτερικο, για την φορολογικη δηλωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα