Septum Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Γιατί, οι υπεράκτιες ναυτικές εταιρείες στην Ελλάδα πώς νομίζετε ότι λειτουργούν; Οι πλοικοκτήτες 'στήνουν' μία εταιρεία σε Παναμά - Λιβερία - Κύπρο για κάθε πλοίο. Κάθε πλοίο έχει κι άλλη εταιρεία. Μετά αν χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του το ένα πλοίο, δεν συμπαρασύρει και τα άλλα, πτωχεύει μόνο μία εταιρεία. Αυτο ειναι παρανομο και αν ναι γιατι?
imr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Απ όσα έχω καταλάβει απ τα παραπάνω, ένα θετικό είναι η χαμηλή ή ανύπαρκτη φορολογία. Αυτό δεν είναι αρκετό σαν κίνητρο για να επιλέξει κάποιος έδρα της επιχείρησής του μια τέτοια έδρα; Μα γιαυτο το κανουν ολοι
washcloud Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 http://translate.google.com/?hl=el#en|el|offshore%20companies http://translate.google.com/?hl=el#el|en|%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC%20%CE%BC%CE%B7%CE%BD%20%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9%20%CE%BA%CE%B9%20%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%82
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δεν κατέχω το θέμα οπότε συγχωρέστε μου την αφελή ερώτηση Γιατί δεν ιδρύουν όλοι εταιρίες με έδρα τέτοια μέρη (ή έστω, γιατί δεν είναι πιο συνηθισμένο στα μέρη μας); πχ γιατί να χει τέτοια έδρα το play.com κι όχι όλα τα ελληνικά eshops; Υπάρχει κάποιος περιορισμός/προϋποθέσεις; Υποθέτω γιατί δεν μπορεί να ασκεί δραστηριότητα ως ελληνική εταιρεία εάν είναι offshore. Δεν ξέρω τα ακριβή φορολογικά/λογιστικά για να απαντήσω πλήρως. απ οσο ξερω καμμια offshore δεν ειναι ανωνυμη. Απ' ότι ξέρω, οι υπεράκτιες για τις οποίες συζητάμε δεν ανακοινώνουν ούτε δίνουν σε δημοσιότητα τους μετόχους τους. Οπότε στην πράξη είναι ανώνυμες. ουτε και οι καταθεσεις σε ελβετια.απλα αφου κανεις λογαριασμο στην ελβετια μετα μπορεις να βγαλεις ενα nickname/username... Αυτό το κάνεις και στο Λουξεμβούργο. Δεν σημαίνει ανωνυμία. Λίγο πιο πάνω γράφω για τις 'ανώνυμες' καταθέσεις. Συμπερασμα και να φτιαξεις offshore το θεμα ειναι να μην γινει ελεγχος π.χ. σε σπιτι,μαγαζι,σκαφος κτλ. αλλιως θα βρεθει ο ιδιοκτητης... Δεν ισχύει. Εάν φτιάξεις υπεράκτια εταιρεία σε συγκεκριμένους προορισμούς, δεν βρίσκεται τόσο εύκολα ο ιδιοκτήτης. Αυτο ειναι παρανομο και αν ναι γιατι? Όχι βέβαια, δεν είναι παράνομο. Επαναλαμβάνω, όλες οι ελληνικές ναυτιλιακές έτσι λειτουργούν.
Praetorianos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Υποθέτω γιατί δεν μπορεί να ασκεί δραστηριότητα ως ελληνική εταιρεία εάν είναι offshore. Δεν ξέρω τα ακριβή φορολογικά/λογιστικά για να απαντήσω πλήρως. Χωρίς να είμαι κι εγώ 100% σίγουρος, καθώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα (ακόμα ) νομίζω ότι τα κόστη για να ιδρύσεις και κυρίως να συντηρήσεις μια offshore εταιρία είναι ιδιαίτερα υψηλά. Δεν αξίζει πχ να φτιάξεις offshore για να κρύβεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Για την ανωνυμία που είπε κάποιος σωστά απάντησε ο paredwse υπάρχει πλήρης κάλυψη. Ούτε στο καταστατικό δεν φαίνονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, φαίνεται απλά το γραφείο που ανέλαβε να συστήσει την εταιρία. Και φυσικά το γραφείο δεν κάνει ελέγχους πως και γιατί. Ένας επιπλέον τρόπος, εκτός όλων των άλλων (αποφυγή τόκων καταθέσεων, ανωνυμία, τραπεζικό απόρρητο, προστασία από πτώχευση κτλ) που κερδίζουν οι offshore είναι και ο εξής: Έστω ότι μια εταιρία Α αγοράζει προϊόντα αξίας 1.000.000€ και τα πουλάει στην αγορά 1.500.000€. Γι' αυτά τα 500.000€ θα φορολογηθεί ας πούμε στην Ελλάδα με 25%., δηλαδή θα πληρώσει φόρο 125.000€. Οπότε κάνει το εξής: Ιδρύει μια εταιρία Β σε φορολογικό παράδεισο, της οποίας τον ιδιοκτήτη δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος, άρα μπορεί να είναι και ο ιδιοκτήτης της Α (που σχεδόν πάντα έτσι είναι), και αγοράζει μέσω αυτής τα προϊόντα. Μετά η offshore Β πουλάει αντί 1.499.999€ τα προϊόντα στην Α και εισπράττει αφορολόγητο κέρδος 499.999€. Τώρα η Α πουλάει τα προϊόντα στην Ελλάδα για 1.500.000€, εμφανίζει κέρδος 1€ και φορολογείται με 0,25€. Έχει όφελος δηλαδή της τάξεως των 124.999,75€, όχι κι άσχημα.
kage Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 και πως θα ζητησει το υπ.οικονομιας απο τις off shore to 10% για φορολογηση αν ειναι ανωνυμες? δεν γινετε να βαλεις νοικια απο ασχετο ιδιωτη να το καταθετει σε offshore και να το δηλωνει στην εφορια
skiabox Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Σημερα φαγαμε τις 2 πρωτες πορτες για το θεμα της αποκαλυψης των μετοχων απο ΗΠΑ και ΚΥΠΡΟ για 2 offshore οι οποιες αγορασανε τα σπιτια του Ακη.
enric Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Αρχικά οι off-shore βρετανικής επινόησης γίνονταν σε απομακρυσμένα μέρη για το φόβο καταστροφής της εταιρίας απο πολέμους. Τώρα το κάνουν είτε για να φοροαποφυγή, είτε για ανωνυμία των ιδιοκτητών που ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Στην Ελλάδα έχουμε ναυτιλιακές off-shore με νόμο της χούντας (Α.Ν.89/67) που απαλλάσσει απο το φόρο εισοδήματος τις ναυτιλιακές των οποίων τα καράβια δεν πιάνουν ελληνικό λιμάνι. Αρκεί να εμφανίζουν πραγματοποιηθείσες δαπάνες στην Ελλάδα ύψους 50.000$ το χρόνο (για το 1967 μιλάμε). Ο νόμος δεν καταργήθηκε, ισχύει ακόμα και είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπουν λεφτά απο το εξωτερικό στη χώρα και να βρίσκει ο κοσμάκης δουλειά, μιας και σε αυτές τις εταιρίες δουλεύουν Ελληνες.
status Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Το Γιβραλτάρ είναι τυπικά μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ως British overseas territory και καταλαμβάνεται από την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά διατηρεί ακόμη εξαιρέσεις για τελωνιακά θέματα. Οπότε πιθανότατα να έχουν και εξαιρέσεις σε φορολογικά θέματα. Μόαρ ίνφο ον δατ. http://www.youtube.com/watch?v=rNu8XDBSn10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.