Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με notebook Multirama (?TW3?)

G.Mustang

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά... Πήρα ένα laptop απο ενα φίλο, το οποίο λόγου κάποιου προβλήματος σβήνει όταν το κουνάς και "πετάει" μπλε οθόνες. Επίσης και καθόλου να μην το κουνήσεις αυτό θα κολήσει και πάλι μετά απο ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Του έκανα βέβαια φορμάτ με την πρώτη (αυτό κατάφερα να το κάνω χωρίς ευτυχώς να κλείσει). Τώρα αυτό που έκανα, ήταν να το ανοίξω απο πίσω και να χτυπήσω με τον δείκτη τα διάφορα μέρη του για να δω πότε θα κλείσει. Μόνο όταν χτυπούσα την μνήμη μου έκλεισε δυο φορές.

Η πρώτη σκέψη μου ήταν να του βάλω μια άλλη μνήμη, αλλά επειδή δεν έχω την δυνατότητα αυτή τη στιγμή, σας ρωτάω απ' οτι διαβάσατε μεχρι τώρα, -Είναι δυνατόν να έχει καμμένη μητρική και να δουλέυει?- Γιατί όταν το πήγε στα Multirama του έιπαν οτι είναι καμμένη η μητρική.

Εσείς τι λέτε.?

Ευχαριστώ εκ τςν πρωτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με τα "πολλά πολλά"... :-)

Δημοσ.

Τις μνήμες τις έβγαλες για να τις ξαναβάλεις έτσι ώστε να είσαι σίγουρος οτι πατάνε καλά; Πρέπει να πιέσεις λίγο...

Καμια κάρτα επέκτασης έχει απάνω το λάπτοπ; Δοκίμασε χωρίς αυτήν ή βγάλε την και ξαναβάλε την.

θερμκρασίες κοίταξες; (τo speedfan πρέπει να κάνει).

Τις μνήμες τις έλεγξες; (memtest bootable είναι καλό)

Ο δίσκος είναι οκ; (απο την εταιρία του κατεβάζεις το test cd και κάνεις boot με αυτό).

Απο σκόνες πώς τα πάει το λάπτοπ μέσα;

Δημοσ.

Φίλε μου οι μνήμη πατάει καλά.

Κάρτα επέκτασης απ' οσο γνωρίζω δεν έχει.

Οι θερμοκρασίες με το speedfan στην επιφάνεια εργασίας είναι όντως υψηλές τελικά.!!

Είναι απο 50 εως 60 βαθμούς στον Cpu.!

Δημοσ.

50-60 βαθμοί δεν είναι και πολοί :/ Αρκεί με στρεσάρισμα μην πάει 80++ (τρέξε κανένα prime και δες πόσο ανεβάζει).

Υπάρχει περίπτωση να τον ανοίξεις και να του αλλάξεις θερμοαγώγημη και να σιγουρευτείς οτι πατάει καλά η ψίκτρα σε Northbridge-VGA-CPU;

Ποιό είναι το λάπτοπ;

Ξέρεις να το λύσεις τελείως και να το ξαναδέσεις; Για να δείς αμα είναι όλα τα καλώδια οκ και άμα δεν πατάει κάτι καλά. Μετά άμα έχει 2 μνήμες δοκίμασε με 1 σε ένα σλότ (καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και στα 2 σλότ και με τις 2 μνήμες με 1 κάθε φορά.... Το μεμτεστ το έτρεξες;;)

Δημοσ.

Δεν προλαβαίνω να τρέξω τίποτα φίλε μου, δυστηχώς κλείνει...

Η λύση είναι να το ανοίξω.

Κοίτα δεν έχω ανοίξει laptop ξανά αλλά ξέρω απ' αυτά, δεν πιστέυω οτι θα δυσκολευτώ.

Υπάρχει ομως περίπτωση να είναι καμένη η μητρική του.???

Δημοσ.

Όλα παίζουν, πρέπει να τρέξεις πολύ πράμα μέχρι να βρείς άκρη, το θέμα είναι αμα έχει καεί όντως τίποτα να μπορέσεις να το βρείς,

Πάντως καλύτερα θα ήταν να μην έχει καεί κάτι :P

Όσο για το memtest είναι bootable, που ακριβώς σου κολλάει; Δεν μπορείς να μπουτάρεις απο cd????

Άμα θες κατέβασε το ultimate boot CD που έχει μέσα πολλά test tools και έχει ποικιλία και για όλες τις σησκευές :P Εναλλακτικά κατεύασε το hiren's boot cd, γράφεις το ένα σε cd και μπουτάρεις απο εκεί μετά τεστάρεις ότι θες :P

Δημοσ.

Τα Tw (quanta...και τα 3άρια και τα 7άρια) έχουνε κουσούρι ότι λασκάρουν βίδες και σουλατσάρουν στο εσωτερικό, μετξύ board και πλαστικών. Ειδικά όταν με κραδασμούς-πίεση έχεις restarts τότε είναι 99% αυτό.....μπλέ οθόνες και λοιπά κουλάδια είναι το άλλο τους κουσούρι που είναι το nvidia = θάνατος σχεδόν όλων των συγκεκριμένων barebones, πράγμα υπο "σκέψη" στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θυμήσου ότι multirama laptops = 3 χρόνια εγγύηση οπότε αν είναι στην τριετία και κάρβονο να ναι το board (που δεν είνει εν προκειμένω) στο αλλάζουν με κόστος την εργασία μόνο!

Δημοσ.

Μα δεν έχει νόημα να γράψω cd κολάει και σβήνει...

Τεσπα, θα τον ανοίξω άυριο αν βρω χρόνο και θα γράψω για τα νεότερα.!

Ευχαριστώ Νίκο για την βοήθεια.!

---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:44 ----------

Δυστηχώς δεν υπάρχει η εγγύηση γι αυτό προσπαθώ να σώσω οτι μπορώ.!

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο κατανοητός outlaw για την nvidia που λες.?

Δημοσ.

Δυστηχώς δεν υπάρχει η εγγύηση γι αυτό προσπαθώ να σώσω οτι μπορώ.!

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο κατανοητός outlaw για την nvidia που λες.?

To 3άρι έχει soldered on board το 7400 της nvidia και έχει γενικά ένα τρισάθλιο σύστημα ψύξης που μπουκώνει εύκολα και σε συνδιασμό με την "ευαισθησία" των τότε nvidia chipακίων, το "καλαμάκι" heatpipe και τα fin του 1 εκατοστού, έστελνε το nvidia αδιάβαστο. Το συμπτώματα πολλά, ένα εκ των οποίων και bsods όποτε θυμηθεί. Έχεις π.μ. :)

Δημοσ.

Τελικά τον άνοιξα σήμερα.. Έβγαλα και ξανάβαλα στην τροφοδοσία το fan του cpu έλεγξα όλες τις βίδες, πείραξα εκεί οτι έβρισκα... Μια βίδα που είχε το εικονίδιο της κλειδαριάς απο πάνω την γύρισα και την ξαναγύρισα οπως ήταν. Έκλεισε μια φορά και μετά δεν ξανάκλεισε... Απο τότε δουλέυει κανονικά... Τι να πω.? ? ?

Οι θερμοκρασίες idle είναι :

gpu - 59~

hd - 37~

temp1 - 50~

core 0 - 54~

core 1 - 52~

core - 60~

Και σε ένα παιχνίδι που έβαλα :

gpu - 68~

hd - 43~

temp1 - 67~

core 0 - 65~

core 1 - 63~

core - 65~

Πως τις βλέπετε.? Είναι υψηλές.?

Δημοσ.

Βάλε prime95 για να δεις την max του επεξεργαστή, πάντως αυτές οι θερμοκρασίες για μένα είναι σε λογικά πλαίσια, ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ;;

Δημοσ.

H cpu καλά είναι (intel Core Dup T2400

Μετά η κάρτα γραφικών καλή θερμοκρασία είχε.

Στρέσαρέ το με κανένα prime-OCCT για να δεις και την max αμα θες (όχι οτι έχει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες που έχει αλλά για να δεις απλά την max)

Δημοσ.

Όχι εντάξει.. Οι θερμοκρασίες είναι ok, αλλά συνεχίζει να κάνει κατι άκυρα κολλήματα.. Δεν ξέρω ίσως και να φταίει κάρτα γραφικών όπως λέει και ο carib... Είναι όπως ξεκινήσει.! Άμα ξεκινήσει μπορεί να δουλέυει για ώρα χωρίς να κολλήσει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...