Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για μνήμες και αναβάθμιση

panos_mp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά ως τώρα έχω το μηχάνημα που βλέπετε στην υπογραφή μου. θέλω να κρατήσω προς το παρόν τη κάρτα γραφικών κ να πάρω επεξεργαστή, μητρική κ μνήμες. θα πάρω υλοποίηση amd ,λόγω και των νέων μητρικών με sata/usb3 το 870 chipset κ επεξεργαστή έναν χ3 440 ή χ2 phenom 555 . το προβλημά μου είναι με τις μνήμες, επειδή έχω μείνει στην ddr1 τεχνολογία δε καταλαβαίνω, το εξής αφού οι επεξεργαστές (της amd τουλάχιστον) υποστηρίζουν μέχρι ddr3 1333mhz που χρησιμεύει να πάρω μνήμες 1600mhz η 1800 η 2000 ? , μήπως αργότερα βγούνε νέοι επεξεργαστές με controler στα 1600 ή 1800 κτλ γτ ακόμα κ οι χ6 1333 υποστηρίζουν είδα... ?. ο λόγος που τα ρωτάω αυτά είναι γτ θέλω να πάρω μια καλή μητρική και μνήμες και να μου μείνουν για να παρω cpu k gpy μαζί αργότερα... μη πάρω 1333 κ μετα θέλω 1600 ή 1800 , να τις πάρω απο τώρα αν είναι... λιγο τα φώτα σας ευχαριστώ

Δημοσ.

κοιτα για τις μνήμες θα τα σκάσω γτ θέλω να μου μείνουν, 2 Module των 2gb θέλω (4 δλδ), για μητρική το 870 με καλύπτει( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASUS-M4A87TD-EVO-sAM3-870-DDR3-90-MIBCK0-G0EAY0WZ.htm ), κ από επεξεργαστή για την 7800gt που έχω ο χ3 440 η ο χ2 555 είναι μία χαρά πιστέυω.. δηλαδή καμια 300ε σύνολο κ κατι...

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASROCK-880-G-XTREME-3-SAM3-880G-DDR3-VGA-1O4ASR-880GEXTREME3.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Mushkin-Blackline-Stiletto-4GB-DDR3-1600-Ram-Kit-PC3-12800-7-9-7-24-996782ST.htm

Η επιλογή επεξεργαστή είναι πιο δύσκολη, καθώς δεν αναφέρεις τι θέλεις να κάνεις μελλοντικά.

Δημοσ.

έχεις δίκιο... μελλοντικά θέλω να σκοτώσω την cpu και την gpu οσο οσο κ να βάλω χ6 με τούμπανο κάρτα γραφικών.... επισης το 880 που μ έδειξες η διαφορά του δεν είναι μόνο η καρτα γραφικών ? δεν νομιζω οτι τη χρειάζομαι.. εκτός κ αν το crossfire leei..

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν με την M4A87TD EVO θα είσαι σε θέση να παίζεις ταυτόχρονα με USB 3.0 και SATA 3.0.

Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας διαφωτίσει.

Με την ASRock πάντως, σίγουρα μπορείς.

Δημοσ.

τορα που το κοιταω καλύτερα... μπορώ να πώ οτι η μητρική που μου πρότεινες ειναι γενικα καλιτερη με 4-5 ευρώ παραπάνω... αρκει να είναι κ το ίδιο αξιόπιστη..

Δημοσ.

λεω να δω το 880 της asrock.. apla to crossfire με προβλημάτισε... το 890 δεν ωλεπο κ καμια διαφορα περα τη καρτας γραφικων... η οποια δεν με ενδιαφερει κιολασ...

Δημοσ.
Καλά.. δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου χρειαστεί..

Εννοεί ότι είναι πιο αδύναμη όχι ότι δεν έχει.

Δημοσ.

και το 880 ερχεται με ενσωματωμενη καρτα γραφικων, οπως και το 890. απλα ειναι λιγο πιο μικρη, κατα τα αλλα ειναι σχεδον ιδιες. και λεω σχεδον γιατι η μονη αλλη διαφορα που εχει ειναι στην τροφοδοσια που δινει το board με το 890 εναντι του 880. αν δεν σε ενδιαφερει το crossfire η το overclocking, τωρα ή μελλοντικα, παρε το 880.

οσο για τις asrock, ειναι απο τις κορυφαιες μητρικες, οσον αφορα AMD chipsets!

Δημοσ.

Όσον αφορά τις μητρικές της ASUS και τα νέα chipset οι διαφορές ανάμεσα στα 870/880/890 είναι αφενός ότι η 870 δεν έχει κάρτα γραφικών αλλά έχει 6ΧSATAIII/2USB3 (οι άλλες 2 έχουν 5ΧSATAIII) και λιγότερα USB2 από τις άλλες 2. Επίσης η μια PCIe είναι 16x και η άλλη 4x ενώ αν δεν απατώμαι στην 880 είναι 16x/8x και στην 890 16x/16x. Όσον αφορά το SATAIII/USB3 είναι real σε όλες τις μητρικές της σειράς που σημαίνει ότι δεν μπερδεύονται με τα υπόλοιπα κανάλια. Επίσης η 870 δέχεται επεξεργαστή με μέγιστο TDP 140watt.

Όλα αυτά από έρευνα για αγορά μητρικής :)

Επίσης δεν αφορά μάλλον τα specs της 890FX καθώς ούτε καν μπήκα στον κόπο να ασχοληθώ μαζί της λόγω της τιμής.

Δημοσ.
Όσον αφορά τις μητρικές της ASUS και τα νέα chipset οι διαφορές ανάμεσα στα 870/880/890 είναι αφενός ότι η 870 δεν έχει κάρτα γραφικών αλλά έχει 6ΧSATAIII/2USB3 (οι άλλες 2 έχουν 5ΧSATAIII) και λιγότερα USB2 από τις άλλες 2. Επίσης η μια PCIe είναι 16x και η άλλη 4x ενώ αν δεν απατώμαι στην 880 είναι 16x/8x και στην 890 16x/16x. Όσον αφορά το SATAIII/USB3 είναι real σε όλες τις μητρικές της σειράς που σημαίνει ότι δεν μπερδεύονται με τα υπόλοιπα κανάλια. Επίσης η 870 δέχεται επεξεργαστή με μέγιστο TDP 140watt.

Όλα αυτά από έρευνα για αγορά μητρικής :)

Επίσης δεν αφορά μάλλον τα specs της 890FX καθώς ούτε καν μπήκα στον κόπο να ασχοληθώ μαζί της λόγω της τιμής.

Μονο στα FX chipset ειναι 16χ16.Τα υπολοιπα και το 890 δινουν μια θυρα χ16, 1 θυρα χ8 και 1 θυρα χ4.

Δημοσ.

μαλιστα... για το 890fx δεν τα σκαω ουτε και εγώ απότι κοιταξα ολες οι μητρικες επεξεργαστή 140w λένε ομως... τα καταφέρατε κ με μπερδεψατε :P xaxa

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...