Προς το περιεχόμενο

προβλημα με εκκινηση υπολογιστη

bestoftherest7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.εχω ενα προβλημα οταν ξεκιναει ο υπολογιστης (windows xp sp2).πριν μπει στα windows γραφει : system error date and time not set. ξερυθμιζεται συνεχεια η ωρα και η ημερομηνια.μπαινω το ρυθμιζω αλλα παλι τα ιδια.τι μπορει να φταιει; μηπως εχει τελειωσει η μπαταριουλα της motherboard? ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Είναι παλιό το σύστημά σου;

Είτε αυτό που λες, να χρειάζεται αλλαγή η RTC σου δηλαδή, είτε για κάποιο λόγο (αν πειραματίζεσαι με αυτά π.χ.) να έχει χαλαρώσει το ένα pin και να μην κάνει καλή επαφή ένας απ' τους πόλους (ο θετικός συνήθως).

Δημοσ.

Δε χρησιμεύει μόνο για την ώρα, αλλά και στη διατήρηση των ρυθμίσεων της CMOS.

Το πλάγιο pin συνήθως χαλαρώνει και δεν κάνει καλή επαφή με το πάνω μέρος της μπαταρίας, τον θετικό πόλο δηλαδή.

Δε νομίζω πως είναι αυτή η περίπτωσή σου όμως. Μάλλον χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία.

Δες εδώ πάντως:

XO_good_rtc.jpg

Αν αλλάξεις μπαταρία και δε λυθεί το πρόβλημα, τότε θα κοιτάξουμε προς πυκνωτές μεριά.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ.αλλαξα την μπαταρια και δεν το ξανακανε προς το παρον.και κατι αλλο θελω να σε ρωτησω.πως μπορω να ελενξω αν το τροφοδοτικο λειτουργει σωστα; γιατι εχω ενα αλλο υπολογιστη (πεντιουμ 4 συστημα 2004 χρονολογια)που ανοιγει και δειχνει μαυρη οθονη.ξαφνικα το επαθε!

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είτε το "γεφυρώνεις" (μ' ένα συνδετήρα στις "τρύπες" που καταλήγουν πράσινο και μαύρο καλώδιο, στο "μεγάλο βύσμα" που κανονικά κουμπώνει πάνω στη μητρική) για να δεις αν παίρνει ρεύμα καν ο ανεμιστήρας του (βασικά αν πατάς το power και παίρνει ρεύμα ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού -φαίνεται από πίσω απ' το πισί- δε χρειάζεται η προηγούμενη δοκιμή) - είτε το δοκιμάζεις σε άλλο πισί, είτε δοκιμάζεις άλλο τροφοδοτικό στον εν λόγω υπολογιστή.

* Φάνη, έχεις κα'να φαγάδικο έξω από Λαμία;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...