JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Aνοίγω αυτό το θέμα για να διαβάσω τις απόψεις σας σχετικά με τις θερμοκρασίες ενός I5-750. To όλο θέμα ξεκίνησε όταν άκουσα για πρώτη φορά το γνωστό "beep" λόγω ορίου θερμοκρασίας στην cpu (έχω βάλει στο bios όριο τους 70 βαθμούς). Λίγο αργότερα βέβαια σταμάτησε. Εγκατέστησα το Core Temp και είδα όντως ότι οι θερμοκρασίες έπαιζαν μεταξύ 59 (εκκίνηση pc) έως 69 βαθμούς. Μου έκανε εντύπωση καθώς ο επεξεργαστής δεν είναι κλοκαρισμένος και δουλεύει τελείως χαλαρά. Στο προηγούμενο pc μου με έναν Q9400 οι θερμοκρασίες που έβλεπα ήταν από 43 έως 50 το πολύ βαθμούς. Ο Ι5 έχει την μαμά Intel ψύκτρα και βρίσκεται πάνω σε ένα Gigabyte GA-P55A-UD3R (με τελευταίο firmware F9). O αερισμός του κουτιού είναι πολύ καλός (έχει γίνει το σχετικό cable management) και οι σκληροί (4) δεν ανεβάζουν πάνω από 35-36 βαθμούς (Crystal Disk Info). Tσέκαρα την ψύκτρα και είδα ότι πατάει καλά. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνονται αρκετά υψηλές οι θερμοκρασίες για έναν επεξεργαστή που δεν ξεπερνάει το 50% usage. Ακούω τις απόψεις σας...
stm00192 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ελληνικό Καλοκαίρι + Στοκ Ψύκτρα = Εκρηκτικός Μηχανισμός Αν είσαι 100% σίγουρος ότι η ωύκτρα πατάει καλά τοτε το μονο ποθ μπορεις να δοκιμάσεις έιναι καθαρισμος+αλλαγη πάστας και αν πάλι δεν γίνει τπτ η καλύτερη λύση είναι μια aftermarket ψύκτρα.. Αν οι 69 είναι σε idle το σίγουρα πάντως δεν πάει κατι καλά!!
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Kαθαρισμός και αλλαγή πάστας σε επεξεργαστή 1 μήνα? Το θέμα μου είναι αν φταίει σε κάτι η ψύκτρα ή ο επεξεργαστής. Ή να τα ξηλώσω και τα 2 και να τα πάω στο Πλαίσιο (εγγύηση)? Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μένω χωρίς pc και άγνωστο για πόσο... Κανονικά που κυμαίνονται οι θερμοκρασίες ενός Ι5?
stm00192 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Πάλι όμως δεν μου ξεκαθαρίζεις αν αυτές οι θερμοκρασίες είναι σε idle ή σε load... Αμα είνια σε idle τοτε 1000% δεν έχει κουμπώσει καλά η ψύκτρα... Αμα είνια σε load τοτε είσαι καλά για καλοκαίρι και stock ψύκτρα!! Επίσης πές μου λίγο τι ρεύματα δίνει η μητρική στον επεξεργαστή!!!
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τους 69+ βαθμούς τους ανέβασε με load 60% περίπου (encoding). Σε idle έπαιζε στους 55+. Aυτή την στιγμή είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να σου παραθέσω άλλα στοιχεία καθότι μιλάω για το pc του σπιτιού. Το απογευματάκι θα τσεκάρω και θα ανεβάσω photo. Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις...
stm00192 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αυτές οι θερμοκρασίες είνια επικίνδυνα υψηλές για idle και για 60% δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει στο 100% Η μαμα η ψύκτρα είνια γαμισε τα με τα push pins μπορεί να έχουν κουμπωσει τα 3 από τα 4 και να φαίνεται οτι έχει μπει καλά... Το καλύτερο που έχεις να κάνει είναι να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Kαθαρισμός και αλλαγή πάστας σε επεξεργαστή 1 μήνα? Το θέμα μου είναι αν φταίει σε κάτι η ψύκτρα ή ο επεξεργαστής. Ή να τα ξηλώσω και τα 2 και να τα πάω στο Πλαίσιο (εγγύηση)? Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μένω χωρίς pc και άγνωστο για πόσο... Κανονικά που κυμαίνονται οι θερμοκρασίες ενός Ι5? Φιλε εγω με μαμα ψυχτρα (τωρα αλλαξα) και ολα stock σε idle ειχα περιπου 36-40 σε 100% load μεχρι 60-63
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Το καλύτερο που έχεις να κάνει είναι να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις!!! Eννοείς χωρίς να βάλω καινούρια πάστα?
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τρέξε ένα OCCT για κανά 20λεπτο και πες θερμοκρασίες. (Όχι linpack, το απλό)
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τρέξε ένα OCCT για κανά 20λεπτο και πες θερμοκρασίες. (Όχι linpack, το απλό) v3.1.0 εννοείς?
stm00192 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Eννοείς χωρίς να βάλω καινούρια πάστα? Αμα έχεις καινούργια πάστα βάλε καλο θα κάνει κακό δεν θα κάνει!!!
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 v3.1.0 εννοείς? Το τελευταίο κατέβασε απλά μην βάλεις να τρέξει το linpack, Βάλε αυτό που λέει "CPU:OCCT".
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Με τη θερμοαγώγιμη που συνόδευε την ψύκτρα είσαι;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Παιδες μαλλον θα πάω για αλλη ψυκτρα εγω αλλα αρχικα αν παω με μανισια να βγάλω την πάστα που έχει; και να βαλω την αρτικ;
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αν έχεις AS5 ή Arctic Ceramique, καθάρισε την υπάρχουσα και άπλωσε μία από αυτές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.