JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Με τη θερμοαγώγιμη που συνόδευε την ψύκτρα είσαι; Nαι. Λοιπόν έβγαλα και ξαναέβαλα την ψύκτρα μπας και δεν είχε κουμπώσει καλά αλλά πάλι τα ίδια. Πέρασα από το Πλαίσιο (όπου και έχουν αγοραστεί σχεδόν όλα τα parts του pc) και μου πρότειναν arctik silver. Βγήκε κανονικά η ψύκτρα, καθαρίστηκαν οι επιφάνειες, έβαλα την νέα πάστα, επανατοποθέτησα και το αποτέλεσμα: Ξεκινάει idle με ακόμα υψηλότερη θερμοκρασία!!! 60+... Τι μπορεί να φταίει? Να κάνω ένα reset to default values στο bios?
TEOKOS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Φίλε μου και εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα όταν είχα τον i5.;Όλα πήγαν καλά όταν άλlαξα ψύκτρα.Κάπου είναι θαμένο το post μου.Σε κάθε περίπτωση δες τι vcore δίνει η μητρική σου στην cpu αν το έχεις στο auto.
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Επίσης τσέκαρε το VID του. Μπας κι έβαλες αρκετή ποσότητα;
fastmanakos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Οι θερμοκρασίες σου φίλε είναι τεράστιες.Κι εγώ με μαμά ψύκτρα κυμαινόμουν απο 39-45 σε idle.Πάρε την hyper212 και εσύ να ξενοιάσεις
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ναι βρε παιδιά μια χαρά τα λέτε. Αλλά γιατί να επωμιστώ το κόστος μιας καινούργιας ψύκτρας? Υποτίθεται ότι η box συσκευασία είναι πιο ακριβή επειδή προσφέρει και την κατάλληλη ψύκτρα για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Και από την στιγμή που και στο Πλαίσιο παραδέχτηκαν πως είναι πολύ ψηλές οι θερμοκρασίες είναι υποχρεωμένοι -στα πλαίσια της εγγύησης- να βρουν μια λύση. Ο τεχνικός εκέι μου είπε ότι πρέπει να δει και το mobo γιατί μπορεί να φταίει και αυτό (κάτι που δεν κατάλαβα)...
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δες τι ρεύμα παίρνει ο επεξεργαστής σου(cpu-z). Πολλές μητρικές δίνουν και παραπάνω απ' όσο χρειάζεται ο επεξεργαστής. Αυτό θα εννοούσε και το παλικάρι στο πλαίσιο.
Teisos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Όντως, τη ζημιά μπορεί να στην κάνει το auto στο vcore. Επίσης, το να πάρει την hyper, δε σημαίνει ότι ξενοιάζει.. ( Εμένα μου βγήκε ούτε λίγο ούτε πολύ άχρηστη). Η box συσκευασία είναι ( ήταν τουλάχιστον) 2 ευρώ ακριβότερη από την tray, δεν ήταν δα ποσό που απαιτείς καλή ψύκτρα. Ότι θα έπρεπε να τα βγάζει πέρα είναι δεδομένο, βέβαια..
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ναι βρε παιδιά μια χαρά τα λέτε. Αλλά γιατί να επωμιστώ το κόστος μιας καινούργιας ψύκτρας? Υποτίθεται ότι η box συσκευασία είναι πιο ακριβή επειδή προσφέρει και την κατάλληλη ψύκτρα για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Και από την στιγμή που και στο Πλαίσιο παραδέχτηκαν πως είναι πολύ ψηλές οι θερμοκρασίες είναι υποχρεωμένοι -στα πλαίσια της εγγύησης- να βρουν μια λύση. Ο τεχνικός εκέι μου είπε ότι πρέπει να δει και το mobo γιατί μπορεί να φταίει και αυτό (κάτι που δεν κατάλαβα)... η στοκ ψυκτρα ειναι για πεταμα, εγω την εβαλα απευθειας στο συρταρι με τις στοκ ψυκτρες μου εκανε τρομερη εντυπωση οτι ηταν μικροτερη απο αυτη του c2d E6600 που ειχα πριν (o οποιος βεβαια ηταν 65αρης και ηθελε περισσοτερο ρευμα, αλλα εχει και 2 πυρηνες λιγοτερους), να και μια σχετικη φωτο , δεξια η αχρησιμοποιητη του i5 παντως αυτο ειναι λαθος της intel οι 6πυρηνοι phenom εχουν κατι τεραστια γομαρια και ακομα και σε intel burn test δεν ξεπερνουν τους 50..
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Το ότι δεν είναι καλή για overclock δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να κρατήσει stock έναν επεξεργαστή σε αξιοπρεπης θερμοκρασίες. Κάτι παίζει με του Jimboathens και εγώ υποψιάζομαι πως η μητρική στο Auto δίνει μπόλικο Vcore.
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 μεχρι 1.15V δεν παει κανονικα? ποσο μπορει να πηγαινει με auto? edit τωρα ειδα οτι εχει τη μητρικη μου, αυτη απο οτι θυμαμαι τις πρωτες μερες που την ειχα στοκ δεν ανεβαζε τρελα ρευματα μεχρι 1.15 πηγαινε
alexis333 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Kατι μου λεει πως δεν την εχει τοποθετησει σωστα .... Μονο λογικες δε μου φαινονται οι θερμοκρασιες του ..... Μηπως να την πας καπου να στην τοποθετησουν σωστα ... Ενταξει η μαμα ψυχτρα δεν ειναι και τοσο καλη αλλα μη τρελαθουμε κι ολας ... Τετοιες θερμοκρασιες δεν ειναι κανονικες ακομα και για μαμα....
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 εσενα η UD4 που ειναι στην ουσια ιδια μητρικη σου ανεβαζει τρελο Vcore?
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, έκανα load τις fail-safe values για όλα τα πεδία στο bios και αμέσως οι θερμοκρασίες σε Idle (Core Temp) έπεσαν στους 42-45 βαθμούς (Πάλι λίγο ψηλά μου φαίνεται ότι είναι). EDIT: Oι οποίες φυσικά χτυπάνε 50+ ακόμα και με μία αλλαγή σελίδας στον firefox... Η βασικότερη αλλαγή που είδα είναι ότι τώρα δεν έχω το Profile1 για το Xtreme Memory Profile των μνημών (2x2GB Corsair 9-9-9-24) με αποτέλεσμα αυτές να τρέχουν στα 1333 αντί στα 1600. Στις fail-safe τιμές σύμφωνα με το CPU-z το Core Voltage κυμαίνεται από 0,864 (Την περισσότερη ώρα) έως 1,24 (ελάχιστες φορές). Με τις προηγούμενες τιμές στο bios (optimized default) όπου είχα και τις ψηλές θερμοκρασίες έδινε VCore (μέσα στο bios) 1,15+ συνεχώς... P.S.: Η ψύκτρα έχει τοποθετηθεί σωστά. Δεν βάζω πρώτη φορά και είμαι πολύ προσεκτικός...
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 edit τωρα ειδα οτι εχει τη μητρικη μου, αυτη απο οτι θυμαμαι τις πρωτες μερες που την ειχα στοκ δεν ανεβαζε τρελα ρευματα μεχρι 1.15 πηγαινε Αυτό αλλάζει από μητρική σε μητρική...
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, έκανα load τις fail-safe values για όλα τα πεδία στο bios και αμέσως οι θερμοκρασίες σε Idle (Core Temp) έπεσαν στους 42-45 βαθμούς (Πάλι λίγο ψηλά μου φαίνεται ότι είναι). Η βασικότερη αλλαγή που είδα είναι ότι τώρα δεν έχω το Profile1 για το Xtreme Memory Profile των μνημών (2x2GB Corsair 9-9-9-24) με αποτέλεσμα αυτές να τρέχουν στα 1333 αντί στα 1600. Στις fail-safe τιμές σύμφωνα με το CPU-z το Core Voltage κυμαίνεται από 0,864 έως 1,24... Αρκετό είναι το 1,24V. Μπορείς να το ρίξεις αρκετά. Όσο για τις θερμοκρασίες 42-45C είναι αρκετά φυσιολογικές για καλοκαίρι. Edit: Sorry για το double post, νόμιζα ότι θα τα ένωνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.