qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, έκανα load τις fail-safe values για όλα τα πεδία στο bios και αμέσως οι θερμοκρασίες σε Idle (Core Temp) έπεσαν στους 42-45 βαθμούς (Πάλι λίγο ψηλά μου φαίνεται ότι είναι). Η βασικότερη αλλαγή που είδα είναι ότι τώρα δεν έχω το Profile1 για το Xtreme Memory Profile των μνημών (2x2GB Corsair 9-9-9-24) με αποτέλεσμα αυτές να τρέχουν στα 1333 αντί στα 1600. Στις fail-safe τιμές σύμφωνα με το CPU-z το Core Voltage κυμαίνεται από 0,864 έως 1,24... P.S.: Η ψύκτρα έχει τοποθετηθεί σωστά. Δεν βάζω πρώτη φορά και είμαι πολύ προσεκτικός... 1.24??? με 1.23 εγω ειμαι στα 3.800 το extreme memory profile μηπως σου ανεβαζε και τον επεξεργαστη? γιατι για τρεξουν οι μνημες στα 1600 επρεπε να εχεις 160 x 10 (δεν εχει μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη απο 10 ο i5 για τις μνημες) εκτος αν εριχνε και τον πολλαπλασιαστη της cpu
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δες πόσο είναι το VID του και άρχισε να καρφώνεις χειροκίνητα Vcore γιατί όντως το 1.24V φαίνεται πολύ.
Teisos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ναι είναι αρκετό! Και εμένα fyi έδινε κάπου τόσο με στοκ χρονισμούς, έφτανε δε και 1.35 () όταν τον ανέβασα και τον άφησα ( μπράβο μου.. ) στο auto. ( Τώρα θέλει 1,184 για 3,78.. ότι νά'ναι δηλαδίς..) Καθόρισε εσύ το vcore για αρχή και βλέπουμε.
fastmanakos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 .24??? με 1.23 εγω ειμαι στα 3.800 το extreme memory profile μηπως σου ανεβαζε και τον επεξεργαστη? γιατι για τρεξουν οι μνημες στα 1600 επρεπε να εχεις 160 x 10 (δεν εχει μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη απο 10 ο i5 για τις μνημες) εκτος αν εριχνε και τον πολλαπλασιαστη της cpu Τά χουμε πεί χίλιες φορές.Εσύ έπεσες σε άριστο κομμάτι.Ο δικός μου τόσο έδινε απο 1.10κάτι μέχρι 1.24 στόκ.Μπάι δε γουέι για να πειστείς πως απλά έπεσες σε κομματάρα, στο ένα απο τα δύο λίνκ για oc του i5 που υπήρχαν στο τόπικ για τον ι5 έγραφε ότι και εκείνοι ήταν στα 3.8 με 1.32κάτι και στα 4 με 1.45.Εγώ είμαι στα 3.8 με 1.328.Εισαι απλά κωλόφαρδος . Όντως, τη ζημιά μπορεί να στην κάνει το auto στο vcore.Επίσης, το να πάρει την hyper, δε σημαίνει ότι ξενοιάζει.. ( Εμένα μου βγήκε ούτε λίγο ούτε πολύ άχρηστη). Ναι ρε χαζούλη άχρηστη γιατί σε πάει ΜΟΝΟ μέχρι τα 3.8. με 22 ευρώ....
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 το extreme memory profile μηπως σου ανεβαζε και τον επεξεργαστη? γιατι για τρεξουν οι μνημες στα 1600 επρεπε να εχεις 160 x 10 (δεν εχει μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη απο 10 ο i5 για τις μνημες) εκτος αν εριχνε και τον πολλαπλασιαστη της cpu Aκριβώς αυτό κάνει!
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τά χουμε πεί χίλιες φορές.Εσύ έπεσες σε άριστο κομμάτι.... και να σκεφτεις οτι δεν ηθελα να το παρω γιατι ειχε φαει κοπανημα ή κλωτσια το κουτι και ειχε σκιστει , αλλα ηταν το μονο που δεν ηταν ανοιγμενο και ειχε την ταινια στη θεση του τα υπολοιπα ειχαν ανοικτει και μαλλον ηταν επιστροφες ---------- Προσθήκη στις 18:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:03 ---------- Aκριβώς αυτό κάνει! τωρα το εχεις παει στο service ? θα ηταν ενδιαφερον παντως να το κλοκαρες μιας και ειμαι πεπεισμενος οτι ειναι και θεμα μητρικης τα volt μου οχι μονο κομματιου δεν ειχα προσεξει παντως οτι ηταν φυσιολογικο να ανεβαζει μεχρι 1.24 , νομιζα οτι μεχρι 1.15 πηγαινε σε στοκ
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Εσένα το πιο πιθανό είναι λόγω κομματιού να πηγαίνει τόσο καλά.
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 επειδη ποτε δε μπορεις να εισαι βεβαιος ( δεν ξερω μαλιστα αν ηταν καλο κομματι η μητρικη μου ή η cpu μου ) παρολο που κερδισα ud4 πριν λιγο καιρο την εχω και καθεται αχρησιμοποιητη βεβαια το μονο παραπανω που θα μου προσφερει ειναι 2η pcie χ 8 αν θελησω να κανω crossfire (πραγμα που δεν το κοβω αμεσα τουλαχιστον και ισως και ποτε , μαλλον θα παω σε μονη πιο δυνατη με dx11 , γιατι σκεφτομαι και τα θεματα ζεστης) σορρυ για το ot
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 τωρα το εχεις παει στο service ? θα ηταν ενδιαφερον παντως να το κλοκαρες μιας και ειμαι πεπεισμενος οτι ειναι και θεμα μητρικης τα volt μου οχι μονο κομματιου Όχι δεν το πήγα. Το παλεύω και θα το παλέψουμε παρέα απόψε...
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 θα μπορουσαν αραγε να στο αλλαξουν επειδη ειναι ζεστο κομματι? ποσο καιρο τον εχεις , παλιοτερα δεν ειχες προβληματα ή δεν ειχες κοιταξει καν μεχρι το μπιπ? (πλακα πλακα εγω αυτο το μπιπ δεν εχω βαλει να μου το κανει )
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 θα μπορουσαν αραγε να στο αλλαξουν επειδη ειναι ζεστο κομματι? ποσο καιρο τον εχεις , παλιοτερα δεν ειχες προβληματα ή δεν ειχες κοιταξει καν μεχρι το μπιπ? 1,5 μήνα το έχω το μηχάνημα και πραγματικά δεν είχα ασχοληθεί με τις θερμοκρασίες μέχρι που άκουσα το πρώτο beep. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έχω τέτοιου είδους προβλήματα με αυτόν τον επεξεργαστή. Με τον παλιότερο τον Q9400 ουδέποτε είχα αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα... Ασχολούμαι όλη την μέρα και δεν έχω βγάλει άκρη. Μια έτσι μια αλλιώς. Όταν με fail-safe values στο bios είχα idle 45+ βαθμούς με CPU usage στο 75% εκτινάχθηκαν στους 70 περίπου βαθμούς. Τι να πω? Δεν θέλω να αφήσω το pc στα χέρια των "ειδικών" του Πλαισίου. Γι'αυτό το παλεύω. Αν όμως δεν βγάλω άκρη μέχρι το βράδυ...
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ναι αλλα και τι παραπανω μπορεις να κανεις και να το παλεψεις? ζητα αλλαγη , μου φαινονται κι εμενα παρανοικες αυτες οι θερμοκρασιες
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ναι αλλα και τι παραπανω μπορεις να κανεις?ζητα αλλαγη , μου φαινονται κι εμενα παρανοικες αυτες οι θερμοκρασιες Αλλαγή σε CPU+ψύκτρα (Box)? Είμαστε σίγουροι όμως ή φταίνε τα values στο bios?
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 πες πρωτα να σου αλλαξουν αυτο και μετα αν δε διορωθει , ζητα αλλη μητρικη εσυ πληρωνεις? οσο παει , μεχρι να βρεθει το προβλημα μηπως κανει πολυ ζεστη εκει που εισαι?
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 πες πρωτα να σου αλλαξουν αυτο και μετα αν δε διορωθει , ζητα αλλη μητρικη εσυ πληρωνεις? Nαι, αλλά όπως έγραψα παραπάνω θέλουν για έλεγχο ΚΑΙ την μητρική. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να "παίξουν" με τις τιμές στο bios και να φέρουν τις θερμοκρασίες στο επίπεδο των 45-50 βαθμών (όπως το έχω τώρα) και να πουν ότι είναι φυσιολογικό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.