Προς το περιεχόμενο

Αξιόπιστος εξωτερικός σκληρός

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ

Θέλω να αγοράσω έναν εξωτερικό σκληρό 1ΤΒ ή 1.5ΤΒ κυρίως για backup βασικών πραγμάτων.

Οπότε θα ήθελα να είναι πρώτα αξιόπιστος και μετά γρήγορος. Επίσης λόγω έλλειψη χώρου το μικρό μέγεθος είναι άλλο ένα συν.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι;

Δημοσ.

...εγώ έχω να προτείνω

α) να πάρεις έναν δίσκο (2.5'' ή 3.5'' - ό,τι θες) & μία USB θήκη

β) κριτήριο δίκσου να είναι τα 5 χρόνια εγγύηση αλλαγής και τίποτ' άλλο (και φυσικά ΟΧΙ της σειράς 7.200.11 της Seagate)(...όπως επίσης φυσικά να μην είναι "green"= σε χαμηλές στροφές) και της θήκης πάλι η μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση αλλαγής

γ) να έχεις ΜΟΝΟ backup -όπως λες δλδ- μέσα. Όχι "μοναδικά" (κι αναντικατάστατα) αρχεία

Δημοσ.

Ναι εννοείται θα τα έχω και αλλού. Αλλά μόνο εκεί θα έχω ταινίες και σειρές που και να τις χάσω μικρό το κακό.

Αλλά γιατί όχι εξωτερικό αλλά εσωτερικό με θήκη?

Δημοσ.

..."διάφοροι" οι λόγοι. Χοντρά-χοντρά, η ίδια φάση με το να παίρνεις έτοιμο ρούχο - ή να πηγαίνεις σε ράφτη.

Αν κάποια στιγμή χρειαστεί ν' ανοίξεις το κουτί -αν πχ έχει πρόβλημα ο δίσκος- ή χάνεις εγγύηση ή έστω απλά το σκατεύεις.

Επίσης σε "ετοιματζίδικο" μάλλον δε θα βρεις 5χρονη εγγύηση.

Συν το ότι υπάρχει μια τάση να βάζουν στα ετοιματζίδικα, δίσκους, στο στυλ που βάζουν κρέατα σε κοσνέρβες : τρέχα-γύρευε.

Δημοσ.
..."διάφοροι" οι λόγοι. Χοντρά-χοντρά, η ίδια φάση με το να παίρνεις έτοιμο ρούχο - ή να πηγαίνεις σε ράφτη.

Αν κάποια στιγμή χρειαστεί ν' ανοίξεις το κουτί -αν πχ έχει πρόβλημα ο δίσκος- ή χάνεις εγγύηση ή έστω απλά το σκατεύεις.

Επίσης σε "ετοιματζίδικο" μάλλον δε θα βρεις 5χρονη εγγύηση.

Συν το ότι υπάρχει μια τάση να βάζουν στα ετοιματζίδικα, δίσκους, στο στυλ που βάζουν κρέατα σε κοσνέρβες : τρέχα-γύρευε.

Άμα είναι επώνυμος "ετοιματζίδικος" πχ WD ή seagate, WD ή seagate δεν θα είναι και το εσωτερικό;

Δημοσ.

ναι, εννοώ την ποιότητά του - θυμάμαι παλιότερα που λέγανε πως είχαν την τάση να βάζουν επιδιορθωμένους μέσα σε κουτιά

Δημοσ.

Aντι για θηκη θα ελεγα ενα HDD DOCKING STATION .Nα τον καρφωνεις πανω τον δισκο, να τον μεταφερεις αλλου με ευκολια , να αεριζεται κλπ :-D

Οσο για δισκο αφου λες οτι ειναι για backup , και σε περιπτωση στραβης δεν υπαρχει αγχος , θα ελεγα να παρεις τον πιο φθηνο-και με με την μεγαλυτερη χωρητικοτητα (χωρις να σημαινει αυτο οτι ειναι η θα αποδειχθει λιγοτερο αξιοπιστος ).Εγω κανω δουλεια με green πχ :P

Δημοσ.

...ακόμα κι αν δεν τον νοιάζουν καθόλου μα καθόλου τα αρχεία (σενάριο "παθαίνει ο σκληρός/κι έχει το δίλλημμα να τον ανοίξει ή όχι, χαλώντας ίσως την εγγύηση" να μην τον αφορά, αλλά κατευθείαν να τον δώσει για αλλαγή), υπάρχει και το ζήτημα 5χρονης εγγύησης που δεν ξέρω αν θα βρει σε σε φθηνό fix εξωτερικό.

Η μόνη περίπτωση που εγώ θα πρότεινα fix εξωτερικό, θα ήταν αν η τιμή ήταν σε φάση τα 3/5 του συνόλου εσωτερικός+USB enclosure (με προϋπόθεση 3 χρόνων εγγύησης και πάλι).

Δημοσ.

washcloud, γιατί "φυσικά" να μην είναι green o δίσκος???ξέρεις κάτι σχετικό??

1Τ wd έχω σε green για backup και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα...άσε που ζεσταίνεται λιγότερο...

Μετά από πολύ καιρό και ταλαιπωρία με εξωτερικούς δίσκους,

θα πάω να πάρω αυτό το κουτάκι και τέλος (αν το βρώ βέβαια)......

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/Fantec-HDD-Case-3-5-HotPlug-Sata-to-USB2-0-eSata-MR-35US2-1859.htm

έχει βγεί ακριβώς το ίδιο και με usb3 αλλά άντε να το βρείς....

Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις με usb3.0 σαν αυτόν 133.50 €

και άμα δεν έχεις usb3 συνδέσεις βάζεις και μία απο αυτήν 29.38 €

θα σου κοστίσει ακριβά αλλά θα έχεις και απίστευτες ταχύτητες

αλιός σου προτείνω αυτόν που το έχω προσωπικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Δημοσ.
Aντι για θηκη θα ελεγα ενα HDD DOCKING STATION .Nα τον καρφωνεις πανω τον δισκο, να τον μεταφερεις αλλου με ευκολια , να αεριζεται κλπ :-D

μπορείτε να προτείνετε κάποιο (δοκιμασμένο) καλό docking station;

Δημοσ.
μπορείτε να προτείνετε κάποιο (δοκιμασμένο) καλό docking station;

Προσωπικα εχω αυτο :

RAIDSONIC IB-110STUS2-B 2.5''-3.5'' ICYBOX DOCKING STATION ,συνδεδεμενο με e-sata ,

, SANSUN HDD SATA DOCKING STATION WITH USB αυτο πανω στον media player (στο οποιο παιζει απροβληματιστα , οπως και το raidsonic ) , και ενα δευτερο της sharkoon στον υπολογιστη .

Kαλο , με την εννοια του βολικου ειναι ολα, αξιοπιστα, μεχρι στιγμης (αφου κανενα δεν εχει εμφανισει προβλημα ) τα θεωρω ολα,ταχυτητες κλπ , δεν εχω τσεκαρει, αλλα δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα.Θα εβαζα σε μια λιστα τελευταιο το sansun, απλως και μονο του ονοματος που εμενα μου ηταν αγνωστο.

Νομιζω οτι θεμα καθαρα θεμα δυνατοτητας διαφορετικων συνδεσεων,και τιμης , η επιλογη.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι μου εχουν λυσει τα χερια..:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...