_BASSstarlet_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 washcloud, γιατί "φυσικά" να μην είναι green o δίσκος??? Θα σου πω εγώ γιατί.Γιατί δύο αγόρασα, ο ένας τα έπαιξε σε μια μέρα και ο άλλος μπήκε στο ράφι με 17% health. Eπίσης back up σε usb2.0, σημαίνει πως θες μια μέρα για να αντιγράψεις 1 τέρα.. Για το 3.0 δεν ξέρω.
blacksuede Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 σε οποιονδήποτε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο...ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει ειδικά με τους δίσκους... προς το παρόν η esata είναι μια χαρά, αν και δε νομίζω ότι συνηθίζεται γενικά backup 1T με τη μία... (δεν τους επέστρεψες για αντικατάσταση?)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 ...εγώ έχω να προτείνω α) να πάρεις έναν δίσκο (2.5'' ή 3.5'' - ό,τι θες) & μία USB θήκη β) κριτήριο δίκσου να είναι τα 5 χρόνια εγγύηση αλλαγής και τίποτ' άλλο (και φυσικά ΟΧΙ της σειράς 7.200.11 της Seagate)(...όπως επίσης φυσικά να μην είναι "green"= σε χαμηλές στροφές) και της θήκης πάλι η μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση αλλαγής γ) να έχεις ΜΟΝΟ backup -όπως λες δλδ- μέσα. Όχι "μοναδικά" (κι αναντικατάστατα) αρχεία +1000 , η καλύτερη επιλογή imho... εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις με usb3.0 σαν αυτόν 133.50 €και άμα δεν έχεις usb3 συνδέσεις βάζεις και μία απο αυτήν 29.38 € θα σου κοστίσει ακριβά αλλά θα έχεις και απίστευτες ταχύτητες αλιός σου προτείνω αυτόν που το έχω προσωπικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος ίδιες ταχύτητες με το να τον είχε εσωτερικό ή e-sata θα έχει...
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 +1000 , η καλύτερη επιλογή imho... Ε ναι, απλή λογική, όπως ακριβώς δεν λέει να επιλέξει κάποιος ένα "ετοιματζίδικο" σύστημα ["Turbo-(se)X" κτλ ], αλλά να στήσει ο ίδιος (ή έστω να επιλέξει για να του στήσουνε) τα κομμάτια που ΘΕΛΕΙ. Κι όσον αφορά ένα ολόκληρο σύστημα, πάει στοδιά - αλλά τουλάχιστον ένας σκληρός δεν είναι τπτ δύσκολο να μπει σε μία θήκη, δεν θέλει τις γνώσεις που θέλει το στήσιμο συστήματος (για τους άλλους τα λέω Χάρη, εσύ ξέρω ότι τα ξέρεις, αφορμή απλά βρήκα). Τεσπα, εκτός (πιθανών) εξαιρέσεων, γενικά οι fix εξωτερικοί είναι για άτομα που για ν' αλλάξουν λάμπα, φωνάζουν ηλεκτρολόγο - κοπελιές κυρίως, χωρίς παρεξήγηση δλδ, αλλά λέω γι' αυτές που ούτε που διαννοούνται ν' αγγίξουν ηλεκτρονικό εξάρτημα. ...εκτός κι αν πρόκειται για *ΓΚΟΥΧΟΥ!*, βεβαίως...
twiner Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Προσωπικα εχω αυτο : RAIDSONIC IB-110STUS2-B 2.5''-3.5'' ICYBOX DOCKING STATION ,συνδεδεμενο με e-sata , ... ευχαριστώ πολύ. θα το τιμήσω το συντομότερο. ειδικά μετά το inside look του washcloud δε με παίρνει να κάνω κάτι άλλο.
blacksuede Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 κι εγώ θα έπαιρνα τέτοιο docking αλλά προτιμώ το φορητό που έχω στο link...κι αυτό docking είναι!χαχααα
eliascm21 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 OK παιδιά ευχαριστώ, μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή να πάρω εσωτερικό και να τον μετατρέψω σε εξωτερικό με θήκη. Για δίσκο μιας που μέχρι τώρα παίρνω μόνο WD χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα, λέω να τους προτιμήσω και πάλι και να πάρω τον WESTERN DIGITAL WD10EALS 1TB CAVIAR BLUE SATA2 ή τον WESTERN DIGITAL WD15EARS 1.5TB CAVIAR GREEN SATA2. Επειδή με νοιάζει και ο θόρυβος μήπως να έπαιρνα τον green αφού θα τον έχω πάνω στο γραφείο και δίπλα από το αυτί μου; Επίσης για την εξωτερική θήκη, υπάρχει περίπτωση να γλυτώσω την extra τροφοδοσία;; Επίσης να υποθέσω ότι το esata είναι πιο γρήγορο από το usb 2.0 οπότε το προτιμάμε;
washcloud Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 α) δεν ξέρω κι όλας, αλλά δε νομίζω να έχεις θέμα "θορύβου" με τον Μπλου (μόνο με Ράπτορς, λέω, θα είχες...). Ο δε Γκρην θα τρέχει σε χαμηλότερες στροφές, οπότε ίσως να μην πολυλέει. β) από μετασχηματιστή γλυτώνεις, μόνο με 2.5''άρα θήκη, αν πάλι δεν κάνω λάθος (και θα σε συμβούλευα να πάρεις με μετασχηματιστή) γ) eSATA > Firewire > USB 2.0 (αλλά εκεί δε γλυτώνεις τον μετασχηματιστή)
eliascm21 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 2.5''άρα θήκη οπότε και 2,5 σκληρός έτσι δεν είναι; α) δεν ξέρω κι όλας, αλλά δε νομίζω να έχεις θέμα "θορύβου" με τον Μπλου (μόνο με Ράπτορς, λέω, θα είχες...). Ο δε Γκρην θα τρέχει σε χαμηλότερες στροφές, οπότε ίσως να μην πολυλέειΑφού αν τον συνδέσω με usb θα έχω περιορισμό στην ταχύτητα λόγω του usb, ο green με τον όχι green φαντάζομαι θα φαίνονται το ίδιο γρήγοροι. Το e-sata έχει την ταχύτητα του κανονικού sata; Θα είναι σαν να τον έχω συνδέσει εσωτερικά δηλαδή; γ) eSATA > Firewire > USB 2.0 (αλλά εκεί δε γλυτώνεις τον μετασχηματιστή)Δηλαδή με τον eSATA την γλυτώνω την τροφοδοσία; Κοιτάω θήκες στο e-shop και δεν αναφέρουν όλες για τροφοδοσία... Μήπως εννοείτε;
washcloud Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 2.5''άρα θήκη οπότε και 2,5 σκληρός έτσι δεν είναι; ...εμ Το e-sata έχει την ταχύτητα του κανονικού sata; Θα είναι σαν να τον έχω συνδέσει εσωτερικά δηλαδή ...μα ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ είναι η ΣΥΝΔΕΣΗ. Ο ΔΙΣΚΟΣ είναι που θα είναι όξω (ναι θα έχεις τις ίδιες ταχύτητες, αρκεί controller KAI δίσκος να είναι SATA II). Αφού αν τον συνδέσω με usb θα έχω περιορισμό στην ταχύτητα λόγω του usb, ο green με τον όχι green φαντάζομαι θα φαίνονται το ίδιο γρήγοροι. ...μα δεν είπες ότι θα τον συνδέσεις σε eSATA; Δηλαδή με τον eSATA την γλυτώνω την τροφοδοσία; ...το ανάποδο Κοιτάω θήκες στο e-shop και δεν αναφέρουν όλες για τροφοδοσία... Μήπως εννοείτε; αν είναι 2.5άρες, δεν έχουν
eliascm21 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Αφού μου έγραψες γ) eSATA > Firewire > USB 2.0 (αλλά εκεί δε γλυτώνεις τον μετασχηματιστή) Κατάλαβα ότι σε USB 2.0 θέλεις και ρεύμα.
washcloud Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 ...το είχα όμως γράψει (ως απάντηση) με βάση το eSATA "αν είναι γρηγορότερο"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.