geotri314 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Γεια σας παιδιά. Εδώ και λίγο καιρό μαζεύω κομμάτια για να συναρμολογήσω έναν υπολογιστή. σήμερα ήταν η ημερα της συναρμολόγησης και όλως παραδόξως δε δουλεύει τίποτα. πατάω κουμπί power on και δεν παίζει τίποτα. ακόμα και από το motherboard πάτησα έναν διακόπτη εκκίνησης που έχει για να σιγουρευτώ ότι δε φταίει η καλωδίωση αλλα και πάλι τίποτα. Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει αφού νομίζω ότι ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, και δε μπορώ να είμαι σίγουρος για το αν φταίω εγώ που δε δουλεύει τίποτα ή έχει έρθει κάτι ελαττωματικό από τη μαμά του. Συγγνώμη για το απότομο του τρόπου μου αλλα αυτή τη στιγμή είμαι ειλικρινά πολύ εκνευρισμένος. Έχετε καμια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω?
costis66 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 μαλλον δεν εχεις συνδεσει σωστα το κουμπι του power on στην μητρικη. τσεκαρε επισης αν εχεις συνδεσει σωστα το τροφοδοτικο στην μητρικη. πολλες μητρικες εχουν και μια δευτερη υποδοχη για ρευμα (4pin)....
giorgos147 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δώσε μας παραπάνω πληροφορίες. Φυσικά, έλεγξε αν έχει συνδεθεί το τροφοδοτικό σωστά στη μητρική. Το τροφοδοτικό μπορείς να το κοιτάξεις σε κάποιον άλλον υπολογιστή να δεις αν δουλεύει; Αν όχι, μια ιδέα που έχω για να δεις αν δουλεύει, είναι να συνδέσεις (αν διαθέτεις) λάμπες. Ξέρεις, αυτές που βάζουν στα κουτιά μέσα. Γενικότερα, από που είδες οδηγίες ώστε να το συνδέσεις;
user-64 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Γεια σας παιδιά. Εδώ και λίγο καιρό μαζεύω κομμάτια για να συναρμολογήσω έναν υπολογιστή. σήμερα ήταν η ημερα της συναρμολόγησης και όλως παραδόξως δε δουλεύει τίποτα. πατάω κουμπί power on και δεν παίζει τίποτα. ακόμα και από το motherboard πάτησα έναν διακόπτη εκκίνησης που έχει για να σιγουρευτώ ότι δε φταίει η καλωδίωση αλλα και πάλι τίποτα. Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει αφού νομίζω ότι ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, και δε μπορώ να είμαι σίγουρος για το αν φταίω εγώ που δε δουλεύει τίποτα ή έχει έρθει κάτι ελαττωματικό από τη μαμά του. Συγγνώμη για το απότομο του τρόπου μου αλλα αυτή τη στιγμή είμαι ειλικρινά πολύ εκνευρισμένος. Έχετε καμια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω? έχω 2 ιδέες Α) Διαβάζεις τις οδηγίες Β) Πας το μηχάνημα όπως είναι σε έναν τεχνικό γιατί στο τέλος όλοι θα καταντήσουν ηλεκτρολογο-μηχανικοι-τεχνικοι ή γυναικολογο-ουρολογο-ισεξολογο-αιματολογοι ο νοων νοήτο
geotri314 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 τα 24 pin απ όσο έχω δει είναι μιας κατεύθυνσης οποτε δε μπορεί να τα έχω κάνει λάθος. και τα 4 pin τα έχω συνδέσει στην υποδοχή ακριβώς που έλεγε χωρίς μάλιστα να αφαιρέσω το αυτοκολλητάκι που κάλυπτε τα 8-pin για να είμαι σίγουρος, τώρα για το κουμπί του poweron, ακόμα και αν εφτιαγε αυτό, (το χω "πολυπλοτσεκαρει"), όταν θα πατούσα τον διακόπτη του motherboard για να ανάψει δε θα παίρνε μπροστά?
katsikoula Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 θεωρωντας παντα οτι εχεις κανει σωστη συναρμολογηση το προβλημα ειναι στο τροφοδοτικο. για να σιγουρευτουμε δες αν εχεις βαλει σωστα το καλωδιο του τροφοδοτικου πανω στην μητρικη κσι δοκιμσδε σπο το κουμπι της μητρικης να εκκινησεις το pc. αν δεν αναψει ουτε ενα λαμπακι ή αν δεν γυριζει το fan του τροφοδοτικου ειναι προβλημα του τροφοδοτικου. αν και υπαρχει μια απειροελαχιστη περιπτωση να φταιει η μητρικη και να μην δινει την εντολη να ξεκινησει αλλα ποσο ατυχος μπορει να εισαι??? πας για service το τροφοδοτικο και εξακολουθει το ιδιο προβλημα πας την μητρικη πισω edit: δεν ειδα τις απαντησεις των προηγουμενων οποτε μου φαινεται σαν φταιει η μητρικη. οποτε την πας για service
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τις βάσεις στο κουτί τις έβαλες να πατήσει η μητρική πάνω σε αυτές ;
katsikoula Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τις βάσεις στο κουτί τις έβαλες να πατήσει η μητρική πάνω σε αυτές ; αυτο που κολλαει??? (δεν ρωταω ειρωνικα απλα για να μαθω γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο)
geotri314 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 από το κουμπί του τροφοδοτικού έχω πατήσει το κουμπάκι αρκετές φορες για να μάη σίγουρος πως δε φταίει η καλωδίωση με το front panel. αλλα ναι, το τροφοδοτικό αδιαφορεί πλήρως...
giorgos147 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Α... Και άλλαξε τίτλο διότι θα στο κλειδώσουν.
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 αυτο που κολλαει??? (δεν ρωταω ειρωνικα απλα για να μαθω γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο) Αν δεν έχει τοποθετήσει τους αποστάτες, είναι πολύ πιθανό να βραχυκυκλώνει λόγω της επαφής κάποιων κυκλωμάτων με το μέταλλο της πλάτης του κουτιού.
geotri314 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ένα άλλο που μόλις τώρα παρατήρησα είναι πως το τροφοδοτικό, όταν είναι ανοιχτό από το κουμπί του το μαύρο πίσω με το I/Ο, κάνει ένα σταθερό, πολύ σιγανό ήχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα σαν tsik tsik tsik. μόλις του "κελινω" την τροφοδοσία κάνει fade out...
benign Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αν δεν έχει τοποθετήσει τους αποστάτες, είναι πολύ πιθανό να βραχυκυκλώνει λόγω της επαφής κάποιων κυκλωμάτων με το μέταλλο της πλάτης του κουτιού. Σωστο και επισης μπορει να γινει και χοντρη ζημια ετσι.
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Το ίδιο ισχύει και αν υπάρχει κάποιο γυμνό καλώδιο κάτω απ' τη μητρική βέβαια.
katsikoula Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αν δεν έχει τοποθετήσει τους αποστάτες, είναι πολύ πιθανό να βραχυκυκλώνει λόγω της επαφής κάποιων κυκλωμάτων με το μέταλλο της πλάτης του κουτιού. παλι καλα που ρωτησα, δεν το ηξερα αυτο!!! και τι ειναι οι αποστατες??? γιατι εγω την μητρικη μου εδω και 3 μηνες την εβαλα ετσι κατευθειαν πανω στο κουτι χωρις κανενα προβλημα κουτι: Haf922 μητρικη: Asus P6t Deluxe v2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.