Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Λέω να πάρω air condition για το σαλόνι το οποίο όμως είναι ένα με την κουζίνα και το χολ, οπότε τα συνολικά τετραγωνικά είναι 36... Πόσα btu να βάλω;

Όλα τα site και τα καταστήματα λένε πάνω από 14000. Εκεί όμως οι τιμές αυξάνουν φυσικά.

Πιστεύω ότι υπερβάλουν (για προφανή λόγω τα περισσότερα λεφτά) και το 12000 θα μου κάνει μια χαρά... Τι λέτε;;

Επίσης από μάρκα έχετε να προτείνεται τίποτα; H Kerosun είναι η πιο φθηνή, έχει κανείς;

Δημοσ.

Ο τύπος είναι αυτός: BTU/h = (τετραγωνικά * 100) + 3000.

Στην περίπτωσή σου όντως δε χρειάζεται τόσο μεγάλο. Αλλά να προτιμήσεις καλό όνομα. Τα κλιματιστικά δεν είναι εμφιαλωμένο νερό όπου «όλα είναι ίδια». :-)

Δημοσ.

Ο τύπος σου μου δίνει 6600. Λίγα δεν είναι; Και αυτό το ανά ώρα δεν το κατάλαβα.

Δηλαδή το 12000 είναι αρκετό λες; Γιατί αυτό το συστήνουν για έως 24 τετραγνωνικά χώρο.

Δημοσ.

Δε γνωρίζω πολλά. Απ ότι λέει εδώ θα χρειαστείς 17.000-18.000 BTU. Οριακά σε φτάνει η κατηγορία 14-16.000 BTU που απ ότι λέει καλύπτουν εώς 30-32 τετραγωνικά.

Απο μάρκες μάλλον θα σου πρότεινα Mitsubishi.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Σε σπίτι περίπου στα τετραγωνικά σου (38,5 καθαρά τ.μ. όλων των δωματίων, με σαλοκουζίνα 23,3 - υπνοπδωμάτιο 11,6 - WC 3,6), έβαλα 18.000 BTU μετά από λίγο ψάξιμο αλλά και υποδείξεις 3 επαγγελματιών που είδαν το χώρο μου. Μετά από 3 εβδομάδες παραμονής στο σπίτι, συμπέρανα ότι με κλιματιστικό παρακάτω από 18άρι παίζει να είχα πρόβλημα. Επίσης συγκρίνοντας κι άλλες περιπτώσεις σπιτιών φίλων μου, πάνω κάτω στην ίδια αναλογία btu/τ.μ. με εμένα είναι οι περισσότεροι. Οπότε και για την περίπτωσή σου θα έλεγα να πας σε 18.000. Ντακς καταλαβαίνω ανεβαίνει αρκετά το μπάτζετ αλλά τι να κάνεις, κλιματιστικό για μια ζωή αγοράζεις...

Εκτός αν το σπίτι σου είναι τόοοσο ζεστό από μόνο του που δεν έχει και πολλές απαιτήσεις από θέρμανση. Ή εκτός αν θέλεις να πάρεις κάτι μικρότερο και να το συμπληρώσεις με κανένα θερμοπομπό  ή ο,τιδήποτε άλλο. Αλλά αν προορίζεται για αποκλειστική πηγή θέρμανσης/ψύξης, εγώ θα πρότεινα 18άρι.

Τώρα όσον αφορά τη μάρκα (βεβαίως κοίταζα inverter), ψάχτηκα σε Toyotomi, 1 μοντέλο General Electric, Fujitsu και 1 μοντέλο της Toshiba και κατέληξα στο Futjitsu ASYG18LFC (1150 μου βγήκε μαζί με την εγκατάσταση και τα επιπρόσθετα υλικά που χρειάστηκαν γι' αυτήν λόγω του σημείου που το έβαλα). Για τα Daikin διάβασα και μου είπαν ότι είναι κορυφή, αλλά είναι και κομματάκι ακριβότερα, οπότε τα ξεχνάμε.

Edit: Χαχαχαχα ψάρωσα απ 'τον προηγούμενο και δεν είδα καν ημερομηνίες των υπόλοιπων posts. Τέσπα δε το σβήνω το post, καλά τα λέω :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...