Προς το περιεχόμενο

Ανοιγοκλείνει το pc μία φορά για να μπουτάρει

pgmank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά, εδώ και καιρό έχω αυτή την απορεία. Έχω έναν υπολογιστή ο οποίος λειτουργεί κανονικά, όμως για να ανοίξει, πατάω το κουμπί power, δίνει ρεύμα, δηλαδή ανοίγει (χωρίς να εμφανίσει τίποτα στην οθόνη), κλείνει μετά από 2-3 δευτερόλεπτα και μετά ξανανοίγει μόνος του και μποοτάρει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Είναι έτσι ο υπολογιστής μήνες και δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Πάνω έχω XP και 7 σε dual-boot. Ο υπολογιστής αποτελείτε πληροφοριακά από :

• CPU : Q6600 (clocked στα 3.0 GHz)
  • GPU : 2x 4850 Crossfire
  • PSU : Hipro-tech 750
  • mobo : Asus P5Q-Deluxe
  • RAM : 2x 2GB DDR2 Trancend
  • 2x DVDRW Drives
  • 1x Floppy Drive
  • HDD 250 GB
  • HDD 1TB
  • Turbo-X UPS 1500 VA 900 Watt

Επίσης όταν τον κλείσω κανονικά και τον ξανανοίξω μετά από 3-4 ώρες δεν το κάνει αυτό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ που διαβάσατε το μήνυμά μου !:-)

Δημοσ.

...μητρικές; Εγώ θα έλεγα κολλάει (στιγμιαία) το reset button (ή και το power).

pgmank, για δοκίμασε να αποσυνδέσεις τα βυσματάκια που από τα 2 προαναφερθέντα κουμπιά πάνε πάνω στα αντίστοιχα pin στη μητρική, και να ξεκινήσεις μετά το πισί βάζοντας ένα κατσαβίδι να γεφυρώνει τα δύο pin (Power SW) όπου κατέληγε το βύσμα-καλώδιο του power button, για να δούμε μπας και λέω μαλακίες

Δημοσ.

welcome to the world of asus!!!

Και η δική μου Ρ5Ε το ιδιο εκάνε από την πρώτη μέρα αγοράς της πριν καμια 3ετια...

είναι γνώστο προβληματάκι των ASUS που στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον δεν μου δημιουργησε κάποιο λειτουργικό πρόβλημα....

Το εκάνε πάντα όταν το pc έχει μείνει πολύ ώρα εκτός λειτουργίας ή εκτός πρίζας και λύθηκε με ένα bios update... αλλά δεν θυμάμαι πιο!!!

Δημοσ.

Αμα σταματήσεις το overclocking ή κάνεις λιγότερες επιλογές στο bios για overclocking θα σταματήσει.

Αλλάζει fsb straps και dividers η μητρική για να πετύχει τις ταχύτητες fsb, τα ρεύματα και τους dividers σε μνήμες και σε pciex bus.

Μάλλον το εχεις παρακάνει σε κάποιες επιλογές.

Δοκίμασε το τελευταίο bios αφού συνήθως βελτιώνει την κατάσταση και οταν κλοκάρεις προσπάθησε να αλλάζεις όσο το δυνατό λιγότερα πράγματα στο bios και όσα δεν ξέρεις τι κάνουν ή εχεις αμφιβολίες για το αν πραγματικά προσθέτουν στο rig σου stability να τα αφήσεις στο auto.

Για παράδειγμα δοκίμασε να δώσεις ενα κλίκ λιγότερο ρεύμα στο fsb termination και άσε το nb + sb στο στο auto ή στο 1,4 - 1,5 αντίστοιχα.

Οσο περισσότερες επιλογές αλλάζεις προς ακραίες τιμές στο bios τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μια άλλη λύση είναι να κάνεις vfsb mod την cpu σου στα 333.

Bsel mod λέγεται η διαδικασία (γίνεται σε κάποια συγκεκριμένα pins κάτω απο την cpu - είναι 100% ακίνδυνη και αναστρέψιμη) και απο την στιγμή που το κάνεις η μητρική θα βλέπει τον Q6600 σαν να εχει default fsb 333 9χ333=3000mhz και δε θα αλλάζει strap στην εκκίνηση.

Δεν είναι μόνο της asus το πρόβλημα αλλά σε αυτές εμφανίζεται πιο συχνά.

Αν δεν κάνω λάθος on the fly bios strap changes έκαναν μόνο κάποιες DFI με πολύ ψαγμένο clock divider.

Πάντως σίγουρα δεν εχεις και τις καλύτερες ρυθμίσεις OC ούτε το ποιό πρόσφατο bios γιατί σε μένα το πρόβλημα βγαίνει μόνο σε μια p5b και καθόλου σε άλλες 2 P5K που είναι μια γενιά πίσω απο την P5Q.

Και σε αυτήν μόνο αν ζορίσω πολύ τα πράγματα (FSB 460+) και κάνω κινήσεις απελπισίας για να stabilaro κάτι (τέρμα nb-sb ρεύματα).

Εχεις κατεβάσει multi?

Σε τι fsb παίζεις?

Μόνο πάνω απο 500 δικαιολογείται restart για strap change ειδικά με τόσο μικρό overclock.:P

Δημοσ.

...βρε ο δικός μου ο παλιός ειν' αλλιώς - αλλά τα κομπάκια (reset, poweron) κολλούσαν και θα κολλάνε πάντα...

Όπως επίσης μια χαρά θέμα τροφοδοτικού ή και (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ) μητρικής ίσως να είναι. Η συμπτωματολογία δεν είναι καθόλου άσχετη όσον αφορά αυτές τις συγκεκριμένες αιτίες (δεν αμφισβητώ όσα ειπώθηκαν περί προβλήματος με το BIOS, ε. Κι αυτό βεβαίως και μπορεί να παίζει. Πάντως, το συγκεκριμένο - ζήτημα BIOS δηλαδή- θα πρέπει να είναι έτσι απ' το πρώτο μπουτάρισμα, για να παίζει...)

Δημοσ.
(δεν αμφισβητώ όσα ειπώθηκαν περί προβλήματος με το BIOS, ε. Κι αυτό βεβαίως και μπορεί να παίζει. Πάντως, το συγκεκριμένο - ζήτημα BIOS δηλαδή- θα πρέπει να είναι έτσι απ' το πρώτο μπουτάρισμα, για να παίζει...)

Απο το 1ο κλοκαριστό bootarisma εννοείς γιατί άμα τα γυρίσει όλα stock μια χαρά θα μπουτάρει η μητρική του και τώρα.

Αυτά που λέμε πάνω και εγω και ο phanis ισχύουν και για να τα λέμε έτσι άνετα, πρέπει να τα εχουμε φάει πολλές φορές στη μάπα.

PS Άκυρο άλλο Hipro άλλο Hyper.:lol:

Δημοσ.

...όχι δεν εννοώ αυτό που λες, γιατί ούτε είχε γραφτεί κάτι περί overclocking, κι ούτε εγώ συζήτησα την περίπτωση να "φταίει το BIOS" (πόσο μάλλον που ο thread starter δε δείχνει να κάνει overclocking πρωί, μεσημέρι, βράδυ).

Αυτό δε,

γιατί άμα τα γυρίσει όλα stock

δεν το πιάνω καν.

Επίσης δεν ξέρω τί έχετε φάει εσύ κι ο Φάνης στη μάπα, ούτε ξέρω γιατί μιλάς για λογαρισμό και του Φάνη, και γενικά δεν ξέρω γιατί απευθύνθηκες σε 'μένα, τη στιγμή που εγώ μόνο στον Φάνη απευθυνόμουν.

btw, κι όπως -περίπου- λέει το ανέκδοτο, "και για όσους δεν κατάλαβαν...το όνομα του phanispal είναι Φάνης"

Δημοσ.

Παιδιά, συγνώμη για την αργή απάντηση, αλλά είδα πως για αρκέτες ώρες το θέμα δεν έπιανε τόπο και έφυγα. Όσον αφορα για το τι Overclocking έχω κάνει, έχω πειράξει μόνο CPU στα 333 MHz και τις μνήμες στα 1.3 volt.

Επίσης έχω κάνει το Intel Burn Test και μου έβγαλε τον υπολογιστή ΟΚ

Δημοσ.

Oχού ρε γουώς, διυλίζεις τον κώνωπα ναούμ, ξαναδιάβασε το thread, τα περισσότερα από αυτά που σε κάνουν να απορείς έχουν απάντηση παραπάνω.

Ο ts έχει κλοκάρει το pc του, ο λόγος που θα δουλέψει αν τα στοκάρει αναλύεται επαρκώς στο ποστ #7, ο φάνης ασχολείται με κλόκια εξου και το συμπέρασμα του γιάννη, το συγκεκριμένο bios bug είναι πασίγνωστο σε σχεδόν όλες τις μητρικές, (εγώ το έχω πετύχει και σε gigabyte), και τα καινούρια κουμπάκια στα αξιοπρεπή κουτιά δε σκαλώνουν κι εύκολα ντε!

469.gif

pgmank είσαι bios updated?

Δημοσ.

Μερικες μητρικες εχουν την επιλογη στο bios του να καταμετρουν ποσες αποτυχημενες προσπαθειες ειχαν γινει πριν κλοκαριστει το συστημα σωστα και αυτη η επιλογη δημιουργει αυτα τα random reboot χωρις λογο.Δεν λεω οτι ειναι σιγουρα ετσι και στην δικη σου αλλα ριξε μια ματια και αν υπαρχει καντη disabled.

Δημοσ.
pgmank είσαι bios updated?

Ναι, έχω την 2301 για P5Q-Deluxe. Το έλεγξα και από την ιστοσελίδια της αντιπροσωπείας.

Δημοσ.

Αν βάλεις stock clocks και εξακολουθεί να το κάνει, μη το αναφέρεις, (ποιος ακούει τον γούως μετά)! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...