Προς το περιεχόμενο

Παλιά ογκώδη αντικειμενα για πέταγμα.

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποια παλιά ογκώδη αντικείμενα/συσκευές που θέλω να ξεφορτωθώ (παλιό ντιβάνι, παλιά ηλ. κουζίνα κλπ, παλιά τηλεόραση). Υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να κάνω με τον δήμο για να τα πάρει ? (προφανώς δεν πετιούνται σε σκουπίδια).

Κάποτε στο παρελθόν είχα διαβάει κάπου ότι το ανακοίνωνές με κάποιο τρόπο στο δήμο σου και έρχονταν με ξεχωριστό αυτοκίνητο και τα έπερναν. Το κόστος πιό είναι σε αυτή τη περίπτωση ?

Τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να ξοδέψω τον ελάχιστο δυνατό χρόνο σε αυτό (σπάνια είμαι σπίτι και σχεδόν μόνο ΣΚ) ? Αυτό το σύστημα με τις ηλεκτρικές συσκευές ισχύει ακόμα αν αγοράσεις από ένα μαγαζί άλλη ? Υπό ποιές προύποθέσεις ?

Δημοσ.
κανένας παλιατζής δεν παίζει ?

Δε νομίζω, τουλάχιστον όχι την ώρα που γυρνάω σπίτι.

Δημοσ.
Γιατί δεν τα γράφεις και μια από εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=104228&page=332

Πες τους ότι όποιος τα θέλει έρχεται και τα παίρνει απο το σπίτι σου.

Τα πράγματα δεν αξίζουν τον κόπο,

το ντιβάνι το είχα βάλει παλιότερα, η κουζίνα είναι αρχαία, πανβρώμικη και πιθανό εργαλείο αυτοκτονίας από ηλεκτροπληξία. Όσον αφορά στην τηλεόραση, μια μεγάλη τηλεόραση της δεκαετίας του 80 (φαντάζεσαι όγκο) που έχει περάσει τα τελευταία >20 χρόνια σε αποθήκη και πιθανότατα δεν λειτουργεί δεν είναι κελεπούρι !

Δημοσ.
Δε νομίζω, τουλάχιστον όχι την ώρα που γυρνάω σπίτι.

Αν μένεις σε μέρος που περνάνε γύφτοι με τρίκυκλα για παλιοσίδερα, άφησέ τα έξω από το σπίτι σου σε μέρος που να μην ενοχλούν. Ότι είναι μεταλλικό, το πολύ σε μια μέρα έχει φύγει :-D

Δημοσ.

Παίρνεις τηλ. στο δήμο σου και συνεννοείσαι πότε θα τα βγάλεις/πότε θα τα πάρουν και τι είναι. Δεν υπάρχει χρέωση.

Δημοσ.

Στη Δάφνη τα βγάζεις στο δρόμο δίπλα σε κάδο και παίρνεις τηλέφωνο το δήμο να τους ενημερώσεις. Την επόμενη εργάσιμη περνάει φορτηγό και τα μαζεύει, αν βρουν τίποτα... εκτός από τους παλιατζήδες που μαζεύουν όλα τα μέταλλα υπάρχουν και οι μετανάστες για τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Τα ηλέκτρικά πήγαινέ τα σε mediamarkt και πέτα τα στο κοντέινερ ανακύκλωσης. Αν είναι πολύ μεγάλα για μεταφορά, συνεννοήσου μήπως ο δήμος μπορεί να έρθει να τα πάρει (όπως, κανονικά οφείλει). Συνεργάζονται με αυτούς. Και στις δύο περιπτώσεις, καταλήγουν στο ίδιο μέρος. Το κρεβάτι αν το βγάλεις στα σκουπίδια είμαι σίγουρος ότι σε 3' θ αέχει εξαφανιστεί, τα παίρνουν παλιατζήδες. Έτσι "εδωσα" έναν παλιό θερμοσίφωνα, ένα στρώμα, τα απομεινάρια από ένα κρεββάτι και ένα τρύπιο σώμα καλοριφέρ. Τα είχαν σηκώσει πριν καν προλάβω να ανέβω τις σκάλες για να επιστρέψω στο σπίτι :-):confused:

Δημοσ.

Πέτα τα μωρέ κειπέρα έξω απ' την πόρτα όπως κάνει κάθε ελληνάρας που σέβεται τον εαυτό του. Μετά είναι άλλων πρόβλημα, όχι δικό σου πια. Στο χωριό μου τα αμολάγαμε στο ρέμα.

Δημοσ.
Πέτα τα μωρέ κειπέρα έξω απ' την πόρτα όπως κάνει κάθε ελληνάρας που σέβεται τον εαυτό του. Μετά είναι άλλων πρόβλημα, όχι δικό σου πια. Στο χωριό μου τα αμολάγαμε στο ρέμα.

Άφησα σήμερα δίπλα στους κάδους της γειτονιάς τα απομεινάρια από τον παλιό απορροφητήρα που ξήλωσα. Θα δω πόσο θα αντέξει εκεί.

---------- Προσθήκη στις 00:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:29 ----------

Τα ηλέκτρικά πήγαινέ τα σε mediamarkt και πέτα τα στο κοντέινερ ανακύκλωσης.

Αυτό θα ήταν καλή ιδέα, το MediaMArkt είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αμάξι οπότε θα δοκιμάσω αυτό με τον Δήμο που προτείνει ο φίλος παραπάνω.

Δημοσ.

μπορεις αν εχεις χωρο στο σπιτι να βγαλεις το εσωτερικο της τηλεορασης,τα κυκλωματα κλπ και να κρατησεις απλα το κουτι

στην συνεχεια θα το επενδυσεις εσωτερικα με τζαμια και θα τα μονωσεις στις γωνιες με λιγη σιλικονη για να μην μπαζει και μπορεις να βαλεις μεσα ενα αδιαβροχο φως LED η κατι τετοιο σαν αυτα που εχουν στα συντριβανια αλλα σαφως μικροτερο

στην πισω πλευρα απο εκει που βλεπεις δηλαδη,θα βαλεις ενα κομματι πλαστικο χρωματιστο,γαλαζιο πρασινο κατι ρε παιδι μου

στη συνεχεια θα το γεμισεις με νερο και χρυσοψαρα και θα εχεις μια πολυ πρωτοτυπη γυαλα !!!

εχω δημιουργικοτητα σε κατι τετοια

εγω ας πουμε στο σπιτι εκανα γυαλα,βαζοντας μεσα καμια 10αρια μικρα μαυρα ψαρακια που δεν μεγαλωνουν περα απο 3 ποντους, μια μπουκαλα νερου απο αυτες που φερνουν στις εταιριες με τους ψυκτες...καταλαβες φανταζομαι ποια εννοω

σκεψου το παντως

θεληση μερακι και χωρος αν υπαρχει γινονται πανεμορφα πραγματα :)

Δημοσ.
εγω ας πουμε στο σπιτι εκανα γυαλα,βαζοντας μεσα καμια 10αρια μικρα μαυρα ψαρακια που δεν μεγαλωνουν περα απο 3 ποντους, μια μπουκαλα νερου απο αυτες που φερνουν στις εταιριες με τους ψυκτες...καταλαβες φανταζομαι ποια εννοω

Εγώ πάλι όταν μου χαρίσαν δύο χρυσοψαρα παλαιότερα τα είχα ψοφίσει σε 1 βδομάδα !

Δημοσ.
Εγώ πάλι όταν μου χαρίσαν δύο χρυσοψαρα παλαιότερα τα είχα ψοφίσει σε 1 βδομάδα !

αλλαζεις νερο μερα παρα μερα και καθεφορα που το αλλαζεις ριχνεις 5-6 σταγονες απο βελτιωτικο νερου

και οταν θες να καθαρισεις την γυαλα το κανεις μονο με νερο και οχι με χλωρινες,σαπουνια κλπ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...