Προς το περιεχόμενο

MLM - Multi Level Marketing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!

Με προσεγγισε μια φιλη και μου μιλησε για μια εταιρια που στηριζεται στο MLM...

Η παρουσιαση και η εταιρια φαινεται πολυ δυνατη και καποια προιοντα που δοκιμασα ειναι αψογα. Απο οσα ειδα και μου εξηγησε δεν ειναι πυραμιδα αλλα εχω ενδοιασμους με το να ασχοληθω η οχι...

Πραγματικα φαινεται καλη ευκαιρια αλλα θελει αρκετο τρεξιμο για να ξεκινησουν οι καλες αμοιβες.

Εχει κανεις αναλογη εμπειρια, ασχολειται κανεις; Αξιζει να το κυνηγησω;

Η φαση μπορει να ξεκινησει και part time για μερικο παραπανω εισοδημα.

ΥΓ: Εψαξα και εμαθα για την εταιρια και εχει καλο ονομα στην αγορα και σοβαρους επωνυμους σε συνεργασια μαζι της και οντως δεν χανεις απο πουθενα (σχεδον too good to be true) και δεν ειναι πυραμιδα.

Δημοσ.

δεν ξέρω για ποια μιλάς , αλλά όλα αυτά τα θετικά συμπεράσματα από που τα έβγαλες; Από τα λόγια της φίλης σου που από ότι κατάλαβα είναι ήδη μέλος εκεί; Αν ναι , τότε τι ακριβώς περίμενες να σου πει αν πχ είναι πυραμίδα; Οτι είναι πυραμίδα και σε προσεγγίζω γιατί άμα βάλω στην εταιρία νέα μέλη θα αυξηθούν τα ποσοστά κέρδους μου κτλ κτλ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Παιδια καλησπερα!

Με προσεγγισε μια φιλη και μου μιλησε για μια εταιρια που στηριζεται στο MLM...

Η παρουσιαση και η εταιρια φαινεται πολυ δυνατη και καποια προιοντα που δοκιμασα ειναι αψογα. Απο οσα ειδα και μου εξηγησε δεν ειναι πυραμιδα αλλα εχω ενδοιασμους με το να ασχοληθω η οχι...

Πραγματικα φαινεται καλη ευκαιρια αλλα θελει αρκετο τρεξιμο για να ξεκινησουν οι καλες αμοιβες.

Εχει κανεις αναλογη εμπειρια, ασχολειται κανεις; Αξιζει να το κυνηγησω;

Η φαση μπορει να ξεκινησει και part time για μερικο παραπανω εισοδημα.

ΥΓ: Εψαξα και εμαθα για την εταιρια και εχει καλο ονομα στην αγορα και σοβαρους επωνυμους σε συνεργασια μαζι της και οντως δεν χανεις απο πουθενα (σχεδον too good to be true) και δεν ειναι πυραμιδα.

Σε μια εποχή που δουλειές δεν υπάρχουν, μια "φιλη" σε πλησίασε και σου πρόσφερε. Υπάρχουν ευκαιρίες τελικά, απλά δεν τις αρπάζουμε.

Κάτι τέτοιο δεν σου είπε?

Διάβασε αυτό :

http://webspace.webring.com/people/pa/apatesgr/howto.htm από αυτή την σελίδα προέρχεται το παρακάτω κείμενο

Με πολύ απλά λόγια οποιοδήποτε σύστημα διανομών αγαθών δίνει περισσότερη έμφαση στη στρατολόγηση νέων μελών παρά στην πώληση και διανομή των αγαθών είναι ύποπτο. Όταν αντί να προσπαθούν να σας πουλήσουν προϊόντα, προσπαθούν να σας κάνουν "επιχειρηματίες" οι οποίοι με τη σειρά σας θα πρέπει να βρείτε κι άλλους "επιχειρηματίες" κι όχι πελάτες τότε κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Τέτοιοι "αντιπρόσωποι" είναι απεγνωσμένοι να στρατολογήσουν νέα μέλη και πολύ σύντομα θα σας πετάξουν την ιδέα.

Άλλοι πάλι σας υπόσχονται τεράστιες απολαβές για ημιαπασχόληση (ενώ οι ίδιοι δέχονται τηλεφωνήματα όλη μέρα) και μιλάνε είτε για "μεγάλη πολυεθνική που ψάχνει συνεργάτες" είτε περίτρανα δηλώνουν ότι "το Αμερικάνικο 'Ονειρο ήρθε στην Ελλάδα" κλπ κλπ. Μερικά δείγματα διαφημιστικών φυλλαδίων που προωθούν τέτοιες απάτες μπορείτε να δείτε εδώ. Η απορία μας είναι γιατί δεν κάθονται να ξεκουραστούν αφού κερδίζουν τόσα πολλά;

Και από εδώ : http://http://webspace.webring.com/people/pa/apatesgr/whatis.htm το παρακάτω απόσπασμα (καλό είναι να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο)

Τώρα πια πολλές εταιρειες χρησιμοποιούν σαν κάλυψη πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών για να δικαιολογηθούν και να κάνουν την πρόταση να φαίνεται πιο ελκυστική, νόμιμη και αθώα στα νέα μέλη. Ξεκινάμε αγοράζοντας αγαθά για το σπίτι και κερδίζοντας ποσοστά επί των πωλήσεων. Σύντομα, εκείνος που μας στρατολόγησε μας πιέζει να στρατολογήσουμε νέα μέλη με τη σειρά μας καθώς τα κέρδη από την απλή πώληση αγαθών είναι μηδαμινά. Στο μεταξύ πληρώνουμε κάποια μηνιαία συνδρομή στο δίκτυο αυτό, καθώς και αγοράζουμε εκπαιδευτικό υλικό (πάλι από τους ίδιους που μας έγραψαν στο δίκτυο) για να γίνουμε καλύτεροι στις πωλήσεις. Το αποτέλεσμα είναι, μετά από μερικούς μήνες οι περισσότεροι όχι μόνο δεν κέρδισαν, αλλά βγήκαν χαμένοι από αυτή την "επιχειρηματική ευκαιρία". Πολλοί αφού δήλωναν "επιχειρηματίες" με μία "συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση διανομέων" αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις μέχρι τώρα εργασίες τους και ν' αφιερωθούν σ' αυτή τη νέα "επιχείρηση". Έτσι έχουμε μέλη που πιστεύουν ότι κάνουν μία δουλειά σαν τις άλλες (αν όχι καλύτερη, μιας και σ' ένα χρόνο "θα είναι σε κάποια ακτή της Καραϊβικής και θα κάνουν ισόβιες διακοπές"). Η ιδέα πλασάρεται σαν ένα νέος επαναστατικός τρόπος πωλήσεων. Ρωτήστε ένα τέτοιο "επιχειρηματία" γιατί δεν διαφημίζει ποτέ τα προϊόντα που πουλάει αλλά μόνο την "επιχειρηματική ιδέα"; Θα σας πει ότι στα δίκτυα πωλήσεων δεν διαφημίζουμε όπως στο συμβατικό εμπόριο και "εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά". Τότε γιατί τυπώνουν φέιγ βολάν και φυλλαδιάκια που διατυμπανίζουν εκατομμύρια για ημιαπασχόληση (μήπως αυτή δεν είναι συμβατική διαφήμιση);

Άλλες πάλι (πχ. HerbaLife) πουλάνε το προϊόν τους και καθ' οδόν σας πλασάρουν την επιχειρηματική ιδέα απλά σαν ένα τρόπο να "εξοικονομήστε χρήματα". Σύντομα, έχετε γίνει αντιπρόσωπός τους και τρέχετε μέρα-νύχτα, ξοδεύετε χρόνο και χρήμα για να καταφέρετε να στρατολογήστε αρκετά νέα μέλη ούτως ώστε να γλυτώστε κάποια χρήματα... Παράδοξο ε;

και αυτό το θέμα :

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=234811

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ie6nYZytpCU&feature=player_embedded]http://www.youtube.com/watch?v=ie6nYZytpCU&feature=player_embedded[/ame]

Και εδώ μια ακόμα περιγραφή-προειδοποίηση :

http://www.stupidity.gr/2062/blog/internet-money/

Επεξ/σία από Morticia
Δημοσ.

Επειδή λίγο πολύ ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι και λόγω Internet το τί είναι οι MLM οι περισσότερες εταιρείες πρέπει να προσαρμόσουν το παραμύθι. Σε γενικές γραμμές...για να είναι βιώσιμο πρέπει να στρατολογήσεις - άρα θα υπάρχουν πάντα κάποιοι οι οποίοι θα είναι τα κορόιδα που θα προσπαθούν να πουλήσουν. Αν δεν είναι στη ψυχοσύνθεση σου να κοροϊδεύεις κόσμο...μη χάνεις τον χρόνο σου.

Βέβαια το προϊόν της εταιρείες δεν είναι τα αρώματα, φαγητά και δεν ξέρω γω τί. Είναι τα βιβλία και τα σεμινάρια που σου πουλάνε. Δεν στρατολογούν συνεργάτες, στρατολογούν ΠΕΛΑΤΕΣ!

Δημοσ.

Πες της να σου πληρώσει τα έξοδα και όταν με το καλό αρχίσεις να παίρνεις λεφτά, θα της δώσεις τα πρώτα κέρδη. Εκεί θα δεις τι γίνεται.:-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολυ καλοστημένο κ φαινεται αξιοκρατικο! Δηλαδη ειχε τελειες μπροσουρες κλπ κ μου εδειξε ενα ωραιο συστημα. Δεν βαζεις σε κανεναν το μαχαιρι στον λαιμο.

Επισης επισημανε οτι ποτε δεν κερδιζεις λεφτα απο τον συνεργατη αλλα παντα σε πληρωνει/ανταμοιβει η εταιρια. Κ φυσικα υπαρχουν ποσοστα επι των πωλησεων!

Δικαιωμα διαφήμησης εχεις αμα πιασεις καποιους στοχους αλλα με όρους.

Λεω να παω σε κανα δυο σεμιναρια να δω τι παιζει. Μικρο μου φαινεται το ρισκο.

ΥΓ: δεν πληρωνεις τπτ κ πουθενα σε σεμιναρια κλπ. Η εταιρια εχει συνεργασια με επωνυμους σταρ διεθνους φημης που δειχνει καποια σοβαροτητα. Βρηκα αλλο ενα γνωστο που ασχολειται κ ειναι πολυ ευχαριστημενος. Δεν ειναι χερμπαλαηφ, ουτε αμγουεη.

Επεξ/σία από Fannis
Δημοσ.

Αν δεν πρέπει να βάλεις τίποτα απο τη τσέπη σου...και δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις γιατί όχι. Μόνο μια φιλική παρότρυνση. Μην εμπλέξεις τους φίλους/συγγενείς σου αν θες να τους κρατήσεις.

Δημοσ.
δεν πληρωνεις τπτ κ πουθενα σε σεμιναρια κλπ. Η εταιρια εχει συνεργασια με επωνυμους σταρ διεθνους φημης που δειχνει καποια σοβαροτητα. Βρηκα αλλο ενα γνωστο που ασχολειται κ ειναι πολυ ευχαριστημενος. Δεν ειναι χερμπαλαηφ, ουτε αμγουεη.

Πληρώνεις σίγουρα και αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ γκαραντί. Είτε κατά την εγγραφή σου, είτε στη συνέχεια των σεμιναρίων.

Μπορώ να σου περιγράψω κι από τώρα πως θα είναι το σεμινάριο, είναι στανταράκια αυτά που θα σου συμβούν.

Η φίλη σου πόσο "φίλη" είναι? Εννοώ από κει που μιλούσατε μια φορά τη βδομάδα, ξαφνικά θέλησε να σε βάλει στο κόλπο?

Δημοσ.

ΠΛηρωνεις αμα ασχοληθεις μονο στην αρχη, σαν εγγραφη!... Και σου ερχεται ενα μεγαλο πακετο με προιοντα και φυλλαδια και καταλαγους. Ρωτησα και ποτε σε κανενα σεμιναριο δεν εχει πληρωσει ποτε κανεις.

Το μονο που με ενοχλει ειναι το "too good to be true" και φυσικα και αλλα θεματα εμπιστοσυνης!

Η "φιλη" ειναι συγγενης και την εμπιστευομαι. Μου ειπε πολλα πραγματα και ανεφερε οτι δυστηχως στον χωρο υπαρχουν εταιριες που αμαυρωνουν την αξια toy MLM.

Της εδειξα και το φορουμ εδω και τις παραθεσεις και μου εδειξε επισης αλλα δεκα βιντεο που ανθρωποι μιλανε για την σωτηρια τους απο το MLM.

Φυσικα μου ειπε οπως σε καθε δουλεια για να βγαλεις χρημα πρεπει να ασχοληθεις και να τρεξεις. Part time ειναι απλα ενα εξτρα εισοδηματακι, αυτο που θελει η εταιρια ειναι να δεις την ευκαιρια και να ασχοληθεις σοβαρα.

Επισης εχει 2 φιλες που πραγματικα μετα απο 2 χρονια βγαζει η μια 3000 και η αλλη 4500 με 3 χρονια. Φυσικα εγω γελασα αλλα μου ειπε οτι ετσι γελασε και αυτη οταν την προσσεγγισε μια απο τις 2 και επειδη ειναι πολυ φιλες της ειπε οτι ειναι σοβαρη δουλεια και οτι δεν παιρνεις απο κανενα τπτ παρα μονο απο την εταιρια βαση του δικτυου σου και καποιων προσωπικων αγορων γιατι τα προιοντα ειναι αριστης ποιοτητας.

ΟΚ ολα αυτα.

Θα παω να δω τι παιζει και πως πουλανε αυτο που πουλανε και θα το σκεφτω.

Ποσο μαλακια να ειναι το σεμιναριο αφου γινεται στο Intercontinental;

Κανεις δεν θα μου τα παρει με το ζορι.

Στο νετ γινεται χαμος απο αποψεις για το MLM. Πολλοι βλεπω την εχουν παθει με HerbaLife και Amway...

Ευχαριστω ολους για την συνεισφορα σας.

Δημοσ.
ΠΛηρωνεις αμα ασχοληθεις μονο στην αρχη, σαν εγγραφη!... Και σου ερχεται ενα μεγαλο πακετο με προιοντα και φυλλαδια και καταλαγους. Ρωτησα και ποτε σε κανενα σεμιναριο δεν εχει πληρωσει ποτε κανεις.

Το μονο που με ενοχλει ειναι το "too good to be true" και φυσικα και αλλα θεματα εμπιστοσυνης!

Α μάλιστα...δεν πληρώνεις το πακέτο αλλά πληρώνεις την "εγγραφή". Έλεος δηλαδή. Πληρώνοντας την έγγραφή έμμεσα πληρώνεις το "δωρεάν" πακέτο τους και έχεις γίνει ήδη ΠΕΛΑΤΗΣ. Έχεις ΗΔΗ αγοράσει το προϊόν τους το οποίο εσύ νομίζεις ότι είναι απλά η εγγραφή!

Η "φιλη" ειναι συγγενης και την εμπιστευομαι. Μου ειπε πολλα πραγματα και ανεφερε οτι δυστηχως στον χωρο υπαρχουν εταιριες που αμαυρωνουν την αξια toy MLM.

Της εδειξα και το φορουμ εδω και τις παραθεσεις και μου εδειξε επισης αλλα δεκα βιντεο που ανθρωποι μιλανε για την σωτηρια τους απο το MLM.

Αν κάτι για το οποίο παραδέχομαι αυτές τις εταιρείες είναι η ικανότητα τους στη πλύση εγκεφάλου και να κοροϊδεύουν το κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι η φίλη σου δεν θέλει να σε εκμεταλλευτεί, απλά της έχουν πουλήσει καλά το παραμύθι και νομίζει ότι σε βοηθάει. Στην ουσία προς το παρόν σε στρατολογεί ως ΠΕΛΑΤΗ.

Σίγουρα υπάρχουν και βιντεάκια που μιλάνε υπέρ των MLM...εδώ στήνουν ολόκληρο θέατρο σε Ιντερκοντινένταλ δεν θα ανέβαζαν ένα βιντεάκι στο γιουτιούμπ; Το θέμα είναι όμως ότι έχουν εντελώς αβάσιμα επιχειρήματα τα οποία βασίζονται αποκλειστικά στην διαφήμηση/επίδειξη πλούτου(ο οποίος φυσικά δεν αποδεικνύεται ότι όντως υπάρχει)...όπως λες και συ παρακάτω...βγάζω 3000 και 4000 τον μήνα.

Φυσικα μου ειπε οπως σε καθε δουλεια για να βγαλεις χρημα πρεπει να ασχοληθεις και να τρεξεις. Part time ειναι απλα ενα εξτρα εισοδηματακι, αυτο που θελει η εταιρια ειναι να δεις την ευκαιρια και να ασχοληθεις σοβαρα.

Ε ναι φυσικά...και φυσικά αν αποτύχεις θα φταίς εσύ που είσαι "άχρηστος" και όχι το σύστημα που είναι σάπιο. Φυσικά και πρέπει και να τρέξεις να στρατολογήσεις συνεργάτες/πελάτες γιατί αυτό είναι και το νόημα του "δικτυακού Μάρκετινγκ". Ο ίδιος δεν έχεις σε καμία περίπτωση την δυνατότητα να προωθείς προϊόντα σε αρκετά άτομα ώστε να είναι μια βιώσιμη δουλειά, άρα αναπτύσσεις το δίκτυο σου. Το δίκτυο των συνεργατών σου; ΟΧΙ το δίκτυο των ΠΕΛΑΤΩΝ σου.

Γιατί πολύ απλά αν φάνε οι συνεργάτες/πελάτες σου τη πλύση εγκεφάλου θα γίνουν και μόνιμοι (σχετικά) πελάτες μιας και θα υποστηρίζουν το "προϊόν" τους.

Επισης εχει 2 φιλες που πραγματικα μετα απο 2 χρονια βγαζει η μια 3000 και η αλλη 4500 με 3 χρονια. Φυσικα εγω γελασα αλλα μου ειπε οτι ετσι γελασε και αυτη οταν την προσσεγγισε μια απο τις 2 και επειδη ειναι πολυ φιλες της ειπε οτι ειναι σοβαρη δουλεια και οτι δεν παιρνεις απο κανενα τπτ παρα μονο απο την εταιρια βαση του δικτυου σου και καποιων προσωπικων αγορων γιατι τα προιοντα ειναι αριστης ποιοτητας.

Ε φυσικά...και έχουν και τη Porsche Cayenne στο γκαράζ. Κοίταξε για να είμαι ειλικρινής...αν έχεις ένα τεράστιο δίκτυο μπορεί και να βγάζεις 3000. Το θέμα είναι κατα πόσο είναι ηθικό αυτό που κάνεις....γιατί Πάντα μα Πάντα στη βάση της πυραμίδας είναι τα κορόιδα συνεργάτες/πελάτες που συντηρούν όλους τους απο πάνω.

Υ.Γ. Γενικά όταν βλέπω μια αντίστροφη πορεία χρημάτων/υπηρεσιών κτλ με πιάνουν οι υποψίες μου. Π.χ σε πληρώνω για να δουλέψω για σένα! Με παρακαλάς να δουλέψω για σένα, και δεν σε απασχολεί καν αν έχω τις οποιεσδήποτε προδιαγραφές/γνώσεις ώστε να επιτύχω - αντί να σε παρακαλάω εγώ να δουλέψω για σένα.

Δημοσ.

Fannis σου έγραψε ο ZAKKWYLDE μερικά πράγματα και μερικά threads εδώ πέρα αρκετά άλλα που ευτυχώς λες ότι έχεις διαβάσει. Η αλήθεια είναι ότι λεφτά από το MLM βγαίνουν, αλλά για να βγάλεις πρέπει να είσαι από τους πολύ καλούς.

Κι όταν λέω πολύ καλούς δεν εννοώ να ψήνεις 1/10 να γραφτούν από κάτω σου ή να αγοράζουν τα προϊόντα σου, εννοώ να πρήζεις μέχρι να σε σιχαθούν γνωστούς και φίλους για να γραφτούν από κάτω σου.

Προσωπική άποψη ότι το 99,99999% των ατόμων του "πάμε και βλέπουμε" έχουν ήδη χάσει το παιχνίδι γιατί όσοι έχουν το ταλέντο να πουλάνε και να βγάζουν λεφτά έτσι είναι εντελώς σίγουροι για το τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν. Μπορεί να είσαι η εξαίρεση πάντα δεν λέω, αλλά το πάμε και ό,τι τύχει αναλόγως πως θα μου τα πούνε (πραγματικά τα έχουν κάνει τόσο πρόβα που αποκλείεται να τους βρεις ψεγάδι) δεν είναι και ο καλύτερος οδηγός.

Φιλικά ;)

Δημοσ.

δεν έχω ιδέα από MLM αλλά ρε παιδιά κοινή λογική θέλει:

ποιος σου δίνει σήμερα έστω και μισό ευρώ χωρίς να κερδίσει κάτι από σένα.

δηλαδή τι σημαντικό θα προσφέρεις ώστε να βγάζεις 3000+ το μήνα;

να μας εξηγήσει κάποιος που ασχολείται (πχ η φίλη σου) τι ακριβώς κάνει και βγαίνουν τόσα λεφτά γιατί θα τρελαθούμε τελείως.

από πωλήσεις βγαίνουν;

τι πουλάνε;

εκτός αν πουλάνε ναρκωτικά εκεί πάω πάσο.

μην ασχολείσαι καν.

καλύτερα παίξε στο καζίνο, περισσότερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις λεφτά.

Δημοσ.

Για να μπούμε και σε λίγο πρακτικά θέματα. Το εργασιακό καθεστώς ποιό είναι; Θα είσαι "ελεύθερος επαγγελματίας"; Αν ναι...για να είσαι νόμιμος θα πρέπει να πληρώνεις ΤΕΒΕ, να κόβεις αποδείξεις να αποδίδεις Φ.Π.Α κτλ.

Μόνο και μόνο με το ΤΕΒΕ είσαι ήδη "μέσα" κανα 200άρι το μήνα βρέξει χιονίσει.

Βεβαίως και μπορείς να τα πουλάς "μαύρα"...αλλά μάλλον κάτι βρομάει αν η super duper εταιρεία στηρίζεται σε "μαύρους" αντιπροσώπους.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Μαρία, είμαι παντρεμένη, έχω 2 παιδιά τα οποία μαζί με τον άντρα μου είναι άνεργα εδώ και 2 χρόνια.

Συνεργάζομαι με την εταιρία Amway 3 χρόνια, 1 χρόνο ως απλή καταναλώτρια και 2 χρόνια επαγγελματικά. Έφτάσα το επίπεδο της "Ασημένιας Παραγωγού" ακριβώς 16 μήνες από την ημέρα που ξεκίνησα ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο επίπεδο της "Χρυσής Παραγωγού".

Μίλησα σε 100 ανθρώπους, πήρα 77 "όχι", αλλά τελικά κατάφερα να φτιάξω ένα δίκτυο 117 ανθρώπων από τις συστάσεις των υπόλοιπων 23 που με εμπιστεύτηκαν. Από το δίκτυο μου οι άνθρωποι που δεν πληρώνονται πάγια και παθητικά είναι 10, γιατί το δίκτυο τους δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα.

Ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα, είναι γιατί δεν μπορώ να δεχτώ να βασιλεύει η παραπληροφόρηση σε ένα θέμα το οποίο εδώ και πάνω από 1μισι χρόνο ταίζει ολοκληροτικά την οικογένεια μου και συμπληρώνει το εισόδημα άλλων 107 ανθρώπων.

Δεν έχω σκοπό να "στρατολογήσω" κανέναν μέσο του site για 2 λόγους.
1. Δεν το έχω ανάγκη, για αυτό και σας ανέφερα πιο πάνω τη κατάσταση και πριν αρχίσετε τα καλοπροαίρετα σχόλια, σας διαβεβαιώ πως ο μισθός μου δεν ξεπερνάει τα 1300€ το μήνα.
2. Δεν λειτουργεί και δεν δουλεύει έτσι, δηλαδή με αγνώστους και χωρίς συνδετικούς κρίκους-σύσταση.

Ποια είναι η Amway;

Το 1959 δυο φίλοι ο Rich Devos και ο Jay Van Andel, είχαν κάποιες σκέψεις για το τι μπορούσαν να κάνουν και σκέφτηκαν λοιπόν μια εντελώς απλή ιδέα. 'Όντας ήδη διανομείς της Nutrilite της πρώτης δικτυακής επιχείρησης στη γη(από το 1934), που ήταν και είναι εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών σκέφτηκαν να κάνουν το εξής απλό:

"Αν εμείς καταφέρουμε και φτιάξουμε ένα πολύ καλό προϊόν, πάρα πολύ καλό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, για πιο λόγο να το βάλουμε στο παραδοσιακό εμπόριο και να μην το δώσουμε άμεσα στον καταναλωτή και εφόσον ο καταναλωτής δημιουργήσει τζίρους με τη δυνατότητα που θα του παρέχουμε τότε τα χρήματα που θα έπαιρναν οι ενδιάμεσοι να τα βγάλει ο καταναλωτής..."

Η ιδέα ήταν εξαιρετικά απλή, και αυτό που τότε ξεκίνησε σαν πείραμα στην ουσία καθιέρωσε έναν εναλλακτικό τρόπο εμπορίου. μια νέα βιομηχανία, αυτή του δικτυακού marketing στην οποία σήμερα που μιλάμε δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εταιρίες, ακλουθώντας το παράδειγμα της Amway και ο τζίρος αυτού του κλάδου έχει ξεπεράσει αυτόν του παραδοσιακού εμπορίου.

Οι δύο αυτοί φίλοι, οι ιδρυτές της Amway σήμερα που μιλάμε είναι ιδιοκτήτες των Orlando Magic, μιας πολύ διαφημισμένης, δημοφιλούς και ακριβής ομάδας του NBΑ(Αμερικάνικου επαγγελματικού μπάσκετ), μάλιστα το γήπεδο τους μέχρι πρόσφατα λεγόταν “Amway Arena” και αυτό γιατί γκρεμίστηκε για να χτίσουν το καινούριο που λέγεται “Amway Center”(υπάρχουν μέχρι και βίντεο της κατεδάφισης στο youtube), είναι ιδιοκτήτες των Grand Plaza hotel, έχουν στην ιδιοκτησία τους έναν στόλο από Jet για να εξυπηρετούν πολυτελώς τους πολύ επιτυχημένους συνεργάτες τους, είναι ιδιοκτήτες ενός νησιού στην Καραιβική του "Peter Island", και φιγουράρουν στη λίστα των 100 πιο πλούσιων αμερικανών.

Ο Jay Van Andel, διετέλεσε πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου της Αμερικής, που σημαίνει ότι οι πολύ επιτυχημένοι έμποροι της Αμερικής τον ψήφησαν πρόεδρο με ότι σημαίνει αυτό και επίσης διετέλεσε για 5 χρόνια μέλος του ανωτάτου συμβουλίου αυτού του οργανισμού.

Η εταιρία που δημιούργησαν λοιπόν η Amway ηγείται στο χώρο του δικτυακού marketing και αυτό σημαίνει ότι πέρυσι(2012) ξεπέρασε τα 12 δις εκατομμύρια δολάρια τζίρο σε πάνω από 100 χώρες και περιοχές της γης, σε περισσότερες από 30 διαφορετικές γλώσσες. Παράγει πάνω από 500 προϊόντα δικής της επωνυμίας, κορυφαίας ποιότητας, απασχολεί πάνω από 500 επιστήμονες προσωπικό σε 57 ερευνητικά κέντρα και πάνω από 20.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο. Κάνει 500.000 ποιοτικούς ελέγχους στη διάρκεια ενός χρόνου στα προϊόντα τους για να τεστάρει την κορυφαία ποιότητα και σήμερα είναι η 25 μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της Αμερικής. Ενδεικτικά στη θέση 38 βρίσκονται τα ξενοδοχεία Hilton. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Ε.Σ.Ε.Α.Π(Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απευθίας Πωλήσεων).

Παράλληλα σε συνεργασία με τη Unicef έχει βοηθήσει 8 εκατομμύρια παιδιά διεθνώς.

Σεβόμενη, την ιδιαιτερότητα του  καταναλωτή τολμάει και παρέχει 100% εγγύηση ικανοποίησης σε όλα της τα προϊόντα και με αυτή της την κίνηση επηρεάζει και αλλάζει το διεθνές εμπόριο δείχνοντας απόλυτο σεβασμό προς τον καταναλωτή.

Τι εννοώ λέγοντας ότι "επηρεάζει και αλλάζει το διεθνές εμπόριο: Για σκεφτείτε τα τελευταία 15 χρόνια, μήπως έχετε παρατηρήσει ότι πάρα πολλές εταιρίες, είτε λέγονται Super Markets, είτε λέγονται τράπεζες είτε αεροπορικές εταιρίες, είτε λέγονται βενζινάδικα, έχουν θεσπίσει κάποιο σύστημα πόντων που προσπαθούν να ανταμείψουν με κάποιες κάρτες τον καταναλωτή;
Αυτά που η Amway εδώ και 54 χρόνια έχει καθιερώσει, τώρα αρχίζουν να προσπαθούν κάποιες εταιρίες να τα κάνουν, βέβαια δεν μπορούν στα μεγέθη που το κάνει η Amway, αλλά επηρεάζει θετικά το διεθνές εμπόριο προς όφελος του καταναλωτή.

Επίσης κάθε 15 του μήνα πληρώνει. Στον τραπεζικό σας λογαριασμό κάθε 15 του μήνα καταθέτει το ποσό που σας αναλογεί, δεν έχει αργήσει ούτε μια ημέρα ποτέ, σε περίπτωση που είναι αργία ή 15 του μήνα θα σε πληρώσει πριν και είναι ένας από τους λόγους που ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός "Moodys" έχει αξιολογήσει και έχει δώσει στην Amway πιστοληπτική ικανότητα "ΑΑΑ+". Οι περισσότερες χώρες δεν έχουν τόσο υψηλό δείκτη. Ενδεικτικά η Wikipedia αναφέρει και εξηγεί τους βαθμούς και τον τρόπο αξιολόγησης, αλλά δεν αναφέρει ότι υπάρχει τέτοια κλίμακα και όμως αξιολογεί την Amway με ΑΑΑ+. 

Τα γενικά κοινά χαρακτηριστικά των προϊόντων της Amway είναι τα εξής:

1. Φιλικά προς το περιβάλλον.

2. Πολλά είναι συμπυκνωμένα με αποτέλεσμα το κόστος ανά χρήση να είναι αρκετά συμφέρον.
3. Είναι οικονομικά.
4. Είναι συνεχώς βελτιούμενα. Yπάρχουν 57 κέντρα ερευνών με 450 ερευνητές σε 500.000 δοκιμές ποιοτικών ελέγχων από 650 ελεγκτές ποιότητας.
5. Είναι πρωτοποριακά διαθέτει πάνω από 700 πιστοποιημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και 500 εκκρεμότητα ως αποτέλεσμα της προσπάθειας περισσότερων από 500 επιστημόνων να αναπτύσσουν ποιοτικά προϊόντα.6. Είναι εγγυημένα σε περίπτωση μη ικανοποίησης, κάτι που δεν συνηθίζεται στην αγορά.
7. Έρχονται σπίτι μας, άρα γλιτώνουμε κόπο και χρόνο.
8. Οι τιμές δεν ακολουθούν τις αυξομειώσεις της αγοράς.
9. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις δημιουργίας εισοδήματος, μέσο της δικτύωσης ή της μεταπώλησης.

Οι λόγοι που τα προϊόντα της Amway βραβεύτηκαν από τους διεθνής οργανισμούς είναι οι εξής:

1. Έχουν βιοδιασπώμενα συστατικά
2. Δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα. Έτσι δεν συνεισφέρουν στο πρόβλημα του ευτροφισμού που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της μεσογείου. Ο ευτροφισμός δημιουργείται όταν συμβαίνει υπέρμετρη αύξηση της συγκέντρωσης θρεπτικών στοιχείων, που προκαλείται από τον εμπλουτισμό των νερών, με απορροές θρεπτικών στοιχείων, νιτρικά και φωσφορικά ιόντα από λιπάσματα και απορρυπαντικά. Τα βακτήρια και τα άλγη γίνονται τόσα πολλά που σχηματίζουν φιλμ-κρούστα στις υδατικές επιφάνειες προκαλώντας έτσι σκίαση στα νερά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Χωρίς φως τα φύκια και τα βακτήρια θανατώνονται προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα τροφής σε άλλα βακτήρια που συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Καθώς ο αριθμός των βακτηρίων αυξάνεται η κατανάλωση οξυγόνου μεγαλώνει δραματικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οξυγόνο για τα ψάρια. Τα ψάρια είναι οι πρώτοι οργανισμοί που πεθαίνουν, ενώ ακολουθούν και τα βακτήρια δημιουργώντας έτσι ένα νεκρό οικοσύστημα.
3. Δεν υπάρχουν χλωροφθοράνθρακες, που συνδέονται με το πρόβλημα της τρύπας του όζοντος
4. Οι ποσότητες πτητικών οργανικών ενώσεων υπακούν στα πιο αυστηρά όρια και έτσι δεν συμβάλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση
5. Έχουν ιδιόκτητες φάρμες που καλλιεργούνται πολλά απαραίτητα φυτά για την παραγωγή των προϊόντων της χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Ελέγχουν δηλαδή όλη τη παραγωγική διαδικασία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο.
6. Έχουν συμπυκνωμένα απόβλητα και έτσι δίνεται λύση όχι μόνο στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα των αποβλήτων.
7. Γίνεται εκτεταμένη ανακύκλωση πλαστικού, χαρτιού και άλλων αποβλήτων
8. Το πλαστικό που χρησιμοποιείται στα περισσότερα μπουκάλια είναι πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας, δηλαδή το ίδιο που χρησιμοποιείται ακόμα και στις συσκευασίες γάλατος.

Για τους λόγους αυτούς η διεθνής κοινότητα τίμησε επανειλημμένως την Amway δίνοντας της μια σειρά βραβείων:

1989-Βραβείο επίτευξης του περιβαλλοντικού προγράμματος του οργανισμού ηνωμένων εθνών(ΟΗΕ)

1991-Βραβείο προστασίας της άγριας πανίδας, από τον αντίστοιχο εθνικό σύνδεσμο των ηνωμένων πολιτειών

1992-Διαβολικό μετάλλιο από τον εκπολιτιστικό, μορφωτικό και επιστημονικό οργανισμό των ηνωμένων εθνών(ΟΗΕ). Επίσης, ανακηρύχθηκε “ανακυκλωτής της χρονιάς” από τον σύνδεσμο ανακύκλωσης του Michigan. Τέλος, κατέκτησε το βραβείο Hon Roll, του συνδέσμου εθνικής περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

1993-Τιμητικό βραβείο οργανισμού United Earth

1996-Χρυσό μετάλλιο περιβαλλοντικής επιτροπής EPA(environmental protection agency), φορέας παγκοσμίως αποδεκτός στους επιστημονικούς κλάδους.

1997-Βραβείο μείωσης της ρύπανσης από την EPA(environmental protection agency). Επίσης βραβείο “πράσινου πλανήτη” από το σύνδεσμο Rain Forest Alliance, γιατί φύτεψε πάνω από 100.000.000(εκατό εκατομμύρια) δενδρύλια σε όλη τη γη.

2005-Βραβείο για τις διεθνής κοινωνικές υπηρεσίες από το κέντρο για εταιρική πολιτική United States Chamber Of Commerce.

2008-Η συνεισφορά της Amway στην καμπάνια της UNICEF έφτασε τα 70.000.000(εβδομήντα εκατομμύρια) δολάρια ενώ ήδη οι υπάλληλοι αλλά και οι ιδιοκτήτες επιχείρησης Amway είχαν προσφέρει πάνω από 1.000.000(ένα εκατομμύριο) ώρες εθελοντισμού.

Τέλος, αναρωτηθείτε:

1. Αν δεν ήταν υψηλή η ποιότητα στα προϊόντα της, θα πρότεινε η ίδια η εταιρία πειράματα στον καθένα μας, προκειμένου να διαπιστώσουμε μόνοι μας την αποτελεσματικότητα;
2. Θα έδινε εγγύηση ικανοποίησης αν δεν ήταν σίγουρη για το προϊόν;
3. Θα είχε επιβιώσει πάνω από 5 δεκαετίες, χωρίς διαφήμιση;
(απαγορεύεται οποιουδήποτε είδους διαφήμιση όπως τηλεόραση, ράδιο, φυλλάδια, αγγελίες, κλπ, πέραν της προσωπικής σύστασης,)
4. Θα ήταν η πρώτη εταιρία διεθνώς η οποία έκλεισε μέσα σε ένα μήνα πάνω από 1 δις εκατομμύριο δολάρια τζίρο; Ιούλιος 2011, με ότι σημαίνει αυτό για το μέλλον που έρχεται…

Δεν είναι δυνατόν να κάνει τζίρο πάνω από 12.000.000.000(δώδεκα δις εκατομμύρια) δολάρια όπως έκλεισε το 2012, να έχει συνεχή και σταθερή ανάπτυξη κάθε χρόνο περίπου 25% τα τελευταία 11 χρόνια, 50% εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, χωρίς να διαφημίζεται παρά μόνον αν έχει υψηλή ποιότητα.

Σας ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι Amway δεν πείθει, δεν παραπλανεί και δεν πιέζει κανέναν για τίποτα.

Οι ανεξάρτητοι επιχειρηματίες, οι άνθρωποι είναι που παραβαίνουν αυτούς τους θεμελειώδης κανόνες δεοντολογίας της εταιρίας.

Έχοντας αυτό στο νου, μπορείτε να καταγγείλετε στην Amway οποιονδήποτε σας πιέσει να αγοράσετε stock, να αγοράσετε προαιρετικά υλικά εκπαίδευσης, να παρευρεθείτε σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό σεμινάριο, ή σας ασκήσει οποιουδήποτε είδους εξαναγκασμό.

Στην εταιρία με την οποία συνεργάζομαι δεν πληρωνόμαστε με βάση τη "στρατολόγηση" ανθρώπων αλλά με βάση την κατανάλωση που γίνεται. Μπορεί κάποιος να έχει δίκτυο 2 ατόμων και να κάνει μεγαλύτερο τζίρο από κάποιον άλλο με δίκτυο 1000 ατόμων, ενώ δεν παίζει ρόλο σε ποια θέση βρίσκεσαι στο δίκτυο και οι τιμές σε όλες τις θέσεις είναι ακριβώς οι ίδιες,

Ελπίζω να κάλυψα ένα μέρος μέρος των παρεξηγήσεων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...