kondan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Καλησπερα σας και παλι! Γνωριζετε καποιο software και διαδικασια με την οποια να μπορεις να αφαιρεσεις backrounds sounds? Εχω καποια recordins απ το κινητο μου με τον γιο μου να λεει κατι γλυκα πραγματακια, αλλα δεν ακουγονται καλα γιατι ειχε γυρω γυρω ωχλαγογιακαι μουσικη. Σας ευχαριστω πολυ, καθε βοηθεια πολυτιμη! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
kondan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Καμια ιδεα κανεις; Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
TheELF Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Αυτό,ακόμα και επαγγελματίας στην επεξεργασία ήχου θα δυσκολευτεί να το κάνει,με καλά αποτελέσματα δηλαδή. Αν θες να ψαχτείς όμως κατέβασε το Audacity και άρχισε το ψάξιμο στο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=yOzH71sZ7JE]youtube:Remove background noise in your audio for free! [/ame].
georgalasg Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 to adobe audition αφαιρει θορυβο αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει με αυτο που λες Αυτο που κανει ειναι του δινεις να καταλαβει ποιος είναι ο θορυβος μαρκαροντας τον σε ενα κομματι που δεν υπαρχει αυτο που θες να κρατησεις και τον αφαιρει κουτσα στραβα. Αλλα αφαιρει σταθερο θορυβο πχ απο παλιες κασσετες...Αν καταλαβα καλα θες να αφαιρεσεις τραγουδια φωνες κλπ... που δεν ειναι ο ιδιος θορυβος συνεχεια... Αποκλειεται να τα καταφερεις . Δυστυχως οπως το ειπε και ο φιλος ουτε ο καλυτερος επαγγελματιας του ειδους δε μπορει να το κανει σωστα αυτο... ΥΓ μολις ειδα και το βιντεο που εδωσε ο φίλος.... Ακριβως το ιδιο κανει και το audition.... Οποτε δοκιμασε ενα απο τα δυο. Και μιας και ειναι δωρεαν το audacity....
kondan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Οκ σας ευχαριστω. Αμα δεν τα καταφερω, θα βαλω τον γιο μου να μου τα ξαναπει με ησυχια!!! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
N3k21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που ανέφεραν οι φίλοι georgalasg και TheElf παραπάνω... Απλά μια μικρή διευκρύνηση που ίσως σε βοηθήσει: Η μέθοδος που σου έδωσαν τα παιδιά (αλγόριθμοι τύπου denoiser) χρησιμοποιείται κυρίως για άλλη δουλειά (πχ αφαίρεση θορύβου ρεύματος και κυκλωμάτων από ηχογραφήσεις κλπ). Όποιο πρόγραμμα και να βάλεις (Audacity, Adobe Audition, Sony Soundforge κ.α.) λίγο πολύ με τον ίδιο τρόπο θα δουλέψει. Ανάλογα με το πόσο καλός είναι ο αλγόριθμος, πόσο καλή είναι η ηχογράφηση και φυσικά πόσο τυχερός είσαι μπορεί και να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα... Τέλος πάντων, για να μη σας πρήζω με λεπτομέρειες, για την δουλειά που θες να κάνεις εσύ η καλύτερη μέθοδος είναι αυτή του equalizer. Εφόσον ο κάθε ήχος έχει κάποια συχνότητα μπορείς μέσω των eq να μειώσεις την ένταση της "βαβούρας" αλλά και να δυναμώσεις την ένταση της φωνής του γιού σου στην ηχογράφηση. Για αρχή ψάξε στο Audacity (αφού είναι και τζάμπα ) για graphic equalizer: http://wiki.audacityteam.org/index.php?title=Graphic_Equalizer_-_simple Σε αυτό το eq οι συχνότητες είναι χωρισμένες σε διάφορες περιοχές-ρυθμιστικά, παίξε με αυτές μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφού η ηχογράφηση προέρχεται από κινητό, θα πρότεινα (με κάθε επιφύλαξη - είπαμε, δοκιμάζεις και κρίνεις αναλόγως) να κόψεις τις συχνότητες από τα 10000Hz και πάνω καθώς και αυτές στα 20 και 40 Hz. Αν αυτό το eq δε σε καλύψει ή σου φαίνεται "άγαρμπο" δοκίμασε κάποιο parametric eq (αν δεν κάνω λάθος το Audacity δεν φοράει τέτοιο plug in by default και ίσως να χρειαστεί να το εγκαταστήσεις μόνος σου - δεν είναι δύσκολο, just google audacity parametric equalizer). Anyway, για μένα δούλεψε η παραπάνω μέθοδος, είναι λίγο μπελαλίδικη ιστορία αλλά μετράει. Αν δε σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα υπάρχουν 2-3 πραγματάκια ακόμα που μπορείς να δοκιμάσεις, αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαστε! Sorry αν έκανα την διαδικασία να φαίνεται δύσκολη, πίστεψέ με δεν είναι! Και sorry και για το "σεντόνι"...
kondan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Σ ευχαριστω, θα ξεκινησω σιγα σιγα τη διαδικασια... Ελπιζω να ειμαι τυχερος! Ευχαριστω κ παλι! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.