melandreas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα , έχω το παρακάτω σχετικά καινούργιο σύστημα : Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD Phenom 955 OCZ Gold DDR3 2GB 1600MHz GeForce 9400GT Αρχικά όταν πρωτοαγόρασα τα την μητρική-ραμ-επεξεργαστή έκανα την βλακεία και κράτησα το παλιό τροφοδοτικό που είχα , 450W Μέσα από το manual της μητρικής λέει μάλιστα ότι για να δουλέψει το σύστημα θέλει πάνω από 500W. Οπότε και είχα κάποια προβλήματα . Αραιά και που , το σύστημα πάγωνε , αν είχα τα ηχεία ανοιχτά έκανε έναν επαναλαμβανόμενο εκνευριστικό ήχο και μετά έπρεπε προφανώς να καταφύγω στο reset για να σωθεί η κατάσταση... Επίσης προς το "τέλος" , ο υπολογιστής δεν άνοιγε αμέσως κλπ κλπ κλπ Μία από τις τελευταίες φορές που δούλεψα πάνω στον υπολογιστή δεν με το παλιό τροφοδοτικό δεν είχα και ήχο με τα ηχεία να "τσιτσιρίζουν". Κοινώς "τα είχε παίξει". Έτσι (αργοπωρημένα) προχώρησα στην αγορά νέου τροφοδοτικού. Το καινούργιο είναι thermaltake 750άρι και τούμπανο. Το βάζω πάνω , όλες τις συνδέσεις κλπ κλπ , ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά και αμέσως και όλα καλά ! Έλα όμως που δεν έχω πλέον καθόλου ήχο ! Τα ηχεία δουλεύουν κανονικά , τα δοκίμασα στο λαπτοπ , αλλά πλέον δεν "φαίνονται" μέσα από τα windows. Εγκατέστησα ξανά τους drivers , τίποτα... Συγκεκριμένα στις συσκευές αναπαραγωγής τα ηχεία μου τα παρουσιάζει ως "εκτός σύνδεσης" ενώ είναι πάνω κανονικά... Επίσης να προσθέσω ότι το ίδιο γίνεται και με το μικρόφωνο , ενώ δεν λειτουργούν και οι μπροστινές είσοδοι για ακουστικά.. Επίσης , ο υπολογιστής δεν "έκοψε" και αυτό το ενοχλητικό πάγωμα ! Οπότε (επιτέλους) οι ερωτήσεις : 1. Παίζει να κάηκε το τσιπ ήχου της μητρικής ? 2. Με το πάγωμα τι παίζει ? **λειτουργικό windows 7 professional 64-bit
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 1. Δε δίνουμε βάση στην απαιτούμενη ονομαστική ισχύ που αναφέρεται στο εκάστοτε manual. Τα 500W που λες, είναι σχετικά στο μέγιστο βαθμό. 2. Ποιο τροφοδοτικό είχες πριν; 3. Οι μνήμες σου σε ποια συχνότητα τρέχουν και με ποια timings;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.